|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada privikavati na nošu?
8.2.2012 17:14:39   
Tea2

IZVORNA PORUKA: branki

bozidar bezi od nose ko djavo od krsta!ukruti one noge i nema sanse uopste da sedne!

Moj sin je vristao prilikom svakog mog pokusaja da ga stavim na nosu.
Onda sam kupila adapter,ali posto je bilo leto-vezbali smo piskenje uz drvo.Imao tada dve i po godine.
Kupila sam lepu nosu za malenu,dozivljava je kao igracku,ali -iskreno i ne pokusavam da je ucim cemu ta sprava sluzi.Cekam leto jer mislim da deca treba da upiske gacice da bi pocela da shvataju sta uopste treba da rade u nosu,ili jos bolje preko adaptera u wc solju....

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 301
   RE: Kada privikavati na nošu?
8.2.2012 17:27:35   
branki*
tea,dobra vam ta disciplona-pisanje uz drvouser posted image ,moracu i ja bozu da vezbam na leto,!

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 302
   RE: Kada privikavati na nošu?
8.2.2012 17:31:21   
vukosava
Joj mogu zamisliti kako je sa sinom. Nesto mi se cini (mozda sam u zabludi) da ce mozda biti lakse sa treniranjem devojcice (znam kako se to radi iz svog iskustva). Da moram sina da treniram, morala bih ja prvo da skontam kako oni to stvarno tehnicki rade... user posted image Mislim kad su mali, nemam blage veze, iskreno...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 303
   RE: Kada privikavati na nošu?
8.2.2012 17:37:20   
ana77


IZVORNA PORUKA: Shishica

E da! Kada skinemo pelene, sta kad idemo u goste ili u setnju? Nocu cemo stavljati pelene tako?



Teorija je da kad skines pelenu, skinuo si je ali praksa je da ipak ne mozes dete u treningu da vodis u goste da piski ljudima po kuci :) :) :). Stavis pelenu, sta ces ali dok si kuci, nema pelene. Ja sam je vodila u gacicama u setnju ali bilo je leto i nosila je haljinicu, pa sam mogla samo da joj presvucem gacice u setnji i skinem carapice :D :D :D. Jedne sandale su nam zrtvovane za tu namenu :) :) :).
A sad po zimskom vremenu ipak moras. Mozda da pokusas da secakas toplije vreme jer ce ti mozda sad biti tesko, cak i u martu.

A kasnije kad su deca zrelija, oko dve godine, to ukapiraju za par dana, tako da realno, sto kasnije pocnes, pre ces zavrsiti :D :D :D! Pisala sam ranije o tome da mislim da sam ja pogresila i da sam krenula malo prerano, pa je predugo trajalo (oko mesec dana)... ali bilo mi je zgodno jer je bilo leto. Eto...

Srecno :)!

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 304
   RE: Kada privikavati na nošu?
8.2.2012 23:31:25   
Bebilina

IZVORNA PORUKA: Shishica

Bebilina, moje dete je i na gornjem i na donjem spisku.. cekacemo jos malko..

Nego, htela sam pitati ovako.. (svasta mi pada na pamet) Koliko meni tu treba trenerkica jer na prolece cemo poceti? Ja cu to da perem na ruke, ali razmisljam, te gace i te stvari treba prati u masini, a dok se skupe.. i tako dalje.. kako vi radite?? Na koliko dana ukljucujete masinu?

Shishice sacekaj onda da nije na donjoj listi obavezno jer ako to ponasanje vec postoji forsiranje i stres oko navikavanja ce ih samo pogorsati. Govorim i iz iskustva kao majka, ali i otuda sto radim sa decom user posted image
Mi smo kupili nesto sto se zove "trening gacice". Pamucne su ali sa 3 sloja o kojih je onaj u sredini nepromociv. Imali smo 3 para za "javnost" i zahvaljujuci njima nam kretanje nije bilo ograniceno. Druga obavezna stvar nepromociva podloga za krevet iako se ona dugo vec budila suva. Treca fenomenalno pomagalo- sklopiva nosa sa kesicama koje se bacaju (Potette). E sa tim smo krenuli na put i za 3 dana je bila "istrenirana". Znaci cak nismo ni u svojoj kuci bili...

Vukosava super je ova nosa. Ovaj ulozak je narocito praktican. I mi smo imali BB ali drugaciju, sa stopicama da ne moze uvis kad se za guzu zalepi plastika nego je stopala drze dole. I to "poletanje" nose moze biti problem kad se onako puna odlepi i sleti na pod user posted image pa je zato bolje da bude malo robusnija.

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 305
   RE: Kada privikavati na nošu?
6.5.2012 19:49:03   
ALEX11
Mi imamo 7.5 meseci, i idemo na nosu..nekako nije mogla vise da se iskaki kada sedi u hranilici, pa joj je nosa dosla super..cim je stavim na nju, ona se napne, i gotovooo!!! Mada imamo tu srecu da se kod nje uvek vidi kada ima stolicu, napinje se, i zacrveni se oko ociju od napinjanjauser posted image user posted image user posted image ma stvarno je cudo!!!

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 306
   RE: Kada privikavati na nošu?
6.5.2012 19:58:55   
SareniVrabac

IZVORNA PORUKA: ALEX11

Mi imamo 7.5 meseci, i idemo na nosu..nekako nije mogla vise da se iskaki kada sedi u hranilici, pa joj je nosa dosla super..cim je stavim na nju, ona se napne, i gotovooo!!! Mada imamo tu srecu da se kod nje uvek vidi kada ima stolicu, napinje se, i zacrveni se oko ociju od napinjanjauser posted image user posted image user posted image ma stvarno je cudo!!!

tako smo i mi... vrlo lako je prihvatio nosu jer mu je bilo mnogo lakse da se iskaki

(odgovor članu ALEX11)
Direktna veza do poruke: 307
   RE: Kada privikavati na nošu?
1.7.2012 17:03:19   
ishler
Moja beka ce sada godinu dana,nameravam da krenem da je stavljam na nosu.
Inace ona zna kada se ukaki odmah dodje do mene da je presvlacim,jer sam je tako navikla.
Ono sto me interesuje je kako da znam kada da je stavim da li ce u tom momentu da piski?
I da li odmah oblaciti gacice ili ne?

(odgovor članu SareniVrabac)
Direktna veza do poruke: 308
   RE: Kada privikavati na nošu?
2.7.2012 0:33:35   
Anoniman
ishler, ako kaki uvek u isto vreme ti je tada stavi na nosu. mozda ce kakiti, mozda u prvo vreme i nece..nije vazno, neka sedi malo. mi smo poceli K da stavljamo na nosu jer je mucila tvrda stolica i lepo vidimo ne moze dete da kaki u pelenu, smeta joj. onda smo poceli da je stavljamo ujutru cim se probudi i tada odmah piski, a uglavnom i kaki. ostavimo je da sedi desetak minuta, igra se sa igrackama i sedi. posle popodnevnog spavanja je ponovo stavimo. ali kada je o piskenju rec, ne ide nam najbolje.. jer bi onda trebalo da je jako cesto nudimo, da lovimo kada ce da piski, jer ona to ne zna da pokaze jos. ja joj obucem gacice po kuci, vise da bi se luftirala po ovoj vrucini, i redovno ih upiski. ali uvek place cim se upiski u gacice, sto mi ipak daje nadu da ce se jednom nauciti i da piski na nosu. malo nas remeti sto cesto nismo kod kuce, pa onda pola dana bude u peleni, bez da joj se nosa uopste nudi.

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 309
   RE: Kada privikavati na nošu?
2.7.2012 17:03:16   
Yula
I ja sam Lazara pocela da stavljam na nosu, ali mi imamo taj problem sto on uopste nema neko uobicajeno vreme kada kaki, to moze biti bilo kada, osim sto ne kaki nocu naravno. Takodje, problem je i to sto se on napne dva puta i hop, vec se ukakio. Ne stignem ni da stignem do nose, a kamo li da ga skinem i posadim na nju, pelena je vec puna. user posted image  

Prekljuce, dok sam visila ovde i cukala, vidim nema ga. Odem u dnevni boravak a on sedi na ugaonoj garinituri i namesta musemicu na kojoj ga preoblacim. Bilo mi bas cudno jer to nikada ranije nije uradio. Onda, osetim mio-miris i skapiram da je covek otisao sam da namesti prostirku user posted image   Inace je veoma svestan i inteligentan i verujem da bi brzo naucio sta treba da radi oko nose, samo ne znam kako da pocnem i kako da ga uputim u to. Npr. samo jednom sam mu pokazala kako da silazi sa kreveta, mislim da nije imao ni punih 10 meseci, da se spusti na nozice a da ne padne i to je bilo dovoljno, od tada uvek tako silazi i nikada nije pao. Tako sam mu pokazala i kako se penje, isto samo jednom, bilo je dovoljno. Ipak, nosa je drugacija, na njoj mora da se sedi, a to nije njegov fazon. Jedino da mu pustim Traktor Toma, uz njega je miran, ali opet, treba ubosti pravo vreme!

Inace, voli da me kopira, pa se pitam, dal' i sebi da kupim jednu nosu user posted image

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 310
   RE: Kada privikavati na nošu?
3.7.2012 14:43:36   
nenja22
hahah, sad se setih da sam ovde pisala ranije, kao na leto cu ja njega...ma za sada bi to bio corav posao totalno, em sto nema mira ni sekund, em sto isto kao kod lazara yulinog ne zna mu se vreme kake nikakvo, a em sto je lepo nesvest totalna po tom pitanju...ne znam ja koliko to ima veze sa inteligencijom (postoji li ikakvo na tu temu istrazivanje?) ne cini mi se glup mali user posted image (salu a stranu, ito ovo recimo za penjanje na kauc i silaazenje sa istog, kako brzo savladao i tako neke stvarcice sto imaju veze sa mozgom) ali nista njemu ne smeta ni da je upisan ni da je ukakan, a sad mi je i tako uglavnom u pamucnim pelenama danju, plus golisav kad smo na plazi, ma jok, stane ispiski se i produzi dalje, kakenje isto slozi facu i idemo (u carima miomirisa sopstvenog user posted image )

ali dobro, docice i ovo na red nekad, valjda ne bas iduceg leta, ali videcemo...

_____________________________

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 311
   RE: Kada privikavati na nošu?
4.7.2012 22:03:13   
ishler
Moja beka ne radi u isto vreme i obavesti me kada zavrsi a ne pre.Ali probacu pa sta bude.Mislim da je tu stvar samo upornosti i to je to.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 312
   RE: Kada privikavati na nošu?
4.7.2012 22:51:44   
Anoniman
Srecno ishler i javljaj se u temi skidamo pelenu , tamo ces uvek naici na podrsku ! user posted image

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 313
   RE: Kada privikavati na nošu?
4.7.2012 23:14:07   
madre
IZVORNA PORUKA: ishler

Moja beka ne radi u isto vreme i obavesti me kada zavrsi a ne pre.Ali probacu pa sta bude.Mislim da je tu stvar samo upornosti i to je to.

strpljenja, mnooogooo strplenjauser posted image

< Poruku je uredio madre -- 4.7.2012 23:19:33 >


_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 314
   RE: Kada privikavati na nošu?
5.7.2012 22:12:14   
Yula
IZVORNA PORUKA: ishler

Moja beka ne radi u isto vreme i obavesti me kada zavrsi a ne pre.Ali probacu pa sta bude.Mislim da je tu stvar samo upornosti i to je to.


Kako te obavesti?

Njenjo, i moj Lazar kao i Kosta uopste nema zamerki na punu pelenu user posted image   Mada, kada treba da kaki cudno se umiri i negde se povuce u stranu i igra se. Jedno vreme je stajao uz stocic user posted image  
Dva puta sma ga danas stavljala na nosu i ni upiskio se nije. Kakio je naravno u pelenu, nenajavljeno.

< Poruku je uredio Yula -- 5.7.2012 22:14:06 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 315
   RE: Kada privikavati na nošu?
30.7.2012 9:36:49   
limunada
Ja sam Nikolu lepo naucila na nosu,medjutim od kako radima i tata ga cuva od tada je prestao na nosu,tata ga nije stavljao i dete se odviklo.Sad kad radima drugu pa ga ujutru stavim na nosu al on odma ustaje i place,nece i bog i sad neznam kako cu ga navici user posted image

_____________________________

Nikola 25.02.2011 :)

Srecna vam svima 2012 god.neka se radja sto vise bebica :)))

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 316
   RE: Kada privikavati na nošu?
26.8.2012 23:15:12   
Yula
Ovako, drugarica mi je sugerisala da Lazara stavljam na nosu uvek u odredjeno vreme i to ono kada najcesce kaki. Poslusala sam i stavljam ga ujutru cim ustane, pa cesto na nosi i doruckuje user posted image Onda, posle popodnevne dremke i uvece posle vecere i za sada nam super ide! Uopste se ne buni i prilicno hoce da sedi na nosi. Zna da kada je tamo da sledi Traktor Tom i da se na nosi kaki. Jos uvek mi ne javlja kada mu se kaki, ali on nema jos ni 15 meseci. Nije odusevljen kada vidi kaku u nosi jer mu smrdi, gadno mu je, ali uvek kada je tu on tapse, kao i kada upiski. Uvek kada ustane sa nose pogleda u nju da vidi sta je uradio.

Imam utisak da smo na dobrom putu i da ce u narednih mesec-dva povezati nagon za kakenjem i nosu i naci nacina da me obavesti, s obzirom da zeli da prica i mnoge stvari zna da kaze. Ipak, ne smeta mu ako se ukaki u pelenu, ne buni se i nicim mi ne daje do znanja da se ukakio, osim sto zna da se umiri, sakrije i igra...

Ima li neko neku sugestiju?

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu limunada)
Direktna veza do poruke: 317
   RE: Kada privikavati na nošu?
9.9.2012 12:55:48   
Azra_
Ja bih počela polako bebca da stavljam na nošu, čisto da nemakasnije strah, pa kad uspemo uspeli smo. Kod sestrića sam ga stavila na nošu koja je kao neko lane, pa se takoreći uzjaše, bilo mu zanimljivo, ima neki kružić da vrti, drži se za ručke lanetove glave... Sada sam u dilemi, da li kupiti tako nešto ili običnu nošu, najobičniju... A opet...ima i onih najneobičnijih poput malih wc šolja...
Mame sa iskustvom, kakvu nošu kupovati?

< Poruku je uredio Azra_ -- 9.9.2012 12:58:59 >

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 318
   RE: Kada privikavati na nošu?
9.9.2012 13:05:43   
tijatija
Azra mi mislim da ti je rano... Ja sam moju decu stavljala sa oko 17 mes. Stim da sam prelomila i kad sam jednom skinula nisam vracala, to se pokazalo dobro za prve dve cure, za mesec smo se odvikli skroz tako da su u vrtic koji je u septembru pocinjale bez pelena.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 319
   RE: Kada privikavati na nošu?
9.9.2012 15:22:20   
Ivanka 75
Trebam savet, hitno!
Moje dete me lepo obavesti kad joj se kaki, kaže "kaki", a kad joj se piški uglavnom prekrsti noge ili se drži rukicom i pozove me sa "mama", u oba slučaja joj ponudim nošu ili pođem da je stavim ali ona počne plakati i ja odustanem. Već 4 dana ne nosi pelenu (osim kad spava) i nijednom nije htela bilo na nošu ili šolju sa adapterom.
Pre nego što je prohodala lepo je sedela na noši bez problema ali čim je prohodala počela je da odbija, i tako već 11 meseci.
Za mesec dana puni 2 godine i baš mi je bez veze da više nosi pelenu. Gaćice joj obučem bez problema, ne buni se, voli da ih nosi, nekad bude suva i po 4 sata ali nikako da potraži nošu.
Molim vas posavetujte me šta da radim, da vratim pelenu i sačekam još malo sa nošom ili da nastavim ovako (presvlačenje 3 puta dnevno što mi uopšte ne pada teško)?

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 320
   RE: Kada privikavati na nošu?
9.9.2012 15:35:30   
Jeca*
Ja ti savetujem da nikako ne odustajes. Nema sad nazad. POlako i strpljivo, mislim da ste na dobro putu. Nama je noša kao totem stajala u dnevnoj sobi i dozvoljavala sam mu da sedi na njoj i igra se, ne bih li mu je "približila". TAko je vremeno izgubio otpor prema istoj pa čak i trčao da je uzme kad mu se piški. Ta adaptacija je tako trajala ceo mesec čini mi se, tako da se naoružaj strpljenjem i ne odustaj sad

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 321
   RE: Kada privikavati na nošu?
9.9.2012 15:38:33   
Azra_

IZVORNA PORUKA: tijatija

Azra mi mislim da ti je rano... Ja sam moju decu stavljala sa oko 17 mes. Stim da sam prelomila i kad sam jednom skinula nisam vracala, to se pokazalo dobro za prve dve cure, za mesec smo se odvikli skroz tako da su u vrtic koji je u septembru pocinjale bez pelena.


Tija, bojim se da ne zakasnim. Gledam loš primer sa sestirćem. Prvi put su pokušali da ga stave sa 1,5god i od tad nema šanse da prihvati, a uskoro će dve... Kao da ima neki strah. Ovih dana i pristane da sedne, ali nikad neće da piški ni kaki u nošu. Svašta pokušavaju. I meni deluje rano, ali šta znam... Rekoh da probam, pa ako vidim da ne ide, pokušaćemo kasnije.

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 322
   RE: Kada privikavati na nošu?
9.9.2012 15:40:31   
Ivanka 75
I nama je stajala i stoji u sobi ali više da slonče  sedi na njoj, ona nije čak htela ni da sedne na nošu kad sam ja u kupatilu na šolji, sve sam radila da je zainteresujem ali ona ne odustaje, otkako je prohodala nema šanse da sedne na nju.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 323
   RE: Kada privikavati na nošu?
9.9.2012 15:48:44   
Cindarella
Ivanka,i kod nas je bila identicna situacija. A evo ga,bez pelene vec 4 meseca.
Nosa nam je stajala u sobi,pokazivala sam mu kako meda piski-one gumene igrackice napunim vodom,i pustim vodu da istece u nosu.Nosa pocne da svira,i zajedno kazemo bravo medi.Meda dobije bombonu,i poljubimo ga. Kad nece da sedne na nosu,ja mu pricam kako je meda lepo piskio,i uglavnom mu jepravio drustvo.privikao se za par dana.user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 324
   RE: Kada privikavati na nošu?
9.9.2012 15:58:44   
Ivanka 75
Jao Cind, došla sam na ideju da nas dve idemo zajedno da kupimo nošu, da je ona odabere, makar bila i  najskuplja u radnji, samo da sedne na nju.
Ma isteraću ja ovo do kraja user posted image

(odgovor članu Cindarella)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Nagradni konkurs: "Naše najsrećnije le...
Pozivamo vas da nam pošaljete najveselije, najvedrije, najsunčanije fotografije svojih mališana, i obogatite galeriju na...



Anketa

ЕВРО 2024.
пеперутка16

Ко ће проћи у полуфинале?

Click Here