|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda (HSG)
2.9.2012 8:49:42   
Štetica
Andjela,to je sa Betanijom neka teska prevara,jer je Hsg obavezna dijagnostika u ispitivanju steriliteta. Ako te iz bolnice salju privatno da radis,onda to mozes i da naplatis od socijalnog,jer 17000 nije malo. Treba ti uput iz dz za Betaniju,kod njih uzmes obrazac(potvrdu)da nemogu da ti urade u roku od mesec dana,pa na privatnoj klinici racun i sve to lepo predas u socijalno da refundiras troskove. Ja sam tako uradila za hormone jer ih u nasoj bolnici nerade.
A i znam par slucajeva da kada su pregledi i dijagnostike zakazivani i na 5-6meseci pa kad traze taj obrazac zakazu za manje od mesec dana.
Ja sam Hsg radila bez anestezije i bol je bio podnosljiv,malo jaci od menstrualnih.

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 2326
2.9.2012 22:17:01   
ANDJEELA
Stetice hvala na savetima,sutra se necu pojaviti u privatnoj klinici,ali krivo mi je jer su mi svi nalazi u redu,a odlazem samo iz razloga sto mi je zakazano 13 dana hsg,sledeci mesec moram to odraditi,jer imam 36 god,pa se plasim da ne zakasnim.. Na pocetku lecenja sam tako da cu preziveti tih 17 hiljada,hormone sam takodje privatno odradila,sve u redu sem prolaktina,malo povisen,pa sam radila i profil,u 8h povisen,11i 13h u redu,ali cekam da dr protumaci,jer neznam puno o tome kako se racuna taj profil. ko zna sta me sve ceka,ja sam za sada optimista,pre mesec dana jedna poznanica se porodila u 50 godini,sve ok,dve bebice,dace Bog valjda suprugu i meni bebicu. Pozdrav za sve clanove i radujem se kada procitam lepe vesti.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 2327
3.9.2012 15:06:20   
ANDJEELA
drage moje da li je medicin. sestra iz betanije normalna, jutros mi je saopstila da mogu i sledece nedelje da odradim hsg(to je 20 dan od poslednje menst,ja sam odlozila za sledeci mesec,ona mi kaze da nije problem ni 20 dana!!! luudiimmm od njenih izjava..

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 2328
3.9.2012 15:37:11   
Štetica
Andjela ja kada sam zakazivala hsg,sestra mi je rekla prvi dan po prestanku ciklusa. Meni je to bio 6dc,a znam da se tolerise do 10-og dana. Ti u Betaniji mi stvarno nisu jasni.

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 2329
3.9.2012 15:52:13   
ANDJEELA
Štetice ni meni vise nista nije jasno,moj ginekolog je rekao da se radi od 8-10 dana, sestri iz betanije sam se javila 2 dc, i ona i dalje tvrdi da moze da se radi bilo koji dan u mesecu.Zvala sam i ordinaciju gde moja dr radi privatno,23 hiljade je hsg,tako da mi sada ostaje ta opcija,ali mi kazu(privatna ordin) da sam zakasnila ovaj mesec jer mi je sada ovulacija.Sta je sa tom ludom zenom u betaniji nemam poima,ja hocu da platim 17 hiljada,ona pristaje ali da odradim po njenom datumu,ali za sada nije uspela da me prevari!

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 2330
3.9.2012 16:03:10   
Maslacak15
Ne moze da se radi bilo oji dan u mesecu! HSG mora da se radi u folikularnoj fazi, po prestanku mesntruacije.Onda nije bitno od 5-10 dana. Razlog je vrlo logican,sama procedura bi mogla da se izvede naravno ali posle ovulacije svaka je zena potencijalno trudna prema tome ubrizgavanje kontrasta kroz jajovode ii nije najboli tretman za sveze oplodjenu jajnu celiju i blastocist koji pokusava da se implantira. Pozdravuser posted image

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 2331
3.9.2012 16:03:56   
Maslacak15
U prevodu sestra iz Betanije nema pojma, to pouzdano tvrdimuser posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2332
3.9.2012 16:22:38   
ANDJEELA
Maslacak izgleda cu ja do betanije da se licno obracunam sa tom sestrom,pa kud puklo! pozdrav i tebi javljam se sa svim informacijama,ja prosto nemogu da verujem da mi se ovo desava,a tek sam pocela sa analizama,tesko meni ko zna sta me sve ceka!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2333
3.9.2012 16:28:13   
degu
Ma njima je samo cilj da uzmu pare i to te stave pred svršen čin, dan pre intervencije ti tel saopšte da moraš da platiš i gde da dođeš i nije bitna više ni krvna slika ni ništa od analiza.
Meni je bilo svejedno što mi je 14-15.dc jer su mi ovulacije prilično kasno, baš u tom ciklusu mi je ovulacija bila oko 25.dc. Jedino što ti kažu, bar su meni rekli da u tom ciklusu do HSG-a da nemamo odnose, da bi se isključila mogućnost da sam trudna.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 2334
3.9.2012 16:28:19   
ANDJEELA
Bas sam i dosadna sa mojom pricom,ali devojke vi ste mi uteha.Hvala na svim korisnim savetimauser posted image

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 2335
3.9.2012 16:33:35   
ANDJEELA
Degu pa to mi je danas saopstila sestra da neman odnose do sledece nedelje,da bi odradila hsg,a ja nemam odnose vec 20 dana,kao spremam se za hsg,ali nista od toga do sledeceg meseca! srecom imam divnog muza,pa sve tolerise..

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 2336
3.9.2012 16:39:19   
degu
Ma ne smaraš ti, tačno znam kako se osećaš i prevareno i iznevereno. I ja sam mislila da sestra muti nešto, pa sam kopala po netu, tražila neki kontakt moje dr-ke, od nje sam dobila odgovor da je sestra nažalost u pravu i da je sve istina što mi je rekla. Svi oni rade u dogovoru, vrhunac bezobrazluka te sestre bio je kad sam ja rekla da mi nije bitna anestezija, da mogu da trpim bol. Ona je rekla onako iznervirano: "Dobro, al nemojte posle da kažete da vas nisam upozorila kad se onesvestite na stolu od bolova."
Ja nisam htela više da se raspravljam, moji su bili svi za to da radim pod anestezijom, da što manje traume doživljavam user posted image

< Poruku je uredio degu -- 3.9.2012 16:40:28 >

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 2337
3.9.2012 16:49:00   
ANDJEELA
Degu ta sestra je cudo od zene! i sad mi odzvanja njeg glas u glavi,a jutros sam razgovarala sa njom i potpuno te razumem. Nije bas bila odusevljena sto otkazuje za sledeci mesec,ali to je njen problem,nasi su mnogo veci problemi od njenih. Mozda odem i do bg da odradim,videcu sta ce mi moj dr iy mesta preporuciti..

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2338
3.9.2012 16:54:34   
degu
raspitaj se i za ovo što je Štetica pisala, ako može da se refundira super. Ja se toga tad nisam ni set_ila, jer se sve odigralo za dan a meni je samo bilo bitno da to odradim što pre. Sad razmišljam možda sam i za inseminaciju mogla da tražim refundaciju troškova, nisam ja kriva što oni ne rade nedeljom, a meni je tad padala ovulacija.
Mene iskreno najviše nervira što toliko čekam da bi uradila državno i na kraju sve uradim privatno, i platim i čekam user posted image

< Poruku je uredio degu -- 3.9.2012 16:55:08 >

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 2339
3.9.2012 16:57:11   
ANDJEELA
Degu meni je sestrica prosli put slatko rekla- da sam pametna sto hocu da odradim sa anestezijom,user posted image Ko je ovde lud,a ko pametan,bas bi volela da je pitam.

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 2340
3.9.2012 17:01:34   
degu
Pa da kod mene se iznervirala što sam rekla da hoću bez user posted image jer se to ne plaća.
Sve u svemu, fino oni od nas zarađuju user posted image nažalost.

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 2341
3.9.2012 17:10:31   
Maslacak15
Andjela da divno je to smislila,
Da apstiniras ceo mesec i onda izgubis sansu da probas da zatrudnis u ciklusu sa HSG om. Naime, primeceno je, da su kod zena sa prohodnim tubama sanse da zatrudne vece u ciklusu kada su radile test ili neposredno posle toga. Nije bas jasno zbog cega ali pretpostavlja se da kontrast ispere jajovode ako su u pitanju neke male necistoce i da olaksa prolaz . I mi smo imale ovde na ringeraji nekoliko " HSG trudnica". Odnosi se ne izbegavaju zbog trudnoce pre testa nego zbog rizika od infekcije, posto je bitno da bris bude sto uredniji u cikllusu kada se to radi. A onda, posle testa odmah prioni na posao!user posted image To je preporucljivo....

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2342
3.9.2012 17:10:48   
ANDJEELA
Degu sigurno cu se raspitati za refundaciju troskova,i to ovih dana,Stefica je bas divna sto nas je obavestila. Meni takodje nije palo na pamet. Suprug i ja smo vec potrosili oko 50 hiljada za neke tabletice sto je njegov urolog prepisao kao navodno nije u redu spermogram,tj privatno sto je radio nije u redu,a u betaniji potpuno uredan nalaz,bacili pare,a to sam takodje procitala da napisu lose rezultate privatne labolatorije,da bi dosli opet da radimo nalaz kod njih. Neznaju oni ni delic kako je nama tesko... Bas bi mogli da mi refundiraju malo troskova,bio bi red,kada se i ovako ne snalazim,sto ti kazes degu,cekam i na kraju platim.

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 2343
3.9.2012 17:50:38   
Štetica
Andjela raspitaj se da li mozes da uradis u Subotici ili nekom od okolnih gradova,sa uredno overenim uputom. Inace svaki dr trazi drugacije analize pre hsg-a,ja sam morala da odradim briseve,papa i kolposkopiju,naravno hormone i ks na samom pocetku,a mm je radio spermokulturu. Kod mene je radjeno "na zivo"jeste bolno,ali podnosljivo. A kada se radi u anesteziji treba isto to i jos vreme koagulacije,saglasnost od kardiologa i anesteziologa.
Sta kod tebe predpostavljaju da je problem,pored godina?
A to sto sam pisala za refundaciju je tacno,jer spada pod obavezno u lecenju steriliteta. IUI nemoze da se refundira jer navodno nije obavezan. Skener do 6 meseci,Mag.rezonanca do 1god,Vto do 18mes,svi ostali pregledi i dijagnostike do 1mesec,sve preko toga, moze da se naplati od socijalng.

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 2344
3.9.2012 17:52:58   
ANDJEELA
Maslacak eto preskacem ovaj mesec hsg,a posle toga se nadam da ce uroditi plodom nas trud.. Mozda i pozovem dr sa vma,vec sam privatno odlazila na preglede,pa da cujem jos jedno misljenje o hsg ,sa betanijom sam mnogo iznenadjena,ali moram obavezno sledeci mesec odraditi. Pozdrav..

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 2345
3.9.2012 18:17:01   
ANDJEELA
Štetice sigurno cu odraditi,samo jos da odlucim gde.ovi iz betanije su uzas.Suprug i ja smo u braku 3 godine,trudimo se,meni ginekolog u lokalnom domu zdravlja uvek govorio na kontrolnim pregledima da je sve ok,da bi prosle godine suprug 2 puta radio spermogram i smanjen broj spermatozoida,ali kada smo uradili u betaniji nalaz potpuno uredan!!! Tako dolazi do promene da kod mene nije sve kako treba,hormoni ok,sem prolaktina,malo povecan,radjen profil,samo u 8h povisen,u 11 i13h u redu. Dr sumnja na priraslice od operacije ileusa-zapetljaj creva i to cemo saznati posle hsg. Jos mi je naglasila da mozda nemam ovulacije,neznam zbog cega,ali je anti mullerian homon iznad gornje granice i da su to zlatne poluge za mene,opet neznam zbog cega?? Bas me brinu i moje godine. Jedva cekam da odradim hsg,makar nesto da saznam,ali se ujedno i plasim sta ce biti posle svegauser posted image

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 2346
3.9.2012 18:55:54   
Štetica
Andjela postoji mogucnost da prolaktin,ako je na gornjoj granici,koci sve. To bi trebala da vidis sa nekim endokrinologom,jer ginekolozi ga uglavnom olako prihvataju ako je u "normali". Sad mi tek nisu jasni ti vasi dr,ako sumlja na priraslice onda je tu hsg bespotreban,to se otklanja laparaskopijom, i tada se pristupa "otpusavanju" jajovoda,ukoliko su zapuseni. A to sto je AMH iznad gornje granice,su stvarno zlatne poluge,za svaku zenu,posebno posle 35-e,jer je znak dobrih rezervi. A i to da misle da nemas O tek mi neide u glavu,pa zato sluzi UZ i rade se folikumetrije.

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 2347
3.9.2012 21:44:25   
ANDJEELA
Štetice pa mozda je meni samo problem prolaktin,bas si mi dala pozitivne energije da razmisljam i u tom pravcuuser posted image Ja sam kod dr u ns bila u julu 5 minuta u ordinaciji,samo napisala da odradim te hormone,sledeci put 10 minuta kada me je posavetovala da uradim profil prolaktina,i da zakazem hsg,ali nikakav pregled nisam imala! folikumetriju mi niko do sada nije uradio. DR verovatno misli da imam milione,i da mogu da odradim sve analize i da platim,a ja sam prosecni gradjanin ove nase Srbije i nemam toliko novca.. Degu pogledaj sta nam je sve stetica lepo napisala -da moze da se refundira,treba iskoristiti svoje pravo,pa pokusaj..

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 2348
3.9.2012 21:52:01   
ANDJEELA
Maslacak -Štetice-Degu vi cete postati moji licni dr jer mi pruzate korisne savete,sta bi ja bez vas ovih dana,,super ste mi,user posted image

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 2349
4.9.2012 8:37:28   
Štetica
Andjela imas temu pretraga i hormonska terapija,ispisi tamo rezultate hormona,i tu smo da te uputimo gde dalje da ides. Tu smo da pomognemo jedna drugoj jer je nase zdravstvo davno otislo u 3 lepe.

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 2350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here