|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
12.8.2012 12:45:35   
Anoniman
Joj, kad bi bilo tako jednostavno....
Prvo, dosledna sam do bola-juče sam ga poslala na spavanje i bez crtanog i bez priče, dobio je batine, bio u ćošku, mislim da je sve obavio u jednom danu! Toliko me glava bolela od stresa, jedva sam se opustila da zaspem.
Što se pažnje tiče, definitivno je svima u centru pažnje, jer je (još koji mesec) jedino unuče u porodici. Ima jedan dečak kod ljudi koji ga čuvaju, mlađi od njega-prvo ga nije prihvatao, sad ga obožava i super se slažu...
Nisam pedagog, ali ovo što on radi je čist bezobrazluk! On to čak i ne radi zbog toga da ga neko vidi/čuje, nego da udari kontru. Gleda me pravo u oči, ja ga opominjem da podmetače spusti lepo na sto, približi ruku stolu i dalje ne skida pogled sa mene, ja ga konstantno upućujem na to da podmetači idu na sto, sekunda pauze i tras-baci ih pravo o zid ne skidajući pogled sa mene! Kao da vidi, šta će se sad desiti?!
Iskreno ja više ovde kukam, jer mi treba izduvni ventil nego što očekujem pametno rešenje problema. Nama je psiholog rekao, nakon višečasovnog posmtranja, da je on "jednostavno takvo dete".
Neviđeno je inteligentan, zna celu priču od početka do kraja da ispriča, recituje pesmice, vozi biciklu, prepričava događaje od pre nekoliko meseci u detalje. Sve mu objašnjavamo, kaže: mama sad cuva bebu, pa kad beba pojaste i izadje, mama ce moci da me digne opet... Na toliko sam nivoa ponosna na njega, samostalan je možda i više nego što bi trebalo jedno 2,5godišnje dete, ali valjda je to cena koju plaćamo-inat do iznemoglosti!
On se rodio tvrdoglav, već sa 7 nedelja je pravio nezamislive scene kad je trebalo kapicu na glavu da mu stavim, jer njemu to nije bilo po volji. Nije imao ni 4 kg, ja sa njim jedva izađoh na kraj! A sve sam mislila proćiće vremenom, ali nikako i to da se desi...

(odgovor članu anajid)
  Direktna veza do poruke: 251
12.8.2012 22:10:35   
Shishica
Čak je i jutros kod lekara bio dobar, a pre 2 dana je kod istog lekara vrištao celih pola sata u čekaonici, i još 10 min unutra (mene živi blam pojeo).

Al sam se sad slatko nasmejala.. user posted image Istu muku imam! Sva se ispreznojavam kod doktora od njenog placa..uzas.

Ali sa svima vama se saosecam, jako je tesko biti roditelj, trebaju debeli zivci..

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 252
15.8.2012 23:18:45   
Verus
Od kada smo u NS, Helena mi se dosta promenila. Malo sam tuzna dok ovo pisem, jer smo se nekako udaljile, sada kada ima babe i dede i tetke, nisam nekako stalno sa njom, sto mi dodje naravno dobro, i srecna sam da joj je lepo, ali kao da smo izgubile tu neku nit... Trenutno smo u kuci svekijevaca koji ce se iseliti u septembru, kada cemo malkice sve renovirati, i tek onda kad dobijem moje stvari bice mi lakse u vezi dece-pisem ovo, jer nemam moje "rekvizite" gde obicno stavljam Olija (skakalice), tako da mi je vecitno na rukama. Stavim ga nekad na tepih i na cebe, ali on sada puzi na sve strane, a ovde je pod uvek prljav...svi su poceli da se izuvaju, ali kuca je to i uvek se iz dvorista unese prljavstina. Rekla sam mm da cemo imati obucu za dvoriste i SAMO za kucu jer drugacije nece biti cisto. I tako, Helena gleda kako non stop drzim Olija, i JAKO Je ljubomorna...Samo gleda kako ce da ga povredi: Evo:

-razbila mu je nos grabljama iz kantice za pesak (curila mu je krv na nos i imao je 2 modrice na licu)
-udarila mu glavu o sipku od kolica dok je u istim sedeo
-stalno vreba priliku da ga ogrebe-i to uvek ostane bez koze, krvari i tu ima kraste....

On se nje vec malo boji, a kad mu je razbila nos TAKO se tresao da nisam mogla da ga smirim....sveki ga je drzala u krilu a Helena ma u delicu sekunde udarila.

Sramota me da kazem ali sam je istukla po dupetu par puta...ali to ne pali. Tajmaut ne pali bas puno, jedino da je ignorisem? A paznju dobija od mene kad god mogu-pa mora da shvati da ima brata i da mora da me deli.

Ja sam totalno van ideja kako da pristupim situaciji? Saveti? Iskustva? Plizz

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 253
15.8.2012 23:36:00   
Yula
Jao, jadan Oli, dusa mala user posted image Bas sam se sada razalostila.
Ja nemam nikakav savet i bas mi je zao sto je Helena takva prema njemu.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 254
16.8.2012 8:40:47   
Snelle
Verus, jesi li pokušala da joj objasniš da je to NJEN mali bata i da ONA mora da ga čuva i štiti od druge dece. Možda će tako u svojim očima dobiti na važnosti i shvatiti kako je njena uloga velika pa ga više neće tako maltretirati.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 255
16.8.2012 9:11:56   
Anoniman
Verus draga user posted image Ja i da imam savet ne znam da li pali-pa ja sam maltene jedina na ovoj temi koja kuka user posted image
A sve to kroz šta vi prolazite mene čeka od decembra i malo strahujem...

Sad kad malo razmišljam, ja bih zabranila neku omiljenu igračku ili šta već voli, ako joj je obećano da će ići da se igra sa decom ili u park ili šta već, a ona povredi brata, otkazala bih tu avanturu uz strogo objašnjenje zašto je to tako, ali ne garantujem da bi upalilo user posted image Tu batine ne mislim da funkcionišu, nas već i ćošak pomalo izdaje................

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 256
16.8.2012 9:34:58   
Anck Su Nmaun
Jao dusa mala, pa bas se vidi ljubomora user posted image
Mozes li da iskoristis dok su svekijevci tu da njima das Olija kad god nemoras da ga nahranis, presvuces isl. a ti se posveti Heleni , neznam sta bi drugo radila user posted image

Ili probaj da ga stavis na tepih pa ogradis raznim dzidzabidzama, tako sam ja Tari ogranicavala puzanje, svuda oko nje stavim igracke i zagradim da nemoze dalje, dok nije malo porasla da je mogla da ih preskoci, ali on sa 7 mes valjda jos ne moze.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 257
16.8.2012 9:56:33   
Anck Su Nmaun
Inace.. mislim da cemo polako postati redovni gosti u ovoj temi.
Tara je u poslednje vreme strasno neposlusna! Ne reaguje ni na jednu moju rec, ne diraj, ne idi tamo, ne cackaj to, ne guraj seku, ne uzimaj joj igracke....

Ona je hladovina !
Juce krenemo popodne na je spavanje, ona nista i sve mi odmahuje rukom, ja kazem idemo ja i seka ti dodji, ona kaze bezi mama...
na kraju sam je silom odvela u sobu , gde je pocela da se gica i vristi,zakljucam sobu,kad sam je stavila na krevet ona jos gora.
Hani dussa spava a Tara vristi,pa onda obe u vristanje, onda je dobila po guzici, e tek se tad razgalamila, a guzica crvena dusa me zabolela user posted image

Celo posle podne nije htela da jede, pa sam je vijala, molila, vikala nista .... H izasla sa mm malo napolje a tari kazem tek kad jedes, a ona onako tuzno place oce i ona napolje dete, posle me valjda sve stiglo i bilo mi je zao, jer je ceo dan nesto gnjavim , tucem, vicem ... sela sam i zaplakala. POLUDECU user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 258
16.8.2012 9:57:13   
Shishica
Jbt Verus kakva tuga user posted image Ne znam sta bi da sam na tvom mestu.. jedino da joj mnogo, mnogo pricate i mozda da krisom od nje date Oliju da nesto izbrlja po papiru i kao da njoj na poklon ili cvet da ubere i da joj ili bilo kakav poklon "da joj kupi". Da puno toga sto cinite za nju bude kao da je on zasluzan.
Sta jos..... mozda jos paznje iako je ima dosta i uvek ako neko grli njega da grli i nju zajedno.
Da je pitate sta bi volela da se igra sa batom (mada to mozda ipak kad dodje do nekog napretka..)
Izazvati joj zalost kada on place, pricati joj kako je tuzan i boli ga, a on nju tako puno voliiiii..

Ne znam za sad sta drugo..

Direktna veza do poruke: 259
16.8.2012 9:57:30   
Brand new mama
A sad joj je bata i postao problem-on lagano uci dapuzi,igra se i sa njenim igrackama....pa tek kada pocne da prohodava.I kod mojih je slicno,sad je malo bolje,ali cesto se desi da braca ne smije ni svjezeg zraka da uzme da veliki ne opali u kuknjavu ili krene u kaznenu ekspediciju.A sad i mali zna da vrati,sto odmah dovodi do vristanja(stvarno zna da ogrebe i udari,a tek sto je tvrdoglav i mali).Anyway,pazi klinca,kazne sa bubamaru nece puno paliti(govorim iz iskustva,jer sam i ja"gospodjica-batineNIKAD"velikog znala da opalim po guzi,ali tad sam dobijala samo kontra-efekt-on je bio jos povrijedjeniji i ljubomorniji.Za nju je to ogromna promjena-druga kuca(zemlja),puno ljudi,bata koji je do juce bio mirna bubica sad ili jurca ko Kica(pa ga drugi ljudi cesto prvog primjete i pomaze) ili ga mama drzi!!Jos nekih deset_akgodina i to ce proci.
A da-naravno da je bata voli najvise na svijetu i ona batu,kao i ti i tata.Njih dvoje su jednaki(tj.oboje su bili kod mame u stomaku....ma znas samauser posted image )
PS.Jesam li ja napomenula da se moj sin svadja sa nama ko neka baba? Sta god da mu kazemo-nije tako.Sta god treba da uradi-bas nece(od dorucka,umivanja,izlaska napolje...)A sa druge strane je najmilija buba na svijetu koja hoce vec da pomaze mami,pazi brata i sl.

< Poruku je uredio Brand new mama -- 16.8.2012 10:00:02 >

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

Direktna veza do poruke: 260
16.8.2012 10:10:20   
Shishica
posle me valjda sve stiglo i bilo mi je zao, jer je ceo dan nesto gnjavim , tucem, vicem ... sela sam i zaplakala. POLUDECU

E Anck, tako i meni bude.. pomislim da li radim kako treba ili je jednostavno ne razumem, ali ipak treba uvesti red samo to kako kod kog deteta pali, ne reaguju na iste kazne.

A vidi sta ti pise u potpisu user posted image

Nije ni Ema zlato. Nece da slusa kad joj se kaze jednom, pa ni dva puta, tri... pogotovo za nosu, ne diranje necega i slicno. Uvek moram da je ucenjujem nesto, a ako nece da slusa i pocne da vice onda je upozorim da ce u kaznu pa posto u kazni nece da sedi nego histerise, zatvorim je na minut (mada i manje prodje) u sobu i onda ona balavi, lupa i vristi kao da joj kozu deremo i kad otvorim vrata i pitam da li ce biti dobra... "Daaaa. Donesi mama papir da brises nooooos, mamaaa.. :_("

I tako.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 261
16.8.2012 10:14:18   
Shishica
opalim po guzi,ali tad sam dobijala samo kontra-efekt-on je bio jos povrijedjeniji i ljubomorniji

Pa da onda se stvara u glavici osecaj da zbog bate/seke trpi jos i kazne, a to "nije fer"..

Svi su oni dobri, samo u trenucima dosade ili kojekakvih bunila posandrcaju pa mi sa njima zajedno.. dok se ne udaju/ozene.. onda nesto drugo dodje na red..

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 262
16.8.2012 10:19:58   
Anoniman
Batine definitivno nisu prava kazna, ali ne treba ni dopustiti da dete misli da je ispravno da udari brata/sestru... Problem je mnogo složeniji-jedno zbunjeno starije dete čija teritorija je ugrožena, pa želiš da mu olakšaš i jedno malo bespomoćno dete koje veliko teroriše... U svim ostalim momentima treba ih učiti da se povežu, ali kad već dođe do povređivanja, treba sankcionisati, samo treba biti dovoljno lukav i naći najbolji način za to

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 263
16.8.2012 10:27:08   
Shishica
Pa upravo to..to sam gore i pisala.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 264
16.8.2012 12:04:12   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: Shishica
kazni nece da sedi nego histerise, zatvorim je na minut (mada i manje prodje) u sobu i onda ona balavi, lupa i vristi kao da joj kozu deremo i kad otvorim vrata i pitam da li ce biti dobra... "Daaaa. Donesi mama papir da brises nooooos, mamaaa.. :_("

I tako.

heh ma isti slucaj , i malopre sam je poslala u sobu ( negde sam citala da je bolje dete poslati u kaznu (citaj (sobu user posted image
) i izbrojati do 10 nego udariti) i ona vristi drnja se, place i vice mama..mama... na kraju je dosla do coska i viri i place mamam dodjiiii...pridjem i pitam je oce biti dobra, naravno klimne glavom, i kao mirna je ....

Inace pre neki dan u kolima, ja se saasvim slucajno okrenem ka zadnjem sedistu a ona rukom 3 puta uadrila seku po ustima i njosu user posted image user posted image user posted image nisam mogla da verujem sta joj bi, ona je inace reeeetko kad udari i to slucajno, il onako bezazlwno. Beba se zacenila, odmah sam morala da je uzmem iz sedista.
Na Taru sam vikala i znala je da je kriva, scucurila se...ko zna sta je bilo, nisam videla user posted image

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 265
16.8.2012 16:28:05   
Brand new mama
Evo i nas iz set_nje.Za sada ima zabranu 2 dana-park,3 dana-skype,4-dana-bicikl.Sta godmu kazem-radi kontra,a onda kao i tvoja Tara opali u plakanje i obecavanje dobrote.A slanje u sobu je kazna za usi svima u krugu 100 m-mislim daljudi misle da ga pecem na raznju koliko cici.
bonus:ja mu kazem:I.prestani da se svadjas sa mamom,neces nista dobiti dobro od toga.,a on mi se,frajer unosi u facu i:E,bas hocu!E,kad je tako,sad si u kazni.
A nema jos ni tri godineuser posted image
Nije dobro,ali mi je lakse kad znam da nas ima jos,koje imaju veliku zelju da jednom dnevno sjednu na pod i otplacu turu.I sad pitanje-jesam li dobra majka? Pa da se odstrelis u momentuuser posted image

< Poruku je uredio Brand new mama -- 16.8.2012 16:32:02 >

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

Direktna veza do poruke: 266
16.8.2012 18:33:35   
Anoniman
Izvini, a šta tako malo dete radi na skypu user posted image

I Mihajlo je imao momenat - posvađali smo se oko toga što lomi bojice. Nakon treće opomene, ja pokupila i zaplenila boje, a on ti onu čašu za bojice bacio na mene, pa se isplazio i onako pljuje da se ruga (ali zna da ne sme u oči da me pogleda). Prvo je bio u ćošku, onda je morao da se izvine, i nije dobio ni crtić ni keks, već je morao da ponovi šta je to pogrešio i zašto je bio kažnjen i kako će se sad ponašati... A bojice ću mu vratiti za koji dan user posted image

(odgovor članu Brand new mama)
  Direktna veza do poruke: 267
16.8.2012 19:15:37   
Shishica
Izvini, a šta tako malo dete radi na skypu

To sam se i ja pitala malko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 268
16.8.2012 19:17:35   
Anoniman
Žena živi u inostranstvu, a porodica u Srbiji. Nije to baš tako redak slučaj i način komunikacije da se toliko čudite, kako dete da vidi bake i deke ako ne preko skajpauser posted image

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 269
16.8.2012 19:28:10   
Anoniman
Mislim da će to biti veća kazna bakama i dedama user posted image
Ništa se niko ne iščuđava, postavila sam samo pitanje

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 270
16.8.2012 19:46:33   
minavb
Cetuje sa vrsnjacimauser posted image
I Vanja je na Skype sa tatom kad je na putu, ili sa bakom i dekom ponekad.
Inace, zene u parkicu mi kazu da bebisiterku lepo slusa, ne odvaja se od nje i radi sve sto mu ona kaze. Nama bezi, nece kuci, otima se, pri tom nije ljut nego se kikoce i zeza nas. Sa njom mirno sedi i lista knjigu, a mi kad dodjemo istog trenutka pocne da jurca kroz kucu i pisti ko lokomotiva.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 271
16.8.2012 20:00:30   
cockic
ma ja mislim da deca su mnogo slobodnija sa roditeljima nego sa nekim drugim meni je petar haos kad je kuci sa nama,a ostali kazu kad je bez nas kod nekog da je bas miran user posted image ali mislim da kod decaka ta faza traje jako dugo.ja sam spremna sta cu kad je on mamin nevaljalkouser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 272
16.8.2012 20:40:20   
Olga75
To : e bas hocuuuuu ili neeeecuuu ili da me gleda pa da uradi bas ono sto sam rekla da ne uradi je svakodnevno user posted image
da mi se odgovara i jos da mi preti : istuci cu teee oh pa to imamo odavno ali ja to nekako ignorisem .
Besni , tvoj problem cero .
Kad je posaljem u time aut , prvo se dernja ko magarica a onda kad joj kazem sad mozes da izadjes onda mi kaze : necu , meni ovde lepo user posted image
Ignorisanje malih neposlusnih je majka mara user posted image
a da i Marija voli skype : zovi jojuuuu na kump da vidi kako plesem user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 273
17.8.2012 9:35:20   
NadaR
Miloš je na selu nemoguć . Uopšte ne sluša ama baš ništa .
svi se skupimo vikendom pa se on onda glupira da bude u centru pažnje . Prvo sam bila na korak do nervnog sloma a sada kuliram .
Ionako svi kažu , ma puuuuusti ga .. Pa eto vam .. samo se povučem , odem da lakiram nokte , pogledam film .. user posted image

Kod kuće ima povremeno takve epizode ali nije strašno pa mu progledam kroz prste .

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 274
17.8.2012 10:41:35   
Anoniman
Upascu sad i reci sta imam user posted image
Ne znam sta ste toliko zapele da vam deca budu bubice i to jos poslusne a nemaju ni dve tri godine user posted image koga ste vi slusale u tom uzrastu ? Nikog !
Ja sam prestala da kaznjavam , samo nagradjujem dobro ponasanje , Petrine ispade kojih ima kontrolisem kako mogu ako ne mogu nije smak sveta , jednostavno predjem preko toga i usmerim je na nesto dobro i kad uradi to pohvalim je i gotovo , ne zelim da rizikujem da me dece pamti kako za svaku neposlusnost vicem ili u necijem slucaju tucem ! Zasto vi to rizikujete ?
Zar ne zelite blaze slike da ostavite detetu iz tog ranog detinjstva ?
Sto se tice ljubomore kod Verus , jeste nezgodno ali to samo znaci da treba vise paznje da se obrati da Helena ne povredi Olija , treba joj jos vremena da prihvati novog clana i pruzite joj jos . Ja recimo kad vec moram da drzim bebu radim to tako sto je okrenem prema Petri i sta god ona radila tog trenutka ja bebi pricam kako je to sjajno i bajno , kako je Petra dobra i divno slaze kocke ili je jako lepa dok lista knjigu itd .. Ona bude veoma ponosna i sama krene da pokazuje bebi , tu sam nasla nacin da krijem strah od Petrinog okrsaja sa bebom user posted image
Mozda vam pomogne , mozda i ne , nisam sad bas pazila kako pisem pa ako sam preterala izvinite , ponovicu vodite ljubav a ne rat pogotovo sa decom user posted image

(odgovor članu NadaR)
  Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Dušica Eli - priča o dobroćudnom duhu žens...
U mts Dvorani u nedelju 3. novembra u 15h održaće se specijalna projekcija animirane priče "Dušica Eli", na kojoj će p...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here