|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Neposlušnost u svakom smislu!
8.2.2012 11:45:06   
mihi
Ma nisi draga imaš obaveza a mužic nije tu. Iskreno od kad mm nije tu ni ja se baš uvek ne osećam 100% fit al šta ču guram dalje, tvoj se brzo vraća, polako biće sve ok. Možda da ga zadužiš da nešto s Petrom svaki dan radi par minuta samo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 226
8.2.2012 11:49:26   
Anoniman
I mislila sam da to nikad ne prestaje user posted image
Ne znam , necu se predati to je sigurno , gledacu da ga otvorim pa kako god bilo , u krajnjem slucaju ici cemo psihologu pa cemo videti . Ne bih volela da me shvati kao da zelim da ga menjam , da misli da ga ne volim ako se ponasa ovako ili onako . Stalno mu ponavljam da ga volim bez obzira sta da napravi ili kaze ili .. Bojim se da ne propustim nesto vazno u njegovom sazrevanju i da se razbije nasa bliskost , pogotovo sto nam se obaveze samo gomilaju . Preporucite mi knjige koje mogu da citam i trazim neke odgovore .

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 227
8.2.2012 11:51:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mihi

Ma nisi draga imaš obaveza a mužic nije tu. Iskreno od kad mm nije tu ni ja se baš uvek ne osećam 100% fit al šta ču guram dalje, tvoj se brzo vraća, polako biće sve ok. Možda da ga zadužiš da nešto s Petrom svaki dan radi par minuta samo.

md mi ne pomaze sto se tice dece , on je do skoro bio skoro nepokretan , trenutno jedva cekam samo da pocne da radi i da mi se skine s kicme user posted image
A ovo za Andreja i Petru sto si predlozila , ne znam na sta konkretno mislis , oni pospremaju igracke , Petra takodje oponasa Andreja , ne znam sta bih jos mogla ?

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 228
8.2.2012 11:53:52   
mihi
Da ga zadužiš da crta sa njom 5 minuta, da mu kažeš da je uči da crta ili da slaže kocke s njom 5 minuta ili bilo šta da se on oseti odgovorno i zaduženo za njuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 229
8.2.2012 11:58:44   
Anoniman
Aha , ustvari da mu to ne predstavim kao igru nego kao nesto sto on u stvari treba da uradi ili da je nauci ? Pokusacu da mu to tako predstavim , mozda sam vec trebala da mu poveravam takve zadatke da bi se on osecao kao vazan oslonac za svoju mamu i kao vazna figura u nasem domu. Sto mi je ovo sve tuzno , ni ne znam kad je porastao . Idem sad da stavim ovu malu da spava , on je uzeo neki auto da sklapa pa cu mu se prikljuciti . Volim vas i hvala vam 

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 230
8.5.2012 19:58:19   
Verus
Pomagajte mi...i ja sam ok sa tim da svuda ima igracaka, sada ona sama mora da sklanja u kutije uvece, problem je sto ona ne slusa nista. I odsedi u cosku i striktni smo sa njom da ne sme da dira daljinski, da ne sme da dira mobilne telefone i sve sto nije njeno. I uvek joj kazem da to nije njeno nego mamino ili tatino, i ona uvek potvrdi i kaze "mami" i klima glavom sve lepo i onda opet kasnije ili sutra dan...

Hocu da vam docaram da sam ok sa nestaslukom tipa:

Zaboravim juce u dvoristu sampon za psa (kupala sam ga u nedelju), pustimo helenu na dvoriste dok sam ja obavljala tel razgovor i posle pa, 5 minuta, moja mama ide sa Olijem napolje i pokazuje mi histericno da vidim napolje: a Helena nalila CITAV sampon keru na glavu i na vrat, sav je beo bio. I onda je uzela zemlju i utrljala je, pa uzela njegovu cetku i ceslja ga. A on sedi i trpiuser posted image E meni je to deciji nestasluk i to je ok. Opet okupala njega, Helenu pa sebe, sta sad. ALI da lupa po kompjuteru, da baca stvari po kuci, NE NE NE. A kako da je naucim??? Zasto ne misli da sam autoritet? Slazem se sa tim da ako sad ne sredim to, imacu 15 god dete koje ce raditi gore stvari i bolece je uvo za mene! HELP.
IZVORNA PORUKA: Verus RR

iMAMO li temu o ovome, ko odmah zna, a ja idem da trazim...Ja sada imam taj problem. Moje dete ne zna razliku izmedju toga sta je njeno a sta nase IAKO joj 100 puta kazem i ucim je da ne sme...hajde, treba mi pomoc i savet
IZVORNA PORUKA: Tash

Danasnji odgoj se razlikuje po Zakonu o zabrani fizickog i psihickog zlostavljanja dece. To znaci da ne smes nevaspitanom detetu koje se histericno baca po betonu centra grada da kazes da ako se ne smiri nece dobiti sladoled, jer ga na taj nacin psihicki zlostavljas, i mozes u zatvor. Idi na temu, mislim da se zove Moderne metode odgoja, ima jedna prica o baki, decaku, zeni i mladicu. Shvatices sta ti govorim.

Inace, ja sam rekla da su ogradice stabilnije od krevetaca.

I da, meni ono sto je Ana napisala nije nered. Meni igracke i rekviziti nisu nered vec pomagala u odrastanju deteta. Ali vidim ogromnu razliku izmedju otvaranja ormara, fioka, cackanja TVa, DVDa, bacanja stolnjaka na pod, skakanja po namestaju i sl, i sa druge strane, razbacanih igracaka.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 231
8.5.2012 20:13:20   
Verus
Pa jel niko jos nema bezobrazno dete? Ne verujemuser posted image bez sale, hajde mame sa iskustvom, dajte mi predloge kako da je "ukrotim"....

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 232
8.5.2012 20:24:48   
Lu
Kod mene uvijek prvo razgovor, objašnjenje, ako treba i po stoti put, ne smiješ da diraš laptop, ne smiješ blizu TV-a zbog toga i toga itd...
Ako ne posluša ide u kaznu, uzmem mu nešto što voli ili sad konkretno zabranim igranje sa drugom djecu što NJEMU najteže pada a svako zna kod svog djeteta šta najviše voli.
Pokažem mu ili nabrojim  njegove stvari koje ja ne diram i razgovaramo o njima kako su lijepe, vrijedne i samo njegove i kad je on shvatio da ima nešto samo svoje počeo je da poštuje i tuđe.
Nema razgovora oko nekih zabrana, biće sto puta kažnjen dok ne shvati i još ako pokažem da sam ljuta na njega i prestanem pričati dok se ne izvine to mu najteže pada.

Evo meni je R. neki dan išpricao cijeli CK parfem i šta sad, ***** parfem kad sam vidjela koliko se rastužio i koliko mu je žao, jednostavno nije razmišljao tog trenutka a druga stvar je bezobrazluk kad zna da nešto ne smije a radi to.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 233
8.5.2012 20:27:05   
Lu
Ne znam šta da ti kažem, kod mene važi pravilo, NE ODUSTAJ OD SVOJIH PRINCIPA, čim malo popiustiš djeca to osjete i istog trena krenu iskorištovatiuser posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 234
8.5.2012 20:30:32   
Verus
Lu moja dragauser posted image znaci normalno je tako 100 puta isto? Pa onda da znam da nastavim i vremenom ce shvatiti? ZNAM da nije mala i znam da SVE razume i onda se pitam pa sto i dalje tako...hvala i ti opet puno, znas da postujem tvoj nacin odgoja.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 235
8.5.2012 20:41:02   
Lu
Joj Verususer posted image
Ja tako radim i za mene nema drugog odgoja mada i ja znam i dandanas da trubim za nešto što sam rekla prije godinu i više ali ne kajem se i opet bi isto uradilauser posted image
Djeca nisu roboti i ne mogu biti poslušni 100% oni su mali ljudi kojima je potrebno više vremena da nešto shvate i kad shvate i namjerno  urade kako ne treba mi to treba da ispravljamo nekim normalnim ljudskim odgojem a za to treba imati puuuuno strpljenja, volje, snage i najviše ljubavi, to bi bio moj stavuser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 236
8.5.2012 20:44:52   
Anoniman
kod moje drugarice je palio razgovor. njen klinac je od malena skontao da je mama super bice za sve i za nevidjeno zezanje, pa kad se uozbilji onda nesto nije u redu.
ja sam tip koji ce tri puta vrlo strpljivo i pozitivno da odreaguje. cetvrti ce biti samo strpljiv a peti bolje da se ne ponovi. ne znam kako bi ti objasnila - previse druzenja sa psima i biti vodja grupe jos-malo-pa-tinejdzera te nauci da budes alfa. bojim se da tako delujem i na decu, ali to se pokazalo kao delotvorno. ako ponavlja greske opet i opet i opet ili ima pamcenje zlatne ribice ili misli da moze da te izmanipulise, a verujem da je ovo drugo u pitanju.
prva dva puta je podseti da to ne sme da radi (ne nebi trebalo, ne sme. i tacka. uvek budi definisana i izricita)
treci put joj reci da je to finalna opomena i da posle nje sledi kazna
kaznu sama biraj, poslusaj Lu, dobro je rekla.
napravi balans kod kazne i pohvale, pozitivnog treba da bude mnogo vise da bi znala kako da odreaguje i da ne pocne da misli da nista nije dobro sto uradi (u prevodu, zategni uzicu kad ti jako treba, ako je stalno povlacis prestace da reaguje na nju)

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 237
8.5.2012 20:53:52   
Lu
IZVORNA PORUKA: BlackBetty

napravi balans kod kazne i pohvale, pozitivnog treba da bude mnogo vise da bi znala kako da odreaguje i da ne pocne da misli da nista nije dobro sto uradi (u prevodu, zategni uzicu kad ti jako treba, ako je stalno povlacis prestace da reaguje na nju)

Ovo si super objasnilauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 238
8.5.2012 22:49:15   
Anoniman
predpostavljam deo u zagradi user posted image
vidi se da imam psa user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 239
8.5.2012 23:28:00   
Anoniman
Pisah pre koji dan:

IZVORNA PORUKA: Tash

Juče Marko uzeo cipele i juri Luku po stanu i gađa ga. user posted image Onda kada smo smirili Luku da ne vrišti, ne beži, i time daje povod da se Marko loži na gađanje, onda je gađao TV. Onda je mm pokušao mirnim tonom da mu objasni, ali ovaj ne prestaje. Onda je dobio po guzici, pa je njario dva minuta, i uzima cipelu, gleda mm-a u oči, ovaj kaže "Nemoj, dobićeš batina", i Marko baci u TV. MM ga opet po guzi, ovaj opet u dreku, sve se baci na pod od dreke, prestane na 2 min, uzima cipelu i sve opet. Do kraja smo digli cipele na plakar jer iz cipelarnika sam izvadi. Onda je izvadio Lukine cipele i krenuo sa njima na TV! user posted image
Onda smo ih spakovali i izveli iz stana.

IZVOR

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 240
8.5.2012 23:51:00   
Anoniman
jesi gledala nekad "Malcom in the middle"? Njegova mama u par navrata uci druge ljude kako se vaspitavaju deca. Mislim da bi nneke njene metode trebalo uvrstiti u hit listu - na pamet mi ne bi palo da pravim sr*nja ako me ceka ribanje plocica cetkicom za zube user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 241
8.5.2012 23:58:32   
Anoniman
Ali oni i dalje stalno prave sr*nja. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 242
9.5.2012 0:06:21   
Anoniman
nemoj da poredis tvoju decu sa Risom user posted image
da je tupaviji bio bi uglasti lenjir!
ova druga dvojica samo nemaju srece user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 243
9.5.2012 14:23:22   
Verus

IZVORNA PORUKA: Verus RR

joj ja bih volela da sam bila 100% striktna svaki put kad joj je bilo manje "godina". Tacno znaju kao sto kazes, a mi smo se isto nekad smejali, a nisam tad shvatala da njihov mali mozak sve belezi i misli da je to posle ok...joj trudi se da budes ozbiljna svaki put kad joj glasom zapretis...
IZVORNA PORUKA: gae_gr

E, Verus, šta bi tek sa mojom, moja nema ni godinu a već je krenula. Zna šta znači kad kažem ne, zna i da posluša ali opet tera dalje. Kad nešto zabranim ili naredim da ostavi, posluša al odmah kreće iz početka. Zna tačno na koje njene grimase padamo mm i ja i čim joj se nešto zabrani prvo proba tako, slaže face da se mi nasmejemo i rastopimo, nekad mi se omakne pa pokleknem i nasmejem se ali ako vidi da ne odustajem, na kraju pobesni pa počne da lupa nogom o pod i šakom o sto i stenje. A nema još ni 11 meseci user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 244
9.5.2012 14:25:55   
branki*
tash,imam resenje-izbacite televizor!user posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 245
9.5.2012 19:49:33   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 246
9.5.2012 22:31:16   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: branki

tash,imam resenje-izbacite televizor!user posted image

ovo je tako dobro resenje user posted image

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 247
11.8.2012 18:43:13   
Anoniman
Mihajlo njače upravo u ćošku............

Prvo je pio jogurt, i onda je doneo šolju u sobu, okrenuo šolju i prolio sve po tepihu!!! Opomena: to nije lepo, zašto si to uradio.... Nije prošlo 5 minuta, traži da pije vode i opet sve po podu!!! Počinjemo da vičemo da preteruje i da dobra deca to ne rade, gasimo mu crtani kao kaznu...
Odlazi do svog stolića sa bojicama i zove me da mi pokaže šta je nacrtao, ja da pogledam-ceo parket išaran!!! user posted image Sad već pretimo radikalnim merama, uzimam mu bojice i dajem mu vlažne maramice da riba to što je crtao... Mm mu kaže da se spremi da izađu malo napolje, a on će njemu: tata nemoj da me zaje*avaš!!! user posted image I tako je Miki završio u ćošku...

Najnenormalnije je to što se sve ovo desilo u roku od 20 minuta i to su stvari za koje zna da NE SME da radi i zaista ih nikad nije radio.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 248
12.8.2012 12:02:09   
Anoniman
I ludilo se nastavlja...
Juče se u šetnji tati bacio u blato-došao je kući kao svinja! Jutros nije hteo da prestane da skače po krevetu, skinemo ga dole, on opet-sve dok nije udario glavom o radijator!!! A onda je uzeo džezvu, kao igra se, kuva kafu (to je hiljadu puta do sad radio), ali ovaj put sa jednim izuetkom-razbio je džezvu! user posted image Brate mili, nije mi uopšte jasno kako je uspeo user posted image
Toliko je duboko u kazni da za sledeći prekršaj (a nekako ne sumnjam da će ih biti još) više ne znam kako da ga kaznim user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 249
12.8.2012 12:17:21   
anajid
Nina tvoj i moj sin su rodjeni u par dana koliko vidim na tikeru.Ne bih da pametujem,mada imam osnova za to,ali vi nesto pod hitno morate promenuti u vaspitanju.Pratim duze vreme sta pises,mislim da ce sada kada dodje beba biti jos gora situacija (barem ja ocekujem promene kod svog deteta).Imam utisak da Mihajlo pod svaku cenu skrece paznju na sebe.Nisam sa vama,pa tako nisam upucena u situaciju,ali menjaj nesto,"pojacaj" autoritet,uvedi stroga pravila budite oboje dosledni u svakom momentu.Ne odstupajte ni sekunde.Srecno!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Dušica Eli - priča o dobroćudnom duhu žens...
U mts Dvorani u nedelju 3. novembra u 15h održaće se specijalna projekcija animirane priče "Dušica Eli", na kojoj će p...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here