Verus
|
Pomagajte mi...i ja sam ok sa tim da svuda ima igracaka, sada ona sama mora da sklanja u kutije uvece, problem je sto ona ne slusa nista. I odsedi u cosku i striktni smo sa njom da ne sme da dira daljinski, da ne sme da dira mobilne telefone i sve sto nije njeno. I uvek joj kazem da to nije njeno nego mamino ili tatino, i ona uvek potvrdi i kaze "mami" i klima glavom sve lepo i onda opet kasnije ili sutra dan... Hocu da vam docaram da sam ok sa nestaslukom tipa: Zaboravim juce u dvoristu sampon za psa (kupala sam ga u nedelju), pustimo helenu na dvoriste dok sam ja obavljala tel razgovor i posle pa, 5 minuta, moja mama ide sa Olijem napolje i pokazuje mi histericno da vidim napolje: a Helena nalila CITAV sampon keru na glavu i na vrat, sav je beo bio. I onda je uzela zemlju i utrljala je, pa uzela njegovu cetku i ceslja ga. A on sedi i trpi E meni je to deciji nestasluk i to je ok. Opet okupala njega, Helenu pa sebe, sta sad. ALI da lupa po kompjuteru, da baca stvari po kuci, NE NE NE. A kako da je naucim??? Zasto ne misli da sam autoritet? Slazem se sa tim da ako sad ne sredim to, imacu 15 god dete koje ce raditi gore stvari i bolece je uvo za mene! HELP. IZVORNA PORUKA: Verus RR iMAMO li temu o ovome, ko odmah zna, a ja idem da trazim...Ja sada imam taj problem. Moje dete ne zna razliku izmedju toga sta je njeno a sta nase IAKO joj 100 puta kazem i ucim je da ne sme...hajde, treba mi pomoc i savet IZVORNA PORUKA: Tash Danasnji odgoj se razlikuje po Zakonu o zabrani fizickog i psihickog zlostavljanja dece. To znaci da ne smes nevaspitanom detetu koje se histericno baca po betonu centra grada da kazes da ako se ne smiri nece dobiti sladoled, jer ga na taj nacin psihicki zlostavljas, i mozes u zatvor. Idi na temu, mislim da se zove Moderne metode odgoja, ima jedna prica o baki, decaku, zeni i mladicu. Shvatices sta ti govorim. Inace, ja sam rekla da su ogradice stabilnije od krevetaca. I da, meni ono sto je Ana napisala nije nered. Meni igracke i rekviziti nisu nered vec pomagala u odrastanju deteta. Ali vidim ogromnu razliku izmedju otvaranja ormara, fioka, cackanja TVa, DVDa, bacanja stolnjaka na pod, skakanja po namestaju i sl, i sa druge strane, razbacanih igracaka.
|