|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kakvo autosedište za bebu?
28.7.2012 9:57:56   
cockic
on je manji od tvog dzonia meni muz kaze da je ono tek za oko 5 godinauser posted image skroz me zbunio jer ima dece koja imaju 15kg i sa dve godine moj peka bogami nema 15 ima oko 13kg mozda.

ne znam moza mogu da uzmem cena mu je ok,pa ako nam sad ne odgovara kasnije ce mozda.a do koliko godina deca treba da sede u sedistu ni to ne znam user posted image

ne znam od ovih pristupacnih cena koje sediste ima taj atest.nemam bas 10000-15000 sad da dam za sediste iskreno to mi je sad puno,pre bi da ih vodim na zlatibor nego da dam za sediste velike pare i da sedim u bg user posted image

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1651
28.7.2012 10:25:13   
red3lilu
Evo link AMSS gde piše kako se deca trebaju voziti i gde, kod nas je eto definisano da deca do 3 godine treba da su u sedištu, sa atestom, a atest ti je ta šifra koju navode i treba da je označena na sedištu. E sad, sudeći po ovom tekstu deluje da nije bitno kakvo je sedište, bitno je samo da ga ima i da piše to na njemu..
Ja sam to podguz prošle godine, dakle kad je bio 3 godine, platila 1300 din, jer osim Srbije ne idemo nigde pa služi...

AMSS pravila

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1652
28.7.2012 13:15:38   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Tash

nisi zadovoljna cybexom, rekla bih???

Jesam, prezadovoljna!! Ali moje dete ga čas voli čas ne voli user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1653
28.7.2012 14:14:47   
cockic
IZVORNA PORUKA: red3lilu

Evo link AMSS gde piše kako se deca trebaju voziti i gde, kod nas je eto definisano da deca do 3 godine treba da su u sedištu, sa atestom, a atest ti je ta šifra koju navode i treba da je označena na sedištu. E sad, sudeći po ovom tekstu deluje da nije bitno kakvo je sedište, bitno je samo da ga ima i da piše to na njemu..
Ja sam to podguz prošle godine, dakle kad je bio 3 godine, platila 1300 din, jer osim Srbije ne idemo nigde pa služi...

AMSS pravila

hvala red sad sam bacila oko ma nema veze uzecu ga i ja najverovatnije jer po svemu sudeci ove godine ne idemo na more tj.u Grcku pa ce sluziti svrsi po Srbiji user posted image

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1654
28.7.2012 22:09:12   
Sanchy
Sad sam procitala da ukoliko ne koristimo adekvatno sediste kazna ide do 30000 dinara,6 kaznenih poena i kazha zatvora do godinu dana zbog ugrozavanja bezbednosti deteta...a vec sam napisala da sam na nekom sajtu procitala da ukoliko se ne postavi kako treba rizikujemo ostecenje vratnih prsljenova ili prekid disanja ukoliko glavica padne napredl i sad ja treba da razmisljam svaki put kad krene m negde da li cu ga povrediti u tom sedistu jer je tako mali....ne znam sta raditi....

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1655
28.7.2012 22:22:14   
Anoniman
Rešenje je prosto, dovoljno je da pravilno postaviš ispravno sedište, za to nije potreban doktorat, samo da se pročita uputstvo proizvođača, kome to nije dovoljno ima video na youtube-u za skoro svaki model sedišta kako se postavlja, tako da više ne moraš ni pismen da budeš.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 1656
28.7.2012 23:13:41   
Sanchy
Nije uopste problem u postavljanju,mozda se u prethodnom postu nisam dobro izrazila,ono sto je po zakonu ok a to je ugao od 45 stepeni meni licno je suludo jer beba tako sedi i glava joj totalno padne jer je suvise mali da je drzi sam,pa izgleda totalno iskrivljeno...ja sam ga u tom as iznela iz porodilista a cak mi je i tamo babica rekla da to uopste nije adekvatno za tako male bebe...ok od trenutka kada pocne sam da drzi vrat ali do tada nimalo mi se ne dopada..

< Poruku je uredio Sanchy -- 28.7.2012 23:16:43 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1657
28.7.2012 23:25:58   
Anoniman
Saviješ tetra pelenu u pravougaonik pa urolaš u rolnicu koju zaglaviš pored glave sa one strane na koju glava pada, vrlo prosto. Ta sedišta su sa razlogom projektovana tako, nije neko samo seo pa nažvrljao nešto tek da bi nama išao na živce.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 1658
28.7.2012 23:36:37   
Ana RR
Sanchy, ne opterećuj se toliko, pa beba neće ceo dan biti u tome. Za to vreme dok stignete od tačke A do tačke B, ništa mu neće faliti user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1659
29.7.2012 11:13:56   
red3lilu
evo dva videa o sedištima..

napred ili nazad

kako izabrati sedište?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1660
12.8.2012 2:13:05   
Yag
Evo naseg AS dobili od svekrauser posted image

user posted image

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1661
12.8.2012 16:45:56   
cockic
e ja da napisem da nasa nania ima atest user posted image juce sam videla u kolima.a pre par dana nasla na aksinom sajtu nania koju oni prodaju i pise da ga ima pa mi nasa zalicila a kad ono stvarno ima.bas se obradovah.

uzimam sinu isto naniu a ovo batino ce seka da nasledi user posted image tamam cu njemu uzeti ono od 9-36 da nekupujem svaki cas drugo sediste.jer ovo nam je do 18kg.

(odgovor članu Yag)
Direktna veza do poruke: 1662
15.8.2012 9:56:48   
Bbojana

IZVORNA PORUKA: Modessty

Mi smo kupili Belleli Giotto sedište prošle godine, do 36kg je i koštalo je 9.500,00. Zadovoljni smo. Nema ga na spisku ADAC-a.

Zanima me da li si i dalje zadovoljna ovim sedistem ili da li mu je veilka mana to sto ne moze da se obori naslon, ako sam dobro shvatila?

Htela bih da kupim neko sediste 9-36kg, i ne znam za koje da se odlucim a ovo Giotto mi se bas dopalo, ima zanimljivih dezena a i cena mu je dobra...

Videla sam i neko Cam Travel Evolution, ne znam da njega neko ima?

Pozdrav svima na temiuser posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1663
15.8.2012 10:01:47   
Modessty
prezadovoljna! Ne znoji se u njemu, dovoljno mu je široko da može lepo da se namesti, možeš malo da ga zavališ ako zatreba, i sve se skida i pere u mašini! Lako se skida i postavlja.
Ja sam baaaaš zadovoljna. Vidim da moji prijatelji kubure sa sedištima koja su manja. Deca ne mogu lepo da se smeste, a dešava se da su i materijali neki glupi koji greju pa se deca preznoje.
svakom bi ga preporučila. I sigurno će duuuugo sedeti u njemu kad se vozi. Ne želim da razmišljam šta ako naglo zakočim i šta radi u kolima dok ja vozim.

(odgovor članu Bbojana)
Direktna veza do poruke: 1664
15.8.2012 10:31:13   
Bbojana
E hvala ti punouser posted image
Mene je samo brinulo to neobaranje sedista, sad si me obradovalauser posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1665
15.8.2012 10:36:52   
Bbojana
I samo jos jedno pitanje, jel nijedno od tih sedista koja su za preko 9kg ne moze da se okrene da dete gleda suprotno od smera voznje?

(odgovor članu Bbojana)
Direktna veza do poruke: 1666
15.8.2012 10:39:47   
Modessty
ne može. sedi kao i mi. A šta će ti to? Što da se dete vozi naopačke?

(odgovor članu Bbojana)
Direktna veza do poruke: 1667
15.8.2012 10:43:13   
Bbojana
Pa, ne znam ni sama, pravo da ti kazem, nesto sam citala kao da je bezbednije tako do ne znam tacno kog meseca.

Moja beba ima skoro 7 meseci, za sada se vozi u jajetuuser posted image , ali prilicno je krupna pa nece jos dugo moci...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1668
15.8.2012 11:40:13   
Shishica

IZVORNA PORUKA: Yag

Blago tebi sto imas takvog svekra! Ja mog nemam, ali nema ni ko da ga zameni od ovih zenskih sto su ostale user posted image

Nego da mi je ova pamet, ne bih stedela na sedistu, naravno u granicama normale, i kupila bih ono gde kasnije ostaje buster. Ima neko Beleli jako lepo rozo-sivo..

A do koje godine je sada kod nas pod moranjem da je dete u sedistu? I kada putujemo moramo li postovati tudj zakon gde kazu da dete treba sediste duze nego kod nas?

(odgovor članu Yag)
Direktna veza do poruke: 1669
15.8.2012 12:37:21   
Bbojana
e to Bellelli sivo-roze se i meni svidjauser posted image

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 1670
15.8.2012 14:31:39   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Shishica

Blago tebi sto imas takvog svekra! Ja mog nemam, ali nema ni ko da ga zameni od ovih zenskih sto su ostale user posted image

Nego da mi je ova pamet, ne bih stedela na sedistu, naravno u granicama normale, i kupila bih ono gde kasnije ostaje buster. Ima neko Beleli jako lepo rozo-sivo..

A do koje godine je sada kod nas pod moranjem da je dete u sedistu? I kada putujemo moramo li postovati tudj zakon gde kazu da dete treba sediste duze nego kod nas?

Trenutno zakon kaže do tri godine al nešto čuh da bi to moralo da se menja. Bezbedno je voziti dete bez sedišta tek kad pređe visinu od 150cm.

Kao i za ostala saobraćajna pravila, tako i za sedište uvek se vozi po propisima zemlje u kojoj se vozi. Tako da u inostranstvo nema bez as i posle treće godine, a nadam sed a uskoro neće moći ni ovde.

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 1671
15.8.2012 23:22:08   
Anoniman
Concord Trimax smo nasli da ima jako lepe ocene
sta mislite?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1672
15.8.2012 23:27:56   
Anoniman
Deluje ok, s tim da sam ja uvek pre za opciju 9-36kg, ovo se baš brzo preraste.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1673
16.8.2012 1:45:45   
Yag

IZVORNA PORUKA: gae_gr

IZVORNA PORUKA: Shishica

Trenutno zakon kaže do tri godine al nešto čuh da bi to moralo da se menja. Bezbedno je voziti dete bez sedišta tek kad pređe visinu od 150cm.

Kao i za ostala saobraćajna pravila, tako i za sedište uvek se vozi po propisima zemlje u kojoj se vozi. Tako da u inostranstvo nema bez as i posle treće godine, a nadam sed a uskoro neće moći ni ovde.

bas bas i ovde je zakon za sediste dok dete ne krene u kolu...tj do 5-6 godina...ovo nas sediste je bas kavalitetno i preskupouser posted image ali eto nismo mi placali imali smo sreceuser posted image
I velicina je od new born do 4 godine tako d kontam da cu opet morati kupovati ali a cetiri godine..do toga uhhh ako u medju vremenu ne bude jos koja bebauser posted image

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1674
16.8.2012 9:46:11   
Shishica
Bezbedno je voziti dete bez sedišta tek kad pređe visinu od 150cm.

Jos malo pa i ja da moram da sam u autosedistu za decu user posted image

(odgovor članu Yag)
Direktna veza do poruke: 1675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dušica Eli - priča o dobroćudnom duhu žens...
U mts Dvorani u nedelju 3. novembra u 15h održaće se specijalna projekcija animirane priče "Dušica Eli", na kojoj će p...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here