|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Beta HCG
28.7.2012 20:19:44   
Maslacak15
Mamita nemoj da se opterecujes sa ciframa. Nije ni trebalo da vadis ponovo betu. Merodavan je samo ultrazvuk. Vazno je da raste a ne stagnira ili opada. I jos nesto, to o bakterijama nije istina vec je urbana legendauser posted image Nikakve bakterije ne napadaju bebe u materici. Plod je dobro izolovan. Materica u trudnoci je generalno sterilna sredina, jer je grlic zatvoren. Tome i sluzi sluzni cep koji se skoro momentalno formira, da blokira prodor bilo cega iz vagine. Osim toga vecina bakterija i inace, kad zena nije trudna, ostaje locirano u donjem genitalnom traktu. Izuzetak su samo komplikovane infekcije hlamidijom, koja ako se ne tretira moze da zahvati i matericu i prouzrokuje takozvanu PID ( pelvic inflammatory disease) kao i neiserijom gonoroje. Zato su infekcije vagine relativno ceste, a upale materice jako retke. Prema tome ne slusaj sta carsija prica, budi pozitivna i idi za koji dan na ultrazvucni pregled. Pozdraavljam te

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 1626
29.7.2012 15:25:23   
madamme
Maslacak, vrlo su mi zanimljivi tvoji strucni odgovori. I vrlo poucni. KAd bi sa nama lekari tako pricali bilo bi sve mnogo lakse. Hvala ti sto svoje znanje delis sa nama.
Imam pitanje - zasto onda urea ili miko ometaju zacece ako je plod dobro zasticen? Meni je prilikom proslog spontanog prvi dan izasao ugrusak, drugi dan samo gomila sluzi. Cula sam (opet carsija prica) da ureaplazma ima svojstvo da se prilepi uz spermic i tako deluje. Sta mislis o tome? Imala sam ureaplazmu prosle godine, pa sam jednom turom antibiotika izlecila. Muz nije davao bris, sad ce morati. Meni su svi brisevi ok. A sluz je posebna prica, kad mi je O, mozes da plivas!
Pozdrav i hvala

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1627
29.7.2012 21:04:44   
sakilida
Cao svima, zanima me jel rano da vadim betu 4dana pred user posted image ?

(odgovor članu madamme)
Direktna veza do poruke: 1628
29.7.2012 22:08:55   
moloco
Nije i zelim ti broj 100!!!! Ja razmisljam da je vadim 10 dan od inseminacije ako je ne izvadim i sutra 8 dan... Sve se nadam iznenadice me!:)user posted image

79 oboje
I laparoskopija 2009-paraovarijalna cista
II lapaskopija 2011 miom i endometrioza
mm oligoastenospermija
icsi 06.2012- beta manja od 1

(odgovor članu sakilida)
Direktna veza do poruke: 1629
29.7.2012 23:07:04   
ica82

IZVORNA PORUKA: sakilida

Cao svima, zanima me jel rano da vadim betu 4dana pred user posted image ?

posebna

Meni su kad sam inseminaciju radila rekli 14-ti dan, dakle 14ti dan od ovulacije (to mi je vise lekara reklo isto sa razlicitih strana), u svakom slucaju to ne bi trebalo da je rano

(odgovor članu sakilida)
Direktna veza do poruke: 1630
29.7.2012 23:36:06   
sakilida
ja cu je uraditi pa javljam da li je bilo rano user posted image nek bude i 6 user posted image samo nek je pozitivna

(odgovor članu ica82)
Direktna veza do poruke: 1631
29.7.2012 23:44:10   
Štetica
Sakilida mislim da nema svrhe raditi do 12-14dpo. E sad 4 dana do ciklusa je relativan pojam,zavisi kada je bila ovulacija. Drzim fige da bude visokaaaa.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu sakilida)
Direktna veza do poruke: 1632
30.7.2012 9:04:11   
Maslacak15
Beta iz krvi bi trebalo da bude pozitivna vec 12 dana posle ovulacije ako se zna pouzdano naravno kada je bila ista.
Madamme, sve sto je u majcinoj cirkulaciji teoretski moze da ima uticaja na proces implantacije i uspeha trudnoce. Jer embrion uspostavllja od dana 1 vezu sa majcinom cirkulacijom. E sad to je jako kompleksan proces i uzasno je tesko znati koji faaktori su presudni. Zna se da nikotin, alkohol smetaju, lekovi itd... Sto se infekcija tice za ureaplazmu ima nekih indikacija da moze da ometa zacece ali to prevashodno ako je muskarac inficiran. Kao sto rekoh i ureaplazma retko prodire duboko u matericu. Ali korelacija nije mnogo jaka, znaci ureaplazma moze da smeta ali i ne mora. Sigurno je da je bolje ako je nema.
E sad pobacaji su uglavnom, smatra se, u vise od 75% slucajeva posledica neregularnosti u razvicu ploda nezavisno od majke. I tu niko nista ne moze da uradi. Ili hromozomske greske nastale tokom mejoze / sazrevanja polnih celija ili greske u ranim stadijumima razvica. To je toliko slozen proces, da kada se cita udzbenik razvojniih stadijuma prvih mesec dana, covek se zapita kako se ikad iko rodi normalan. Znaci prirodno je se desavaju greske i to obicno nema veze ni sa majkom ni sa infekcijama. I obicno veliika vecina zena koje si imale pobacaje iznesu uspessno druge trudnoce. Puno te pozdravljam.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1633
30.7.2012 10:44:10   
madamme
Maslaca, hvalauser posted image

Direktna veza do poruke: 1634
30.7.2012 12:01:16   
mamita83
Dragi Maslacak, hvala na pojasnjenju moram da priynam da me je umirio. Jedino cega se bojim je ureaplazma koja je opasna ya plod. :(..danas idem da vidim da ima napretka u razvoju meska pa vam javljam... :*

Direktna veza do poruke: 1635
30.7.2012 20:59:19   
sakilida
Maslacak15 nadam se iskreno da si u pravu jer je beta negativna danas. Po mom racunanju sa sve jajnicima treba da mi je 10dpo ovaj mesec nisam koristila trakice pa ne znam 100% ali po svemu bi trebalo da je tako. Jako sam se rastuzila jer sam bila ubedjena da jesam user posted image ali jos nista nije izgubljeno malo si mi vratila nadu user posted image

(odgovor članu mamita83)
Direktna veza do poruke: 1636
2.8.2012 15:21:08   
moloco
i meni je negativna beta , inseminacija bila 23.07, danas je 12 dan...tišina ova ubi i zaboli me u grudima, tuga tuga.
sad se mogu samo zamajavati kako je rano kako ce to u ponedeljak 14 dan biti super , danas je bila 0,7 nemože manja, uvijek mi je manja od 1 .
Uradila sam i progesteron 71 na gornjoj je granici da vidim..jer koristim ovaj utrogestan 3x2...ma nisam se trebala ni nadati da cu sa muževih 5 % progresivnih i 13 miliona u ml ostati trudna. Ne preostaje nam neg icsi :(
kako je ovo sve teško...srecom pa cu na godišnji 13.08 ode na more 20 dana ubio me icsi u junu sad inseminacija u julu :(((((

79 oboje
mm oligoastenospermija

(odgovor članu sakilida)
Direktna veza do poruke: 1637
2.8.2012 17:14:01   
sakilida
Moloco ne znam da li ti nesto znaci ali meni je drugarica sto mi je radila betu rekla danas da nisam normalna sto sam tako rano radila, kaze da na dan ocekivane ume da bude preniska na granici izmedju trudnoce i ne pa je najbolje da sacekam 3 dana. A ja sam radila pff 4 dana pred. Mozda i tebi i meni na kraju bude + samo malo strpljenja. Jel imas simptome?

(odgovor članu moloco)
Direktna veza do poruke: 1638
2.8.2012 21:47:58   
moloco
ma mene janici bole katastrofa kao sto su me bolili kad sam radila punkciji za icsi..i ogromne grudi i od one stop inekcije i stavljam utrogestan 3x2 al takve su mi bile i sa icsijem...osjetljive kad skinem grudnjak zabole puno.
Ne znam jesi čitala moje ranije postove bila sam na icsi imala na ultrazvuku i mješak i rastao al beta uvijek manja od 1. kad sam prestala koristiti utrogestane dobila mengu... ma nahvatala sam se slamki na icsiju dvije pune sedmice nakon četrnestog dana transfera embrija, to je mjesec dana od transfera embrija, svaka 3 dana na kontroli... jednom ultrazvuk jesam trudna za 3 dana beta neg... pa sve tako ponavljali...bila sam sletila s pameti od analiziranja i svega i odem kod nekog bioenergičara i ja i mm isli 15 dana. nije iz očaja neg nako nemoze skoditi - ma smirio me i pristupom i sa svim. Odmaknuo nas od porodičnih dešavanja naučio nas da se posvetimo više jedno drugom...mada evo heftu nakon uspjeli smo sezakrviti mada naravno oko budalaštine user posted image hihihihihihi
a nadala sam se nekom cudu tada, vjerovala u njega , još mi i dr rekla da je jednom njoj beta bila negativna a bila trudna normalnim putem -prirodno.
Da mi je danas samo bila 2-3 ja bi se nečem nadala
mada koristit ću utrogestan i dalje pa u ponedeljak opet beta
pa rodiću ja te dvojke nezvala se moloco hihihiuser posted image i svi cemo jer ovo je veliko iskušenje...
a kad rodim usvojicu dvoje crnčica...gledala na rtl neka zena u zagrebu usvojila malu crnkinju sto je bila gladna u kongu ..znas kakva je ko andeo
helem cujemo se sretno

79 oboje
mm oligoastenospermija

(odgovor članu sakilida)
Direktna veza do poruke: 1639
6.8.2012 18:39:24   
moloco
0,1 :((((

79 oboje
mm oligoastenospermija

(odgovor članu moloco)
Direktna veza do poruke: 1640
6.8.2012 20:04:17   
babby
user posted image oo maloco suvisno je bilo sta reci idemo dalje jednog dana bicemo i mi necije mame i to najbolje

(odgovor članu moloco)
Direktna veza do poruke: 1641
6.8.2012 20:17:48   
degu
maloco evo i meni 15 dana posle inseminacije, test negativan user posted image
Eto čisto da te zagrlim i da ti kažem da nisi sama user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu babby)
Direktna veza do poruke: 1642
6.8.2012 20:19:54   
17 joka
degu sto nisi radila betu?

maloco milauser posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1643
6.8.2012 20:40:38   
degu
Iskreno nisam htela da bacam pare, jer sam već bila ubeđena da ću dobiti, test je to samo potvrdio, više sreće sledeći put user posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1644
7.8.2012 2:42:16   
Yag
Ne ulazim vec odavno crtke izvinjavam seuser posted image

pa ovdje da te izgrlim i izljubim draga moja Deguuser posted image user posted image bice jednog dana znas da moja ja ti saljem puno pozitivne energije i vucem za nosic da sto pre udjes u lepse teme i navijam da je taj testic samo lazanuser posted image

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1645
7.8.2012 18:40:47   
degu
Aussie user posted image
vuci, praši, šutiraj user posted image
Znam da će biti, mora, ma neću stati dok ne bude.

(odgovor članu Yag)
Direktna veza do poruke: 1646
7.8.2012 19:38:58   
17 joka
ja se jako plaswim rezultata bete,čas mislim jedno čas drugo bojim se one glupe 0 kao i jedne bandere na testu

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1647
7.8.2012 23:26:22   
moloco
I to da stvar bude budalastija vadila progesteron i betu na prvom listu bio progesteron a listic iza beta, da mi med sestra nala i prvo sta ugleda 44... Ma nisam uopste bila euforija neg sam pomislila vidi kako je to jednostavno i vec zovem mm i tad skontam drugi list 0,1... Ma bice i to ja sam se vise razocarala 11 dana kad sam je vadila. Hvala svima na podrski!!!!

79 oboje
mm oligoastenospermija

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1648
11.8.2012 15:58:32   
17 joka
jasno mi je da je sve ispod 5 da nema trudnoce a da sve iznad 5 trudnoca postoji.

ipak mene zanima kako ja da znam ako mi je pozitivna beta naprimer 60 da je to ok?
znam i da posle dva dana treba da proverim da li se dupla,ali ja sam za te stvari bas uplasena i neznam sta me ceka u ponedeljak

tada ce mi biti 14 dan posle ET. prenete su dve blaste jako se nadamuser posted image user posted image

(odgovor članu moloco)
Direktna veza do poruke: 1649
11.8.2012 19:06:55   
Maslacak15
Joko stvarno je tesko tu davati definitivne odgovore ali bilo bi dobro da je beta 14 dana posle transfera vec preko 100. Ako je malo manja moguce je isto da trudnoca bude ok ali sto je veca beta to je bolje i kao sto rekoh studije pokazuju da je kod uspesnih VTO u tom periodu trocifrena. Srecnouser posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here