Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 20.7.2012 15:35:21
|
|
|
|
Sandricak
|
Pa Slavice i vi ste odlicni... Jedno veliko bravo za nase bebe
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 20.7.2012 21:27:37
|
|
|
|
jabukica
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Laički (kod kuće) merili Kolju. Sa 3 meseca i 7 dana ima 7800g i 64cm. Kaća je sa 3 meseca i 5 dana imala 7800g i 64cm. Izgleda su nešto u rodu. Moja Tijana sa 3 meseca merena imala 7,830kg (a rođena je sa 3,600kg, iz porodilišta otpuštena sa 3,240kg
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 26.7.2012 7:53:32
|
|
|
|
jabukica
|
3 meseca i 9 dana 8,300kg
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 26.7.2012 12:21:49
|
|
|
|
pandina
|
Bravo za Tijanu!
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 26.7.2012 14:48:42
|
|
|
|
soni
|
isli smo danas na prvu kontrolicu... Luna ima 2 nedelje samo... Dobila je 400g za 2 nedelje... ovde mere obim glavice, ne duzinu bebe... izasli smo iz bolnice sa 3460, sada ima 3860... koliko je normalno da bebe dobiju za pola meseca????
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 26.7.2012 14:51:45
|
|
|
|
Snelle
|
Odlično je napredovala! Mislim da je neki prosek na mesečnom nivou od 500 do 1000gr. Može se desiti da u drugoj polovini meseca dobije još više od 400gr, ako siki, jer se do sada već izveštila u tome, pa će verovatno i više ručkati
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 26.7.2012 14:51:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Koliko ja znam, uglavnom bebe dobiju za mesec dana oko 1kg - gore dole malo, tako da mislim da je ovih 400gr za 2 nedelje sasvim ok. Listaj malo u nazad, Sanchy je nedavno pisala o tome, negde je čitala raspon koliko bebe dobiju za prvih mesec dana...
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 26.7.2012 15:05:40
|
|
|
|
cockic
|
soni i ja mislim da je ok dr kazu do 800gr min za mesec dana.a vec u uzrastu sad ko moja Lena onda je i 400gr super nemoj da mislis da je malo dobila ima dojenih beba koje dobijaju po 1,5 kg mesecima,ali nisu sve bebe iste.meni je lena sa dva meseca dobila 600gr pa mi dr rece da je ok.mada je meni delovalo malo. mada vec rece moja deca su oko 1,5 kg dobijala samo prvi mesec za ostale mesece se cifra prepolovila .
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 26.7.2012 16:33:27
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: soni isli smo danas na prvu kontrolicu... Luna ima 2 nedelje samo... Dobila je 400g za 2 nedelje... ovde mere obim glavice, ne duzinu bebe... izasli smo iz bolnice sa 3460, sada ima 3860... koliko je normalno da bebe dobiju za pola meseca???? Novorođenče sa 15 dana treba da vrati težinu sa rođenja (jer se izgubi oko 10% prvih dana). Koliko je imala na rođenju? I 400g za 2 nedelje... To je sjajno inače!
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 26.7.2012 21:59:40
|
|
|
|
tijana86
|
Drage moje konacno sam dobila internet pa da vam se javnem. Danas smo bili na kontroli i vakcini Bogdan ima 6400gr i dugacak je 60cm a obim glave mu je 40cm . Sve je u redu , ali ima vodenu kilu u testisima tako da smo dobili uput za decijeg hirurga , a i dobili smo i uput za kukove ali da ih radimo tek u trecem mesecu. Inace Bogdan ima 2 meseca i 10 dana .
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 26.7.2012 23:03:20
|
|
|
|
Sandricak
|
Bravo za Bogdana... Mi smo danas bili na kontroli, imamo dva ipo meseca, vakcine nismo dobili (jos smo malo mlitaviji u predelu vrata i ne znam vise sta da radim) , a teski smo 5.800grama (rodjeni sa 3700), a dugacki 61cm (rodjeni sa 51) ...
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 27.7.2012 15:24:24
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Nikolaj na rođenju: dužina 53cm, težina 4260g prva kontrola (star mesec i 2 dana): dužina 58cm, težina 5900g druga kontrola (star 2 meseca i 7 dana): dužina 62,5cm, težina 7150g treća kontrola (star 3 meseca i 19 dana): dužina 67,5cm, težina 8100g
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 27.7.2012 15:58:43
|
|
|
|
soni
|
IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: soni isli smo danas na prvu kontrolicu... Luna ima 2 nedelje samo... Dobila je 400g za 2 nedelje... ovde mere obim glavice, ne duzinu bebe... izasli smo iz bolnice sa 3460, sada ima 3860... koliko je normalno da bebe dobiju za pola meseca???? Novorođenče sa 15 dana treba da vrati težinu sa rođenja (jer se izgubi oko 10% prvih dana). Koliko je imala na rođenju? I 400g za 2 nedelje... To je sjajno inače! iz bolnice je izasla sa 3460, a rodjena sa 3590..izgubila malo vise od 100g a dobila je sada 400g...znaci ok je sve.... bravo za sve nase bebice napredne svaka beba je prica za sebe, vazno je da grami rstu, koliko toliko
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 27.7.2012 16:13:31
|
|
|
|
cockic
|
soni znaci da znas i za kasnije uvek se racuna sa koliko je beba rodjena i ono kad sa 5meseci treba da ima duplo od kad se rodila u vasem slucaju to je oko 7180 ali naravno da moze malo manje ili cak vise znaci ti uvek od 3590kg gledas koliko dobija do prvog meseca jer sam i ja tako za malog gledala on je rodjen sa 3500 izasao sa 3270 a prvi mesec je imao 4700 i uvek sam pricala da je dobio oko 1,5 a u stvari je dobio 1230kg i lena mi je dobila isto kao peka prvi mesec ali zato drugi on 800gr a ona 600gr.ne znam zasto mi je mleko samo prvi mesec super a posle tako slabije su dobijali oboje mada ja posle porodjaja sam odmah dobila ciklus sa pekom posle 40 dana a sad lenom kad je ona napunila 2 meseca.mozda i to ima veze u mom slucaju.
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.7.2012 14:21:28
|
|
|
|
soni
|
ahaaa...e to nisam znala...
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.7.2012 9:20:12
|
|
|
|
Ivence
|
IZVORNA PORUKA: Ivence IZVORNA PORUKA: Ivence IZVORNA PORUKA: Ivence Moja Mica rodjena sa 3850g i 57cm, izasla sa 3720g, prvi mesec 5400g i 60 cm videcemo 19og sta smo napravili drugog :)) drugi mesec 6200 i 63cm tri dana pre puna 4 meseca 6800 i 67cm Pet meseci i 15 dana 7940 i 70cm Šest meseci i 15 dana 8580gr i 72 cm
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.7.2012 9:38:28
|
|
|
|
Yula
|
Bravo za vas! Ja redovno pratim vase izvestaje sa merenja jer je moj Lazar rodjen sa pribliznom visinom koja tvoja malena ( 56cm i 4195gr ), pa uporedjujem napredovanje. Moja je greska sto sam ga cesto vodila na razlicita mesta na merenje, pa su se cesto merenja nepodudarala, ali dobro, vazno je da je sve u plusu.
< Poruku je uredio Yula -- 30.7.2012 9:40:25 >
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.7.2012 10:59:03
|
|
|
|
Ivence
|
IZVORNA PORUKA: Yula Moja je greska sto sam ga cesto vodila na razlicita mesta na merenje, pa su se cesto merenja nepodudarala, ali dobro, vazno je da je sve u plusu. Ma ovo merenje sada je bilo vanpametno, u onoj kutiji, savila joj glavu, pa joj ja nekako ispravih, a noga joj do pola bila savijena... mi smo izmerili 73cm kod kuće, tako da to je tu negde sa tom savijenom nogom.. Nama je nutricionista rekla da joj od 4og dajemo milupa kašicu pirinač kukuruz,a sada ova dr kaže da nismo smeli pre sedmog kukuruz jer on goji, pa zato sa 6 meseci trebalo da ima 7700, a ona sa 6 i po ima 8580, i to je mnogo... mislim, kada krenu sa tim idejama, dođe mi da zakoljem nekog.. meni ona ne izgleda debelo.. jeste ona velika, ali je i dugačka, mada šta znam, možda sam pristrasna Mada evo vidim, deca sa sedam meseci imaju težinu i dužinu kao mi, ali rođena sa mnogo manje, tako da je to ok valjda, a vidm i tvoj je baš visok, gledam druga deca nemaju 83cm sa godinu dana, bravoi za vas
< Poruku je uredio Ivence -- 30.7.2012 11:02:59 >
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.7.2012 13:42:40
|
|
|
|
Yula
|
Rodjenje 4.195gr 56cm 1.5 m 6000gr 61.5cm 2 m 6750gr 64cm 3.5 m 8600gr 69cm 4.5 m 9360gr 72.5cm 5.5 m 9960gr 75cm 6m22d 10540gr 75cm 7m20d 10500gr 77.5cm 8m 18d 11400gr 78cm 9m22d 12355 80cm 11m 13380 80 12m 13100 83cm 13m 13.680 84cm I zaista ni malo nije debeo, mada mozda bi se po kilazi reklo, nemam pojma, ali je od sve dece njegove visine najnormalnije gradjen, ni mrsav, ni bucko, bas taman. Ne sekiraj se nista i prati svoju bebu. Ja sam Lazaru cim primetim da se buci korigovala ishranu, mislim da treba da se vodi racuna, ali da se dete i ne izgladnjuje, a pogotovu mu ne treba siriti creva. On od rodjenja ima veoma lep apetit, ali sam vodila racuna da mu ne dajem vise nego sto bi trebalo da pojede, pa sam mu ako place davala lazu odmah nakon obroka i tako ga zavaravala. sada se sve to izbalansiralo i ne pojede uvek rado ni ono sto mu spremim. Ali, dobro, mi smo vec veliki, uskoro punimo 14 meseci
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.7.2012 13:48:57
|
|
|
|
cockic
|
moj petar mislim da nema vise od 14kg a ima 26 meseci meni nedeluje mrsavo vec kako treba.on dao bog meni lepo jede ali zato radi stvari koje rade deca mnogo veca on se toliko trosi preko dana da je to haos.sve izadje iz njega sto pojede igrom i trcanjem mamin maneken,a bogami i seka nam je manekenka mozda za nijansu krupnija od peke u tom periodu ona sa 5 meseci i nekih 8-9 dana je imala 7130 -67 cm,valjda ako se dobro secam na predhodnoj strani sam negde pisala.
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.7.2012 13:51:34
|
|
|
|
cockic
|
on je sa godinu dana imao oko 10.500 kg ako se lepo secam moracu da prepisem iz kartona drugi put sve njegove dimenzije oni posle prvog rodjendana dobijaju malo kg.
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 31.7.2012 20:29:01
|
|
|
|
Yula
|
Pa, dobro, sve zavisi koliko je visok. A i da je mrsav, kakve veze ima, meni je bolje da je dete mrsavo nego gojazno sa karnerima sala. A najbolje je da je zdravo. I treba razlikovati krupnu i debelu decu. I brati sestra i ja smo oduvek bili kao cackalice, sta sve nisam radila i jela da se ugojim i jedva sam uspela kada sam prevalila 20-u. Sada sam na dijetama Nisam debela, ali nisam ni mrsava, a sada zelim da jesam! Znaci, ne sekirajte se uopste, vazno je da dobijaju koliko toliko od godine pa nadalje na kilazi, ali vazno je da rastu, jer stagniranje u rastu moze da bude simptom nekog poremecaja.
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 1.8.2012 23:34:48
|
|
|
|
Torbica
|
Mi smo danas bili na kontroli i ostadoh bez teksta, ovo nase detence je nabacilo neverovatnih 2100 gr za prvi mesec, covece... Mislim, i cerkica mi je bila ok, 1500gr, sin 1600gr, ali ovo.... Kaze dr da je mnogo i da posto imamo 8 podoja, da mu jedan izbacim.. A meni je to zao. On covek siki i dzonja i briga ga, a ja sad da ga traumiram, ne mogu i ne zelim. I prethodna deca su mi bili buce, a kad su se docepali nogica, izvukli su se. Tako da, najvise sto cu probati da mu ponudim cajic ako tokom noci bude trazio na kraci razmak, jer zna da trazi i na dva sata. Probudi ga pred zoru prduckanje i onda ko veli, mogao bih i da ruckam, a kontam da nije gladan. No, bilo kako bilo, masala!
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 1.8.2012 23:45:13
|
|
|
|
Yula
|
Mozda je malo off, ali s obzirom da sve sto mama pojede ili popije prelazi u mleko pa kod bebe, da li mozda da povedes racun ada ne jedes previse slatko, ako uopste jedes? I meni bi bilo zao da mu tako malom zakidam na hrani, ali ako hoce lazu pokusaj da mu nju tutnes s vremena na vreme. A umesto cajica ja bih pokusala sa vodom. Sada je jako vruce, pa bebac trazi da sisa i kada je zedan a ne samo kada je gladan, pa pokusaj ako vec nisi sa vodicom, mada, uvek treba vremena da se naviknu da piju vodu. Inace za bebca! A i za tebe i troje dece, idealno.
< Poruku je uredio Yula -- 1.8.2012 23:46:28 >
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 1.8.2012 23:57:04
|
|
|
|
Torbica
|
Yula, hvala na savetu! Ja sam sto se hranee tice, standardna, u trudnoci dobila 12 kg, evo juce se merila imam 59, ne jedem puno slatko, samo sa lubenicom preterujem, mozda to ima neke veze , ne znam. Sto se vode tice, u mleku ga ima dovoljno, preko 70%, ali u pravu si, na ovim vrucinama, beba cesce trazi siku. Mada moj sin ne trazi na krace od 2h, i ima 8 podoja dnevno, mislim, nije da je stalno na siki. Probacu i vodu i cajic, ali samo tokom noci, da mu napravim veci razmak, ali ako ne bude hteo, necu siliti. Laza ne prolazi kad je gladan, par puta sam probala kad je trazio na 2-2.5h, nema sanse. Jos kao povracao bi od nje, ih. Inace je voli. Hvala, oduvek smo zeleli bar troje i mogu vam reci da je predivnooooo!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?