|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima
28.6.2012 14:10:00   
vonavoj
user posted image user posted image user posted image sta vam kaze dr?
jel dojena beba?

(odgovor članu Biserce)
Direktna veza do poruke: 2101
28.6.2012 21:52:12   
maslackic
Predivno za vase bebe buce user posted image

ja se nadam da cemo 3,7 imati bar 6700..po bi bila dupla tezino od rodjenja...bas se trudim da je natovim..user posted image a skoro da i ne bljucka vise...

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2102
28.6.2012 22:13:33   
Mala Stasa
Beba na rodjenju imala 4.000kg sa mesec dana 5.100 sa dva ipo meseca 6.090 a dana smo se merili i imamo 6.380 a imamo tri meseca i dvadeset dana.doktorica kaze da to nije strasno krupna je beba rodjena dobro napredovala dva meseca pa sada malo manje...interesuje me da li je neko imao ovakvo iskustvo i sta ostale iskusne mame kazu na to?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 2103
28.6.2012 22:25:05   
cockic
pa za 15 dana oko 300 gr to je ok.meni je cak mali napredovao po 450 za mesec dana.ali sad da nebi bilo isto cerkici sam sa dva i po ubacila kombinaciju sike i dohrane vise sika manje dohrana i dobila je za taj mesec 1kg a sa dva samo od mog oko 600gr.to je bio razlog ubacivanja dohrane.i ona i dalje siki sad vec i rucka i pije formulu mada ja cu je najverovatnije dojiti dok imam a ne verujem da cu imati za vise od 6-9 meseci.sina sam 14m.

a malom nisam davala dohranu uopste nego sa 4 meseca sam krenula pahuljice i onda sve redom sto se daje.
on je samo prva dva meseca ok napredovao posle je krenuo da smanjuje neznam od cega zavisi.da li od aktivnosti bebe jer su moji oboje dosta budni preko dana i samo mltaraju ovaj stariji ni sad neume da sedne i vitke je gradje.

ja oduzi i promasi temu izvinjavam se user posted image

(odgovor članu Mala Stasa)
Direktna veza do poruke: 2104
28.6.2012 22:36:44   
Mala Stasa
nije za 15dana 300 grama vec za skoro cetrdeset dana napredovala samo 370 grama...user posted image .i ona je budna po ceo dan spava ukupno sat vremena za ceo dan...aktivna je dosta nece ni minut da leziuser posted image .

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2105
28.6.2012 22:43:00   
Mala Stasa
da li smatras da je beba malo napredovala za to vreme

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2106
28.6.2012 22:51:16   
Yula
Pa, ocigledno je da beba iz meseca u mesec sve manje dobija, ne znam koliko raste? Ja mislim da je to malo za taj uzrast, ali ja nisam dr, govorim iz licnog iskustva, moja beba je rodjena jos krupnija i nastavila je odlicno da napreduje. Da ne pricam koliko je bio i ostao aktivan, a i spavac je bio los.

I da, primetih da nije napredovala ni 370, vec 290gr. user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 28.6.2012 22:52:56 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 2107
28.6.2012 22:59:49   
Mala Stasa
pardon danas je imala 6.480...nisu joj merili visinu sutra ce idemo opet na merenjeuser posted image .ali po njoj se ne primecuje da slabo napreduje naprotiv jako je aktivna...i ako ima skoro cetiri meseca izgleda kao da ima sest.nosimo se po ceo dan po meni ona je otezala a sto se tice visine poznajem po odeci da rasteuser posted image .

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2108
29.6.2012 11:52:31   
Ivence

IZVORNA PORUKA: Ivence

IZVORNA PORUKA: Ivence

Moja Mica rodjena sa 3850g i 57cm,
izasla sa 3720g,
prvi mesec 5400g i 60 cm
videcemo 19og sta smo napravili drugog :))

drugi mesec 6200 i 63cm
tri dana pre puna 4 meseca 6800 i 67cm

Pet meseci i 15 dana 7940 i 70cm

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 2109
29.6.2012 11:56:52   
Ivence

IZVORNA PORUKA: Mala Stasa

Beba na rodjenju imala 4.000kg sa mesec dana 5.100 sa dva ipo meseca 6.090 a dana smo se merili i imamo 6.380 a imamo tri meseca i dvadeset dana.doktorica kaze da to nije strasno krupna je beba rodjena dobro napredovala dva meseca pa sada malo manje...interesuje me da li je neko imao ovakvo iskustvo i sta ostale iskusne mame kazu na to?

Mom sestriću se to desilo, i isto su rekli da nije strašno... i vrućine su sada, i sve to ima veze... a i dosta beba od drugog do trećeg meseca najslabije nepreduju... ako su ti rekli da nije srtašno, onda znači da se dešava ponekad... sačekaj još do četvrtog, pa počni da uvodiš nemlečnu hranu... nas je tako nutricionistkinja savetovala, i ona je višr napredovala sada nego prošli mesec.. ja mislim da ne treba da brineš, biće ti bebac super :)

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

Direktna veza do poruke: 2110
29.6.2012 23:11:52   
Mala Stasa
e hvala puno na odgovoru danas smo opet bili kod doktora i merili smo se tacno ima 6.680...sto znaci da je napredovala 600 gr.i rekao nam je da od danas krenemo sa nemlecnom hranom...

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 2111
30.6.2012 9:38:51   
Ivence
Pa to je super!!! Sada polako, samo nek mrma :) Ako ti treba neki savet u vazi sa hranom, slobodno pitaj!!!

Direktna veza do poruke: 2112
2.7.2012 19:18:25   
Verus

Oli 5.5 meseci (isli ranije da dobije sve vakcine pred put):

tezina: 6880g
duzina: 68.6cm
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Oli 4 meseca: 6150g duzina 65cm....

Na moj komentar kako je malo napredovao je rekla da je rast glave i duzine znak dobre ishrane, a da su neke bebe genetski vitke,da ne kazem mrsave. A i Helena nije imala rolne. Tako da...jbg bitno je da je bolje i da je zdrav, sta drugo da kazem...
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Helena 23 mesec: 12kg
Oliver 2 meseca: 5100g

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 2113
3.7.2012 12:06:27   
maslackic
sve bebe su nas prestigle
danasnja kontrola: 5900 gr i 63 cm...za mesec dana 250 gr...

vise se ne nerviram, ona je super cvrsta i zivahna meni je to dovoljno, a to sto nije po dijagramu koji dr ima sta da radim...napravicu ja novi djagram user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 2114
3.7.2012 12:16:09   
Verus
To je jedino i bitno draga, Oli je ko prut a samo sto ne propuzi! MOtorika hvala Bogu neverovatna. Kiroprakticar, koji "pipa" bebe ceo dan, je rekao da nije nikad video bebu njegovog uzrasta sa tako neverovatnim tonusom misica. Kaze da bi jako voleo da ga vidi kroz negde 5 godina-kaze, bice neverovatan atleta. Aaaaa bice to mamin kosarkasuser posted image

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 2115
3.7.2012 12:45:37   
maslackic
verus, nama je fizijatar rekla da ce da prohoda sa 9 meseci jer je zivahna i jaka, stano negde ide,obozava da se nogama oslanja na nesto kao da skakuce a to je bilo pre mesec dana, a sada, eno je brise mi parket user posted image

dao nam nutricionista neki prasak da joj stavljam u klopu, Fantomalt ... ali mi se nesto ne mili da joj dam jer je bas super ovakva .. ne bih sad na silu da je tovim ko prase za Bozic,

idemo i kog gastroenterologa 12,7, gbog GER a pa cemo da vidimo sta ona ima da kaze...ovaj nutricionista ( kome na pecatu pise Specijalista pedijatrije ) nijednom nije ni poogledao Petru..

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 2116
3.7.2012 13:02:07   
tijatija

IZVORNA PORUKA: Biserce

Vasilija upisujem u sumorvace
na rodjenju 3350, 54cm,
1mesec 5500
2meseca i 2 dana 7500, 61cm,
3meseca i 14dana 9090, 67cm

user posted image
7 meseca i 8 dana 8450,69 cm

(odgovor članu Biserce)
Direktna veza do poruke: 2117
3.7.2012 13:11:43   
maslackic
tija pa to je dobro..ne znam zasto takvog smajlija stavljas user posted image pa moja za dva dana ima 6 meseci a 5900 gr

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 2118
3.7.2012 13:13:09   
tijatija
pa 3mes 9090 i 67cm pa sam pomislila da nesto nisam juce dobro cula kod ped.

Direktna veza do poruke: 2119
3.7.2012 14:11:23   
cockic
pa to je ok za taj uzrast tijatijauser posted image malisa od biserce je izgleda krupna beba i vise se klope lepi za njega user posted image moj peka ima mozda oko 12-13 kg ako ne i manje a ima 26 meseci user posted image ima veze genetia upravu su dr kod mene su svi vitki izuzem mene sad posle porodjajauser posted image salim se ja imam nekih 5 kg viska.a i sa muzevljeve strane je isto tako isto visoki i vitke gradje.

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 2120
3.7.2012 14:17:45   
minavb

IZVORNA PORUKA: maslackic

dao nam nutricionista neki prasak da joj stavljam u klopu, Fantomalt ... ali mi se nesto ne mili da joj dam jer je bas super ovakva .. ne bih sad na silu da je tovim ko prase za Bozic,

Ranije je prepisivao Meltodekstrin i to onaj koji u Srbiji ne može da se nabavi. user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

Direktna veza do poruke: 2121
3.7.2012 14:44:39   
maslackic
Mina, tebe cekam, sta ti mislis o tom prasku..ja ga ne bih davala jer Petra super izgleda i fizijatar je zadovoljan njom.mala sada puzi po kuci, svakako videcu jos sa gastroenterologom ali bas ne bih da joj dajem to da pije, a bas me zanima zasto ne napreduje..

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 2122
3.7.2012 14:47:46   
minavb
Mi ga nismo koristili, ali nam je rečeno da ćemo morati ako ne bude napredovao. Imali smo sreće pa je fino napredovao. Moja drugarica je koristila Maltodekstrin i malecka je opet slabo napredovala. Nemam ništa protiv, ako je neophodno, ali sačekaj savet gastroenterologa.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

Direktna veza do poruke: 2123
3.7.2012 20:17:53   
Sanchy
Koliko je realno da bebac pojede u jednom podoju ako jede na tri sata?Ja ga dojim ali kada negde odem ostavim flasicu svoga mleka pa vidim da uglavnom jede izmedju 50 i 60 ml ...na nekim sajtovima sam citala da je sve preko 30 ok u prvom mescu ali me zanimaju vasa iskustva..

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 2124
3.7.2012 20:25:44   
Verus
Moja cerkica je dugo jela po 60ml, tako da mislim da je to sasvim ok...ja sam dugo mislila da bebe jedu vise majcinskog mleka nego ad mleka-ali mi skoro rece jedna dr. da je obrnuto: beba ce uvek pojesti manje maminog mleka, jer je puno masnoce, nesto sto nedostaje ad mleku.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 2125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here