Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 28.6.2012 14:10:00
|
|
|
|
vonavoj
|
sta vam kaze dr? jel dojena beba?
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 28.6.2012 21:52:12
|
|
|
|
maslackic
|
Predivno za vase bebe buce ja se nadam da cemo 3,7 imati bar 6700..po bi bila dupla tezino od rodjenja...bas se trudim da je natovim.. a skoro da i ne bljucka vise...
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 28.6.2012 22:13:33
|
|
|
|
Mala Stasa
|
Beba na rodjenju imala 4.000kg sa mesec dana 5.100 sa dva ipo meseca 6.090 a dana smo se merili i imamo 6.380 a imamo tri meseca i dvadeset dana.doktorica kaze da to nije strasno krupna je beba rodjena dobro napredovala dva meseca pa sada malo manje...interesuje me da li je neko imao ovakvo iskustvo i sta ostale iskusne mame kazu na to?
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 28.6.2012 22:25:05
|
|
|
|
cockic
|
pa za 15 dana oko 300 gr to je ok.meni je cak mali napredovao po 450 za mesec dana.ali sad da nebi bilo isto cerkici sam sa dva i po ubacila kombinaciju sike i dohrane vise sika manje dohrana i dobila je za taj mesec 1kg a sa dva samo od mog oko 600gr.to je bio razlog ubacivanja dohrane.i ona i dalje siki sad vec i rucka i pije formulu mada ja cu je najverovatnije dojiti dok imam a ne verujem da cu imati za vise od 6-9 meseci.sina sam 14m. a malom nisam davala dohranu uopste nego sa 4 meseca sam krenula pahuljice i onda sve redom sto se daje. on je samo prva dva meseca ok napredovao posle je krenuo da smanjuje neznam od cega zavisi.da li od aktivnosti bebe jer su moji oboje dosta budni preko dana i samo mltaraju ovaj stariji ni sad neume da sedne i vitke je gradje. ja oduzi i promasi temu izvinjavam se
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 28.6.2012 22:36:44
|
|
|
|
Mala Stasa
|
nije za 15dana 300 grama vec za skoro cetrdeset dana napredovala samo 370 grama... .i ona je budna po ceo dan spava ukupno sat vremena za ceo dan...aktivna je dosta nece ni minut da lezi .
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 28.6.2012 22:43:00
|
|
|
|
Mala Stasa
|
da li smatras da je beba malo napredovala za to vreme
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 28.6.2012 22:51:16
|
|
|
|
Yula
|
Pa, ocigledno je da beba iz meseca u mesec sve manje dobija, ne znam koliko raste? Ja mislim da je to malo za taj uzrast, ali ja nisam dr, govorim iz licnog iskustva, moja beba je rodjena jos krupnija i nastavila je odlicno da napreduje. Da ne pricam koliko je bio i ostao aktivan, a i spavac je bio los. I da, primetih da nije napredovala ni 370, vec 290gr.
< Poruku je uredio Yula -- 28.6.2012 22:52:56 >
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 28.6.2012 22:59:49
|
|
|
|
Mala Stasa
|
pardon danas je imala 6.480...nisu joj merili visinu sutra ce idemo opet na merenje .ali po njoj se ne primecuje da slabo napreduje naprotiv jako je aktivna...i ako ima skoro cetiri meseca izgleda kao da ima sest.nosimo se po ceo dan po meni ona je otezala a sto se tice visine poznajem po odeci da raste .
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.6.2012 11:52:31
|
|
|
|
Ivence
|
IZVORNA PORUKA: Ivence IZVORNA PORUKA: Ivence Moja Mica rodjena sa 3850g i 57cm, izasla sa 3720g, prvi mesec 5400g i 60 cm videcemo 19og sta smo napravili drugog :)) drugi mesec 6200 i 63cm tri dana pre puna 4 meseca 6800 i 67cm Pet meseci i 15 dana 7940 i 70cm
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.6.2012 11:56:52
|
|
|
|
Ivence
|
IZVORNA PORUKA: Mala Stasa Beba na rodjenju imala 4.000kg sa mesec dana 5.100 sa dva ipo meseca 6.090 a dana smo se merili i imamo 6.380 a imamo tri meseca i dvadeset dana.doktorica kaze da to nije strasno krupna je beba rodjena dobro napredovala dva meseca pa sada malo manje...interesuje me da li je neko imao ovakvo iskustvo i sta ostale iskusne mame kazu na to? Mom sestriću se to desilo, i isto su rekli da nije strašno... i vrućine su sada, i sve to ima veze... a i dosta beba od drugog do trećeg meseca najslabije nepreduju... ako su ti rekli da nije srtašno, onda znači da se dešava ponekad... sačekaj još do četvrtog, pa počni da uvodiš nemlečnu hranu... nas je tako nutricionistkinja savetovala, i ona je višr napredovala sada nego prošli mesec.. ja mislim da ne treba da brineš, biće ti bebac super :)
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.6.2012 23:11:52
|
|
|
|
Mala Stasa
|
e hvala puno na odgovoru danas smo opet bili kod doktora i merili smo se tacno ima 6.680...sto znaci da je napredovala 600 gr.i rekao nam je da od danas krenemo sa nemlecnom hranom...
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.6.2012 9:38:51
|
|
|
|
Ivence
|
Pa to je super!!! Sada polako, samo nek mrma :) Ako ti treba neki savet u vazi sa hranom, slobodno pitaj!!!
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 2.7.2012 19:18:25
|
|
|
|
Verus
|
Oli 5.5 meseci (isli ranije da dobije sve vakcine pred put): tezina: 6880g duzina: 68.6cm IZVORNA PORUKA: Verus RR Oli 4 meseca: 6150g duzina 65cm.... Na moj komentar kako je malo napredovao je rekla da je rast glave i duzine znak dobre ishrane, a da su neke bebe genetski vitke,da ne kazem mrsave. A i Helena nije imala rolne. Tako da...jbg bitno je da je bolje i da je zdrav, sta drugo da kazem... IZVORNA PORUKA: Verus RR Helena 23 mesec: 12kg Oliver 2 meseca: 5100g
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.7.2012 12:06:27
|
|
|
|
maslackic
|
sve bebe su nas prestigle danasnja kontrola: 5900 gr i 63 cm...za mesec dana 250 gr... vise se ne nerviram, ona je super cvrsta i zivahna meni je to dovoljno, a to sto nije po dijagramu koji dr ima sta da radim...napravicu ja novi djagram
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.7.2012 12:16:09
|
|
|
|
Verus
|
To je jedino i bitno draga, Oli je ko prut a samo sto ne propuzi! MOtorika hvala Bogu neverovatna. Kiroprakticar, koji "pipa" bebe ceo dan, je rekao da nije nikad video bebu njegovog uzrasta sa tako neverovatnim tonusom misica. Kaze da bi jako voleo da ga vidi kroz negde 5 godina-kaze, bice neverovatan atleta. Aaaaa bice to mamin kosarkas
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.7.2012 12:45:37
|
|
|
|
maslackic
|
verus, nama je fizijatar rekla da ce da prohoda sa 9 meseci jer je zivahna i jaka, stano negde ide,obozava da se nogama oslanja na nesto kao da skakuce a to je bilo pre mesec dana, a sada, eno je brise mi parket dao nam nutricionista neki prasak da joj stavljam u klopu, Fantomalt ... ali mi se nesto ne mili da joj dam jer je bas super ovakva .. ne bih sad na silu da je tovim ko prase za Bozic, idemo i kog gastroenterologa 12,7, gbog GER a pa cemo da vidimo sta ona ima da kaze...ovaj nutricionista ( kome na pecatu pise Specijalista pedijatrije ) nijednom nije ni poogledao Petru..
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.7.2012 13:02:07
|
|
|
|
tijatija
|
IZVORNA PORUKA: Biserce Vasilija upisujem u sumorvace na rodjenju 3350, 54cm, 1mesec 5500 2meseca i 2 dana 7500, 61cm, 3meseca i 14dana 9090, 67cm 7 meseca i 8 dana 8450,69 cm
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.7.2012 13:11:43
|
|
|
|
maslackic
|
tija pa to je dobro..ne znam zasto takvog smajlija stavljas pa moja za dva dana ima 6 meseci a 5900 gr
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.7.2012 13:13:09
|
|
|
|
tijatija
|
pa 3mes 9090 i 67cm pa sam pomislila da nesto nisam juce dobro cula kod ped.
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.7.2012 14:11:23
|
|
|
|
cockic
|
pa to je ok za taj uzrast tijatija malisa od biserce je izgleda krupna beba i vise se klope lepi za njega moj peka ima mozda oko 12-13 kg ako ne i manje a ima 26 meseci ima veze genetia upravu su dr kod mene su svi vitki izuzem mene sad posle porodjaja salim se ja imam nekih 5 kg viska.a i sa muzevljeve strane je isto tako isto visoki i vitke gradje.
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.7.2012 14:17:45
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: maslackic dao nam nutricionista neki prasak da joj stavljam u klopu, Fantomalt ... ali mi se nesto ne mili da joj dam jer je bas super ovakva .. ne bih sad na silu da je tovim ko prase za Bozic, Ranije je prepisivao Meltodekstrin i to onaj koji u Srbiji ne može da se nabavi.
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.7.2012 14:44:39
|
|
|
|
maslackic
|
Mina, tebe cekam, sta ti mislis o tom prasku..ja ga ne bih davala jer Petra super izgleda i fizijatar je zadovoljan njom.mala sada puzi po kuci, svakako videcu jos sa gastroenterologom ali bas ne bih da joj dajem to da pije, a bas me zanima zasto ne napreduje..
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.7.2012 14:47:46
|
|
|
|
minavb
|
Mi ga nismo koristili, ali nam je rečeno da ćemo morati ako ne bude napredovao. Imali smo sreće pa je fino napredovao. Moja drugarica je koristila Maltodekstrin i malecka je opet slabo napredovala. Nemam ništa protiv, ako je neophodno, ali sačekaj savet gastroenterologa.
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.7.2012 20:17:53
|
|
|
|
Sanchy
|
Koliko je realno da bebac pojede u jednom podoju ako jede na tri sata?Ja ga dojim ali kada negde odem ostavim flasicu svoga mleka pa vidim da uglavnom jede izmedju 50 i 60 ml ...na nekim sajtovima sam citala da je sve preko 30 ok u prvom mescu ali me zanimaju vasa iskustva..
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 3.7.2012 20:25:44
|
|
|
|
Verus
|
Moja cerkica je dugo jela po 60ml, tako da mislim da je to sasvim ok...ja sam dugo mislila da bebe jedu vise majcinskog mleka nego ad mleka-ali mi skoro rece jedna dr. da je obrnuto: beba ce uvek pojesti manje maminog mleka, jer je puno masnoce, nesto sto nedostaje ad mleku.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?