|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 14:51:19   
Olga75
pa tarana onda sutra sa sve kobasicom , bar kod mene , to je cas posla ( ako nisi naostren da sam pravis taranu ) a finooooo user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 276
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 14:52:09   
Okica sljokica
sta bese tarana? Mlinci jesu domace testo ali uze od lazanja...

upravo jedem svoje salmon pljeskavice i tarator,odlicno za ulozenih 5 minuta posla user posted image

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 277
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 14:53:32   
red3lilu
uhh, ostaće bi gulaša, kanda će tarana u ponedeljak biti na repertoaru..
kod mene se pravi isključivo od povrća, ne volim ništa da dodajem, a nisam ni naučila tako user posted image

tarana je takođe domaće testo, kao male kuglice

< Poruku je uredio red3lilu -- 22.6.2012 14:54:15 >

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 278
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 14:54:53   
Yag
Olga jel i ti pravis domacu trrhanu(taranu) onako kisalis pa susis.ja je isto volim skroz ona kupovna nije ni pola od domace...inace od mm nana nam napravi sveke godine samo se brine sto je njoj 70 i neka godina pa ko ce nam praviti kad nje nebude...ajd da pozivi 100 godina za tarhanuuser posted image

_____________________________

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

(odgovor članu Okica sljokica)
Direktna veza do poruke: 279
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 14:55:12   
Okica sljokica
Yag a sto sama ne napravis cevape.?..znam da nisu isti kao kad kupis ..ali mogu i bolji da ispadnuuser posted image

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 280
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 14:56:38   
Verus
Ajde da neko stavi recept za tu taranuuser posted image

Ja sama uvek mesim cevape i budu super. Sitno luk sameljem u onom secku, stavim soli, bibera i malo sode bikarbone. Bude odlicno!

(odgovor članu Okica sljokica)
Direktna veza do poruke: 281
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 14:57:06   
red3lilu
kad kažemo tarana mi podrazumevamo kompletno jelo, dakle dinstani luk, malo šargarepe, krompirića, doda se vode i kuva, nakon toga ubaci se tarana, i kuva sve zajedno, doda seckana paprika i paradajz, sok od paradajza...tako nekako, mora da bude guuusto skroz tarana upije sokove...
a može da se i ukrasi, što kaže Olga i sa kobasicom

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 282
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 14:58:23   
Olga75
Yag , pravim kad sam bas onako za taj posao kao i rezance za supu
inace kupim onu industrijsku pa nek ide zivot user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Yag)
Direktna veza do poruke: 283
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 14:58:57   
Okica sljokica
uh uh uh dobra vam je ta tarana i ovako a narocito ukrasena ,moze i ljuta kobasica predpostavljam..

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 284
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 14:59:08   
Yag

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ajde da neko stavi recept za tu taranuuser posted image

Ja sama uvek mesim cevape i budu super. Sitno luk sameljem u onom secku, stavim soli, bibera i malo sode bikarbone. Bude odlicno!



jel mislis kako skuvat gotovu taranu ili kako napraviti taranu???

bas mi se ta ideja vuce kroz glavu i bila sam pocela da trazim recepte...bas vam hvalauser posted image user posted image

_____________________________

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 285
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 15:03:41   
Olga75

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ajde da neko stavi recept za tu taranuuser posted image


e
Verus , evo sad cu da ti stavim recept iako sam ga stavljalaaaa user posted image
tarana kako je ja pravim :
testo : na jedno jaje ide 100 g ostrog brasna ( to je razmera ) to se zamesi i onda se renda ( trenica ) to je najjednostavnije i ostavi da se susi , kao sto se tusi domace testo za supu , hocu reci dan - dva i stavlja u platnene vrece
jelo tarana :
doooobro zagrejati ulje i na njenu prodinstati susenu taranu ( ja je dinstam sa crnim lukom ) kad je onako " ziva " onda se na nju baci crvane paprike da se rasporedi i zalije sa vodom ( ja stavim vise od pola paradajz sok ) i onda se u nju ubaci kobasica , moja majka je stavljala i krompir , zacini i kuva , mora se stalno mesati jer zagori nacisto ali je vrlo brzo i gotovo , za nekih 20 minuta i to je taj moj recept
prijatno user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 286
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 15:05:17   
red3lilu
mislim da stvaarno treba imati vremena i volje da bi se napravila bilo koja varijanta domaćeg testa ili rezanaca...
probala sam jednom, pravila sam domaće rezance za nasuvo(domaći široki rezanci) i tako se zeznula sa merom da smo imali kilu nasuva sa sirom i kilu nasuva sa makom...user posted image

(odgovor članu Yag)
Direktna veza do poruke: 287
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 15:13:27   
Yag
Olga moja nane je pravi isto smao bez jaja mislim da ovako ide brasno odplilike mozda neka stavi 5 kg ostrog i umjesi sa vodom srednje tvrdoce u duboku posudu jer nadolazi...i ostavi na sunce znaci mora biti ljeto...21 dan..posle procedi u gustu krpu..dobro iscedi svu tekucinu i kroz supljiikastu tepsiju napravi oblik tarane...ejj toplsa preporuka probaj te beluverziju tarane

Recept..1 l vode,pola case mleka 50 gr maslaca sol po potrebi kad uzvre dodati taranu malo vise nego za obicnu supu da bude gusca..kad se ukuha tarana u zdjelice ili tanjure i kojima cemo sercirat stavljati po kasiku kisalog vrhnja...odlicno veruj te mi pogotovo kad je ljeto user posted image

_____________________________

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 288
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 15:16:11   
red3lilu

IZVORNA PORUKA: Yag

Recept..1 l vode,pola case mleka 50 gr maslaca sol po potrebi kad uzvre dodati taranu malo vise nego za obicnu supu da bude gusca..kad se ukuha tarana u zdjelice ili tanjure i kojima cemo sercirat stavljati po kasiku kisalog vrhnja...odlicno veruj te mi pogotovo kad je ljeto user posted image

uh,uh, ne može biti lošeuser posted image
pošto sam zavisnik od svih vrsta testa, jednom prilikom sam u nedostatku makarona skuvala taranu s pavlakom, mmmmmm

(odgovor članu Yag)
Direktna veza do poruke: 289
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 15:25:56   
Yag
Veruj mi ja nisam takav nacin pravljenja tarane probala dok se nisam udala i moja mama je uvek pravila kao sto su zene vec gore opisale...:)) ali kad sam se udala i secam se da je bas nane od mm napravila za jedan rucak iskreno ja sam se mislila ocul da probam..ali stid gde necu kad sam probala trazila i drugi tanjuruser posted image

_____________________________

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 290
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 15:27:39   
Olga75
kod nas se tarana pravi i kao prilog uz meso ( licno ne volEm ) ali dinsta se i dinsta i mesa i talo do besvesti dok se ne proprzi ali nikako ne sme da zagori i tako user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Yag)
Direktna veza do poruke: 291
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 15:29:57   
Yag
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 292
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 15:32:12   
red3lilu
Interesantno mi je kad se kaže kod nasuser posted image
Ima toliko jela koje nose isto ime a spremaju se na različite načine, a opet ima i toliko naziva za neka od jela koja se svuda spremaju na isti načinuser posted image
al sam ga sad spetljala, al razumete me, jel?user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 293
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 15:35:08   
Yag
da basuser posted image

_____________________________

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 294
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 15:35:23   
viking
evo vam ideje za doručak :)

user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 295
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 15:37:56   
red3lilu
uhh, viking, fantazija
ja sam videla nešto slično. viršla se raseče po sredini ali ne do kraja i onda je saviješ kontra u obliku srca. kraj se pričvrsti čačkalicom, unutra se stavi jaje i tako peče

evo i sličica

< Poruku je uredio red3lilu -- 22.6.2012 15:39:09 >

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 296
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 15:39:16   
PoisonEve
Super jeuser posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 297
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 15:39:28   
Okica sljokica
Viking ovo je fenomenalno!user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 298
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 15:40:22   
Yag
Ukus???I jesul jaja skroz pecena???

_____________________________

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 299
   RE: Pričajmo o hrani...
22.6.2012 15:42:42   
viking
nemam pojma!!! ovo je slika sa neta!!! :) ali proceniš, uzmeš manje jaje a veću papriku, ne "istreseš" celo jaje...

IZVORNA PORUKA: Yag

Ukus???I jesul jaja skroz pecena???


< Poruku je uredio viking RR -- 22.6.2012 15:45:37 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Yag)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pšenični griz sa voćem
Ringerajin kuvar: little_one
Ružice sa sirom
Ringerajin kuvar: minnica



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here