|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
4.6.2012 16:20:53   
*Alexx*
1. jun je bio u petak, a leka nema user posted image Mihi, hvala na info.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1351
4.6.2012 16:21:39   
mihi
IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Eferalgan može da se daje i na 4h, ali je optimum na 6.

Ne znam baš da li je to tako paracetamol ima usku terapisku širinu i lako se predozira pročitajte dobro uputstvo, izračunajte maksimalnu dnevnu dozu podelite na 6 da bi bilo na 4 sata i tako dajte. Važno je da se ne prekorači maksimalna dnevna doza. Ovo je jako važno za manju decu.
Nenja šta kažeš?

< Poruku je uredio mihi -- 4.6.2012 16:24:54 >

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1352
4.6.2012 16:23:16   
mihi

1. jun je bio u petak, a leka nema user posted image Mihi, hvala na info.

Alexx nisam sumnjala da će kod nas nešto stići na vreme, važno je da se radi na tomeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1353
4.6.2012 16:28:22   
*Alexx*

IZVORNA PORUKA: mihi
Važno je da se ne prekorači maksimalna dnevna doza. Ovo je jako važno za manju decu.

Da, apsolutno.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1354
4.6.2012 16:29:21   
*Alexx*
Mihi, hajde još jedno pitanje - da li je moguće da ima razlike u Paracetamolu od Galenike i Efferalganu od Bajera? Andrej slabo reaguje na Paracetamol, ali je zato sad odlično reagovao na Efferalgan. Ili je to bilo slučajno?

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1355
4.6.2012 16:32:51   
nela79

Da nema jer je Galenika punila Abott-ov, e sad je Abott u procesu registracije tog Brufena (nadam se da će da promene onu odvratnu bazu sirupa narandža) navodno će od 1. juna da bude na tržištu Srbije.

Mojoj djeci se bas svidja ta narandza, nemoj da je diras :)))

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1356
4.6.2012 17:11:40   
mihi
Ne bi trebalo ali definitivno sam videla razliku donela sam Pedia care iz Amerike (acetaminophene) to je slična aktivna supstanca paracetamolu, od 5 ml padne temp a treba 10 ml paracetamola Miloš da popije. Znači od polovine acetaminofena (američki preparat) mu padne temp a od domaćeg paracetamola ništa ako je 39 padne na 37,6 i ni mmHG dalje.user posted image Tako da je verovatno u pitanju koncentracija aktivne supstance bar aja tako mislim,

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1357
4.6.2012 17:12:55   
mihi

IZVORNA PORUKA: nela79

Da nema jer je Galenika punila Abott-ov, e sad je Abott u procesu registracije tog Brufena (nadam se da će da promene onu odvratnu bazu sirupa narandža) navodno će od 1. juna da bude na tržištu Srbije.

Joj nela meni je gadan a i Miloš ga mrzi, taj američki Advil (ibuprofen) ima ukus grožđa super je.

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 1358
4.6.2012 17:18:12   
mihi

IZVORNA PORUKA: nela79

Joj Nela meni je gadan a i Miloš ga mrzi, taj američki Advil (ibuprofen) ima ukus grožđa super je. Ako tvoji klinci vole ukus Brufena voleće i bilo koji drugi.user posted image user posted image .

< Poruku je uredio mihi -- 4.6.2012 17:20:03 >

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1359
4.6.2012 17:32:27   
nela79
Mihi moji vole bilo sta sto se pije ili jede user posted image user posted image user posted image

Kuc kuc da ih ne ureknem

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1360
11.6.2012 22:15:22   
Anoniman
Luka je danas dobio temp. Vadili krv, CRP 11 (gornja granica je 5), Grn su 75 (za decu su već 50 povišeni), streptokok, ako sam dobro razumela. Jedva sam mu popodne oborila T, povratio je i sok i Efferalgan, nije hteo da jede, pije... Panklav 10 dana na 8 sati... Nadam se da Marko neće dobiti jer u nedelju idemo na more. Da li je Luka "sterilan" nakon 3 doze antibiotika, ili je i dalje zarazan?

(odgovor članu nela79)
  Direktna veza do poruke: 1361
11.6.2012 22:18:23   
Anoniman

Mihi, hajde još jedno pitanje - da li je moguće da ima razlike u Paracetamolu od Galenike i Efferalganu od Bajera? Andrej slabo reaguje na Paracetamol, ali je zato sad odlično reagovao na Efferalgan. Ili je to bilo slučajno?

Nije slučajno. i moja deca bolje reaguju na Eff, Parac više ni ne kupujem. Pitala sam dr, reče nešto tip a"Isto je samo drugačije smućkano".

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 1362
11.6.2012 22:20:39   
simke
Nakon 24h pod antibioticima nije zarazan,tako mi reče dr.I Siniša je "zaradio" streptokok,hara po vrtićimauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1363
21.6.2012 19:18:20   
minavb
Vanja ima T 39. Na brufenu pise:
deca 1-2 godine 2,5ml
deca 3-5 godina 5ml
Nem a nista za dec 2-3 goduser posted image
Jel treba 5ml da mu dam?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu simke)
Direktna veza do poruke: 1364
21.6.2012 19:23:20   
Anoniman
Ja sam mislila da do 3 godine ide određena mililtraža po kg, samo ja to ne znam da računamuser posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1365
21.6.2012 19:25:06   
minavb
Pise 20mg po 1kg telesne mase, pa se podeli u 4-5 doza, pa mu to dodje opet 5ml.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1366
21.6.2012 19:27:16   
Anoniman
Pa da, mislim da je 5 ok, pogotvo ako Vanja ima preko 10kg, koliko se sećam nama su težinu delili sa 2 za paracetamol, a nešto slično je bilo i za brufen, omg koliko sam samo izlapelauser posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1367
21.6.2012 19:28:13   
minavb
Ima 11kguser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1368
21.6.2012 19:34:26   
Anoniman
Valjda je onda to-to, nadam se da će Vanuški biti bolje brzo, od čega je T?

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1369
21.6.2012 19:36:11   
minavb
Ne znam. Niti slini, niti kaslje niti ga muci stomak. Ujutru ga vodim kod dr, ali kontam da je isto kao i do sada-nicu petice pa se upalilo grlo. Drpao se mnogo po ustima i cesao desni ovih dana.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1370
21.6.2012 19:43:59   
Anoniman
Sigurno su zubićiuser posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1371
21.6.2012 23:27:50   
minavb
Drugari, kako bese ono sa carapicama i sircetom? Eferalgan cepic i brufen zajedno mu jedva spustise T. Na 38 sa 5 dobio cepic,k za pola sata stigao do 39sa 6. Dobio brufen, umotali ga u mokru pelenu i sad mu se spustila T. Nista nece da pije, ni kap vode.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1372
21.6.2012 23:31:21   
Snelle
Natopiš čarape sirćetom, po mogućstvu u kombinaciji sa kukuruznim brašnom, pa čim se osuše, opet ih natopiš sirćetom....
Probaj da mu daš vodu barem na kačičicu, mora da pije, dehidriraće user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1373
21.6.2012 23:33:15   
minavb
Znam, mukica. Znaci umuljam kukruzno brasno sa sircetom, napunim carapicu i stavim na nogu?

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1374
21.6.2012 23:37:46   
Snelle
Najlakše ti je da prvo natopiš čarapicu, pa onda ubaciš malo kukurznog brašna u nju, pa navučeš na stopalo. Nadam se da ćeš uspeti, njemu će to jako da smeta user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here