Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Roditeljski dodatak 30.3.2012 16:53:14
|
|
|
|
nela79
|
IZVORNA PORUKA: Alexis79 Da ne iscitavam celu temu i lutam po netu odmah cu da pitam . Da li pravo na roditeljski dodatak imaju i zaposlene i nezaposlene mame? Naravno da imaju. Roditeljski dobijaju sve majke koje se porode u Srbiji i imaju drzavljanstvo rep. Srbije. Za prvo dijete je oko 25000 din u komad. Kako vidim ti nosis trojke, tebi ce vec objasniti koji iznos kako dobijas.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 30.3.2012 17:07:43
|
|
|
|
cockic
|
mi predali sad pre nedelju dana u 27 marta.kazu isplata krajem aprila za neverovati. videcemo da li je tacno ovo je za drugo dete. za prvom po novom je oko 31000 din rece i drugarica za zaposlene
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 9.5.2012 22:27:11
|
|
|
|
New Mom
|
Dobila sam danas rešenje (zahtev podnet 25.04., rešenje od 30.04., došlo 09.05.). Nego sada imam pitanje: kad da idem u poštu? Da čekam da prođe 20.-i (čini mi se da sam tako nešto prošli put radila) ili mogu i npr. sutra?
|
|
RE: Roditeljski dodatak 9.5.2012 22:30:27
|
|
|
|
peca
|
Meni se ne da da predam nikako jer glupavo socijalno strajkuje, a treba mi njihov papir da bi predala, a trebaju mi i pare.... pffff....
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 10.5.2012 10:36:16
|
|
|
|
maslackic
|
cini mi se da ima rok od tri meseca od rodjena deteta da predas...
|
|
RE: Roditeljski dodatak 21.5.2012 16:45:07
|
|
|
|
nela79
|
Zenske, jedno slavno pitanje...jel bio roditeljski :)
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 21.5.2012 16:54:03
|
|
|
|
Anoniman
|
da
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 21.5.2012 17:21:07
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Dobila sam danas rešenje (zahtev podnet 25.04., rešenje od 30.04., došlo 09.05.). Nego sada imam pitanje: kad da idem u poštu? Da čekam da prođe 20.-i (čini mi se da sam tako nešto prošli put radila) ili mogu i npr. sutra? Da dopišem. Reče mi taj dan teta na šalteru da je potrebno da prođe mesec dana od rešenja do uplate. Tako da sam se ispalila. Pa da pitam vas "iskusnije" - ako je sad bila isplata vredi li mi da pitam sutra ponovo?
|
|
RE: Roditeljski dodatak 21.5.2012 17:51:19
|
|
|
|
nela79
|
IZVORNA PORUKA: ribizla da Hvala na brzom odgovoru Para nikad dosta...a mislili smo da taj roditeljski ne trosimo vec da ga gomilamo. Ahaaaa....how yes no
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 21.5.2012 17:53:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Nas roditeljski je skoro ceo otisao Akiju za dzeparac , ide na ekskurziju sutra , pa su uciteljice smislile da im treba 3500 za dzeparac nm stvarno se ne secam ali mislim da smo mi cekali duze od mesec dana
< Poruku je uredio ribizla -- 21.5.2012 17:54:18 >
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 21.5.2012 17:56:07
|
|
|
|
nela79
|
A ja koliko se sjecam cim sam ga dobila otisla sam sa rjesenjem i roditeljski je bio na racunu. Ma pitaj i sutra NM sta te kosta
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 21.5.2012 17:57:02
|
|
|
|
Anoniman
|
A mozda je i tako , imam pamcenje kao ribica
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 21.5.2012 18:02:44
|
|
|
|
New Mom
|
Rekoše mi na šalteru da je problem što se na rešenje čeka 2-3 meseca pa naravno da pare budu uplaćene, a meni rešenje došlo previše brzo. Pitam jer se teško organizujem zbog klinaca kad treba negde da idem, pa da ne džedžim džabe tamo.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 30.5.2012 23:11:10
|
|
|
|
New Mom
|
Pitanje za mame drugorotke iz Novog Sada. Kumi je patronažna rekla da grad sada daje roditeljski i za drugo i za treće dete (20 odnosno 30 hiljada)! Zna li neko nešto o tome? Ja ništa zvanično na netu nisam našla, a nemam baš vremena da se vrtim po tim službama i tražim obaveštenje.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 30.5.2012 23:20:03
|
|
|
|
Torbica
|
NM, tad kad sam rodila drugo, pre 17 meseci, nije ga bilo, samo ono standardno u 24 rate po 4700. A drugarica mi ide u Skolicu i rekla bi mi da se dobija jos nesto dodatno, posto treba da rodim trece. Tako da, ako saznam, pitacu je sutra, javljam. Pozz
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 30.5.2012 23:26:05
|
|
|
|
New Mom
|
Ni nama u školici nisu ništa rekli, niti je bilo ni pre 2 godine. Ali ova patronažna je u školici u Rumenačkoj inače (ja sam išla u ZOV) i kaže da je to novo i hiljadu posto. Naravno da nije na odmet.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 30.5.2012 23:31:09
|
|
|
|
isidora88
|
moja sestra se porodila pre mesec dana i nema nista od tih para,samo ono standardno na 24 rate,mada kazu da su malo povecali,sada je oko 5200 cini mi se da je tako rekla
|
|
RE: Roditeljski dodatak 31.5.2012 21:11:43
|
|
|
|
Torbica
|
Da, tih 5200 za nove mame a mi primamo po starom 4700. Ne znaju nista za taj deo od grada, nazalost...
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 11.6.2012 9:09:21
|
|
|
|
New Mom
|
Misterija rešena. Pomoć postoji ali ako je žena nevenčana (pretpostavljam da se prijavljuješ kao samohrana majka tada).
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.6.2012 8:57:55
|
|
|
|
New Mom
|
Danas je isplata.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.6.2012 9:05:23
|
|
|
|
Adriana83
|
Ja podigla juce ujutru.Zaboravila sam da javim
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.6.2012 9:57:29
|
|
|
|
peca
|
E konacno sam predala te glupave papire juce, ili prekljuce Rekli su da ce mi resenje stici na kucnu adresu, na kojoj jelte ja ne zivim tako da cu morati svaki treci dan da idem tamo da otvaram sanduce ne bi li nasla papiric od postara .... A ne vezano za to kad ce mi stici resenje, ona tamo je rekla da ce uplate da budu 21. sledeceg meseca.... Mene sekira sto mi nema nikakvih para od trudnickog, ali to je druga tema....
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.6.2012 12:47:31
|
|
|
|
maslackic
|
e mi smo za roditeljski dodatak predali 23,3 rekli nam da nam resenmje stize pre 20,4 kad aocekuju uplatu, 19,4, je bila uplata a ja jos nisam tada dobila resenje, i ja odem u postu sa licnom kartom i kazem im da sam zaboravila resenje i oni proverili i kazu da mi je uplaceno i ja podigla bez resenja.. p.s. resenje stiglo posle 2 dana
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.6.2012 12:52:25
|
|
|
|
lanajelena
|
Ja jos sva vazna se obradovala sto je danas isplata kad mi vise ne primamo
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 21.6.2012 8:33:43
|
|
|
|
crazymama
|
uh, ja bi trebala da krenem u tu akciju, samo me buni ono da prijavim bebu na svoju adresu... obzirom da sam ja prijavljena kod mojih jos uvek, da li treba sa tatom da idem u mup da bi on kao vlasnik stana prijavio moje dete, posto se i ja kao majka, vodim na toj adresi?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?