|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
5.6.2012 8:40:26   
Anoniman
Ja se nisam ni pohvalila da je moj Mihajlo još u martu ostavio pelene SKROZ!!! user posted image user posted image user posted image
Sad kad mu treba, već sam donosi nošu i kaže: mama, kini me user posted image

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 1226
5.6.2012 8:41:45   
Cindarella
Pre 10 min se probudio,odmah sam ga stavila na nosu i piskio je!!user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1227
5.6.2012 8:42:03   
Anck Su Nmaun
NM , Kao sto Modesty rece moraju i oni da saradjuju, jer nema svrhe da 3 sata dnevno nosi pelenu, a posle ne user posted image

Prvih 3,4 dana ce biti najgore sto se tice piskenja i kakenja po kuci, mozda je onda najbolje da pocnete pred vikend kad ti je muz kuci i ne vodite je kod matoraca

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1228
5.6.2012 8:42:15   
New Mom

IZVORNA PORUKA: dijana1
Ajmo da napravimo grupu pa da zajedno krenemo u ovu avanturu user posted image

dijana1, madre, Snelle, New mom... Ko još kreće?user posted image Mislim, čija deca?user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1229
5.6.2012 8:47:22   
JMPM
Stefan je pre dva meseca izbacio nocnu pelenu user posted image . Tj. svako jutro je bila suva pelena i piskio je na nosu. U vrticu je piskio pelenu a kod kuce u nosu...nikako nece u vrticu da sedne i da piski, samo kaze "imam ja kuci nosu, piskicu kuci". I kada dodjemo iz vrtica celo popodne od 14h bude u gacicama, suv. Od subote je po ceo dan u gacicama, trazi da piski, nije se ni jednom upiskio, ali je zato u nedelju popodne kakio u gace, bljaks user posted image . Isplakao se sto se to desilo, ali dobro i to je proslo. Nego, juce u vrticu nije piskio do 14h dok nisam dosla po njega! Gace suve, stavili mu pelenu za spavanje, na kraju i pelena suva. Cim sam dosla po njega odveo me tamo u wc da piski.
E sad, u cemu je tu fazon, jel to znak da se stidi tamo ili sta? Prvo nikako nije hteo tamo da sedne na nosu, sada sedne i place, ne piski. Kako pomoci detetu u tom slucaju?

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1230
5.6.2012 8:48:35   
minna
Krenucemo i mi, za vikend, ako ne bude bilo hladno mnogo. Samo sto cu morati da mu vracam za jaslice, pa cu im reci da ga nude. Mada vec znam da nece biti nista od toga, jer kad ima pelenu uopste ne obraca paznju. Samo kaze kaka kad se vec ukaki, a za piskenje nema pojma kad je u peleni. Pa cemo probati tako, ako ne bude islo videcu da ih zamolim da nosimo presvlake pa da ide bez pelene. Ako ne budu hteli onda cemo u septembru kad ja uzmem odmor.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1231
5.6.2012 8:50:59   
Anoniman
minna, ja sam počela da skidam pelenu u decembru mesecu. Primetila sam da je Miša spreman i nije mi padalo na pamet da odlažem do leta... Samo treba dobro organizovati taj proces-zaista nije bitno je l' zima ili leto. Srećno!

(odgovor članu minna)
  Direktna veza do poruke: 1232
5.6.2012 8:51:55   
Snelle
NM, nemam ni ja podršku svojih user posted image  Moja mama je u fazonu da se to ne uči, nego kad dete dovoljno sazri ono samo traži nošu user posted image  Nema mi druge nego da čekam godišnji odmor i da tada krenemo.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1233
5.6.2012 8:54:23   
Anck Su Nmaun
minna sta ako ne budu hteli?
Pa oni treba da ih podrze da ih oduce, nama je vrtiic jaaaaaaakao mnogo pomogao!
Tamo je sve gledala od druge dece, dosta njih je pre Tare skinulo pelenu pa su i meni dali motivaciju da krenemo

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1234
5.6.2012 9:04:23   
Modessty
kak bre to da babe i dede ne podržavaju skidanje pampersa?! Moja mama da se pitala ona bi mu skinula još prošle godine user posted image
Ali najbolje je da prva dva tri dana deca budu sa mamama i kod kuće. To je njihova teritorija i valjda ima je lakše da se opuste

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1235
5.6.2012 9:05:24   
Anoniman
I mi krecemo za vikend user posted image

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 1236
5.6.2012 9:30:09   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Modessty

kak bre to da babe i dede ne podržavaju skidanje pampersa?! Moja mama da se pitala ona bi mu skinula još prošle godine user posted image

Da, što se njih tiče, trebali smo još prošlo leto. ALI po mogućnosti da to bude samo kod kuće, neće valjda da ribaju tepihe i trosede za njom?user posted image
Mada ni mm nije daleko od tog stava (za sopstvenu kuću).

Ako neko zna da to odradi a da nema mogućnosti ni za kakav eksces, više je nego slobodan da podeli tu mudrost. Mislim da bi se obogatio preko noći.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1237
5.6.2012 9:36:12   
minna

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

minna sta ako ne budu hteli?
Pa oni treba da ih podrze da ih oduce, nama je vrtiic jaaaaaaakao mnogo pomogao!
Tamo je sve gledala od druge dece, dosta njih je pre Tare skinulo pelenu pa su i meni dali motivaciju da krenemo

pa verovatno nece hteti, jer su mi jos pre rekli mora pelena, upisace nam tepihuser posted image a na pocetku su pricali kako odvikavaju i oni tamo, tako da sam i ja mislila da ce nam biti lakse kad ono... A ne znam da li je neko iz njegove grupe poceo...
Ja cu im u petak reci da mi krecemo, i skinucu ga odmah u petak popodne kad dodjemo kuci, pa ce do ponedeljka bar nesto da ukapira. Mada on sad vec kad je go i ako krene da piski i ja snimim on stane i ceka ili trci ka nosi...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1238
5.6.2012 13:42:29   
IVA 11
Mame, samo polako. Iako u pocetku izgleda nemoguce, sve pokakano, popisano user posted image , zaista se brzo nauci. Mi smo skroz bez pelene, kad mu se piski "bizo, bizo uka tuta", potpuno se odvikao, trebalo nam je 10-15 dana ukupno. Samo mu je stavljam nocu...Mozda jos malo da otopli i nju cu da mu maknem.

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1239
5.6.2012 13:48:32   
Modessty
noćnu ću da mu skinem ako reši da ipak počne da spava us vom krevetu user posted image
Danilo za divno čudo nije dnom nije upiškio krevet ili stolicu. A tepihe nemamo user posted image Eto rešenja! Sklonite tepihe dok se deca uče da idu na nošu
Mm i ja nešto ne dižemo paniku ako se i desi da nešto od nameštaja upiški. Možda smo čudni al nama to nekako nije previše bitno ni strašno.

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 1240
5.6.2012 13:54:40   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Modessty

Mm i ja nešto ne dižemo paniku ako se i desi da nešto od nameštaja upiški. Možda smo čudni al nama to nekako nije previše bitno ni strašno.

Upravo!
Ja niti sam čekala leto, niti sam uzimala godišnji odmor, niti sam od stana napravila kupatilo user posted image
Upišao se i po podu i po tepihu i na kuhinjsku tapaciranu stolicu i u autosedište i u krevetac i meni u krilo... I to je trajalo malo, postalo je sve ređe, a sad mu se možda kap-dve omaknu jednom mesečno user posted image Samo ne treba od skidanja pelene napraviti bauka i nemoguću misiju i dok se osvrnete-dete će samo da se traži... Mi nismo skinuli pelenu za 10-20 dana, već za 2 meseca, nismo se uopšte time opterećivali, i zaista nisam ni primetila da je toliko prošlo user posted image

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 1241
5.6.2012 13:54:58   
IVA 11
Modessty, i nas spava sa nama, ali kad dobro utvrdi prebaci se u krevetac i ne buni se. user posted image Ni nama nije, mislim da nije strasno nista, i kad se desavalo...pa sta, to je vodica, prebrise se ocas posla...user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1242
5.6.2012 13:57:48   
IVA 11
E da, tepihe nemamo vec dva mjeseca, nerviralo me da usisavam svaki dan. user posted image
A sto se vremena tice, neko lakse nauci, neko brze, sve zavisi od djeteta.

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 1243
5.6.2012 13:59:18   
Modessty
juče kad je video svoje gonce u noši samo se namrštio i reko bljaaaak user posted image
upiškio je krevet kod mojih jer se uspavao a nisu mu stavili pampers. Mama je navukla neku kesu ispod njega ali je on sve to izmuvao dok se okretao tokom spavanja.

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 1244
5.6.2012 14:02:37   
Modessty
i mi nemamo tepihe iz istog razloga user posted image a i lakše mi je da samo obrišem pod nego da non stop perem tepihe user posted image

Danilo ima nekad fazon da kaže da mu se piški i onda pobegne u drugu sobu... mislim da na taj način hoće da skrene pažnju na sebe kad nešto radimo ili pričamo sa nekim

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1245
5.6.2012 14:05:23   
IVA 11
Da, i moj Luka. Uzme slikovnice, stavi ih pored tute i kao hoce da piski, a prije toga je piskio. Obicno kad nam neko dodje ili kad me neko nazove na mobilni. user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1246
5.6.2012 14:06:09   
minna
Ja sam cekala toplije zbog manje presvlacenja i pranja stvari. Isto nemamo tepihe, tako da moze da piski gde god hoceuser posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1247
5.6.2012 14:07:51   
IVA 11
minna user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1248
5.6.2012 14:11:22   
Modessty
prošlog meseca sam prašak potrošila brže nego ikada! Obično me mrzi da za jednu stvar uključujem mašinu ali ovo njegovo prljanje i ukakavanje i slučajno upiškavanje stvarno nije bilo humano! Onaj program što pere malo odeće za pola sata na 40 stepeni sam bogme obilato koristila! Sad kad dodje i račun za struju auuuuu

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 1249
5.6.2012 14:40:45   
anajid
Danas je u vrticu bez pelena.Do spavanja se nije upiskio,bio 2 puta na nosi.Sad idem po njega u vrtic pa cemo videti kakvo je stanje.Ne znam samo kako ce za kakenje.Sad ne odestajem,pa kako budeuser posted image

Moramo resiti Andrijine pelene dok ne stignu ove dve usrane guzeuser posted image

< Poruku je uredio anajid -- 5.6.2012 14:41:25 >

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Mladeži kod dece: Kada je potreban pregled?
Mladeži su uobičajene promene na koži, prisutne kod većine ljudi, uključujući decu. Iako su obično bezopasni, roditelji ...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here