|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
3.6.2012 13:51:56   
bratzz
milica vec sat vremena sedi na nosi i nista a kad bi je pustila da ustane odmah bi s upiskilauser posted image

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 1201
3.6.2012 13:55:11   
sanji
Mi skinuli preko dana još prošlog leta ali ja noćnu nikako da im maknem. A desi im se jednom u 2-3 nedelje da neka bude mokra i to ako ih ne stavim odmah na noše čim ustanu. Imali smo jedan period od skoro mesec dana zimus kad nisu htele da traže noše. Do tad su tražile i samo odjednom prestale. I isto tako odjednom počele ponovo da traže. pojma nemam šta se desilo.user posted image

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 1202
3.6.2012 14:11:22   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: indy_25

Mi cemo ponovo dqa ucimo. Svekar i svekrva su joj stavljali pampers cijelo vrijeme dok smo bili na odmoru. Nisu se ni potrudili da je stave u obicne gace :(((((

Ja bi ih bacila kroz prozor, majke mi!

(odgovor članu indy_25)
  Direktna veza do poruke: 1203
3.6.2012 14:17:32   
Verus
Helena vec 2 dan piski na nosu!  Juce se upiskila 1x u gace, i stavila sam joj pelenu (onu pull up) za spavanje u podne, i naravno nocu.  Jutranja nam je krcata mokracom.  Ali sirota trpi kakenje.  Sinoc mama udje da je proveri i dodje po mene u sobu kaze izgleda da se ukakila i zaspala!  Pa sam je presvlacila onako u snu.  Meni je veliki problemk obdaniste, jer ne znam da li je uvek stave i da li razumeju kad im trazi nosu.  Naime, ona sada vice "boli koka" kad mora da piskiuser posted image   Moram im reci sta kaze i napisati im na papir (kad vide napisano na srpskom onda i znaju izgovoriti).   Uglavnom bolje nam ideuser posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1204
3.6.2012 14:20:45   
Anoniman
Al nemoj da im kažeš šta znači. user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1205
3.6.2012 15:31:28   
dijana1*
Bravo za sve drugare koji su skinuli pelenu user posted image user posted image user posted image
I ja planiram da krenem sa skidanjem ovih dana. Ajmo da napravimo grupu pa da zajedno krenemo u ovu avanturu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1206
3.6.2012 16:18:27   
madre

IZVORNA PORUKA: indy_25

Mi cemo ponovo dqa ucimo. Svekar i svekrva su joj stavljali pampers cijelo vrijeme dok smo bili na odmoru. Nisu se ni potrudili da je stave u obicne gace :(((((

a joooj, strasno!

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 1207
3.6.2012 16:21:51   
madre

IZVORNA PORUKA: dijana1

I ja planiram da krenem sa skidanjem ovih dana. Ajmo da napravimo grupu pa da zajedno krenemo u ovu avanturu user posted image

ja se prijavljujemuser posted image nadam se da stvarno krece lepo vreme... bogi i dalje odbija da sedne na nosuuser posted image hoce obucen kad vidi mene na solji ali se to samo zeza... sledece nedelje imam puno obaveza, pa sam planirala da to bude sledeci ponedeljak.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1208
4.6.2012 15:06:06   
ivaj
Nama nikako ne ideuser posted image
Deveti dan a jos smo na pocetku,piski i kaki gde god stigne a na nosu nece nikako.Pocela je i da me brine-piski u 9,pa tek u 2,pa u 7,...Sve nesto mislim da trpi.

Ali idemo dalje,nema nazaduser posted image .Bar je pocelo lepo vreme pa ne moram non stop da perem pantalone.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1209
4.6.2012 15:35:00   
madre
ivaj, mozda jos nije spremnauser posted image ipak je ona dosta mladja od ovih nasih velikih bebauser posted image ali kad si vec krenula probaj da izguras do krajauser posted image
a sto se trpljenja tice, ne znam nista, mi jos nismo poceli... planiram sledece nedelje...

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 1210
4.6.2012 15:51:04   
Snelle
Slažem se sa madre! Koliko beše ima meseci, ne vidim tiker?
Ja ne znam kako ćemo mi, ja bih u tu tvoju grupu Dijana, ali ja sam na poslu po ceo dan user posted image  kako da je onda odviknem? Moja mama je čuva, a ona u kući ima u svakoj sobi one debele tepihe, nije baš svejedno zapišavati ih i kakati po njima.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1211
4.6.2012 15:54:17   
lesica
Snelle,pa neka sklone tepihe. To ionako traje nekolicinu dana dok ne skontaju sta im je ciniti,posle je opustencija.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1212
4.6.2012 15:59:32   
Snelle
Vidiš, to mi nije palo na pamet, pametna si ti user posted image  mada je to sklanjanje tepiha užasan posao, oooooogromni su. Ili da skinu tepih samo iz jedne sobe, i da je iz te ne puštaju user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1213
4.6.2012 17:00:24   
Verus

IZVORNA PORUKA: Tash

Al nemoj da im kažeš šta znači. user posted image

necuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1214
4.6.2012 20:10:01   
indy_25
Ja evo vec treci put jovo na novo. u gacicama je od juce. samo je jednom piskila danas na tutu sve ostalo je zavrsila u gace :( a bas nam je dobro islo.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1215
4.6.2012 20:13:46   
anajid
Evo i nas u drugom pokusaju.Tona upiskanih gacica,sorcica....Piskio u tutu nekoliko puta ali cim ustane i nastavi da se igra,ubrzo se upiski i u gace.Za sutra sam spakovala pola ormara za vrtic pa cu dogovoriti sa vaspitacicama da nastave.Necu vise prekidati,koliko god da traje.Mislim da ga tako zbunjujem.Videcemo kako ce se stvari odvijati dalje.

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 1216
4.6.2012 20:17:57   
Anck Su Nmaun
Ivaj i ja bih rekla da je ona jos malena za to, mada... moje prijateljice malena je vec u to vreme skinula, ali ona je retkostttt... vecina dece 99% skine oko 2 godine pelenu

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 1217
4.6.2012 23:32:27   
dijana1*
Anajid, Indy cekajte i nas da i mi krenemo user posted image
Indy bas mi je zao sto ponovo morate da se mucite a bas vam je lepo krenulo.
Snelle nema druge nego skinuti tepihe, odnesi ih negde na pranje pa taman dok se operu i osuse Lana ce skinuti pelenu. Reci mami da je vreme da idu na pranje user posted image
Mame koliko gacica treba da kupim ?
Mislim da cemo malo teze skinuti pelenu jer Vuk uopste nije zainteresovan za nosu user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1218
5.6.2012 0:30:42   
bratzz
Danas je do 15h piskila iskljucivo u nosu, ali posle15h je bilo mnogo ispada:
-ukakila se dva puta u gace, i to se sakrije ili iza krevet ili ispod stolicu, tako da moram stalno da budem uz nju da biuhvatila pravi trenutak kad krene da kaki kako bije stavila na nosu.
-upiskila se 4 puta od toga se jednom zaigrala sa drugom u dvoristu i to mi nije bilo krivo, ali je zato trri puta namerno piskila u gace kod kuce, znam da je namerno jer bi pre toga sedela pola sata na nosi i cim bi ustala upiskila bi se ili bi bezala od mene kad joj nudim nosu. Mala je opasna.
E sad zanima me sta vi kazete detetu kad se upiski ili ukaki?
Ja sam cesto menjala taktiku. Upocetku sam se je grdila lai ne mnogo, vise sam komentarisala za sebe, medjutim posto mm uzasno zvoca kad upiski tepih recimo, i insistira da joj stavim pelenu pocela sam davicem i na nju a pogami derem se i njemu, najvise zbog toga jer me sabotira a Milica oseca da on insistira da je pustim na miru i onda se jos vise buni kad je teram da sedi na nosuuser posted image
Zatim sam prestala da je grdim i trudila sam se da budem pozitivna i da je uvek pohvalim kad zavrsi poso gde treba a kad bi se upiskila rekla bimirnim tonom da to nije lepo. Ova metoda je dala dobre rezultate, vrlo brzo smo smanjile broj upisanih gaca.
Ali istog tog dana su me iznervirali i Milica i mm. mmzato sto nije hteo odma da donese Milici nosu kad sam mu izricito rekla da je stavi na nju, aMilici zato sto je cula da ce morati na nosu pa se namerno brze bolje upiskila u gace. E onda sam pukla i mnogo sam se drala prvo na mm pa ona i na nju. Njoj je bilo mnogo krivo sto sam joj se naljutila i sto sam je izgrdila da je prisla i pocela je da me ljubi. Od tada sam pocela da kombinuejm malo pohvale malo je grdim a ako namerno piski u gace i podviknem joj.
Sve u svemu zadovoljna sam za sada.
i jos jedno pitanje: Posle koliko vremna su vasa deca pocela sam da traze nosu?
Milica je samo jednom trazila i to jutros cim se probudila.
Inace dok spava ne piski.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1219
5.6.2012 5:00:28   
Verus
Danas je kakila u nosu! Kad je dosla kuci iz obdanista. I posle kupanja mi je rekla "o o pi pi" Ja je pitam jel hoce "nona chair" kaze da, ja donesem i ona se ispiskiuser posted image Kazu u obdanistu da piski cesto u nosu ali nije jos kakila. ALi srecna sam, veliki napredak za bubamaruuser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1220
5.6.2012 8:12:17   
Cindarella
Nama je danas drugi dan. Juce je piskio na nosu dva puta,pustila sam mu na y.t bebu koja kaki u nosu,i pricala mu kako i on ima nosu kao beba i da piske zajedno.user posted image Imitirao je bebu kako stenje i lupka u nosu,i piskio je.user posted image
Popodne je spavao-bez pelene,probudio se suv,stavila sam ga odmah na nosu,piskio je,nosa je pocela da peva-i odusevio se.Obukli smo gacice i pantalonice i otisli u setnju,vratili se suvi.user posted image
Naravno,imali smo 2 peha.Ukakio se bio u gacice,i jednom se upiskio u hodnik.Ali kada je poceo da piski,vikao je nosa-nosa,ali je malo okasnio.user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1221
5.6.2012 8:33:02   
New Mom
Ja sam u frci kako to da izvedem.
Prvo, krenula je da vrtišti kad vidi nošu (hvatala sam kad hoće da kaki i tada joj nudila, ili je čak sama tražila), ne mogu da je navedem da joj priđe.
Drugo, nemam podršku od matoraca, a kod njih bude bar po 3-4-5 sati svaki radni dan pre podne. Neće da trpe da im piški i kaki po stanu i stalno je "to morate vi sami". Ali ja sama sa njim dvoje da to odradim - otpada.
A imala sam u planu da od vikenda krenemo.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Cindarella)
Direktna veza do poruke: 1222
5.6.2012 8:33:42   
Anoniman
Ja ne mislim da je "baby ivaj" mala. user posted image Ja sam Marku skinula pelenu za prvi maj, a sedmog maja je punio 20 meseci.

bratz, uvek ista priča "Ne ne u gaće, plače spiderman / majstor Bob (zavisi već ko je na gaćama), brzo brzo, presvlači8mo se, piiiiiiiiiiiiiii" i obavezno ga stavim na nošu čak i ako se upiški, jer nikada ne odradi do kraja u gaće, nego samo pusti.

Marko sada u 24h piški oko 4-5x. Jednostavno, on za to nema vremena.

Desilo se pre koji dan da se upiškio, zaigrao se, inače nije već dugo...

(odgovor članu ivaj)
  Direktna veza do poruke: 1223
5.6.2012 8:36:44   
Anck Su Nmaun
bratzz nemoj je grditi, mozes da stvoris kod nje odbojnost prema nosi
Ja sam onako kao Piiiiii vidi kako smrdii, ili onako se kao namrstim samo i pitam je sto nije trazila nosu?

I mm je u nekim situacija bas ludeo kad se upiskila u igraonici, ili na ulici, i sve govorio :"Eto tvoja mama da te oduci od pelene",al sad je zahvalan user posted image ali sve se to mora pregrmeti, ja nisam dala da stavlja pelenu, posle 2 nedelje sve je doslo na svoje, visee nije piskila i sama je pocela da trazi!

Inace dva dana vec sama trazi na WC solju na adapter user posted image , sad joj je to interesantno, mm je sinoc puko od maltretiranja, jer je Tara 10 puta uzastopno skidala gace i trazila da je popne ...user posted image user posted image

(odgovor članu Cindarella)
Direktna veza do poruke: 1224
5.6.2012 8:38:56   
Modessty
New mom moraš da imaš i njihovu saradnju ako je oni čuvaju. KAd se skine pampers skinuli ste ga i nema vraćanja. Izuzetak je samo spavanje. U suštini problem su prva dva tri dana, a onda već ukapiraju šta treba da rade i sami kažu.

Nama je problem kakanje u nošu. Ne kaki po dan ili dva i onda dok se namamimo da sedne na nošu. Problem je što se stidi izgleda. Juče smo bili napolje u dvorištu i vidimo svi da mu se kaki. Ja ga pitam onako tiho da samo on čuje, da li hoće da idemo unutra u toalet a on viče bizo mama bizooo. I stavili smo nošu u toalet, ja sela pored njega, zatvorili vrata i tako se iskakio. Desi mu se da se upiški jedino kad se nešto zaigra ili se zagleda u neki crtani pa zakasni do noše

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Mladeži kod dece: Kada je potreban pregled?
Mladeži su uobičajene promene na koži, prisutne kod većine ljudi, uključujući decu. Iako su obično bezopasni, roditelji ...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here