Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 8:02:03
|
|
|
|
sandrasrki
|
Dobro jutro.Nadam se da cu i ja tako dobro proci.Ja treba da raqdim u Frontu sa opstom anestezijom.Mene je najvise strah rezultata posto jedan jajnik nemam ceo. Nadam se da ce sve biti ok
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 8:09:24
|
|
|
|
daca77
|
Sandra, a zar to nije analgezija? Ne brini, nema to veze sa jajnicima...ovde su bitni jajovodii njihova prohodnost.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 8:10:26
|
|
|
|
zmajče
|
dacili opušteno ako je sa anestezijom još i bolje a nadamo se super rezultatu, misli pozitivno. Meni su bili rezultati istog dana rećiće ti oni.AJ sa srećom
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 8:11:32
|
|
|
|
daca77
|
zmajce, hvala... Radim u analgeziji, ali ne znam za koliko ce biti gotovi rezultati
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 8:12:02
|
|
|
|
zmajče
|
na HSG se gledaju i jajnici i kako kontrast prolazi kroz njih ne samo jajovodi
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 8:12:55
|
|
|
|
daca77
|
E to nisam znala
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 10:04:58
|
|
|
|
m@j@25
|
pa zar kontrast ne prolazi kroz jajovode a ne kroz jajnike, valjda se gleda prohodnost jajovoda
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 10:09:55
|
|
|
|
ivannna
|
da,mislim da se gleda prohodnost jajovoda,kroz njih treba da prodje taj kontrast!i to se gleda na onom snimku
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 10:12:46
|
|
|
|
daca77
|
Uh...da li ce moci kod mene, posle svega?! A juce me zvali sa klinike i umalo da mi odloze snimanje...na kraju, ipak nekako ostao isti termin. Ne mogu 1000x da se psihicki pripremam
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 12:30:22
|
|
|
|
malenac76
|
kontrast prolazi kroz maternicu i jajovode, ne kroz jajnike daco drzim figeeee
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 12:43:21
|
|
|
|
daca77
|
Hvala, malenac
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 14:46:10
|
|
|
|
sandrasrki
|
Meni su rekli da se to radi u totalnoj koja traje jedan sat. A kakva je to anastezija sto si ti radila
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 15:04:18
|
|
|
|
sandrasrki
|
Jos nesto sam htela pitati.Kolike su sanse za zacace ako je rezultat spermograma RETKI SPERMATOZOIDI.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 18:17:51
|
|
|
|
degu
|
Daco javljaj rezultate Sandrasrki ja sam radila u kratkotrajnoj intravenskoj anesteziji, svega 10-ak minuta spavaš i sve jako brzo i bezbolno prođe. Ne znam kakav je to tačno nalaz retki spermatozoidi, ponovite nalaz u drugoj laboratoriji, morate imate parametre: broj, pokretljivost, morfologija. U svakom slučaju dijagnoza nije baš dobra, morate posetiti urologa, da odredi terapiju pa da se popravi situacija kolko god da je moguće.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 19:22:05
|
|
|
|
Maraj
|
daco
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 20:33:03
|
|
|
|
daca77
|
Drage, ja prezivela Sve je super proslo, anestezija delovala, a verovatno jos uvek, ali ne znam rezultate. Naime, dr koji je radio snimanje mi je saopstio da nece da se upusta tumacenje, da to prepusta dr u Spebu, ali da jajovodi nisu zapuseni, vec suzeni. Misli da ce mi predloziti laparoskopiju Evo kako izgleda snimak, pa ako neka zna da ih prokomentarise i drugi snimak
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 20:36:23
|
|
|
|
malenac76
|
daco drago mi je da je proslo bezbolno kod mene je snimak izgledao drugacije pa ne znam kako da gledam ..ove vijugice su jajovodi pa dobro ako i bude trebala laparo nije ni to tako strasno pogotovo ako ce rijesiti problem - ako ga ima. kad ides kod dr da protumaci nalaz?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 20:42:23
|
|
|
|
daca77
|
Ne znam ni ja malenac Snimak sam ostavila u SPEBO i javice mi rezultat , sutra posle 12h . A ugurali mi neki tampon od gaze, pa prosto ne mogu da sedim
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 20:50:31
|
|
|
|
micaubica
|
daco drago mi je da je sve proslo!! javljaj sutra rezultate,navijam da sve bude ok!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 20:51:15
|
|
|
|
nata11
|
Daco odmaraj pa ocekujem za neki dan od tebe detaljan opis posto sam se odlucila da radim u istoj ustanovi.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 21:00:39
|
|
|
|
degu
|
Ni ja ne kontam snimak, al važno je da nisu zapušeni i da si konačno ovo obavila
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 21:07:02
|
|
|
|
daca77
|
Hvala vam puno, ali rezultate cu tek cuti...nekoliko puta sam ga pitala jesu li zapuseni, odgovorio mi je da nije, ali da ce dr moj procitati snimak . Ostaje mi da se strpim do sutra...A ovaj tampon ne znam kada da izvadim...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 21:09:13
|
|
|
|
degu
|
Daco mislim da možeš da ga izvadiš i da staviš uložak, ja taj tampon nisam ni imala.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 21:10:12
|
|
|
|
hanka
|
Daco konacno si zavrsila cuveni hsg Snimak ne umem da protumacim javi sutra rezultate Izvadi tampon slobodno
< Poruku je uredio hanka -- 29.5.2012 21:13:38 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 21:14:58
|
|
|
|
malenac76
|
ni ja nisam imala nikakav tampon..bila mi je dovoljna vatica jer je bilo samo malo sukrvice ..slobodno to izvadi
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJIDr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?