jelena038
|
Nisam pratila raspravu od pocetka, ali sa ovim poslednjim sto je Vukosava napisala se slazem u potpunosti. Opet, ne smemo zaboraviti i jedan broj zena koje nisu do kraja emancipovane i koje ne znaju puno ni o zastiti, niti su odgojene da se suprotstavljaju muskarcu, ako me razumete. Postoje zatucani krajevi u kojima zena, doslovno, mora da rasiri noge kad on kaze, i to u braku. U vecini nasih mesta zene ce ranije da se obese nego da se sazna da su silovane. Ja isto smatram da emancipovanoj zeni ne moze da se desi. Ona kojoj se desi negde u podsvesti ipak zeli dete s tim muskarcem s kojim spava, inace ni u ludilu ne bi pristala na bilo kakvu mogucnost zatrudnjivanja. Licno sam spavala bez zastite pre braka, sa deckom kog sam jako volela, svaki put bih se tresla dok ne dobijem, ali znam da sam negde, u dubini duse, na nekom nivou gde nema roditelja, grada, besparice, nasih godina, neizvesne buducnosti i svega sto je protiv, u stvari zelela da zatrudnim sa njim i rodim njegovo dete. I dan danas se secam tog osecaja i lagala bih kada bih, da se to desilo, rekla "desilo se". Ne bih otisla na abortus, iako sam imala tek 18. Nikad. Mislim da mnoge zene to sve dozivljavaju tako, ali se opasulje kad shvate gde se nalaze i koliko je to tesko. Jer, kao sto sam napisala u postu na prethodnoj strani, u ljudskoj prirodi je da zeli potomstvo, to pocinje da se radja u coveku sa pojavom razlika izmedju polova u pubertetu, i nije normalno odnositi se prema plodnosti i stvaranju potomstva tako bahato kako se ljudi i zene danas odnose, deluje mi da se plodnost vise postovala u antickoj Grckoj nego danas, kada covek ima i moze sve. To mi je najzalije.
< Poruku je uredio jelena038 -- 11.5.2012 22:13:22 >