Anoniman
|
Pa da i ja dam doprinos ovoj temi sa onim sto sam videla i cula. Dakle, nikada, ali nikada nisam videla kajanje u ocima zena koje su izvrsile abortus zato sto nisu zelele bebu. Medju njima su bile neke moje drage drugarice, rodjake i sl. Ovo pisem zato sto je neko rekao da je njima vec dovoljno tesko-da, bilo im je tesko zato sto su morale da se maltretiraju do klinike i da plate abortus polovinom svoje mesecne plate. To je bila muka. Napominjem da se ja ne druzim sa monstrumima, prosto, to je realnost. Da su zelele dete i da im je bilo tesko zbog toga, zadrzale bi ga. Imam drugaricu kojoj se pored kondoma omakla treca trudnoca. Danima je mozgala. Zasto? Zato sto ga je u stvari zelela. Da ga nije zelela, ne bi se dvoumila uopste. Tako da, nemojte mi o tim pricama necu da radjam dete koje je socijalni slucaj, bila sam mlada i sl. U stvari sam ga zelela, ali situacija to nije dozvoljavala. To su gluposti. Svaka od tih zena je bila dovoljno sebicna da misli samo na svoje dupe u datom trenutku i da je beba ne zanima. Nemam nista protiv, neka svako radi sta hoce, samo da se ne prodaju price o dusevnoj boli dok se brzim korakom ide na struganje materice. Meni je zaista zao onih zena kojima je ta beba zvezdica i dusica, a moraju na kiretazu jer nesto nije u redu, jer je srce prestalo da kuca, jer im je sopstveni zivot ugrozen (ovu sebicnost i shvatam i podrzavam). Necu komentarisati trudnoce nastale silovanjem, jer nemam prava, ali mislim da bi i tu abortus u potpunosti opravdala. I fascinantno mi je da vecina vas ima argument-necu da rodim dete da bude socijalni slucaj. Sta je po vasem misljenju socijalni slucaj? Meni se cini da preterujete, jer socijalni slucaj nije dete koje nece moci da menja pet markiranih patika godisnje, a verujem da 99% vas ima gde da spava, sta da jede i da se normalno obuce i da pristojno iskoluje dete. I ja sam zivela skromnije , pa mi nista ne fali. Nisam imala para za Harvard, ali sam zavrsila faks u Srbiji. I bicu zadovoljna ako moja deca to isto zavrse (nece biti socijale, pa cak i ako budem imala dvoje vise no planirano). Ja na to gledam ovako, dva abortusa manje, dve srece vise u starosti, copor unucadi i manjak samoce. A o abortusu kao sredstvu kontracepcije ne zelim ni da diskutujem. To mi je ogavno. I nemojte vise o pucanju kondoma. Da, desava se, jednoj od hiljadu. To su izuzeci u ovom globalnom srpskom sistemu kiretaze.
|