|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus
29.1.2012 16:10:45   
Olga75
tema je abortus
ukoliko bude jos postova koji skrecu sa teme zakljucacu je i postove obrisati
Olga RR

< Poruku je uredio Olga RR -- 29.1.2012 16:12:50 >

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 676
29.1.2012 16:11:55   
hanka
Koliko ja vidim i ova tema ce biti zakljkucana user posted image
S obzirom da se klanjam pravoslavlju protiv abortusa sam naravno,jos nesto s obzirom da dugo cekam svoje dete takodje sam protivnik.Subjektivno jeste.
Slazem se da iz zdravstvenih razloga se to i uradi ali zbog finansija ma dajte pa jeftinija je kontracepcija

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 677
29.1.2012 16:12:37   
Ana RR
Sve ja to znam, i kapiram šta želiš ali mislim da ovde i ovako se ništa ne može promeniti. To je problem na globalnom nivou, ako tako mogu da kažem. Tuga je što je tako ali sumnjam da će se u nekoj bliskoj budućnosti išta promeniti.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 678
29.1.2012 16:12:37   
branki*
vukosava je dala neke podatke i cinjenice o abortusu.ko hoce,procitace.dok je u ovoj temi,verovatno ga i interesuje.i u drugim temama se navode poduzi clanci sa interneta,pa sta.ja,licno,procitala sam.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 679
29.1.2012 16:13:34   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Olga RR

tema je abortus
ukoliko bude jos postova koji skrecu sa teme zakljucacu je postove obrisati
Olga RR

Olga molim te ako te ne mrzi obrisi sve ove moje postove i sve okolo gde god ista lici na raspravu. Sve u smece. Nek pisu onda zene koje razmisljaju o abortusu i mirna Backa.

Hvala ti unapred.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 680
29.1.2012 16:14:35   
minavb
A ja se cudila sto nas Jovan Maric tri predavanja iz medicinske etike davio o ovoj temi.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 681
29.1.2012 16:17:05   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Sve ja to znam, i kapiram šta želiš ali mislim da ovde i ovako se ništa ne može promeniti. To je problem na globalnom nivou, ako tako mogu da kažem. Tuga je što je tako ali sumnjam da će se u nekoj bliskoj budućnosti išta promeniti.

Ana, ja mislim da je problem veliki kod nas u lokalu jer smo prvi u Evropi nakon Rusije po godisnjem broju. A to samo mi zene mozemo da popravimo. Pa ako krenemo od samo nas ovde na RR i ako pokusamo same i to je korak. Pa zasto da i u 21 veku zene dolaze u situaciju da kasnije ne mogu da zatrudne i da nastradaju tokom procedure (u jednom od ovih milion postova ima link i za to). Meni je to stvarno tuga. Ali mislim da nije totalno pesimisticno, svaki korak prema prevenciji je korak na bolje. Naravno da nikad nece biti 0 abortusa nigde na planeti. Ali nek je kod nas bar malo manje od 150 000. Stvarno je ogromna cifra.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 682
29.1.2012 16:17:33   
Tea2
Vuko,mislim da si ovom svojom pricom spasila bar nekoliko beba.Ima ljudi koji ovo citaju jer su u dilemi.I citace.Naravno da tvoji postovi ne treba da budu obrisani....Ako nekada budem u dilemi,seticu se ovih rasprava.Nasmesi se,ovo je bilo za dobrobit covecanstva.I mMlojka ima internet.Ili ce ga dobiti.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 683
29.1.2012 16:18:54   
Tea2
A,brate,volim i taj tvoj ostar jezik....

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 684
29.1.2012 16:19:02   
Ana RR
Slažem se, cifra je i više nego ogromna. user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 685
29.1.2012 16:33:31   
Anoniman
Jednom u životu odem da pratim sport i propustim glavnu raspravu na RR, sram vas bilo što me niste zvaleuser posted image Naravno, šalim se.

Svako ima pravo na svoj život i svoje odluke. Ja da sam rodila dete, kad sam zatrudnela sa prvim momkom sa 16 godina, sad bih imala dete od 10 godina, bez srednje škole, fakulteta, verovatno i krova nad glavom. Jer me niko kao klinku nije edukovao, jer ni mog momka niko nije edukovao, i jer dr nije videla trudnoću na vreme. A mi hteli da se volimo, klinci, glupi i zaneseni. Da se neko usudio da mi to tad zabrani, otišla bih kod babe sa ofingerom, sigurno. I uopšte mi nije važno da li će me neko osuditi, verujte mi, da mi je važno pisala bih kao anonimna ili ne bih pisala. Otvorite malo oči i edukujte decu, to je najvažnije, a da može da se desi, oooo, može. Svakome, nežalost. Kad bi svako brinuo samo o sebi i svom detetu, svi bi problemi bili rešeni.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 686
29.1.2012 16:34:21   
minavb

IZVORNA PORUKA: Tea2

I mMlojka ima internet.Ili ce ga dobiti.
[/quote
Kako bih volela da si u pravu.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 687
29.1.2012 16:38:44   
Tea2
Ni Milojka vise nije sto je nekad bila....

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 688
29.1.2012 17:33:03   
bratzz
Moja nana je abortirala mnogo puta i ona opravdava svoj postupak i ne kaje se ali ona je, slobodno mogu da kazem, glupa najpre zbog toga sto nije umela sebe da zastiti i pored toga sto je znala da moj deda ne vodi racuna o njoj i na kraju je naravno ugradila spiralu ali po meni, prekasno je to uradila.
Postujem ja svakoga ovde ali mislim da nije uredu sto napadate vukosavu jer njena namera nije losa o ovoj temi se treba pricati pre nego sto se dogodi da dodjemo u situaciju da moramo da abortiramo.

Takodje smatram da abortus mora da bude legalan i tacka, a da svoju decu trebamo da vaspitavamo da vode racuna da do nezeljene trudnoce ne dodje.
Mene mama nista nije naucila po tom pitanju pa sam morala sama a se snalazim ( iako je mlada 71. je godiste) insistirala je da se udam kao devica i tu se nas razgovor o sexu zavsava, posto je ona zivela u iluziji da cu je poslusati nisam insistirala da mi pomogne vec sam informacije trazila u knjigama, na televiziji i internetu tako da smatram da je na ovu temu svako misljenje vazno.

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 689
29.1.2012 17:40:35   
Alexis79
brazz bas ti je mlada mama ,koje si ti godiste?

mm je '66 ...user posted image

Ja sam sa mojom mamom mogla da pricam o sve veoma otvoreno.I dan dans je tako.

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 690
29.1.2012 17:44:48   
minavb
Bratz, sinko, tvoja mama je mladja od mog muzauser posted image
Bila sam sesti razred osnovne skole kad smo imali prvo predavanje o pubertetu, sexu i kontracepciji. Bilo je vanredno gostovanje jedne doktorke u svakom odeljenju tog dana. Mislim da je to dobar nacin da se klinci edukuju.

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 691
29.1.2012 17:47:42   
Anoniman
Svaki način je dobar način, samo da se što više priča i pokazuje, i što ranijeuser posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 692
29.1.2012 22:19:29   
bratzz

IZVORNA PORUKA: Alexis79

brazz bas ti je mlada mama ,koje si ti godiste?

mm je '66 ...user posted image

Ja sam sa mojom mamom mogla da pricam o sve veoma otvoreno.I dan dans je tako.

Ja sam 87, moj tata 64 moji roditelji su se mladi uzeli ali ne zbog nezeljene trudnoce vec zbog zabranjene ljubavi.

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 693
29.1.2012 22:23:14   
bratzz

IZVORNA PORUKA: minavb

Bratz, sinko, tvoja mama je mladja od mog muzauser posted image
Bila sam sesti razred osnovne skole kad smo imali prvo predavanje o pubertetu, sexu i kontracepciji. Bilo je vanredno gostovanje jedne doktorke u svakom odeljenju tog dana. Mislim da je to dobar nacin da se klinci edukuju.

Moguce moja mama se udala kad je bila 8. razred osnovne a mene rodila sa 16 godina. Prerano!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 694
29.1.2012 22:46:04   
isidora88
prevencija je kljucna stvar ali to ocigledno nije u interesu drzave jer se njima ne isplate abortusi,dok obrazovanje o kontracepciji kosta mnogo vise od jednog, zalosno ali tako jeuser posted image
nisam za abortus, a za one koje ne znaju da koriste kontracepciju bih kada dodju na abortus stavila spiralu ako nece da ima decu, a ne da joj se omakne svakih 3 meseca nova trudnoca( ovde mislim da klinke koje se sexaju a ne razmisljaju ni o sebi i o neobrazovanim zenama-romkinje(naravno ne mislim na sve nego na one sa ulice,da se niko ne uvreduser posted image i) itd.) tim postupkom bi se smanjile njihove nezeljene trudnoce, ali mora da se radi na obrazovanju onih kojima to tek moze da se desi.
ja sam pre nego sto sam izgubila nevinost prelistala sve novine sa temama sexa,kontracepcije,visila na netu i slusala u skoli kad je dosla omladina jazasa da nas edukuje za razliku od ostalih kojima je to bilo smesnouser posted image

< Poruku je uredio isidora88 -- 29.1.2012 22:47:06 >

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 695
29.1.2012 22:52:09   
minavb
IZVORNA PORUKA: isidora88

a za one koje ne znaju da koriste kontracepciju bih kada dodju na abortus stavila spiralu ako nece da ima decu, a ne da joj se omakne svakih 3 meseca nova trudnoca( ovde mislim da klinke koje se sexaju a ne razmisljaju ni o sebi i o neobrazovanim zenama-romkinje(naravno ne mislim na sve nego na one sa ulice,da se niko ne uvreduser posted image i) itd.) tim postupkom bi se smanjile njihove nezeljene trudnoce, ali mora da se radi na obrazovanju onih kojima to tek moze da se desi.

Ponudila bi im da stave spiralu ili bi im svakako stavila?

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 696
29.1.2012 23:00:52   
isidora88
ako bi izjavila da nece vise dece stavila bi im ili je poslala u savetovaliste za kontracepciju,nesto na taj fazon da se napravi i da sve zene koje izvrse abortus budu obavezne da slusaju neko predavanje jer cisto sumnjam da slusaju dr kad im kaze poslediceuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 697
29.1.2012 23:05:07   
minavb
Mozda u zavisnosti od toga zasto su izvrsile abortus i kako su dosle u tu situaciju. Ne mogu se sve zene trpati u isti kos, one koje ne razmisljaju, silovane pa zatrudnele, ili zene u braku koje zele bebu, ali su pile lekove zbog kojih moraju da izvrse abortus.
Primarna zdravstvena zastita ( savetovalista) bi imala veliku ulogu, da valja. Na zalost, ovaj vid zdr.zastite je upropasten, zapusten, a najeftiniji je i najefikasniji.

< Poruku je uredio minavb -- 29.1.2012 23:07:14 >

Direktna veza do poruke: 698
29.1.2012 23:07:38   
Anoniman
Ne ide to baš tako - žena zatrudni, abortira, pošelješ je u savetovalište i rešen problem.
Ogroman broj žena zatrudni i pored kontracepcije! Svesne svega što kiretaža nosi, svesne polno prnosivih bolesti, koriste kondom zatrudne. I zbog čega bi one morale da rolaze kroz to savetovaište kasnije, da im se utrlja so na ranu?
Seksualno obrazovanje u osnovne i srednje škole, napraviti časove zanimljivim i slikovitim, imati pojedinačne razgovore sa psihologom za decu koja su stidljiva a ipak radoznala...na svemu se može poraditi, samo, ali samo da neko hoće. Mislim da se krive drine-ranije generacije-ispraviti ne mogu, ali treba poraditi na deci koja tek postaju seksualno aktivna, i pobrinuti se za njih.

Direktna veza do poruke: 699
29.1.2012 23:11:41   
isidora88
ne budite bukvalisti, znate na sta mislim, nisam sigurno rekla da treba u savetovaliste da ide zena koja mora da abortira zbog silovanja,zdr.problema itd. vec iskljucivo mislim na one kojima se omakne u fazonu:"ups mi se malko zaneli"pa bi sada da se otarase tog produkta lude noci i na one koje sam vec nabrojala( neobrazovane...)

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

Anketa

Trbusnjaci

Jedna moja poznanica je bila u 3-em mesecu trudnoce i radila je trbusnjake, a znala je da je trudna. Da li ste vi dok ste bile trudne, ili sad dok ste trudne radile trbusnjake?

Ne (58%)

Da (5%)

Da, dok nisam znala da sam trudna (5%)

Nije mi to palo na pamet (32%)

Ukupan broj glasova: 80

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here