|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus
29.1.2012 14:46:00   
Mishica 77
To sve zavisi od čoveka do čoveka.... meni svi kažu da sam prilično bezosećana(što mi je vrlo korisno u nekim situacijam na poslu) tako da valjda tako pristupam i ovome. Eto.... user posted image

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 651
29.1.2012 14:52:34   
Olga75
IZVORNA PORUKA: vukosava

Ma kontam ja. Da je recept za tortu ne bi bilo frke nikakve.

dobro Vukosava , da sad pozakljucavam sve teme za torte i kuhinju i sobno cvece

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 652
29.1.2012 14:59:49   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Olga RR

Ne, nego slobodno izbrisi sve moje dugacke postove.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 653
29.1.2012 15:01:02   
vukosava

IZVORNA PORUKA: minavb

Moj kum je dva puta napravio dete koristeci coitus interuptus, tj prekinut snosaj. Prvi put je devojka abortirala, drugi put se ozenio. Sad su se razveli i jedno drugom uvaljuju dete po kazni. Eto, nekad je i preejakulat dovoljan da se zatrudni.

A evo posto se ne citaju dugi postovi, evo iz onog naucnog rada da kopiram deo o tome, mozda sad procitate:

Tradicionalna kontracepcija i namerni prekid trudnoće imaju čvrstu socijalnu potvrdu u Srbiji. Generacije žena i muškaraca preveniraju začeće pribegavajući prekinutom snošaju i, u slučaju neuspeha ove metode, abortusu. Istovremeno, izostao je organizovan i sistematski društveni uticaj u ovoj sferi. Do liberalizacije abortusa je došlo, po uzoru na Sovjetski savez, u vreme pada nivoa fertiliteta i sasvim skromnog prisustva pojedinih modernih kontraceptivnih sredstava. Uvođenje kombinovane hormonske kontracepcije i ntrauterinog uložka je teže u uslovima kada sloboda pristupa abortusu dugo postoji. Inercija je bitan faktor ponašanja i u kontroli rađanja. Pogotovo u uslovima kada pravno regulisanje namernog prekida trudnoće nije pratilo sprovođenje programa za planiranje porodice koji bi promovisao drugačije vrednosti vezane za reproduktivno ponašanje niti uvođenje seksualne edukacije.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 654
29.1.2012 15:02:07   
Olga75
ako nisi primetila tvoje postove nisam dirala
forum je forum , ima nas svakakvih
pa i onih koji vole da prave torte
i vratimo se temi ABORTUS

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 655
29.1.2012 15:09:25   
vukosava

ako nisi primetila tvoje postove nisam dirala
forum je forum , ima nas svakakvih
pa i onih koji vole da prave torte
i vratimo se temi ABORTUS

Olga ja to samo pominjem zbog ovoga (opet statistika). U podforumu "Kuvajmo zajedno" ima 457 tema. A tema kontracepcija ima samo 16 strana.

Kontracepcija se nalazi na mestu [Beba] > Posle porođaja > Kontracepcija. Sto znaci da se o tome razmislja samo nakon bebe? A ova tema je u [Trudnoća] > Spontani pobačaj > Abortus

U mojoj glavi kontracepcija i abortus idu rame uz rame. Nezeljeni prekid trudnoce ima itekako veze sa koriscenjem kontracepcije. I kao prisutnoj na ovom forumu samo mi se cini da su recepti svima vazniji od brige o kontracepciji.

Zasto pominjem to: nisu ti abortusi uvek tako sigurne procedure klikni

Ali opet, ko sam ja da sudim o tome? A da budem ovde neko ko pokusava da resi te tolike paradokse, stvarno je iluzorno. Mislim na smanjivanje cifre od 150 000 abortusa godisnje. Ali ako bih bila optimista sto po prirodi bih rekla da jesam - koliko RR zena abortira godisnje? Da li ima ikakve minimalne nade da moze i jedan od tih abortusa da se spreci pravovremenom kontracepcijom?

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 656
29.1.2012 15:34:03   
Olga75
naravno da abortus ima veze sa kontracepcijom  pre i posle porodjaja , naravno da je kao intervencija uzasan , verovala ili ne videla sam ih dosta i uzivo
koliko zena sa RR je imalo abortus je , niti znam niti me interesuje
a za promenu te statistike , treba mnogo vise od ovog foruma

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 657
29.1.2012 15:49:04   
Ana RR

Izgleda da bi tako bilo najbolje.

Vukosava, zašto imaš potrebu da se večito sa nekim ubeđuješ?

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 658
29.1.2012 15:49:28   
minavb
Jbg, svaju dan se pitam sta cu da kuvam, a ne da li je komsija metnuo gumicu kad mu je dosla cura.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 659
29.1.2012 15:50:50   
vukosava
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Naucni sam radnik. Interesuju me podaci i rasprave oko njih. To mi je profesija. A uklapanje u predvidjeni kalup mi nikad nije bilo prioritet - sta je drustveno prihvatljivo ciniti - a na ovom forumu ocigledno to znaci zeleti da ukazes na neke probleme.

Samo da podset_im - jednom sam se raspravljala oko autosedista i tu sam pominjala torte kad sam rekla da onda mogu da otvorim temu "Graco sediste", "Chicco sediste" i sl. Poste jeste promenili ime teme nakon toga i prebacili temu autosediste iz teme Beba u Dete. Znaci imalo je efekta.

Sad vama deluje da se raspravljam a ja se samo trudim da ukazem na kontracepciju i mogucnost izbegavanja potrebe da se uopste dodje u situaciju vezanu za ime ove teme. Ali opet, ja sam u onih pola zena iz Srbije koje su se opredelile da do abortusa ne dodje.

< Poruku je uredio vukosava -- 29.1.2012 15:57:00 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 660
29.1.2012 15:52:08   
vukosava

IZVORNA PORUKA: minavb

Jbg, svaju dan se pitam sta cu da kuvam, a ne da li je komsija metnuo gumicu kad mu je dosla cura.

Naravno i to oko gumice zavisi koliko se cesto keksas.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 661
29.1.2012 15:57:23   
Ana RR

Naucni sam radnik. Interesuju me podaci i rasprave oko njih. To mi je profesija.

Ok, odavno smo svi shvatili da si dr mr ili šta već, ali to ne znači da treba da gušiš sa kilometarskim postovima (koji su skinuti sa neta) jer te iste možemo i sami pronaći AKO nas interesuju. Šta ko misli o abortusu je njegova stvar.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 662
29.1.2012 15:59:34   
vukosava

Ok, odavno smo svi shvatili da si dr mr ili šta već, ali to ne znači da treba da gušiš sa kilometarskim postovima (koji su skinuti sa neta) jer te iste možemo i sami pronaći AKO nas interesuju. Šta ko misli o abortusu je njegova stvar.

Ok, znaci ova tema je samo za one koji vrse abortuse? A ne sta se misli o njima?

Onda promenite ime u "Vrsim abortus", "Iskustva posle abortusa".

I uvedite pravilo koliko postova po temi sme da se ukuca. I zabranu copy/paste opcije sa interneta. Svako moze da koristi google vezano za bilo koju temu.

A time kako kazes "odavno smo shvatili" znaci ti si deo nekog velikog mnostva koga ja nisam deo. Ne pripadam vam jel?

< Poruku je uredio vukosava -- 29.1.2012 16:01:51 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 663
29.1.2012 16:02:29   
minavb
Smajli koji je poplaveo u faci, sami ga zamislite.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 664
29.1.2012 16:02:30   
Ana RR

Ok, znaci ova tema je samo za one koji vrse abortuse? A ne sta se misli o njima?

Onda promenite ime u "Vrsim abortus", "Iskustva posle abortusa".

Samo mi objasni u kom tačno delu mog posta si ovo pročitala i zaključila?? Neverovatno.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 665
29.1.2012 16:03:29   
Ana RR

A time kako kazes "odavno smo shvatili" znaci ti si deo nekog velikog mnostva koga ja nisam deo. Ne pripadam vam jel?

Auuu bre ženo, kakav si ti paraonik user posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 666
29.1.2012 16:03:52   
vukosava

"Njegova stvar" (njena cini mi se u ovom slucaju) - dakle - "ne gusite druge". Zasto uopste i pisati o tome ovde?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 667
29.1.2012 16:03:59   
New Mom

ja o abortusu uglavnom nemam misljenje user posted image
ali on ne sme da bude kontracepcija
i to je to
necu uopste da se udubljujem u moralne dileme te intervencije
u principu o njemu mogu da pricam bez emocija ali i ne mogu
suvise mi je teska tema user posted image
u svakom slucaju ako zena odluci da je abortus neminovan treba da ga uradi neko ko zna i i tamo gde moze da se preduprede sve moguce komplikacije a ne u nekoj sobi strikacom iglom pa ko prezivi pricace user posted image
potrebno je u skole uvesti i seksualno obrazovanje a ne samo veronauku
ali to je vec neka druga tema

pa to je sustina , niko ne zna kako bi reagovao da se nadje u situaciji da mora da abortira
sve se slazemo da ne sme da bude sredstvo kontracepcije
ali postoje i medicinski indikovani abortusi i ponovo ista prica
a da razglabam o moralnoj dilemi i o tome koliko je ispravno ili nije jednostavno ne mogu
nisam bila u toj situaciji i nemam pravo da pricam o tome
ali imam pravo da kazem da svaka zena koja se odluci da abortira zasluzuje da zna kako se ta intervencija radi , koji su joj rizici
i prema njoj se treba odnositi humano
a zasto je to neko uradio , to je licna stvar
eto , moj rezon

user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 668
29.1.2012 16:04:45   
vukosava

I ti si zeno veoma neuvidjajna i umes da povredis svojim postovima a da to i ne primecujes.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 669
29.1.2012 16:05:42   
Olga75
mislim da nema smisla prepucavati se , niko nije rekao volim abortus , hip hip hurej , odo da uradim jos jedan
tema je abortus
i do sada smo svi iznosili misljenja o njemu a neke clanice cak i svoja bolna iskustva

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 670
29.1.2012 16:06:34   
Ana RR

"Njegova stvar" (njena cini mi se u ovom slucaju) - dakle - "ne gusite druge". Zasto uopste i pisati o tome ovde?

To znači da ako neko ima drugačije mišljenje sigurno ga/je neću ubeđivati u nešto drugo. Čemu to? Do sada smo valjda svi formirali svoje ličnosti i mišljenja, neko po svom iskustvu a neko po tuđem.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 671
29.1.2012 16:07:59   
Ana RR

I ti si zeno veoma neuvidjajna i umes da povredis svojim postovima a da to i ne primecujes.

Ako je tako, molim te izvini. Nisam imala nameru da bilo koga povredim, zaista.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 672
29.1.2012 16:08:16   
vukosava
Apsolutno se slazem. I kad me neko zove "paranoik" mislim da je i to neprimereno i da treba da se obrise. I "odavno smo shvatili". (shvatile sta god)

Slobodno obrisite sve moje postove sa ove teme, cak sta vise molila bih da ih obrisete. A nek ih ima 150 000 godisnje i ove godine, i stvarno nek to nikoga ne pogadja.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 673
29.1.2012 16:10:12   
Tea2
Sada ce svi da se skupe...odavno nije bilo rasprave.A ....naucne rasprave ne interesuju bas sve...

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 674
29.1.2012 16:10:16   
vukosava

To znači da ako neko ima drugačije mišljenje sigurno ga/je neću ubeđivati u nešto drugo. Čemu to? Do sada smo valjda svi formirali svoje ličnosti i mišljenja, neko po svom iskustvu a neko po tuđem.

Ja Ana mozda naivno mislim da se ukazivanjem na ove porazavajuce brojeve i statistike moze nekako uticati na buduce dogadjaje. U ovom slucaju na koriscenje kontracepcije kod zena koje su imale abortuse.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Tijana ili Klara?
Maja85bgd

Tijana (60%)

Klara (40%)

Ukupan broj glasova: 106

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here