|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus
28.1.2012 20:32:23   
Tea2
Vuko,eto razloga da se dodje i do rodnog kraja!

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 626
28.1.2012 20:35:34   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Olga RR

nekada su zene burad valjele po sebi da se " oslobode " tako da eto user posted image
abortus ne sme da bude kontracepcija
i to je to

Upravo to. Pogledaj ovaj clanak:

VRANjE - Najčešće sredstvo za kontracepciju u Vranju i dalje je, nažalost, abortus. Upućeni tvrde da se godišnje obavi oko 1.500 intervencija u četiri vranjske privatne ginekološke ordinacije i na ovdašnjem ginekološkom odeljenju. klikni

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 627
28.1.2012 20:40:06   
vukosava

IZVORNA PORUKA: LillyT

Vuko, abortus kod privatnika košta oko 300 evra (pišem za bg). Ova cifra od 10000 je za državnu ustanovu.

I da, na konto cele price KLIKNI

Koliko kosta kondom? Koliko spirala? Koliko pilule? To me bas zanima...

Evo nasla sam u jednoj privatnoj odrinaciji:

GINEKOLOGIJA - INTERVENCIJE

Aplikacija spirale 5.400
Skidanje spirale 4.800
Skidanje spirale instrumentalno u opštoj anesteziji 35.000
Kiretaža 35.000
Kiretaža eksplorativna u i.v. anesteziji 35.000

Jel mu to dodje onda kao lutrija, ako ne koristim kontracepciju, mozda i ne zatrudnim, sto da se patim... A ako problem kasnije naidje, resavacu ga onda. Dakle problem ni ne postoji kad ga jos nema.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 628
28.1.2012 20:41:48   
Tea2
Vuko,kod nas idu izbori.Kandiduj se,glasacemo za tebe!

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 629
28.1.2012 20:43:01   
vukosava
IZVORNA PORUKA: Tea2

Vuko,eto razloga da se dodje i do rodnog kraja!

Ne znam na sta mislis?

A sto se abortusa tice - Ja ipak vise volim da se zastitim dok imam seks ako sam u fazonu da necu jos dece. Pa koliko kosta da kosta. Ustedecu na necem drugom. Bas ga zato nisam nikad ni imala, znala sam sta se desava ako muskarac svrsi u zenu dok su joj plodni dani (naravno ako su i ostali uslovi ispunjeni - spermatozoidi pokretni itd).

< Poruku je uredio vukosava -- 28.1.2012 20:44:07 >

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 630
28.1.2012 20:45:46   
vukosava
IZVORNA PORUKA: Tea2

Vuko,kod nas idu izbori.Kandiduj se,glasacemo za tebe!

Kamo srece da je vise zena na vlasti. I da ginekolozi vise zenama savetuju kako da se zastite od nezeljene trudnoce. I da drzava ulozi u to a ne u akcije od kojih niko nema koristi.

Zamisli da smanje ovih 150 000 abortusa na 100 000 godisnje?

50 000 vise zena te godine koja nece morati da se secaju tog uzasnog momenta!

< Poruku je uredio vukosava -- 28.1.2012 20:46:22 >

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 631
28.1.2012 20:49:44   
LillyT
IZVORNA PORUKA: vukosava

Kamo srece da je vise zena na vlasti.

I?

Bilo bi super (za početak), ali to se neće smanjiti zabranom abortusa.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 632
28.1.2012 20:52:04   
snješka
Ne mogu ga ni zabraniti sve i da hoće. Uvijek će se naći osoba, mjesto i vrijem da so on uradi.

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 633
28.1.2012 20:55:44   
vukosava

Kamo srece da je vise zena na vlasti.

I?

Bilo bi super (za početak), ali to se neće smanjiti zabranom abortusa.

Ja non stop pricam o smanjenju broja abortusa kontracepcijom a ne o tome da li ih zabraniti ili ne. Bolja je preventiva.

A sto se vise zena na vlasti tice - bilo bi dobro kad bi se borile za zenske probleme. Ne slazes se sa tim?

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 634
28.1.2012 21:03:52   
LillyT
Naravno da je bolja preventiva, oko toga se svi slažemo, niko ovde ne misli da je abortus dobra kontracepcija.

A što se tiče žena na vlasti... hm da otvorimo tremu možda, da ne trujemo ovde. Mada, ne mislim da će se baš one toliko zalagati za ženska pitanja i probleme

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 635
28.1.2012 21:40:42   
vukosava

A što se tiče žena na vlasti... hm da otvorimo tremu možda, da ne trujemo ovde. Mada, ne mislim da će se baš one toliko zalagati za ženska pitanja i probleme

Nazalost, verovatno je i tako. "It;s a man's world" sto bi pevao jedan ciko.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 636
28.1.2012 21:56:17   
Anoniman

ja o abortusu uglavnom nemam misljenje user posted image
ali on ne sme da bude kontracepcija
i to je to
necu uopste da se udubljujem u moralne dileme te intervencije
u principu o njemu mogu da pricam bez emocija ali i ne mogu
suvise mi je teska tema user posted image
u svakom slucaju ako zena odluci da je abortus neminovan treba da ga uradi neko ko zna i i tamo gde moze da se preduprede sve moguce komplikacije a ne u nekoj sobi strikacom iglom pa ko prezivi pricace user posted image
potrebno je u skole uvesti i seksualno obrazovanje a ne samo veronauku
ali to je vec neka druga tema

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 637
28.1.2012 22:12:15   
Mishica 77

I to nije malo tkiva i krvi, to je vec embrion tj beba - ljudsko bice.

Pa eto, možda sam previše surova ali mislim tako.
Za mene je to samo gomila tkiva....
Gledala sam ga uživo mnogo puta i svaki taj put se zgražavala i stezala noge i stiskala šake do pucanja.
I dan danas "propovedam" da bi svaka klinka, koja je još uvek seksualno neaktivna, trebala da doživi abortus uživo kao naravoučenije.....da zna da to ne sme da bude kontracepcija i rešenje za "ups mi se zaneli"..... da može da se ostane bez materice i majčinstva, a možda i bez glave ako krene neka komplikacija tokom same procedure....
Hoću još i da kažem da ovde treba da se razdvoje diskusije....
Abortus da ili ne  i abortus kao vid kontracepcije.... da ne bi došlo do bespotrebnih rasprava..... Ja jesam za abortus kao vid izbora savremene žene ali sam protiv abortusa kao vida kontracepcije!

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 638
28.1.2012 22:21:31   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: minavb

potrebno je u skole uvesti i seksualno obrazovanje a ne samo veronauku

Amin!user posted image

Vuko, izvinjavam se, ali uglavnom ne citam duge postove.user posted image

I nema potrebe postavljati takve postove jer je svako od nas sposoban da pronađe statistku na internetu.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 639
28.1.2012 23:34:35   
vukosava
IZVORNA PORUKA: Ana RR
I nema potrebe postavljati takve postove jer je svako od nas sposoban da pronađe statistku na internetu.

Ja mislim da ima. Mozda se neka forumasica osvesti i pocne redovnije da koristi kontracepciju nakon citanja ovih podataka i postova zena koje su ga iskusile. Pa ako bar i jednu spasimo od abortusa svojim komentarima, super.

Danas se sve moze pronaci na internetu, ali ne znaci da ljudi citaju.

< Poruku je uredio vukosava -- 28.1.2012 23:41:01 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 640
29.1.2012 11:24:45   
branki*
slazem se sa mishicom skroz.svaka zena ima pravo da sama donosi odluke koje se ticu njenog tela.kad sam bila prva godina faxa,kasnilo mi je nekih 2 nedelje.ziva sam se pojela dok nisam dobila.svasta mi je prolazilo kroz glavu-kako da kazem mojima,ne mogu da rodim(mislila sam da sam trudna),jos sam dete,idem na fax,unisticu sebi zivot,ako abortiram da li ce da boli,da li ce biti posledica...ma,uzas!i,zato da ne biste dosli u situaciju da mozgate o tome,ponavljam-bolje kontracepcija.a,ako vec dodje do dileme-abortus,da ili ne,svako kako smatra,ne osudjujem nikog.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 641
29.1.2012 11:31:37   
minavb
Vuko, mislim da je na moderatorima da odluce treba li nak jesto na forumu ili je, nemoj da se srdis ali i ja mislim da retko ko i procita te gigantske postove sa statistikama i sl. I kao sto rece LillyT, niko ovde ne prica da abortus treba da bude vid kontracepcije. Sta ako neki par vrlo revnosno koristi kontracepciju, a znamo da ni jedna nije 100% sigurna, desi se nezeljena trudnoca a abortus smo im zabranili ili ucinili nedostupnim?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 642
29.1.2012 12:51:32   
Mishica 77
Koleginica sa posla je ostala trudna tako što im je u toku snošaja pukao kondom. I bum! Beba..... Nije htela da abortira jer je dete koje je majka ostavila i odrastala je sa ocem. Njena devojčica ima 10 godina i ona je još uvek u braku sa tim čovekom ali se ponekad zapita šta bi bilo da nije zatrudnela i rodila dete u tom trenutku....
Toliko o sigurnom sexu... u pravu je mina.... ništa nije 100%!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 643
29.1.2012 13:07:50   
minavb
Moj kum je dva puta napravio dete koristeci coitus interuptus, tj prekinut snosaj. Prvi put je devojka abortirala, drugi put se ozenio. Sad su se razveli i jedno drugom uvaljuju dete po kazni. Eto, nekad je i preejakulat dovoljan da se zatrudni.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 644
29.1.2012 13:21:34   
bratzz

nekada su zene burad valjele po sebi da se " oslobode " tako da eto user posted image
abortus ne sme da bude kontracepcija
i to je to

Upravo to. Pogledaj ovaj clanak:

VRANjE - Najčešće sredstvo za kontracepciju u Vranju i dalje je, nažalost, abortus. Upućeni tvrde da se godišnje obavi oko 1.500 intervencija u četiri vranjske privatne ginekološke ordinacije i na ovdašnjem ginekološkom odeljenju. klikni

a se preduprede sve moguce komplikacije

Vuko Vranje je prica za sebe jer tamo idu devojke i zene iz drugih okolnih opstina i plus sa kosova znam to sigurno zato sto moje neudate drugarice idu u Vranje jer ih je sramota da to obave u nasoj opstini da se ne bi pricalo a u Vranju ih niko ne poznaje. Doduse veliki broj romkinja abrtira mnogo puta jer ne zele da koriste kontracepciju. Ja licno nekoristi kontracepciju jer zelim jos dece pa i aqko mi se desi nista strasno rodicu ali kad budemo resili da je dosta dece ugradicu spiralu, u mom slucaju abortus ne dolazi u obzir sem iz zdravstvenih razloga.
P.S. Kad kazem to ne mislim samo na abortus vec i na obican redovan pregle. Sta da vam kazem zivet u okolini Vranja je dosta komplikovan iz mnogo razloga. Ljudi su ovde i dalje jako konzervativni.

< Poruku je uredio bratzz -- 29.1.2012 13:25:43 >

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 645
29.1.2012 13:28:09   
LillyT

Eto, nekad je i preejakulat dovoljan da se zatrudni.

Moj slučaj. I to sa mm sa kojim sam tada bila 3.5 godine u vezi, što znači da dobro znamo naša tela i reakciju, pa eto... stigla Lara neplanirano. A da npr. nismo imali ni stan, ni kola, ni posao, ni mnoge neke druge stvari, ne znam da li bih se odlučila da zadržim dete.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 646
29.1.2012 14:09:14   
Olga75
pa to je sustina , niko ne zna kako bi reagovao da se nadje u situaciji da mora da abortira
sve se slazemo da ne sme da bude sredstvo kontracepcije
ali postoje i medicinski indikovani abortusi i ponovo ista prica
a da razglabam o moralnoj dilemi i o tome koliko je ispravno ili nije jednostavno ne mogu
nisam bila u toj situaciji i nemam pravo da pricam o tome
ali imam pravo da kazem da svaka zena koja se odluci da abortira zasluzuje da zna kako se ta intervencija radi , koji su joj rizici
i prema njoj se treba odnositi humano
a zasto je to neko uradio , to je licna stvar
eto , moj rezon

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 647
29.1.2012 14:28:38   
Mishica 77
Ja sam bila sa svojim sadašnjim mužem tri godine pre braka pa ipak i prve dve godine braka nisam želela bebu i otvoreno mu rekla da ako se kojim slučajem "dogodi", a strogo vodimo računa da do toga ne dođe,  neću zadržati. Imala sam sve moguće uslove ali jednostavno nisam želela bebu. Ispoštovao me je..... Isto kao i sada... 

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 648
29.1.2012 14:38:18   
vukosava

Vuko, mislim da je na moderatorima da odluce treba li nak jesto na forumu ili je, nemoj da se srdis ali i ja mislim da retko ko i procita te gigantske postove sa statistikama i sl. I kao sto rece LillyT, niko ovde ne prica da abortus treba da bude vid kontracepcije. Sta ako neki par vrlo revnosno koristi kontracepciju, a znamo da ni jedna nije 100% sigurna, desi se nezeljena trudnoca a abortus smo im zabranili ili ucinili nedostupnim?

Ma kontam ja. Da je recept za tortu ne bi bilo frke nikakve.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 649
29.1.2012 14:41:44   
vukosava
Ja nisam zelela da zatrudnim pa sam zatrudnela. Ali nisam abortirala. Nisam imala u tom trenutku ni kucu ni posao, auto koji je za smece, muz bez posla. Tj dobila sam posao u najvecoj evropskoj firmi za proizvodnju aviona, helikoptera i satelita. Trebalo je da pocnem da radim onda kad bi mi pao 6. mesec trudnoce. Inace posao o kome sam mastala celog zivota, prvu godinu bih zivela u Sevilji, Spanija zatim Nemacka ili Francuska. Ponudu su mi pomerili za kasnije kad sam rekla da sam trudna ali sam se ipak odlucila da radim drugi posao koji zahteva mnogo manje putovanja i imam vece odmore. A nisam ga imala u momentu kad sam saznala za trudnocu. Tek mnogo kasnije. Ali nije dete krivo sto se mi nismo cuvali tog dana. A posao ko posao. Ipak je neciji zivot vazniji. I sad stvarno ne znam sta bih bez nje.

Kad sam bila u BG pitali su me ovako :"Da li je zeljena trudnoca?". Ja sam to ukapirala kao :"Da li si zelela da zatrudnis?" Ja sam rekla nisam i gledali su me nadrndano ceo pregled, ja sam se cudila kakva je ovo usluga u tkz Jovanovoj kod ginekologa. Usluga nula, a zdgrada mermer, plazma televizori. Tek na kraju doktorka kad je skontala da zadrzavam dete bila je nesto bolja prema meni. A zasto bih ja placala UZ da gledam nesto sto cu da ubijem? Svasta.

< Poruku je uredio vukosava -- 29.1.2012 14:56:38 >

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...

Anketa

Prevara

Da li bi ste oprostile partneru prevaru ?

ne (63%)

da (10%)

mozda (13%)

zavisi (15%)

Ukupan broj glasova: 380

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here