|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus
11.5.2012 14:19:41   
vukosava
IZVORNA PORUKA: ilonap

Godinama vas proatim i citam na raznim temama, ali me je ovo Vukosavino histerisanje oko abortusa stvarno izbacilo iz takta. Ok, tebi je mama ogadila abortus, ti si gledala film o tome, ti bi dete rodila po svaku cenu, ALI NEKO DRUGI NIJE TI!
Sta ako je zena silovana? Nije krivo dete sto je zaceto. Sta ako je dete bolesno? Nije krivo sto je bolesno! Da li to znaci da ga po svaku cenu treba roditi?
90%zena koje su samohrane majke su nesrecne i nezadovoljne jer su uvek nekako marginalizovane u drustvu, a sve zato sto je postojala neka Vukosava koja ih je ubedila kako "treba detetu dati sansu". Ako nemate osnovna sredstva za zivot i ako niste planirali da postanete roditelj, a desilo se, bolje je da to i ne postajete.
Nije to vadjenje zuba, ali nije ni roditeljstvo nesto sto ide samo od sebe i u sta treba uci "po kazni" i po sistemu - "kad nisi pazila, sad nunaj" jer je abortus neko nekome ogadio.

Osecam se pocas_tvovano sto si zbog mene otvorila novi nalog da mi ostavis ovu poruku.

Ne razumemo se. Ja nisam za abortus kao metod kontracepcije. A u to za mene spadaju one zene koje sebi dozvole vise od jednog abortusa u zivotu. Moze neko biti silovan jednom i da se predje jednom. Ali nakon toga treba da nauci da koristi kontracepciju. Ja ne bi dete rodila po svaku cenu, pre majcinstva sam se seksala 16 godina i koristila kontracepciju. Time sam sprecavala da uopste dodjem u situaciju da se dvoumim oko abortusa. Za to se ja zalazem. Za kontracepciju kao sprecavanje takvih situacija. Govorim o nenormalnom broju abortusa u Srbiji pre svega kao rezultatu nebrige o zenskom zdravlju. Nije isto spavati sa kondomom i bez, je li? Pa pitaj samo muskarce oko sebe koliko ih je briga oko toga, a i zene... To je totalan tabu. Dok god ce nam prekinuti snosaj biti najcesci nacin kontracepcije imacemo tu mracnu statistiku.

Samo da znas ja nikad nikog nisam ubedjivala da ne uradi abortus, naprotiv znam vise njih koje su ga uradile. Moj stan je bio mesto gde su se tri devojke/zene sklupcale kao ranjene zivotinje nakon abortusa. I zato znam o cemu pricam. Jednoj je to bio osmi a drugoj drugi abortus. Pa opet kazem znam o cemu pricam.

Abortus kod silovanja da, abortus kod nezrelih ljudi da. Ali ponovljeni abortusi kod zrelih zena? Dajte molim vas. Za to da mi uzimaju pare od poreza, da to finansiram? Ne, hvala. Bolje nek im daju dzabe pilule, spirale i kondome...

Ja ne bi zabranila abortus, samo bih uvela skuplju cenu za svaki sledeci pokusaj. Dok se ne opamete.

Nisam za to "detetu dati sansu" jer ako je neko toliko nezreo da ne zna da se seksa bez zastite, nije zreo sto posto ni da bude roditelj.

< Poruku je uredio vukosava -- 11.5.2012 14:25:53 >

(odgovor članu ilonap)
Direktna veza do poruke: 751
11.5.2012 14:24:53   
vukosava
A plus jedna informacija iz ozloglasene nam drzave u kojoj ja zivim. Ovde postoji nesto sto se zove "date rape". A to je - svaki muskarac koji spava sa pijanom/drogiranom zenom moze da odgovara za "date rape" ili silovanje pri sastanku.

Kod nas to daleko od toga da postoji. Jedna od mojih gore pomenutih drugarica je dva puta zatrudnela sa deckom dok je bio pijan pa nije moga da se kontrolise, jadan. I ups, dva abortusa. Lako je posle pricati jao pukao je kondom bla bla... Ja vam garantujem da masa zena kod nas tako zatrudni. Pogotovu te u braku. Lenjost i sebicnost nasih alfa muzjaka, zelja da dominiraju a nedostatak istinske brige za to drugo bice sa kojim bi trebalo da vode ljubav. Da ne pricam o zlostavljanjima u braku koji su kod nas cesto kao dobar dan i za sta retko ko odgovara.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 752
11.5.2012 14:28:13   
Lilla

IZVORNA PORUKA: vukosava

Da ne pricam o zlostavljanjima u braku koji su kod nas cesto kao dobar dan i za sta retko ko odgovara.

Od ovoga mi se place user posted image

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 753
11.5.2012 14:36:51   
vukosava
Ispravite me ako gresim ali za mene je godisnji broj abortusa u Srbiji apsolutni pokazatelj teskog polozaja zene u drustvu. To je po meni najponizavajuca intervencija na koju se one odluce da odu. Fizicki i psihicki. Ne verujem da je bilo kojoj lako to uraditi. A najmanje mladim zenama koje imaju rizik da izgube ispravnu funkciju materice (nemam pojma kako se medicinski zove kad se desi kao nuspojava abortusa da ne moze da se zatrudni).

A zato su nam svake dnevne novine pune recepata kako biti bolja u seksu, novinski izlozi sljaste od golih zena, televizija i sve zivo. Svuda prasti poruka vezana za poziv na seks. A reklame za kondome se cini mi se uvek pojavljuju negde oko prvog decembra i tek tek ponekad. Kad odes kod ginekologa, osecas se obicno kao na nekoj proizvodnoj traci, sve se nesto zuri i juri. A zamisli da ima manje abortusa godisnje pa da taj isti ginekolog ima vise vremena za tebe i tvoje probleme (usled vise vremena jer mu je manja abortus linija). A da ne govorim da posveti paznju tebi kao zeni pa da te posavetuje o kontracepciji.

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 754
11.5.2012 14:52:47   
marince1

Ja moram nesto da kazem,ostala sam zapanjena kad sam se jendom prilikom nasla u grupi zena od kojih su neke imale 25,neke i preko 50 godina i povela se prica o tome kako muskarci nece/nemogu/ne zele da :paze/koriste kondome...
Neke od njih su imale i po7,8 abortusa!Ej ljudi 7,8 abortusa!
Sta je s mozgom zene?
Meni je to nepostovanje.
Ja nebi spavala sa muskarcem koga bi bolelo uvo za to.Ili bih pila pilule.

Znaci ne solim nikome pamet,samo ih ne razumem.

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 755
11.5.2012 15:46:02   
minavb

IZVORNA PORUKA: isidora88

ja sam pisala nekoliko puta ministru zdravlja pa nisam dobila nikakav odgovor a kamo li da su uradili nesto po tom pitanjuuser posted image

Po kom pitanju? Sta si pisala ministru?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 756
11.5.2012 20:17:20   
Figaro88
Ja se slazem sa Vukosavom.Trebalo bi i da se mnogo vise radi na edukaciji mladih,ja sam vec sa trinaest znala apsolutno sve,i isto planiram Andreu da naucim.Skoro je moja mama bila kod mene i dok smo pile kafu samo mi je odjednom rekla kako bi njeno dete sad imalo 8g,i kako cesto razmislja kakvo bi bilouser posted image ,znala sam da je imala jedan abortus ali nisam znala da je to jos uvek toliko boli.A bila je u jako teskoj situaciji i ja bih tada uradila isto,ali nikako ne razumem zene koje to rade vise puta.

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 757
11.5.2012 20:24:09   
isidora88

IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: isidora88

ja sam pisala nekoliko puta ministru zdravlja pa nisam dobila nikakav odgovor a kamo li da su uradili nesto po tom pitanjuuser posted image

Po kom pitanju? Sta si pisala ministru?

i milosavljevicu i stankovicu,pisala sam o betaniji

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 758
11.5.2012 22:11:22   
jelena038
Nisam pratila raspravu od pocetka, ali sa ovim poslednjim sto je Vukosava napisala se slazem u potpunosti. Opet, ne smemo zaboraviti i jedan broj zena koje nisu do kraja emancipovane i koje ne znaju puno ni o zastiti, niti su odgojene da se suprotstavljaju muskarcu, ako me razumete. Postoje zatucani krajevi u kojima zena, doslovno, mora da rasiri noge kad on kaze, i to u braku. U vecini nasih mesta zene ce ranije da se obese nego da se sazna da su silovane. Ja isto smatram da emancipovanoj zeni ne moze da se desi. Ona kojoj se desi negde u podsvesti ipak zeli dete s tim muskarcem s kojim spava, inace ni u ludilu ne bi pristala na bilo kakvu mogucnost zatrudnjivanja. Licno sam spavala bez zastite pre braka, sa deckom kog sam jako volela, svaki put bih se tresla dok ne dobijem, ali znam da sam negde, u dubini duse, na nekom nivou gde nema roditelja, grada, besparice, nasih godina, neizvesne buducnosti i svega sto je protiv, u stvari zelela da zatrudnim sa njim i rodim njegovo dete. I dan danas se secam tog osecaja i lagala bih kada bih, da se to desilo, rekla "desilo se". Ne bih otisla na abortus, iako sam imala tek 18. Nikad. Mislim da mnoge zene to sve dozivljavaju tako, ali se opasulje kad shvate gde se nalaze i koliko je to tesko. Jer, kao sto sam napisala u postu na prethodnoj strani, u ljudskoj prirodi je da zeli potomstvo, to pocinje da se radja u coveku sa pojavom razlika izmedju polova u pubertetu, i nije normalno odnositi se prema plodnosti i stvaranju potomstva tako bahato kako se ljudi i zene danas odnose, deluje mi da se plodnost vise postovala u antickoj Grckoj nego danas, kada covek ima i moze sve. To mi je najzalije.

< Poruku je uredio jelena038 -- 11.5.2012 22:13:22 >

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 759
17.5.2012 6:37:35   
vukosava
Jelena, to i ja mislim. Takve zene su vecinom u ovoj nasoj jadnoj statistici. Ja imam mnogo vise muskih prijatelja i poznanika nego zenskih. Cula sam puno puta recenicu u fazonu: "Ma da se cisti, naravno, pa necu valjda da je zenim, svasta"... ili nesto u toj rimi. Njih briga, lepo im je, pa najlepsi seks je garant bas onakav kakav je i priroda osmislila i to kad su zeni plodni dani tad je i najprivlacnija. A posto ce ona posle sama da ide da se "cisti", sta njih briga. Oni su muskarcine a mi glupe upishulje. Mozda se grubo izrazavam da docharam poentu. Ali ja mislim da taj broj govori vise o nemanju prava na svoje ja i na svoje telo nego kao neka tekovina civilizacije, jupi sve mi u Srbiji mozemo na abortus gde god, no frks. Manji je to blam jer i ne mora da se desi nego da pred svima u redu iza mene da kazem: "Dajte mi 30 kondoma molim". Ja mislim da mnogo vise zena zeli da zatrudni i da se zato to i kod mnogih desi. A da su posle muskarci ti koji serviraju odluku i vest vezanu za "ciscenje". I onda se nema izbora, sagnes glavu, stegnes zube...

Videla sam juce na fejsbuku jednu skulpturu na tu temu (Martin Hudáčeka):

user posted image

< Poruku je uredio vukosava -- 17.5.2012 6:38:03 >

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 760
17.5.2012 7:44:32   
Anoniman
Skulptura je predivna user posted image

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 761
17.5.2012 7:55:50   
jelena038
Rasplakala me je skulptura.

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 762
17.5.2012 8:42:44   
Snelle
Fenomenalna je! A napravio ju je muškarac, svaka mu čast!
Nego, jesam li ja dobro skapirala skulpturu? Majka plače zbog učinjenog abortusa a njeno nerođeno dete je teši. Pretpostavljam da je nerođeno u pitanju, jer je "providno" user posted image
Uh, ježim se sva user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 17.5.2012 8:54:27 >

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 763
17.5.2012 15:38:39   
vukosava
Jeste, tako se i zove skulptura. Pomník nenarodeným deťom

< Poruku je uredio vukosava -- 17.5.2012 15:41:51 >

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 764
17.5.2012 16:56:36   
Zell
Nabasah na ovu temu i stvarno ne razumem sto ste osule paljbu po Vukosavi user posted image Ja sam iz njenih postova izvukla zakljucak da je iskljucivo protiv abortusa kao vida kontracepcije i 1001% se slazem! Mozda su se neke osetile prozvanim pa planule.... a sto se tice seksualnog obrazovanja u skolama iskreno ne verujem i da ce ga biti u skorije vreme... bitno da imamo veronauku user posted image srecom pa nije obavezna user posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 765
17.5.2012 17:16:04   
Sanchy
Slazem se sa tobom Zell(osim ovog za veronauku,ali i tu idu deca koja to odaberu ne svi,tako da izbor postoji)a sa Vukosavom,mislim da su je pogresno shvatile ili i nisu??Mislim da se u Srbiji generalno ab.ne smatra problemom i da se jako malo prica o tome a prevashodno jer se takav lezeran stav prenosi sa generacije na generaciju,primer moje mame i njenih koleginica,dakle zene u pedesetim koje nikada nisu koristile nikakvu kontracepciju,rodile po dvoje dece a onda isle na ab,,,,cerke tih zena uglavnom rade isto to jer su takav model preuzele iz svog najblizeg okruzenja.,Najjezila sam se kada mi je bliska rodjaka posto sam ostala trudna ,rekla nesto u smislu kad ozivi dete onda ces ga osetiti????Pri tome zena ima isto oko 55...i ja sad njima objasnjavam da je ono zivo od obog trenutka kada vidim tu tackicu na monitoru i cujem, titraje srca kako udara,a one me gledaju belo jer u njihovo vreme ultrazvuk nije ni postojao fakticki ,tek 1980 moja mama je prvi put otisla na uz i to pred porodjaj su je poslali....generalno jako malo znaju u vezi celog reproduktivnog sistema pa devojcice jedino ako se interesuju malo vise ili odu kod dr pre nego stupe u odnose ,a na sopstvenu inicijativu,mogu nesto i da ukapiraju...

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 766
17.5.2012 17:27:48   
Zell
Sanchy, u pravu si. Mada, moram priznati da me je oduvek bilo sramota jer maltene nisam nista znala o svemu tome, pa eto nije mi se desila "slucajna" trudnoca (pod navodnicima jer sam misljenja da takva ne postoji) iako vise od dekade seksualnog zivota vecinom nisam koristila nikakvu kontracepciju bas iz tog neznanja a da mi je bilo lepo objasnjeno u startu jos bi vise uzivala i opustila se user posted image tako da je kontracepcija u svakom slucaju jedan veliki +

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 767
17.5.2012 17:35:21   
vukosava
Jeste, bas taj lezeran odnos i tabu kategorija, to su veoma vazni cinioci koji uticu na toliko veliku cifru.

I u SAD su pre izuma UZ mislili isto. Ali kad je ovaj ginekolog snimio proceduru preko UZ u 11. nedelji, formirale su se neke grupe i menjale zakone. Nigde nije totalno zabranjen mada u nekim drzavama ne rade ako nema zdravtvenih razloga. Ali nije njima problem otici do susedne drzave gde sme da se radi. Ali ipak zato ogroman broj zena je ovde na pilulama...

Meni je zao svake zene koja mora to da uradi. Kakav je zivot na Balkanu, kakve se stvari tu desavaju i kakve nenormalne situacije, bice da se kao bica prilagodjavamo, i da su i takve stvari nakon nekog broja intervencija posmatraju kao ok. Ja garantujem da je teze onima koje to samo jednom urade nego onima koje urade 10 i vise puta.

(odgovor članu Zell)
Direktna veza do poruke: 768
17.5.2012 17:50:44   
Sanchy
Jeste zivot je tezak ali nije toliko da ne moze da se kupi kondom ne mora Durex moze i Romed koji je duplo jeftiniji a nista mu ne fali,,nego nece ,nece muskarci da koriste ,uglavnom a onda se zene ili devojke pomire sa tim jer im niko nije objasnio sta i kako moze da im se desi...ovde je glavni vid kontracepcije medju omladinom prekinuti snosaj?!Kao da bolesti ne postoje,zato je HPV doziveo ekspanziju...a trudnoca ?sve je izgleda ok dok je abortus dozvoljen do treceg meseca...o tom bicu ni ne razmislljaju ,uopste....

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 769
17.5.2012 17:53:01   
vukosava
E Sanchy da je samo medju omladinom, vec medju nama na forumu i vecini ljudi u Srbiji...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 770
17.5.2012 18:03:35   
minavb
Vuko, u Srbiji se po meni desava klasican femicid. Zena je vlasnostvo, predmen, totalno inferiorna. Pisale smo mnogo o onoj Milojki, i neke zamisli su stvarno ok, ali kazem ti, ovde nije realno zabraniti abortus, tj dozvoliti ga pod odredjenim uslovima. Nagledala sam se abortusa i abortusa, u opstoj, lokalnoj, bez anestezije, zena, devojaka... ogromnoj vecini je bilo zao, ali ogromna vecina nema niciju podrsku i pomoc da to dete rodi. Sad ce neki da kazu " drzava treba da da pare majkam..." Da je ovo Svedska, pa i da razumem ta ocekivanja za ogromnim socijalnim davanjima, ali nije i trebalo bi svima da bude jasno da drzava ne moze da uradi nista vide, do bar nekakvog ulaganja u kampanje kojima bi se ljudi naucili pravilnom planiranju porodice

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 771
17.5.2012 18:25:41   
anuksunamun
Ko ima srca da ubija svoju nerodjenu decu ,ne znam kako moze da voli onu koju je rodio(la), sa druge strane postoje zaista incidenti razni u sexualnim odnosima,za sta nemam komentar niti jasan stav,i tesko je kritikovati takvu situaciju.Nije bitno da li Svedska ili Srbija,jer se sada citav sistem globalni raspada,prema tome ,trebali bi obustaviti radjanje u celom svetu,osim u prosperitetnoj Kini,u kojoj vise ni ptice ne lete jer su sve sto se krece ili leti ,izjeli,pa sada lagano krecu da prozdiru ostatak sveta,resurse onih koji nisu zainteresovani za sopstvenu zemlju.Dakle politicki faktor ne postoji za ubijanje dece u utrobi majke.Sa druge strane imamo sve vise psihologa i psihijatara koji govore o vaznosti prenatalne faze u decijem razvoju,sto ce reci da deca apsolutno nisu tabula raza ni u tom periodu.Meni se cini da zene koje su spremne na ovaj akt imaju utisak da rade nesto na sta imaju apsolutno pravo,i idu ,kako kazu ,da se "ociste",od rodjenog deteta,tacnije sopstvenog,meni je to najgori nesnimljeni horor film.Sada ,kada sam postala majka,pogotovo i iz dubine srca i duse ,smatram abortus najnecovecnijom stvari koju smo u stanju da uradimo sebi,a pogotovo tom predivnom malom zivotu koji se budi i raste u nama.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 772
17.5.2012 18:32:04   
jelena038

IZVORNA PORUKA: Zell

a sto se tice seksualnog obrazovanja u skolama iskreno ne verujem i da ce ga biti u skorije vreme... bitno da imamo veronauku user posted image

user posted image user posted image user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Zell)
Direktna veza do poruke: 773
17.5.2012 18:34:08   
minavb
Anck, Kina i Indija su zemlje sa najgorim oblikom femicida, tj gynocida. Tamo se ubijaju tek rodjene devojcice, zato sto su devojcice. Kontam da si bila sarkasticna kad si pominjala prosperitetnu Kinu, ali prosto moram to da napomenem.
Svakome je njegova muka najveca, i nije nase da nekome sudimo, a posto ne mozemo da mebjamo svet, najbolje sto mozemo da uradimo, je da nasu decu naucimo kako se planira porodica.

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 774
17.5.2012 18:36:25   
jelena038

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Jeste zivot je tezak ali nije toliko da ne moze da se kupi kondom ne mora Durex moze i Romed koji je duplo jeftiniji a nista mu ne fali,,nego nece ,nece muskarci da koriste ,uglavnom a onda se zene ili devojke pomire sa tim jer im niko nije objasnio sta i kako moze da im se desi...ovde je glavni vid kontracepcije medju omladinom prekinuti snosaj?!Kao da bolesti ne postoje,zato je HPV doziveo ekspanziju...a trudnoca ?sve je izgleda ok dok je abortus dozvoljen do treceg meseca...o tom bicu ni ne razmislljaju ,uopste....

Sanci, ja mislim da je veci problem od cene kondoma taj sto deliji nije isti osecaj, kao kad ga nema. I to je porazavajuce. To je strasno. I strasno je sto zena pristaje da takvom bizgovu da da joj se priblizi, a kamoli da joj napravi dete..

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Najčešće komplikacije tokom porođaja u Srbiji
Porođaj je jedan od najsrećniji trenutaka u životu većine žena, ali i period u kom su mama i beba najosetljivije.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here