peca
|
I ja sam medju onima koje su recnuli...ali ja mislim da sam ipak dobro prosla, obzirom da su mogli i vise da me recnu, tj.jako malo je falilo da odem na carski rez, vec su se spremali za to, izvadili mi krv, i sve sto treba, ali smo se nekako izborile i bebac je izasao "samo" uz epiziotomiju Sve sam to osetila, i kad su me sekli, i kad me je dr.sila, ali je to meni tad bilo zanemarljivo, a sto se sivenja tice, boli, ali sam ja tad vec bila "gotova" i cini mi se da su mogli da mi rade bilo sta, sve bi iskulirala, cak se i dr iznenadila kako ja tako opusteno lezim i kuliram dok me sije, kaze zene na to najburnije reaguju, lako je siti "poluzivu" sobu Jedino sam je pitala koliko savova ima, i naravno slagala me je, mada ne vidim razlog, a bas me zanimalo, da sam bila bolje izbrojala bi sama... Elem, sve je to proslo, ja sam se porodila 29.02. znaci skoro pa mesec dana, meni rana pola zarasla, pola "zjapi" i nece da zaraste... konci se nisu apsorbovali sami, prekljuce sam bila kod dr.koja mi je skinula konce (hvala joj) i ko god je pogledao, namrstio se, mislim na dve dr. i dve babice, ja je jos nisam pogledala i nemam zelju, do skoro nisam mogla lepo ni da je diram koliko boli, kao sam djavo, svaki put kad se perem muke, sad je vec malo bolje... zapatila sam eserihiju na ranu, ispiram hidrogenom, stavljam obloge rivanola, i mazem fibrolan mast za zarastanje, cak sam pocela pomalo da sedim, sto se nadam se nece lose odraziti na istu zbog onog sto "zjapi" (to je strucan medicinski izraz, tako mi je dr.objasnila, srecom pa znam sta znaci ) I danas se patim sa ranom, svaku stolicu prekukam (ajoj kad se setim prve koja se desila kad sam dosla kuci iz porodilista, to je bilo prvo sto sam uradila kad sam dosla kuci ) ali se nadam da nece ni to dugo da traje. Verujem da me ne bi secnuli da nisu morali, ja sam 2,2-5h.bila komplet otvorena, a bebac nije mogao da izadje, malo su joj pomogli ja to tako kapiram, mada je to moja zabludica jer su sekli sve prvorotke, i mislim da je to glupa praksa... a ko zna, mozda i nije, ali da su muke, jesu !
|