|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiziotomija
27.2.2012 18:34:39   
magnetic
Evo danas je peta nedelje.Konci ispali,polako mogu i da sednem,ali jos uvek boli i pecka.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 451
29.2.2012 14:57:47   
bea83
Udjoh samo da se od srca zahvali Von što me je ubedila za flogocid, posle jednog dana ispala dva konca a o bolu ne smem ni da pričam,boli me upola manje, preporodila sam seuser posted image

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 452
29.2.2012 15:03:58   
vonavoj
user posted image user posted image user posted image drago mi je da sam pomogla!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 453
1.3.2012 16:45:04   
Anhelito
Evo i ja da se prijavim u klub seckanih, porodila sam se pre nedelju dana i uzasno me boli rana. Ne mogu ni da hodam kako treba a kamoli nesto drugo, toliko sam opteretila drugu nogu oslanjajuci se na nju i lezeci na njoj da je poceo i kuk da me boli user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 454
1.3.2012 18:09:00   
mama kukunka
Bea, ja izgleda nemam takve ubedjivacke moci kao Von, ali drago mi je da ti je bolje :)

(odgovor članu Anhelito)
Direktna veza do poruke: 455
1.3.2012 21:53:52   
bea83
MKuser posted image Von me ubedila kad reče da se njenoj drugarici upalila rana i da joj je dr dao flogocid, a verovatno sam i došla do one tačke kad bi namazala .... samo da mi bude bolje

(odgovor članu mama kukunka)
Direktna veza do poruke: 456
22.3.2012 10:04:18   
peca
I ja sam medju onima koje su recnuli...ali ja mislim da sam ipak dobro prosla, obzirom da su mogli i vise da me recnu, tj.jako malo je falilo da odem na carski rez, vec su se spremali za to, izvadili mi krv, i sve sto treba, ali smo se nekako izborile i bebac je izasao "samo" uz epiziotomiju user posted image Sve sam to osetila, i kad su me sekli, i kad me je dr.sila, ali je to meni tad bilo zanemarljivo, a sto se sivenja tice, boli, ali sam ja tad vec bila "gotova" i cini mi se da su mogli da mi rade bilo sta, sve bi iskulirala, cak se i dr iznenadila kako ja tako opusteno lezim i kuliram dok me sije, kaze zene na to najburnije reaguju, lako je siti "poluzivu" sobu user posted image Jedino sam je pitala koliko savova ima, i naravno slagala me je, mada ne vidim razlog, a bas me zanimalo, da sam bila bolje izbrojala bi sama...

Elem, sve je to proslo, ja sam se porodila 29.02. znaci skoro pa mesec dana, meni rana pola zarasla, pola "zjapi" i nece da zaraste... konci se nisu apsorbovali sami, prekljuce sam bila kod dr.koja mi je skinula konce (hvala joj) i ko god je pogledao, namrstio se, mislim na dve dr. i dve babice, ja je jos nisam pogledala i nemam zelju, do skoro nisam mogla lepo ni da je diram koliko boli, kao sam djavo, svaki put kad se perem muke, sad je vec malo bolje... zapatila sam eserihiju na ranu, ispiram hidrogenom, stavljam obloge rivanola, i mazem fibrolan mast za zarastanje, cak sam pocela pomalo da sedim, sto se nadam se nece lose odraziti na istu zbog onog sto "zjapi" (to je strucan medicinski izraz, tako mi je dr.objasnila, srecom pa znam sta znaci )

I danas se patim sa ranom, svaku stolicu prekukam (ajoj kad se setim prve koja se desila kad sam dosla kuci iz porodilista, to je bilo prvo sto sam uradila kad sam dosla kuci user posted image ) ali se nadam da nece ni to dugo da traje.

Verujem da me ne bi secnuli da nisu morali, ja sam 2,2-5h.bila komplet otvorena, a bebac nije mogao da izadje, malo su joj pomogli ja to tako kapiram, mada je to moja zabludica jer su sekli sve prvorotke, i mislim da je to glupa praksa... a ko zna, mozda i nije, ali da su muke, jesu !

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 457
22.3.2012 10:15:20   
slavica.
Uh Peco... Svaki put kad razmisljam o tome,sve mi je u glavi,vise me je strah epiziotomije nego samog porodjaja....
Kupila sam pre neki dan bademovo ulje,pa planiram da pocnem da ga masiram,samo da se posavetujem sa sestrom u skolici da vidim da li je dobro (inace,ona nam je i rekla da probamo da ga masiramo,jer to povecava sanse da nam ne rade epiziotomiju...)

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 458
22.3.2012 10:23:53   
peca
slavice ja sam dosla do zakljucka -najlakse je poroditi se- user posted image

Nemoj da se bojis toga, svacije iskustvo je drugacije, ja znam zene koje su normalno funkcionisale posle 5 dana, nisu svi baxuzi kao ja user posted image samo se spremi na vreme, a ko zna, mozda te i ne secnu user posted image

kako god, misli pozitivno i bice ti lakse posle user posted image

(odgovor članu slavica.)
Direktna veza do poruke: 459
7.4.2012 11:11:56   
cicimummy
Meni rekose mali smo rez napravili kad ono 10 konaca...juce isla da ih vadim. Bio je to 11 dan od porodjaja. Uzas koliko je bolelo,i peklo i fuj. 8 je skinuo,jos dva su ostala na samom ulazu koje nije hteo da dira vec ceka da sami ispadnu...a do tad cu ja mecku da rodim :(

Darko i Petar moji decaci <3

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 460
7.4.2012 11:21:43   
magnetic
Pa kakav su konac koristili kada su oni morali da ih vade?

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu cicimummy)
Direktna veza do poruke: 461
7.4.2012 11:31:23   
anajid
Magnetic i kod nas siju sa tim koncima koji se vade,ne ispadaju sami.Meni je patronazna dosla kuci osmi dan cini mi se i izvadila konce.A bili su toliko stegnuti da me i sada boli i pece kad s esetim.user posted image

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 462
7.4.2012 11:36:11   
NadaR
Ja sam imala neke koji sami ispadaju .user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 463
7.4.2012 11:46:11   
Lilla
I ja sam imala te, ali meni su ispadali i poslije 6 sedmica, a rekli da treba da ispadnu poslije 2 sedmice. E kad se sjetim koja sam ja budlaa bila. Odmah isto vece poslije porodjaja (a sili me 2 sata, ne znaju ni oni koliko sam konaca imala), cucnula zena i pakuje torbu da se selim u drugu sobu. A konci rezu li rezu. Drugi dan izasla iz porodilista i isla sa mm-om u apoteku i u prodavnicu po neke sitnice, mama cuvala H. Sjedila, cucala, hodala, ma sve kao da se nisam porodila, zato su mi mozda konci tako kasno i ispali, stalno sam natezala rane (bilo ih je vise jer sam sama popucala). Drugi put 8ako ga bude) cu i ja pametno, sad znam.

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 464
7.4.2012 12:00:36   
cicimummy
planiram danas da pozovem lekara i da pitam kakvi su to konci...jel se resorbuju il sta rade...bas sam zabrinuta...pogotovo ako budem trebala opet na ono seciranje od juce...al rece on meni da ispadaju sami...patronozna mi je danas rekla da je i ona to mogla al da nije htela da me traumira i da joj ostajem u losem secanju posto sam njena poznanica...nemam pojma..znam da je uzasno i da molim boga da ispadnu jos ta dva da ne moram opet na ono mucenje...gore mi je to od porodjaja :(

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 465
7.4.2012 12:02:04   
cicimummy
Lila i ja sam tako kao ti. Pomagala drugim zenama oko beba,isla gore dole,kad sam dosla kuci kao da se nisam porodila.Treci dan usisavala lickala kucu i tako. Nije mi kasno da se smirim i pustimm da sami od sebe otpadnu

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 466
7.4.2012 13:21:59   
magnetic
IZVORNA PORUKA: Nada RR

Ja sam imala neke koji sami ispadaju .user posted image
I ja isto,mislila sam da se sve porodilje takvim koncem usivaju

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 467
7.4.2012 13:30:02   
Ana RR
Meni je dr rekla da dođem da ih skine ako me mnogo budu zatezali a da će sami svakako ispasti do mesec dana. Prvo mi je ispao neki veliki, mislim da je to unutrašnji, a spoljne nisam ni primetila kad su ispali. 

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 468
16.5.2012 16:47:06   
Bebilina
Nisu me sekli, ali jesam pukla- II stepen, ne znam koliko konaca- samorazgradljivih.
Mala je imala obim glave od 37cm ali se ovde epiziotomija ne praktikuje jer rane od pucanja su prirodnije, lakse i lepse zarastaju.
Ja nisam nista mazala, ali sam sedela u kupkama od mineralnih soli i od starta puno setala (setnja povecava prokrvljenost medjice i tako i zarastanje).
Od starta sam dojila sedeci, 4-5 dan mi je babica recnula povrsinski sav koji je zatezao i nakon toga je bilo ok. Protiv bolova nisam nista pila.

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 469
16.5.2012 17:15:31   
Bebilina
E inace nikada od porodjaja nisam imala problema sa medjicom i mestom gde je zarasla. Nije me bolela, ne smeta pri odnosima, nisam nista osecala na promenu vremena, oziljka nema... To navode kao jos jednu prednost pucanja u odnosu na secenje. user posted image

< Poruku je uredio Bebilina -- 16.5.2012 17:16:43 >

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 470
16.5.2012 17:19:12   
MicinaMama
Uh mene su zasekli i to dobro....bolelo me kao u oku,nocima sam plakala posle poroda,sada osecam i na promenu vremena uvek.Ne zelim opet da mi se sve to ponovi pa pijem sada maslinovo ulje...ali eto doktorka kaze da je ova beba kratna a bas debeljuskasta,ako tako nastavi bice tezak porodjaj.

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 471
16.5.2012 17:19:20   
Verus
I meni isto tako Bebilina-sa cerkom sam II stepen pukla sa sinom, ma ni kao I se nije racunao, jedva par savova.  Kad pukne, i usije se, zaraste bolje, jer tkivo prirodno pukne slicno cik cak liniji, a naravno, kad seces ide ravno i nikad ne moze zarasti kao kad se pukne.  Hvala Bogu da u bolnici gde sam se porodila ne praktikuju secenje. 

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 472
16.5.2012 17:23:08   
MicinaMama
Ja se nisam otvorila vise od malog dlana pa me je ginekolog rasekao da beba se prirodno rodi....e sada mozete zamisliti koliko je to bilo raseceno.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 473
16.5.2012 17:52:51   
Torbica
Oba puta su me secnuli, oba puta po 3 sava. Drugi put su hteli bez, medjutim, poceo je da puca stari sav.. Iako sam mazala bademovim uljem od 7-og meseca, nije pomoglo da ne budem secnuta. Mada ovo drugi put je bilo pesma, nisu mi zategli konce kao prvi put pa sam za par dana bila svoja, sama povadila konce. Nije zatezalo, na srecu. Nadam se da cu opet tako proci.

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 474
16.5.2012 17:53:52   
Verus
jojuser posted image
IZVORNA PORUKA: MicinaMama

Ja se nisam otvorila vise od malog dlana pa me je ginekolog rasekao da beba se prirodno rodi....e sada mozete zamisliti koliko je to bilo raseceno.

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zna li beba u stomaku šta mama jede?
Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...
Curtis Means je najranije rođeno dete koje...
Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here