|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
2.5.2012 23:01:56   
minavb
user posted image Ko da si mi zena kiflu ti tvoju!

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1851
2.5.2012 23:41:53   
Anoniman
Ne dajem joj hleb uz ručak, za doručak obično kupim neku integralnu kiflu ili štapić pa mackamo pavlakom i slično. Prženicu pavim od hleba koji mi taj dan jedemo, vala neću kupovati ceo hleb za jednu prženicu, isto važi i za poparu. Ovih dana ću da aktiviram mini pekaru.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1852
3.5.2012 0:31:04   
Yula
Ne dajem cesto bebi hleb, mozda jednom u par dana, da se malo zanima dok mi npr. rucamo i to bude obican hleb koji i mi jedemo, znaci baget ili neki koji je nesto kao nas domaci hleb. Na leto idem u Srbiju i mislim da cu majku da cimam da nam malo mesi pravi domaci,a ko bude raspolozena. Nisam nesto za te kao integralne varijante za male bebe, kasnije svakako.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1853
3.5.2012 6:45:31   
minavb

IZVORNA PORUKA: Yula

Nisam nesto za te kao integralne varijante za male bebe, kasnije svakako.

Zbog cega? Inace, beba od 9 do 12 meseci vise nije mala beba.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1854
3.5.2012 23:53:30   
nenja22
davala ovih dana detetu po malo gibanice, pite sa sirom, prženice i pitam se da li se može reći da sam jaje uvela komplet? mislim da ću sledeće dati i palačinke, računam da je to to...

a kroz današnji domaću cheese cake, aka rođendansku tortu, probao je i jagode...dobiće po malo i narednih dana, pa da navalimooo! prošle godine ih ne jedoh zbog dojenja, ove ima da nadoknadimo zajedno, nadam se!

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1855
4.5.2012 11:03:54   
minna
nenja, kad mu das npr sad palacinke posle toga mu daj po malo belanceta bas, cetvrtinu, pa polovinu pa celo, tako smo mi za svaki slucaj.

Srecan vam rodjendan!!!

V jagode nece ni da proba, a kad sam mu par puta uvalila na prevaru odmah pljune...a ja ih toliko volim, bas me nervira, ali voce generalno od skoro slabije jede...

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1856
4.5.2012 11:32:13   
Ana RR
Jel znate kako se sprema prokelj? Koliko dugo se kuva? Ja to ne jedem a hoću da uvedem Marku.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1857
4.5.2012 11:36:12   
Anoniman
i mene zanima kako se sprema prokelj, jer ni ja to ne jedem, a kseniji bih uvela.

sto se hleba tice, ksenija jede hleb koji mi mesimo, zbog aditiva ne jede kupovni. razmisljala sam da joj dam kiflu iz nase pekare, one nemaju aditive u sebi.
i mene je zanimalo da li smem da joj dajem integralni hleb? mi za nas spremimo integralni, a za nju obican beli. u integralni stavljamo psenicno integralno brasno, razeno, crno.. susam, laneno seme, seme bundeve, suncokreta i svasta nesto.. ne znam da li je previse mala da to jede???

< Poruku je uredio Macaki -- 4.5.2012 11:47:59 >

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1858
4.5.2012 11:40:17   
lesica
Ja ga spremam tako sto ga stavim u kipucu vodu nekih 15 minuta da se iskuva,pa ga onda ocedim,a u drugoj serpici na malo mslinovog ulja izdinstam malo luka i sargarepe pa u to dodam prokeljda se malo dodinsta skupa,i na kraju zacinim. E da,inace ja uvek kuvam prokelj u vodi u koju dodam kim i jos po koje zacine,tek da mu malo izvuce miris mada i kim da ne padne tesko za stomak.
I da ne zaboravim ovo cesto L izmesam sa pavlakom ili kiselim mlekom.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1859
4.5.2012 11:42:31   
Ana RR
Lesice, ja još uvek nisam počela Marku da dajem dinstani ili pečeno, kuvam mu u aparatu za kuvanje na pari. Jel mogu npr. da skuvam meso, krompir i praziluk, pa 15 min pred kraj dodam prokelj, i onda sve izmiksam? 

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1860
4.5.2012 11:42:45   
minavb
A što ne izbaciš svo to seme kad već praviš pa da dete jede sa vama? Deca treba da jedu proizvode od celog zrna, a to je integralno brašno i proizvodi od integralnog brašna. Ja sam i poparu od integralnog hleba pravila.
Prokelj ne mora dugo da se kuva, 10ak minuta, a ako ga dinstate na puteru, prethodno ga blanširajte 2-3 minuta.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1861
4.5.2012 11:44:54   
lesica
Ma mozes i tako. A kazem ti da je i u kombinaciji sa pavlakom super-jos kad se ohladi kao neka salata bude (za nas velike user posted image )

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1862
4.5.2012 11:47:05   
Anoniman
mina, ona je do sad jela hleb bukvalno igrajuci se dok mi jedemo, znaci samo je mrvice uzimala i jela. zato je i nisam shvatala ozbiljno. user posted image
mogla bih tako.. znaci, onda je tvoj predlog da napravm hleb bez semenki ali od kog brasna? da stavim samo graham npr. ili samo psenicno integralno?

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1863
4.5.2012 11:50:17   
Ana RR
Mare obožava jogurt i pavlaku tako da će mu se sigurno dopasti user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1864
4.5.2012 11:50:52   
Anoniman
Ja prokelj kuvam zajedno sa mesom i krompirom, samo ga naknadno dodajem, da se ne prekuva. 

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1865
4.5.2012 11:53:32   
minavb

IZVORNA PORUKA: Macaki

mogla bih tako.. znaci, onda je tvoj predlog da napravm hleb bez semenki ali od kog brasna? da stavim samo graham npr. ili samo psenicno integralno?

Kako god uradiš, nećeš pogrešiti.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1866
4.5.2012 11:53:43   
Ana RR
Tash, tako sam i mislila user posted image

A jel dajete beli luk? Ili on ide posle godine, moram pogledati u knjizi..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1867
4.5.2012 11:58:11   
lesica
Anci,ja sam vec oko 9 meseci pocela L da dajem da klopa sve sto i mi naravno od onog sto je vec jela. I u takvim situacijama se desavalo da po negde ima po malo belog luka,mrva dve bibera i jos po kog zacina. I cini mi se da se tek tad projela onako kako treba.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1868
4.5.2012 12:07:12   
Ana RR
Ja nisam do sada koristila začine, mada on lepo jede. Beli luk je zdrav ali pošto on ne sme dugo da se kuva ne znam da li će mu biti jak, možda za početak ubacim samo parčence čisto zbog ukusa.

Jedini problem je što on neće da jede ako u kašici nema krompira tako da mu bukvalno svaki dan stavljam po komadić. Ne znam zašto, valjda mu je drugačija tekstura mada mu ja ne blendam da bude baš kašasto već ostavim i komadiće, neka žvaće. Jabuku gricka, krušku, bananu, sve to jede u komadima, plazmicu mu dam da sam gricka, ja mu samo držim šolju sa jogurtom.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1869
4.5.2012 22:12:22   
Yula

IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: Yula

Nisam nesto za te kao integralne varijante za male bebe, kasnije svakako.

Zbog cega? Inace, beba od 9 do 12 meseci vise nije mala beba.

Ne znam, negde sam procitala/cula da svasta nesto stavljaju u te integralne hlebove pa ne bih jos da rizikujem, mada mi jedemo hleb sa raznim semenkama.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1870
4.5.2012 22:21:42   
minavb
Sta mogu da stavljaju u te hlebove osim integralnog brasna? Pisu ljudi svasta, ne znaci da je istina. Uvek mozes sama da ih pravis. Za decu i odrasle, najbolji su proizvodi od zita dobijeni meljavom celog zrna. user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1871
4.5.2012 22:22:10   
Yula
lesice, ovako kako ti spremas, tako moja sveki sprema za nas odrasle i ja cu Lazaru uskoro poceti da spremam slicno kao i za nas, dinstano, ali cu svakako jos dugo ostaviti kuvano povrce na pari, mislim da je ono zdravije, cisto zbog neke navike koju zelim da zadrzi sto duze.

Ja prokelj kuvam odvojeno, u vodi u otvorenoj posudi. MOzda nema potrebe za tim, ali koliko sam se informisala ( i ovde na rr, a i u knjizici koju sam dobila u bebi savetovalistu ) naglasavaju da se tamno zeleno lisnato povrce treba kuvati u vodi u otvorenoj posudi zbog izveznih nitrata/nitrita, koji tako isparavaju i manje se zadrzavaju u hrani, a stetni su. Zato tako kuvam prokelj, blitvu i brokoli, sve ostalo u baby cook-u na pari.

Moj bebac sve voli da jede na kasikicu, tako smo ga navikli. Hleb jede iz svoje ruke, ali ako mu ja dajem npr.kolutice banane iz moje ruke, nece. Ni on sam nece da je uzima i jede, ali ako kolutic stavim na kasikicu, hoce. Bebe su robovi navika i za sve sto zelimo smao treba da radimo mic-po-mic user posted image Ja mu nisam nista davala de jede sam, osim hleba i eto, ali sutra ujutru cu videti da mu dam bananau da gricka. takodj, sukoro planiram da mu dam i sveze voce, najverovatnije krusku za pocetak jer je najmeksa, pa da se navikava sam da jede. Mada, jesce ceo zivot sami, jos su oni bebe, bar do pune 2 godine, posle vec mogu i sami da se sluze user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 4.5.2012 22:23:49 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1872
4.5.2012 22:31:13   
Yula
Mina, u Srbiji sam jedno vreme stalno kupovala onaj nas obicni polucrni ili crni hleb, dok mi neko ne rece da tu ide samo ono skart brasno i da pojedini pekari navodno stavljaju i pepeo u brasno da bi imalo tamniju boju,ma svasta nesto. Mozda to nije istina, ali eto od tada u Srbiji nisam jela crni hleb. Davno je to bilo pa sam zaboravila detalje.

Inace sam mislila da je rano za bebe da jedu hleb od integralnog brasna, ove kasice od zitarica sto prave, ne verujem da su one od celog zrna, vec samo od one sredinice ploda.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1873
4.5.2012 23:58:52   
minavb
Mozda su nekad privatne pekare tako radile, ali sada toga sigurno nema.
Postoje decije kase od celog zrna zita, a preporucuje se i integralni pirinac.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1874
5.5.2012 0:07:31   
Yula
Meni bebac reagovao alergijom na integralni pirinac. Bas planiram ovih dana da skuvam psenicu i da je sameljem i vidim hoce li je bebac jesti. Tako neka kombinacija pretpostavljam da moze?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here