|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
25.4.2012 10:56:07   
cockic
i mi ce mo skidati pelene cim se usaglasi ova temperatura.
tepih u stanu ni mi nemamo sto mi je i za odrzavanje stana lakse samo voda dzoger
i neki put nesto za parket i to je to.

nego da li vasa deca idu u vrtic meni je sad to nekako zeznuto,ja kad bi pocela vikendom
ok,ali bi onda u ponedeljak u vrtic morao pelenu user posted image
jedino da ga nedajemo neko vreme,ne znam kako se to tad radi.koliko je to vremenski
15 dana ili mesec sigurno sve zavisi od deteta.

jer da ga saljem u vrtic morao bi da ima brdo presvlaki a i neverujem da bi one
na to pristale da im pisa gde stigne.

ako neko ima odgovor na moja pitanjca bice super.hvala

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 726
25.4.2012 10:59:39   
Modessty
cokic pa trebalo bi da ih vaspitačice tamo uče da koriste nošu. Danilo ne ide u vrtić tako da nemam pojma kako je tamo

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 727
25.4.2012 11:01:33   
*Alexx*

IZVORNA PORUKA: ana77
Tako sto se upiski ce nauciti da pravi vece razmake izmedju piskenja, mislim da se to ne dogadja narocito spontano, bar kad su mladji.

Upravo obrnuto - baš se i događa spontano, kad se razvije taj refleks zadržavanja mokraće i kake.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 728
25.4.2012 11:04:23   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: cockic

nego da li vasa deca idu u vrtic meni je sad to nekako zeznuto,ja kad bi pocela vikendom
ok,ali bi onda u ponedeljak u vrtic morao pelenu user posted image
jedino da ga nedajemo neko vreme,ne znam kako se to tad radi.koliko je to vremenski
15 dana ili mesec sigurno sve zavisi od deteta.

jer da ga saljem u vrtic morao bi da ima brdo presvlaki a i neverujem da bi one
na to pristale da im pisa gde stigne.

ako neko ima odgovor na moja pitanjca bice super.hvala

Nas su upravo vaspitačice i "naterale" da mu skinemo pelenu. Mi smo počeli za vikend, one nastavile u toku nedelje. Sve u dogovoru sa njima. Nosila sam mu tri presvlake, retko kad su sve tri bile potrošene. Zato je jako bitno da ima razvijen taj refleks zadržavanja, tj. da mu je 2-3 sata suva pelena. Jer, ne vredi ako svakih pola sata piški.

Opet, kažem - moje mišljenje, ne želim da se pravim pametna user posted image

< Poruku je uredio *Alexx* -- 25.4.2012 11:05:37 >

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 729
25.4.2012 11:07:27   
cockic
Ma uce ih sedi on ali u vreme kad one hoce user posted image tj posle svakog obroka
ih stavljaju na nosu.ali to ne znaci da ce on tad obaviti nuzdu.

ja cu sad za vikend probati user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 730
25.4.2012 11:11:55   
Jovana131
Ovde u vrticu,ako ti odlucis da skines detetu pampers, i oni mu ne stavljaju, vise obracaju paznju na dete tad i cesce ga stavljaju na nosu. Po meni je bolje da nekih nedelju dana dete ostane kuci, dok shvati malo sta se desava. Ja od sutra cerkicu ne saljem u vrtic do posle praznika,pocela sam kuci da joj skidam pampers i za sad je ok. Juce je rekla da hoce da piski, ja sam joj rekla skini gacice i sedi na nosu. Ona je lepo otisla,skinula se i ispiskila,cim je zavrsila ustala je,isto tako i kad joj se kakilo. Tako da se nadam da ce se za kratko vreme privici da trazi nosu. Videcemo..

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 731
26.4.2012 15:39:40   
bojanica7
pridruzujem se :) i ja sam odlucila da probam ovog leta.
imam iskustvo od pre dva meseca jer je imala kandidu, pa sam forsirala gacice sto vise. i tako deset dana. pisanje i kakenje u gace (voli da ih nosi), nista joj ne smeta, i obozava da gazi barice koje pravi :)
e sad, to je bilo pre dva meseca, kad nije mogla da smisli nonu, a sad mi donosi nonu i zeli da sedi na njoj. nekad piski, nekad kaki, nekad nista, al mi kul sto je raspolozena za to. :) i kad je ponudim da piskim hocem al nikad ne trazi, vec joj nona ko igracka.
jedini problem mi je sto jako cesto piski. videcemo :)

Panta rei

(odgovor članu Jovana131)
Direktna veza do poruke: 732
26.4.2012 15:43:24   
Verus
Nama nikako ne ide! Vec se bacam u frku oko toga, jbt ima 2 godine...zeza nas to obdaniste, bila je u grupi kod jedne babe koja je bila super i drzala i "pecala" je, a sada su bas losi po tom pitanju...sad je u fazi da dodje i kaze da se ukakila. Al kad ume da kaze, bogme vreme je i da ide na nosu! Bas sam tuzna zbog toga.

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 733
26.4.2012 16:39:29   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Verus RR

sad je u fazi da dodje i kaze da se ukakila. Al kad ume da kaze, bogme vreme je i da ide na nosu!

Kao i KL i baš se pitam da li je to taj momenat već ili ne (napisala unazad, ali niko ne odgovara na moj postuser posted image ).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 734
26.4.2012 16:47:47   
Anoniman
NM, ja mislim da je ona dovoljno velika da joj skineš pelenu. Dete sa preko dve godine bi trebalo da moze makar malo da kotroliše mokrenje, a kakenje bi trebalo da ume lepo da najavi. Naravno, to "trebalo" ne podrazumeva da su sva deca ista, ali po mom viđenju svega toga, pohitaj dok ti beban pretezno spava i siki da nju odvikneš od pelene, jer znaš i sama da su deca nazahtevnija sa par meseci (ili je to tako samo kod mene bilouser posted image ). U svakom slučaju, ja mislim da treba da joj objasniš lepo sve, mozda jedan dan da joj nudiš nonu uz pelenu, i onda potpuno da skineš dnevnu pelenu. Sa druge strane, ako i sačekate jun-jul, ništa strašnouser posted image

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 735
26.4.2012 20:25:14   
New Mom
Hvala, Nedjo!user posted image
Danas je npr. opet sama tražila nošu i sve obavila u njoj.
Nego ona se užasava sadržaja noše i počne da histeriše da se skloni čim to uoči.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 736
26.4.2012 20:28:51   
Anoniman
user posted image Prava mala damauser posted image Jesi joj objasnila da je to isto što i u peleni, i da je bolje da baciš nego da ostane u peleni? Možda da ti pomogne da zajedno prospete u šolju? Nemam iskustva sa tim, valjda će se neko javiti sa savetomuser posted image

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 737
26.4.2012 20:34:08   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

user posted image Prava mala damauser posted image

user posted image
Pokušavam, ali nisam još uspela da doprem do nje.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 738
26.4.2012 21:14:58   
bojanica7
ne znam, NM, kao sto znas , ja nemam iskustva, al mi lici kao da to ide svojim tokom :)
a ja sve nesto kontam da kod kuce budemo u gacicama a napolju u pelenama, a da joj svakako sve vreme pitam jel joj se piski, cisto da ne moramo po igraloistima i gradu da se presvlacimo. samo ne znam, da je ne zbunim time. kontam da necu. dakle, sednemo u nosu i piskimo i kakimo, i sad je smao fora da je naucim da me zove pre nego sto uradi. ajd videcu kako to ide u praksi :)

Panta rei

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 739
26.4.2012 21:53:09   
New Mom

IZVORNA PORUKA: bojanica7

i sad je smao fora da je naucim da me zove pre nego sto uradi. ajd videcu kako to ide u praksi :)

Kod KL je očigledno kad to radi, pa je pitam da li kaki, ona kaže "da" i onda "nona (noša)". Ali ne znam uopšte kako da krenem.
Jednostavno samo prestati da joj oblačimo pelenu?user posted image

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 740
26.4.2012 23:53:16   
madre

IZVORNA PORUKA: New Mom

Ali ne znam uopšte kako da krenem.
Jednostavno samo prestati da joj oblačimo pelenu?user posted image

to je i moja dilema... on kad pocne da kaki i piski uvek kaze kaka, ja znam da provalim sta radi. ali jednostavno je nemoguce stici staviti ga na nosu jer je on vec zavrsio sa piskenjem, a ukoliko kaki plasim se da ga ne prekinem da ne pocne da zadrzava, jer ima jako tvrdu stolicu, pa da posle ne moze da zavrsi na nosi. ali kad god mu je ponudim on nece, osim kad sve lepo zavrsi u peleni.
i ja mislim da pocnem kad krene lepse vreme, tako sto cu mu oblaciti samo gacice i mislim da cu mu tad vise smetati da bude mokar i ukakan i da ce biti lakseuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 741
27.4.2012 10:13:44   
minna

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

user posted image Prava mala damauser posted image Jesi joj objasnila da je to isto što i u peleni, i da je bolje da baciš nego da ostane u peleni? Možda da ti pomogne da zajedno prospete u šolju? Nemam iskustva sa tim, valjda će se neko javiti sa savetomuser posted image

Ovo je i neka moja ideja, mislim da ce Vladi to biti ultra zanimljivouser posted image tako da sam vec pokusavala da mu objasnim to, al od tad nikako da se ukaki u nosu...pa da vidi kakva je to akcija

madre V isto uvek kaze kaka i ja dok je donesem i skinem ga on se vec ukaki, ili mene mrzi da ga skidam a nisam sigurna da li me zeza ili stvarno hoce da kaki, ali u sv sl ce biti mnogo lakse kad bude toplije.

Probacemo pa sta bude, ako ne bude spreman ostavicemo to za kasnije...necu uopste da se nerviram oko toga

off - bojanice pa dugo te nije bilo na rruser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 742
27.4.2012 10:26:32   
Figaro88
Mi smo prosle godine u maju skinuli pelenu,cim je bilo dovoljno toplo da moze da bude samo u gacicama i sorcicu.Pre toga sam joj u peleni pokazala da se ukakila i objasnila joj sta je radila,i brzo je se navikla,za nekih nedelju dana,posle toga se desilo mozda dva tri puta da se upiski.I ja sam je pustala da sama prospe u solju iz nose,to joj je bilo bas zanimljivo i pustanje vode...

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 743
27.4.2012 10:39:56   
jovicaa
mi bi polako da krenemo da odvikavamo aleksa... ali kako?
on hoce da sedi na nosi i po sat vremena, ali jedino uz crtani, nekad piski nekad ne.
uglavnom mislim da ne konta... jos uvek nista ne zna o piskenju i kakanju i ne govori... kako nauciti nemusti jezik da upotrebljava nosu?

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 744
27.4.2012 10:54:36   
Olga75
Jovice , dok ne konta nema svrhe
ali evo dolazi lpo vreme pa ces ga skinuti u gace i kad par puta bude mokar i ukakan shatice odakle to dolazi pa ce poceti da trazi nosu

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 745
27.4.2012 11:12:51   
Anoniman

Hvala, Nedjo!user posted image
Danas je npr. opet sama tražila nošu i sve obavila u njoj.
Nego ona se užasava sadržaja noše i počne da histeriše da se skloni čim to uoči.user posted image

To i Marko radi. Čim ispadne komadić iy guze, ustaje i viče "baci", a to što mu usput iz guyice ispada svuda po kupatilu, to se ne važi. user posted image

Jednostavno samo prestati da joj oblačimo pelenu?

Moje iskustvo kaže DA! Ali, to onda nema napolju imam pelenu, unutra nemam, mali su da bi razumeli, a smatram da je napolju hladno da se svako malo upiški.

IZVORNA PORUKA: jovicaa

mi bi polako da krenemo da odvikavamo aleksa... ali kako?
on hoce da sedi na nosi i po sat vremena, ali jedino uz crtani, nekad piski nekad ne.

ja sam stava da noša nije stolica i nije igračka. Takođe sam stava da se na noši ne sedi po sat vremena. Ako za 5min ne uradi ništa, dete treba dići, pa ga opet staviti za 15ak min.

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 746
27.4.2012 11:14:05   
IVA 11
Evo naseg pocetka: Danima ga 3 puta stavljam bez pelene, u gacice. Nekad se popiski u gacice, nekad ne. Uglavnom cim se popiski place i histerise i krece da se skida. Ovo iziskuje mnogo strpljenja, tako malo po malo se odvikava. Nekad trpi, pitam ga da li mu se piski i on trazi tutu, pa piski u nju i uziva da zajedno prospemo sadrzaj u wc solju. Prije nije htio da ziv sjedne na nju da piski, sem da kaki, a sad imam osjecaj da je povezao da prosipamo zajedno, pa mu je milo i hoce da sjedne i obavi posao. user posted image
E sad, ja se nocu ne bih usudila da ga stavljam bez pelene jer mu je ujutru teska 1 kg cini mi se( a spava od 20 h do 8 ujutru, ne budi se da pije).

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 747
27.4.2012 11:14:39   
Modessty
Danilo je juče tražio nošu da kaki ali dok je moja baka otišla po nošu i skinula ga on je već završio kakanje u pampersu. Sedeo je na noši ali za džabe. Znači da već zna kad mu se kaki. Samo još da uvežba da kaže na vreme user posted image
Sutra definitvno skidamo pampers preko dana. Spremila sam se psihički na pranje veša ceo dan i brisanje za njim. Nadam se da će brzo da ukapira. Jedino se plašim da će možda da traži pampers. Šta onda?

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 748
27.4.2012 11:17:24   
Anoniman
Onda kroz sprdnju kažeš NEEEE, TI SI VELIKI!, i brzo nađeš nešto zanimljivo da mu odvučeš pažnju. user posted image

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 749
27.4.2012 11:18:37   
Modessty
ma izborićemo se sa tim! user posted image nadam se user posted image
sad razmišljam dal da kupim veliko ili malo pakovanje pampersa :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here