|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
19.4.2012 12:14:14   
Snelle
Alexx, nisam u toku, jeste li vi skinuli pelenu? Sećam se da si pisala da ste se baš mučili sa tim.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 701
19.4.2012 12:16:30   
Lilla
Da, kao sto se uce na cvrstu hranu postepeno, nesto u tom fazonu je i ovo. Ali sve mi se cini da je beba od 6 mjeseci premalena za to, pa cu ja ipak da pricekam dok ne bude veci.

Ana, ti si Mareta vec pocela navikavati da bude bez pelene, ili?

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 702
19.4.2012 12:19:52   
*Alexx*
Jesmo. Mi smo pokušali sa dve godine tom gerila metodom skidanja u gaćice i završili neuspehom user posted image
Onda je krenuo u vrtić, tamo su ih stavljali na nošu, i u februaru smo skinuli pelenu. Jedno mesec dana je bilo povuci-potegni, ali se upiškio možda 5-6 puta. Ja sam se opustila tek relativno skoro. Sam traži da ide na nošu, u parkiću piškimo uz drvo. Milina user posted image Noću mu još uvek stavljam pelenu, ali i to ću uskoro ukinuti.

IZVORNA PORUKA: Snelle

Alexx, nisam u toku, jeste li vi skinuli pelenu? Sećam se da si pisala da ste se baš mučili sa tim.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 703
19.4.2012 12:23:05   
minna

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

IZVORNA PORUKA: minna

Po meni je sve do otprilike 18 meseci bezveze pokusavati. Mislim moze da se 'hvata' al nije to to, dok im se ne razvije taj refleks. Bar ja tako mislim, a sad svako radi kako misli da treba.

Ja mislim da se to stavljanje na nošu sa 6 meseci više odnosi na upoznavanje sa nošom, da kasnije ne bi došlo do odbijanja noše.

To da, mada mi je sa 6 nekako opet rano, mozda kad pocnu stabilno da sede, mi smo je kupili tek sa oko godinu dana cisto da zna da to postoji. Seo je na nju mozda 5 puta po 2 sekunde od tad, uglavnom voli da je stavi na glavuuser posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 704
19.4.2012 12:44:17   
Sanchy
Nisam mislila nista lose,nego sudim po sebi ,na primer mene je mama odvikla sa oko 15 meseci,brata priblizno tu negde a mm je rekorder sa deset je isao na nosu...e sad ako smo mi mogli pa valjda ce moci i nas bebac?ali tada nije bilo pampersa pa sam zato predpostavila da je to najveci problem danas u odvikavanju....

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 705
19.4.2012 12:48:11   
Shishica
Ne mogu preko Opere da pisem poruke... user posted image

Ja cekam toplo da skidamo pelenu. Shvatila sam da je uzasno mucno da perem sem gaca i pantalonice user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 706
19.4.2012 12:58:17   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Lilla

Ana, ti si Mareta vec pocela navikavati da bude bez pelene, ili?

Ma kakvi, ja o tome i ne razmišljam još uvek. Neću da ga silim uopšte.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 707
19.4.2012 12:58:47   
Anoniman
Ja ne bih rekla da pampers ima neke posebne veze sa detetovim poimanjem skidanja iz pelene, nego da on više igra ulogu kod roditelja, jednostavno - lakše je promeniti pelenu nego prati pamučne, tako da roditelji često ne žure sa skidanjem pelene.
Meni nije bezveze ni da dete sa 16 meseci, ni sa 30 skine pelenu. Jednostavno, deca su potpuno drukčija, kao i roditelji. Tempo života je takav da je neverovatno očekivati da roditelji jednog aktivnog deteta od 15 meseci rade ceo dan, pripremaju obroke, spremaju kuću, imaju vremena da detetu pročitaju priču, pomaze se, poigraju, i pored svega toga da forsiraju dete da ide na nošu sa 16 meseci, što ako dete nije spremno svakako jeste mukotrpan proces.
Ja nisam radila, i N je potpuno skinuo dnevnu pelenu sa 21-22 meseca, a nošu je aktivno koristio od 18. I opet mi je bilo muka od upišanih gaća, pantalona, mokrog parketa, tepiha i nemogućnosti da dve nedelje odemo dalje od prodavnice.

Nemojte biti isključivi, svako dete je svet za sebe, i svi mi svojoj deci želimo samo najbolje, ništa manje od togauser posted image

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 708
19.4.2012 13:07:09   
Ana RR
Nedjo, like user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 709
19.4.2012 13:07:44   
tijatija
J a sam stvarno mojoj deci uspela skinuti pelene svaki put s proljecal oko 18 mes su imale . Znaci maj je bio kad smo im rekli "cao" i do septembra prvog dana vrtica sve je bilo daaaaleko iza nas. Mi kad smo jednom skinuli nismo vise vracali , jedino nocu i to vema kratko, cim smo se budli skroz suvi. Bilo je svega prvih 10 dana po kuci user posted image , maknem sve tepihe pa i nije to tako strasno.Nigde nismo isli prvih mesec ( jer nisam vracala pelenu) to se podrazumeva kucno sedenje ali zato kad smo se resili toga sve smo posle nadoknadili user posted image
Otprilike nam je trebalo dva meseca dok nismo postigli 100% rezultat.
Mada smatram da svako dete je svoja prica , kazu da sa decacima ide teze e to nezAM kod mene su sve same curice user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 710
19.4.2012 13:18:46   
Leana
Ne pišem tako često ovde, ali mi je ova tema zanimljiva jer tražim ideje za što brže /bezbolnije skidanje pelena koje me čeka.
Samo sam htela da kažem, Nedjo RR, svaka čast kako razmišljaš i pišeš!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 711
25.4.2012 8:38:42   
Modessty
Žene da nije RR ja ne bi preživela ni početak uvodjenja čvrste hrane ni prestanak dojdnja a sad ni skidanje pampersa user posted image
Nedjo zaista mnogo znači ovaj tvoj post. U par rečenica si mi olakšala period koji me čeka.
Ja planiram sad za vikend da mu skinem pampers. I jasno mi je da će mu trebati vremena. Zato i hoću to sad da uradim jer neću raditi 9 dana, pa bar tih prvih dana da budem ja tu a ne baka. Spremna sam i na presvlačenje i piškanje svuda po kući user posted image
E sad nisu mi jasne neke stvari:
1. šta da radim kad idemo napolje u park ili tako negde? Nekako nisam za to da po lepom vremenu sedi po ceo dan u kući.
2. Danilo pre spavanja popije oko 250ml mleka i to na flašicu. I naravno da mu je ujutru pampers pun toliko da mu je na primer jutros i prešlo na pižamice. Šta s noćnim mokrenjem?!
3. Da li da svuda nosimo nošu? Ili odmah da navikne da nema noše svuda nego da mora da se snalazi
Znam jedino da kad skinemo pampers makar i samo preko dana nema više vraćanja. uhhhhh user posted image

(odgovor članu Leana)
Direktna veza do poruke: 712
25.4.2012 9:05:19   
Modessty
Dobro hoće li neko iskusan da mi odgovori?! ili da neki savet?! user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 713
25.4.2012 9:09:53   
Olga75
sto se tice parka , stalno ces ga pitati da li mu se piski ali on prvo mora da shvati da mu se piski tj mora se par puta upiskiti i biti mokar
nocno piskenje , mozes ostaviti nocnu pelenu jos neko vreme nakon sto ih skinete preko dana ali znam da su mame nocu budile decu i stavljale na nosu , ja sam moju stavljala na nosu pre spavanja i nisam je budila , upiskila se par puta ali je i to vrlo brzo prestalo
nema neki univerzalni recept samo : pelena dole i polako i strpljivo user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 714
25.4.2012 9:12:29   
Anoniman
Mod, ja mogu samo da ti kažem kako sam ja radila: dnevna i noćna pelena su mi bile dva potpuno razdvojena pojma - dnevna je otišla sa 22 meseca, noćna sa 2,5 godine.
Jednom kad smo skinuli pelenu, to je bilo to, nema vraćanja na pola sata, ili dok smo u kolima. Prvo vreme sam nosila sa sobom onu bebeću torbu sa dve kompletne presvlake, ali se nezgoda nijednom nije desila. Da jeste, ne bih imala problem da ga presvučem i u parkiću - staviš ga da stoji kod nekog drveta, malo ga zakloniš, i presvučeš gaće i šorc za tren. Ili jednostavno idete kući, pa će onda piškenje u gaće prepoznati kao neki partibrejker.
nošu nikada nismo nosili napolje. Piškenje uz drvo, zalivamo da raste, pa gledamo da li je poraslo. Samo jednom mu se kakilo napolju, i to smo rešili tako što smo stavili najlon kesu na pod, on je čučnuo preko mm ruke, kesu smo pokupili i bacili, i gotovo.
Dva meseca nakon skidanja pelene se N krstio, i to na Fruškoj Gori, znači put od 40 minuta u jednom pravcu, pa komplet krštenje, pa povratak nazad, i nismo stavljali pelenu.
I nezgode su ok, nije ništa strašno ako se dete upiški, dešava se i kad su malo većiuser posted image

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 715
25.4.2012 9:22:08   
indy_25
Pa kod mene je izgleda bas to problem zato sto kad smo vani ne usudjujem izaci bez pelene. Upravo smo u gradu i pelena je tu. Kad smo kuci trazi da piski i kaki normalno a nekad se desi i da se upiski i u gace. Meni se cini da ona nikad nece skinuti skroz pelenu. A najgore mi je i ta nocna kako cu je skinuti kad joj je uvijek ujutro pun pampers.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 716
25.4.2012 9:35:13   
*Alexx*

IZVORNA PORUKA: Modessty
E sad nisu mi jasne neke stvari:
1. šta da radim kad idemo napolje u park ili tako negde? Nekako nisam za to da po lepom vremenu sedi po ceo dan u kući.
2. Danilo pre spavanja popije oko 250ml mleka i to na flašicu. I naravno da mu je ujutru pampers pun toliko da mu je na primer jutros i prešlo na pižamice. Šta s noćnim mokrenjem?!
3. Da li da svuda nosimo nošu? Ili odmah da navikne da nema noše svuda nego da mora da se snalazi
Znam jedino da kad skinemo pampers makar i samo preko dana nema više vraćanja. uhhhhh user posted image

1. Mi smo kupili onu prenosnu nošu, i nju koristimo ako mu se piški, a mi smo u zatvorenom (lekar, tržni centar) ili mu se kaki - gde god. Ako smo napolju, piški uz drvo.
2. Ja Andrej još nisam skunila noćnu pelenu, iako bih, realno, mogla. Čekam toplije vreme da se ne prehladi ako se upiški noću a ne oseti.
3. Vidi tačku 1.

Ja sam već dosadna na ovoj temi, ali ako Danilo odbija da sedi na noši, nećeš puno postići. Isto tako, ako piški non stop, tj. nema one periode kad mu je suva pelena, isto nećeš puno postići, samo ćeš se nervirati. Bar je tako bilo sa Andrejem. Dakle, ništa na silu.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 717
25.4.2012 9:54:12   
Anoniman

1. Nosiš presvalku. Zato je najjednostavnije pelenu skidati leti, jer ti u tašnu stane brdo gaćica i šorcića, i ne popiški čarape, patike.
2. Ja ne znam ništa o ovome, Luka je noćnu pelenu nosio preko 4 godine.
3. Ja nisam nosila nošu, piškili smo u travi.

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 718
25.4.2012 10:04:07   
Modessty
Hvala vam puno puno svima!!! user posted image
Ja sam kao rešena da krenemo sa tim sada a u stvari sam sva prestravljena user posted image
Juče mi je recimo dok smo bili u dvorištu (kod mojih) tražio nošu . Reko mi je da mu se kaki, ja ga pitala za nošu on mi reko brzo da je donesem. I sedeo je na noši ali je već bio sve obavio u pampersu dok sam ja stigla. I kad se ukaki uvek traži da mu presvučemo pampers. Ali piškanje će biti problem. Nekad ne piški dva tri sata a nekad mu je pampers pun nakon samo pola sata od promene pelena.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 719
25.4.2012 10:06:06   
Anoniman
Mico, prvih dana će non stop biti upišan, ali šta sad! Nošu na dohvat ruke, prvih dana nudiš na pola sata, ja nisam nudila već skidala i stavljala na nošu. 

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 720
25.4.2012 10:16:19   
Modessty
Ma spremna sam ja na to Tash user posted image Sve se nadam da će to što ne voli da je uprljan ili mokar bude dobar podsticaj. ALi ne mogu da ga krivim ako nema osećaj kao za kakanje. Ma videćemo. Letos sam kod jedne japanke videla nešto kao ulažk za dete koje skida pelenu. Baš je super stvar. Ne može da zadrži sve ali bar da vremena da se stigne do noše ili toaleta. Ovde nisam našla tako nešto.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 721
25.4.2012 10:36:14   
New Mom
Mene je ova moja preduhitrila.user posted image Ja sam čekala da sama pojmi šta radi (da kaki, da piški) i da zna to da imenuje prvo. To radi poslenjih par dana, a sinoć me obaveštava da kaki i da hoće nošu. I sve lepo ode u kupatilo, ja je skinula, ona sela. Zvuči mi suviše dobro. Ali opet, sad će 24 meseca, kontam da može da pojmi, ne?
I šta sad dalje? Da joj nudim nošu a još ne skidamo pelenu?user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 722
25.4.2012 10:42:48   
ana77

1. Nosis presvlaku. Ja sam Sonji stavljala pampers kad idemo negde dalje da se ne bih maltretirala ali po lokalnom parkicu nisam. Upiski se, ja je presvucem i tako u krug :)! Tako sto se upiski ce nauciti da pravi vece razmake izmedju piskenja, mislim da se to ne dogadja narocito spontano, bar kad su mladji. Tvoj sin je vec veliki, on ce sigurno brzo ukapirati.
2. I Sonja popije 200ml pre spavanja na flasicu i bas smo pre tri dana zvanicno skinuli i nocnu pelenu. To mi je uspelo tako sto sam joj rekla da je ona sad velika devojcica i da je glupo da vise piski u pelenu i ona je prestala :)! Ne znam samo kako, mozda sam trebala ranije da joj kazem :D!
3. U parkicu ako trazi, sta ce ti nosa, nek piski na travu :)! Za dalje relacije, kao sto rekoh gore, ja sam joj stavljala pampers.

I da, skinula sam tepih u dnevnoj sobi posle nekog vremena jer je postalo uzasno :D :D :D! Ti bolje skini odmah :D!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 723
25.4.2012 10:46:20   
Modessty
user posted image Ja i nemam tepih nigde u kući. Ne računam mali tepih koji je samo za Danila i njegovo igranje na podu

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 724
25.4.2012 10:50:35   
Okica sljokica
New Mom meni lici da ona jako dobro zna sta hoce user posted image Koliko vidim imate novu bebicu u kuci i mislim da je cura resila da vas odusevi. Koliko sam cula starija deca koja dobiju batu ili seku ili postanu "gora" ili "bolja" tj naglo se menjaju. U vasem slucaju curica je resila da bude "bolja" i da impresionira mama i tatu svojom inteligencijom. To je divnouser posted image

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Mladeži kod dece: Kada je potreban pregled?
Mladeži su uobičajene promene na koži, prisutne kod većine ljudi, uključujući decu. Iako su obično bezopasni, roditelji ...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here