Anoniman
|
ajoj tash!!! ja tek sad sve citam. u poslednje vreme nista ne stizem. znaci, sutra stizu ostali rezultati? javi se cim ih uzmes! ja cu biti sutra citav dan kod mojih, ali cu svratiti da vidim sta se desava sa vama. kako mu je sad od banane, jel nije kakio posle toga? mi smo uveli gluten, 3 dana je jela griz. sutra cu joj dati hlebic. mama ce mi sutra umesiti jedan beli zbog nje, inace sprema integralni za mene, sa celim zrnima. sutra planiramo da krenemo sa svinjetinom, neka ceka mladi luk kad je do sada cekao. ne moze dete svaki dan jagnjetinu da jede, izacice joj na nos. posle luka ide dunja, konacno dodje na red.. ja sam juce bila kod mog alergologa. cisto da se posavetujem oko ksenije i moje eventualne terapije ovog proleca. inace, poslednji put sam bila pre 2 godine, kada sam planirala trudnocu. kaze dr s' obzirom na to da sam alergicna na polen drveca, trebalo je da dodjem krajem februara jer se tada krece sa terapijama. dala mi je neki antihistaminik za koji je na poslednjem seminaru cula da je bezbedan i da se minimalno izlucuje u mleko, a cak moze da se pije i u I trimestru. ne znam tacno kako se zove, da ne preturam sada po tasni... i rekla da krenem sa berodualom, da zastitimo pluca zbog porodicne anamneze (mama i tetka astmaticari). nisam sigurna da cu koristiti ni jedan od ta dva leka. ne bih da ksenija dobija antihis. kroz mleko ni minimalno jer treba da idemo ponovo na pric (doduse ne znam kada) ali ne bih da dobijem lazno negativne rezultate, pa se osmelim i dam namirnicu, pa napravim haos. drugo, ne bih da bude pod antihist. dok joj uvodim nove namirnice, jer ne mogu da vidim da li reaguje ili ne. trece, plasim se leka koji nisam nikada do sad pila.. a od kortiko bezim. meni je uradila pric na nutritivne jer sam insistirala znog K, ja nisam ni na sta od 16 namirnica alergicna. od inhalatornih znam od ranije da sam al. na polen drveca, duvan i macju i psecu dlaku. sto se K tice, rekla je da je rano da joj radimo pric na inhalatorne pre 3. godine. ispitivala me o njenoj alergiji, ekcemu.. rekla da joj sto cesce ispiramo nos fizioloskim, da se ciste kanali i da joj stavim na stapic za usi nisita mast pa u nos pre izlaska napolje. pitala sam planina ili more, kaze more je idealno za te probleme. ja rekoh ne volimo muz i ja, mi bismo pre na planinu. kaze na planini je cvetanje kasnije nego u gradu, znaci kada je ovde najgore, tada treba otici na planinu, jer tamo jos nije pocelo. BITNO rekla sam joj na sta je K sve nadjena alergija. pitala je kako se manifestovalo, rekla sam za ekcem. ali da je i kao mala imala puna 4 meseca grceve, povremeno kisele stolice, ona je na to samo odmahnula glavom i rekla: to je sve pod znakom pitanja! ee da.. sta vam jos nisam ispricala, to sam prosli put zaboravila! na kontoroli proslog petka nije bila nasa dr, nego druga, ta inace vazi za dobrog strucnjaka. gledala one papire od alergologa.. pa kada sam ja trazila da ponovo izvadimo krv zbog Hgb jer je bio malo nizi.. ona rece neka jede: junetinu, piletinu, zumance... to je dobro za krvnusliku. ja rekoh ona je alergicna na jaja. kaze nije tacno, ovde pise da je al. na belance! da, to je tacno, ali nas dr ne radi zumance, nego samo belance, verovatno jer ima vise slucajeva al. na belance. kaze ona: zumance neka jede slobodno, to sme. ja nista, precutah ali se mislim u sebi, ma da, kako ne... jos je pitam za mmr vakcinu, ona kaze ih, pa znate li vi kakvu neko alergiju na jaja mora da ima da ne bi primio tu vakcinu? pa mi i alergicnu decu vakcinisemo sa mmr, nece biti problema, primice ona to normalno. bila sam
|