Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.4.2012 22:42:47
|
|
|
|
maslackic
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: maslackic zar nije mala za alergotestove? mislim, da li moze da se ustanovi alergija,znam da si ti Tash isla sa Maretom... Ja sam stava da nije rano, a vi me svi pljujte koliko god hoćete. Testom nećeš saznati na šta će biti alergično za mesec-dva, ali ćeš saznati na šta je alergično u datom momentu. Unošenjem alergena creva krvare, krv se gubi, beba postaje anemična, pada joj imunitet. Ukineš alergen, imunitet jača, beba prerasta alergiju. Tako sam ja to razumela. hvala ja ne pljujem, kad ne znam pitam... da znam ne bih pitala
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.4.2012 23:16:51
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma nisam ja mislila na tebe, i nisam mislila bukvalno da me pljujete, nego, kontam da sam ja jedina koja veruje u alergotestove kod malih beba, i da ja jedina smatram takvu info korisnom.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 26.4.2012 0:07:23
|
|
|
|
Anoniman
|
slazem se sa tash! nama je jako bitno da u ovom trenutku znamo sta sme beba da jede, sta smemja.. ne znam kako bih drugacije da to ne znam! sto se tice meda, jela sam par puta one posne medenjake ali sam se kasnije setila da imaju med u sebi pa sam prestala. mada mislim da su te kolicine minimalne, to je tragovima, ako ga uopste i ima. znaci, mogu da jedem i zlatni pek. a znate li za neki slatkis koji je bez jaja i soje, a moze mleko da ima u sebi?
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 26.4.2012 15:05:34
|
|
|
|
Christabel
|
macaki, mislila sam na onaj test sto pokazuje da li je beba intolerantna na laktozu, na taj secer sam mislila. Ako jeste, stolice su onda stalno kisele. Posni zlatni pek nema meda! Ja ga jedem. Nema ni mleka, ni jaja ni soje. Od grickalica jedem onaj kukuruzni gugi i zele kocke
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 26.4.2012 21:24:13
|
|
|
|
maslackic
|
...
< Poruku je uredio maslackic -- 26.4.2012 21:30:30 >
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 26.4.2012 21:27:32
|
|
|
|
maslackic
|
zna li neki dr a iz Instituta za majku i dete dr prokic? gastroenterolog? dobili smo uput i preporuku da idemo kod njega..
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 26.4.2012 22:29:30
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: Tash Ma nisam ja mislila na tebe, i nisam mislila bukvalno da me pljujete, nego, kontam da sam ja jedina koja veruje u alergotestove kod malih beba, i da ja jedina smatram takvu info korisnom. Boze svasta, otkud ti takva ideja? Apsolutno se slazem sa tobom po pitanju alergotestova. I totalno mi je debilan stav nekih dr po tom pitanju. Mi smo Lazaru radili sa 4 i po meseca, ali samo na grupe alergena ( inhalatorne, nutritivne i jos neke, ne secam se koje ), jer nam tako dr dao uput, kasnije sa 6M mali kozni test, sada sa 10 i po meseci opet analize iz krvi, a uskoro cemo sa godinu dana raditi ponovo PRIC. Isto su mi i ovde pricali da u FR doktori nece darade malim bebama, ali ja sam isla od dr do dr dok nisam nasla one koji misle drugacije
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 26.4.2012 22:36:16
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Christabel Posni zlatni pek nema meda! Ja ga jedem. Nema ni mleka, ni jaja ni soje. Od grickalica jedem onaj kukuruzni gugi i zele kocke Da li to znači da bi Marko mogao jesti Zlatni pek? Šta je kukuruzni gugi? Šta sadrže žele kocke? Garant sadrže neke boje.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 27.4.2012 11:50:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Pitanje: alegija na mleko? Postovani,pitanje na koje bih volela da mi odgovorite je mozda malo nezahvalno,ali bih volela da cujem Vase misljenje.Imam cerkicu od 16 meseci koja je alegicna na mleko.Od skoro sam pocela da joj dajem Bambijev posni keks "zlatni pek" koji u svom sastavu nema mleko,ali pise da "moze sadrzati mleko u tragovima".Zvala sam Bambi i razgovarala sa njihovim operaterom i ona mi je objasnila da postoji samo teoretska mogucnost kontaminacije,jer se taj keks proizvodi na istoj liniji gde se proizvode i drugi proizvodi(koji sadrze mleko),ali da se linije detaljno ciste posle svake proizvodnje u skladu sa standardima.Donekle me je ubedila,ali sam i dalje u dilemi,pa me interesuje vase misljenje.I uopste po pitanju keksa u ishrani dece.Hvala Odgovor Skoro svi proizvođači keksa i konditorskih proizvoda su OBAVEZNI da ovo napišu baš zbog alergija! Time sebe štite od sudskih procesa koje bi potrošači mogli pokrenuti, ali i Vas koji imate problem. Istina je da je šansa MALA, ali postojji. Imate samo dva rešenja - da probate i vidite hoće li biti reakcije, ili da se okrenete proizvodima koji NEMAJU ni teoretsku šansu da imaju mleko "u tragovima". Svakako, keks NIJE od presudnog značaja za Vaše dete, pa mislim da Vam ovo i nije neki problem! Ja bih bio oprezan i ne bih žurio sa ovim proizvidima (koji MOŽDA sadrže mlečne proteine) iako je zaista mala šansa da se nešto desi Vašem detetu. Izvor: http://www.mojpedijatar.co.rs/sr/vase-pitanje/alegija-na-mleko/2410
< Poruku je uredio Tash -- 27.4.2012 11:51:30 >
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 27.4.2012 12:06:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Copy iz Ishana 9-12m: IZVORNA PORUKA: Tash Ovde ste pisale o KUKURZNOM SMOKIJU (GUGIJU), tako mi kaže Google. Molim onoga ko je pisao da mi postavi sliku kako bih ga prepoznala u prodavnici. IZVORNA PORUKA: Olga RR kod mene u prodavnici ga je bilo ( ne gledam vec neko vreme ) ali ako ga nadjem mogu da ti kupim jednu kesu i posaljem po matorom IZVORNA PORUKA: Tash Olga, meni kažeš? Ma, nema potrebe, nego ja ne jedem smoki, pa, ni ne znam da postoji kukuruzni koji je bez kikirikija. I samo bih sliku, da ga lakše prepoznam, jer kad uđem sa dvoje dece u radnju, nemam vremena da čitam. IZVORNA PORUKA: Olga RR da , tebi kazem to je velika kesa , providna , crvenim slovima pise na njoj GUGI , manjim ekspandirani blablabla ti smokiji su veliki i dosta slani eto to je opis ako se budem setila da ih fotografisem pa cu ti ih negde postaviti , mozda jer kad sam u prodavnici refleks mi je sto brze ubaciti , platiti i izaci Ima li ko sastav tog GUGIja? A želea?
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 27.4.2012 12:10:06
|
|
|
|
minna
|
IZVORNA PORUKA: maslackic zna li neki dr a iz Instituta za majku i dete dr prokic? gastroenterolog? dobili smo uput i preporuku da idemo kod njega.. maslackic, mi smo lezali na imd skoro 2 nedelje na odeljenju gastroenterologije, odlican dr
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 27.4.2012 13:13:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Bila do Idee, uzeh Dumbo flips. Piše da ima u sebi samo kukuruzni griz, biljno ulje i so. Proizvodi Corn, od njih jede i palentu. Poslala sam i mail da pitam da nema možda nešto u tragovima za šta bih trebala znati. KLIK Takođe, uzela sam i kukuruz za kokanje, piše da u tragovima sadržim gluten.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 27.4.2012 13:17:04
|
|
|
|
maslackic
|
IZVORNA PORUKA: minna IZVORNA PORUKA: maslackic zna li neki dr a iz Instituta za majku i dete dr prokic? gastroenterolog? dobili smo uput i preporuku da idemo kod njega.. maslackic, mi smo lezali na imd skoro 2 nedelje na odeljenju gastroenterologije, odlican dr hvala , nadam se da je vama pomoga(zbog cega god da ste bili)
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 27.4.2012 13:19:16
|
|
|
|
Anoniman
|
Žele: šećer, glukozni sirup, sredstvo za želiranje agar - agar, limunska kiselina, boje (da ne nabrajam, razni E). Zbog limunske kiseline i boja neću davati Marku.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 27.4.2012 13:27:33
|
|
|
|
minna
|
IZVORNA PORUKA: maslackic IZVORNA PORUKA: minna IZVORNA PORUKA: maslackic zna li neki dr a iz Instituta za majku i dete dr prokic? gastroenterolog? dobili smo uput i preporuku da idemo kod njega.. maslackic, mi smo lezali na imd skoro 2 nedelje na odeljenju gastroenterologije, odlican dr hvala , nadam se da je vama pomoga(zbog cega god da ste bili) jeste, dao nam je dobru terapiju, sta god da sam pitala odgovarao je lepo, mozda malo deluje grubo, ali sa decom je bas nezan. A mi smo bili zato sto je V popio nesto sto ne treba, mojom krivicom al da ne pisem sad ovde, pisala sam vec negde, al nije ni bitno... Dr koji zna sta radi, tako da ne brini
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 29.4.2012 11:50:45
|
|
|
|
Christabel
|
Tash, ja tek sad vidim da si pitala za smoki i keks... nisam, bila na netu par dana. Vidim da si nasla, ali evo okacicu sliku i ja kad kupim sledeci put, posto ja ne kupujem taj nego neki obican u providnoj kesi i znam da je pisalo da ima kukuruzno brasno i so i nije uopste jako slan. Ako pise da ima biljno ulje to je suncokretovo ulje. Na zlatnom peku stvarno to za teoretsku kontaminaciju pise kao i na ostalim bambi proizvodima. E sad, ja to uzimam zbog sebem jer stvarno nesto moram jesti, a da sama pecem nesto nemam vremena, a bebi naravno ne dajem, nismo jos ni kod glutena. Inace, sto se tice onih igE testova iz krvi - nesto mi nije jasno pa mi kazite da li ce rezultati sigurno biti negativni ako beba ne jede tu namirnicu ili cak i ako je ne jede mogu pokazati da je beba alergicna na to? Stvarno ne znam po kom principu to funkcionise tj.da li bi se mogao pokazati nizak prag antitela na mleko npr. ili soju ako beba to ne konzumira?
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 29.4.2012 21:57:30
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: Christabel Inace, sto se tice onih igE testova iz krvi - nesto mi nije jasno pa mi kazite da li ce rezultati sigurno biti negativni ako beba ne jede tu namirnicu ili cak i ako je ne jede mogu pokazati da je beba alergicna na to? Stvarno ne znam po kom principu to funkcionise tj.da li bi se mogao pokazati nizak prag antitela na mleko npr. ili soju ako beba to ne konzumira? Pa, ja mislim da moze. Pretpostavljam da to funkcionese tako sto oni uzorke krvi stavljaju u kontakt sa alergenom i prate promene. Tako da nema veze da li beba to konzumira ili ne. Mozda se to cak radi i u par navrata a ne samo jednom da bi rezultati bili pouzdaniji, ne znam, samo nagadjam vodjena nekom logikom.
< Poruku je uredio Yula -- 29.4.2012 22:00:03 >
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 29.4.2012 23:12:12
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Christabel Inace, sto se tice onih igE testova iz krvi - nesto mi nije jasno pa mi kazite da li ce rezultati sigurno biti negativni ako beba ne jede tu namirnicu ili cak i ako je ne jede mogu pokazati da je beba alergicna na to? Stvarno ne znam po kom principu to funkcionise tj.da li bi se mogao pokazati nizak prag antitela na mleko npr. ili soju ako beba to ne konzumira? Marko je imao 4 meseca kada smo radili, dakle nije jeo ništa. Sisao je (ja jela sve), i bio je na jednom obroku dohrane, konkretno Nestle NAN HA, i kazein se očitao. Da li je to zbog toga što u tom ad mleku kazein nije hidrolizat, ili bi se i inače očitalo, ne znam. Ali mislim da bi, jer, moja dr sada hoće Marku da radi PRIC (a sve to mislim funkcioniše slično), i zanima je kud dalje... dakle, zanima je šta dalje smemo uvesti, dakle, do sada nije jeo.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 30.4.2012 21:37:40
|
|
|
|
Adriana83
|
Evo i mene. Bili smo u petak na pric testu na mleko i jaje.Test je negativan A ja sam ubedjena da one reaguju na to i jos stosta sto ja jedem.Dr nam se vraca sa godisnjeg tek 20. maja a ja nisam pametna sta da radim do tada... Cini mi se da su konacno pocele bolje da napreduju. S jos uvek pije lekove(sukralfat 4*120 mg i kontrolok 2*2.5 mg) i bolje joj je.Sad lepo sisa,mnogo je mirnija preko dana.Za sada imamo 2 obroka pirincane ili kukuruzne kasice(ja kuvam sa mojim mlekom,to im vise prija od kupovnih) i ostalo samo sisanje.Sisaju 3 puta u toku dana i 2 puta nocu(oko 23 i ujutru oko 5).Znaci ukupno 7 obroka.Na poslednjem merenju u dz kad su primale vakcine bile su teske A 5300 a S 5150.To je napredak od 270 i 370 gr za 12 dana(ako je merodavno jer nisu iste vage u dz i kod gastro).
< Poruku je uredio Adriana83 -- 30.4.2012 21:43:07 >
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 30.4.2012 23:12:57
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Adriana83 To je napredak od 270 i 370 gr za 12 dana(ako je merodavno jer nisu iste vage u dz i kod gastro). ja bih rekla da je to fin napredak!
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 1.5.2012 9:34:57
|
|
|
|
Anoniman
|
na zlatnom peku pise moguci i tragovima mleko i SOJA!! meni je taj podatak jako bitan. u gustavu nema nicega, on vam je bezbedniji. cak nema ni secer u sebi, nego maltex. http://www.banini.co.rs/srp/products/view/46/Gustav-Hrskavi-keks (gledajte sastav za posni)
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 1.5.2012 22:16:36
|
|
|
|
MOCICA
|
Meni je danas beka iz cista mira pocrvenela i to cela desna strana lica i oko joj se zatvorilo. Odsekla sam se. Dr sumnja da je kontaktno, ali poucena ovim iskustvom koje je bilo zastrasujuce jer se i ona jako uplasila i krenula da mase rukicama i nogicama ja cu njoj u 6 mesecu kad krenem sa cvrstom hranom da prvo uradim alergo test. Pa alergen moze da ubije dete. Uopste nemam nameru da rizikujem. I intolerancija je nezgodna jer ako pojede nesto sto joj smeta preplakace 2 sata od bolova jer creva to ne mogu da svare, a kamoli alergije. Ako ne budu hteli da mi rade drzavn, sta cu platicu privatno, ne smem da se igram sa zivotom svog deteta!
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 1.5.2012 23:36:54
|
|
|
|
Yula
|
Mocice, verujem da si se veoma prepala Ipak, nemoj puno da se sekiras, bice to sve u redu, samo polako i oprezno. Mozda je bebicu nesto samo ujelo ili ju je ko dotakao prstima koje nije oprao a jeo je nesto sto joj smeta. Mislim da je ideja o pric testu dobra, cini mi se da je Macaki njenoj bebi on puno pomogao jer je tada znala sta sme a sta sigurno ne sme bebi da daje da jede. Verovatno ce pisati i sama, ali koliko se secam, njima je od tada krenulo sve na bolje. Ti si vec svesna toga da ti je dete atopicar i mislim da je to najvaznije, neces srljati, bices oprezna i pratices bebino ponasanje. U pocetku ce ti mozda biti malo stresno, ali videces kako ce sve to fino ici i beba ce brzo prerasti te alergije.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.5.2012 12:55:11
|
|
|
|
Christabel
|
Macaki, ali gustav ima u sebi mleko u prahu! Zato ga ja ne smem jesti. A tako bih sve to smazala, a eto fabrika nam u gradu a ja ne smem ni liznuti. Tash, na mom gugiju pise Extrudi, nacrtan je crveni kukuruz, proizvodjac je iz Subotice, cini mi se, ili Srpski Itebej, opet sam bacila kesu a nisam zapamtila
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.5.2012 13:15:38
|
|
|
|
Christabel
|
Joj, macaki, tek sad videh da sam gledala u obicann gustav, ali vidim i za posni, kupoujem danas, dosadio mi je zlatni pek!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?