|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
21.4.2012 13:50:32   
Anoniman
O našem problemu sam pisala OVDE, jer kontam da ovo nije alergija na PKM, pošto njih ne unosi već 15 meseci.
Svaki komentar dobrodošao.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1426
22.4.2012 20:27:17   
Christabel
Evo i mene, konacno, do kompa ne stizem. Onaj dan je bilo 6 stolica od kojih 3 redje, a 3 onako kasaste (mada moja beba jos nema bas cvrste stolice, tu i tamo po malo cvrscih delova). jela je pirinac, jabuku, sargarepu (mada njoj sargarepa ne stisne puno stolicu, brzo je iskaki). Nisam joj taj dan davala nista od probiotika, smirilo se sve. Dva dana je bilo ok, a danas je povratila mleko pre podne, zagrcla se i sve izletelo i sad uvece je kakila tamo zeleno, gusce kasasto i prilicno smrdljivo (inace kaki 2 puta na dan, nekad 3, to joj je prosek). Stenje dosta i napinje se u toku dana, ali ne povezujem to sa nekom hranom koju jede. Kaku smo u petak dali na kopro ali kod nas se radi samo na candidu, shigelu i salmonelu i to je to. Svakako je vodim u utorak kod pedijatra. Mozdai je neki stomacni virus ili respiratorna infekcija, posto krklja povremeno kroz nos, ali kao da je visoko gore zapuseno, nadam se samo da nisu usi. Nismo jos poceli Alernovu, ali sad ok pije Aptamil pa ne znam da li da menjam (doduse, manje kolicine mleka uzima nego sto bi po mom misljenju trebalo za njen uzrast, 120-150ml, isto popije aptamila, isto mog mleka, nema pravila).

Bio Gaia, znam za te kapi, koristili smo ih jos pre neko vreme za grceve, a neko vreme espumisan. Sve u svemu, nije ona nikad imala neke strasne grceve, mozda po koji danplacljivija i tako iz nekih 2-3 puta. Od tad nam stoje u frizideru, ali ih treba baciti, davno su otvorene. Sad kad ste pomenule, razmisljam da ih pocnem davati opet, kontam nemam sta da izgubim, cisto da vidm kako ce joj organizam reagovati

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1427
22.4.2012 20:40:12   
Christabel
Da, inace, Yula, dr su me razocarali. Ja kad sam primetila da nesto ne valja, to je bilo pre neka 4 meseca jer je moja pocela da podriguje vise nego sto je to normalno po mojim shvatanjima i ujutro da kaki zelenije i tegljivo. Tu smo se vukli te sve u redu, te proco ce, te alava beba, iako su podoji postajali cirkus zbog tog podrigivanja, i dalje je super napredovala. E onda je u njenom 5.mesecu pocela slabije da napreduje jer je slabije jela, ap atko i do danas. I po malo su se javljale tackice krve, po koja povremeno, uz tegljive kake. Njen pedijatar jhe alarmirala za to crveno i pomenula mi mogucu intolernciju / alergiju pa sm bila na nekoj polu dijeti i tako smo otisli u Bg. A tamo je bila na obicnom bebelaku i ja vise nisam bila na dijeti, kake su postale opet kisele, bilo je par puta tackica i koncica krvi ali nikom nista, kazali mi nije alergija, prik je bio negativan (doduse bili smo u ordinaciji 5 minuta za taj test, a vi kazete da se ocitava posle 20min, ali histamin se odmah pokazao). I 10 dana smo tamo sedele da bi oni navodno posmatrali kako reaguje na mleko, ali tu niko nista nije posmatrao, za tackice krvi sam dobila neko glupo objasnjenje, a to sto se moje dete dere, uvija i izvija sjkoro svaki put kad jede, kao top je ger, nikom nista.
Posle smo isli privatno posle nekih mesec dana, na osnovu price je dr pretpostavio da je sigurno neka intolerancija, znaci ja bez mlecnog, jaja, soje, alergena, ona aptamil adc. Od tad evo mesec danam kake nisu kisele, sluzi ima tj.nije vidljiva nego se povremeno tegli i povremeno ima malo crvenog, ali sigurno nesto pojedem sto ima malo mleka, neki keks mozda.
Meni je samo jako bitno da ona moze uskoro pa makar to bilo i za mesec dva da proba mlecne proizvode, zumance, i da jednog dana sve lepo jede. E sad, da li je intolerancija ili ne, ja pametna nisam, ponasam se kao da jeste

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 1428
22.4.2012 23:40:25   
Yula
Ako za sada ide kako ide, onda cete znati kada joj uvedes mlecne prizvode i zumance, do tada mozes samo da nagadjas. Samo, ne zuri, bolje i kasnije da uvedes a da bude sigurnije, nego da je senzibilises pa da posle morate cekati dosta duze do ponovnog konzumiranja problematicne namirnice.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 1429
23.4.2012 8:45:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Christabel

(mada njoj sargarepa ne stisne puno stolicu, brzo je iskaki).

Šargarpa ni nije tu da bi stegla stolicu.
Sveža jabuka, banana i pirinač stežu. A krompir, šargarepa, i kompot od jabuke samo ne smetaju stomaku.

Meni je samo jako bitno da ona moze uskoro pa makar to bilo i za mesec dva da proba mlecne proizvode, zumance,

Opet ne znam kolika ti je beba, ali ako se ne varam, ima oko 6-7 meseci, i moram da te razočaram (bolje ja, nego da se ti razočaravaš krvavim i sluzavim stolicama), mislim da ovo nećeš moći tako brzo kako si planirala.

Direktna veza do poruke: 1430
23.4.2012 12:53:24   
Christabel
Usli smo u 8.mesec. Toga se i plasim, jer nama ni sad nisu stolice idealne, npr.nema tragova krvi par nedelja i onda opet neke sitne sitne mrljice. A tegle se cesto

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1431
23.4.2012 17:12:29   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Macaki: ja da sam na tvom mestu ne bih nista jos uvodila u svoju ishranu. Ona je mozda prerasla alergiju...najbolje je da njoj das bebi kasiku jogurta i da je pratis, da li ima gasove, da li je kenkava, i sl. osip po kozi, vec znas kako ona reaguje. Pa ako joj nije nista prvi dan, drugi dan das 2 kasikice, pa 3 dan 3. Onda sacekas 7 dana, pa das da jede koliko hoce.

Ne znam, ja sam bar ovako radila, i tek kad je moja cerka mogla da vari to bez problema, ja sam pocela da jedem mlecno... Mleko sam joj uvela tek u 15om mesecu zivota, a jogurte, sireve i sve ostalo od 7og meseca zivota (uf ili 8 sad se ne secam)user posted image

Sa sinom ne znam kako cu...jaje cu tek uvesti u svoju ishranu sa njegovih 6 meseci. Mislim da on nece mleko piti pre 18og meseca...

Sto se tice ishrane: ja sam na nemlecnoj, bez glutena, bez jaja, bez soje, pa, bez icega. Jedem samo ono sto sama spremim, pijem samo vodu, i 1 tursku kafu na dan.....Do sada osim curetine, tikvice, pirincan, krompira i kruske, sam uvela sargarepu, cveklu, svinjetinu, sok od jabuke...po koje povrce pojedem pa pratim sta ce biti...Sve pisem u "dnevnik ishrane".

Jedan dan sam pojela 2 banane, i popila koka kolu, i on je bio bas bas lose. Povracao, imao gasove. Pretpostavljam od banane, ali iskreno, vise nisam probala ni jedno ni drugo. Dosta sam ga gledala kako se muci pa nisam spremna da experimentisem tek tako...

I da te JAKO pohvalim sto radis sve to, kad bi mogla da dajes formulu umesto toga...a ovo ne samo bolje za njih nego i daleko jeftinije! Tj. besplatnouser posted image

OPROSTI draga, ne stizem do kompa nikako, evo tek sad citam i odgovaram!
ja sam od Vaskrsa krenula polako najpre sa sirom, pa kasnije jogurt.. sve to pomalo i polako i pratila sta se desava. vidim da joj nista ne smeta, normalno se ponasa, stolice iste kao i pre, ekcem isti kao i pre, pa sam nastavila. jedem sad mlecne proizvode, ali umereno, samo mleko ne pijem. za 10-ak dana planiram da dam njoj jogurt, pa cu bas videti kako ce da reaguje. malo mije frka, a u isto vreme se i radujem.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1432
23.4.2012 17:27:19   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ja mislim da ne, tj. nije u nasem slucaju. Mnoga deca u stvari, imaju intoleranciju na mleko, pa sigurno 80% dece po nekim istrazivanjima (grcevi, sluz i sl je uglavnom od toga), redje su istinske alergije na mleko.

Npr. moja cerka, sada znam, je sigurno imala intoleranciju. Oliver sa druge strane, verujem ima pravu alergiju, jer je krvario u peleni i kad sam jela govedinu, i od soje, koja je po strukturi veoma slicna kazeinu...

E sad, ovo sto Snelle, pise, u mleku ima puno proteina, cak i nekoliko vrsta kazeina, mislim da je nemoguce sve izdvojiti, a i to je ono sto je i hranljivo, tj. protein koji je bitan u mleku...Jedino ako bi pravili neko mleko za takvu decu...

A verujem, i da je taj proces strahovito skup, pa bi ispalo jeftinije davati specijalnu formulu toj deci....

Mali je procenat dece koja nikad ne izrastu iz alergije na mleko. Kako creva sazreju i prestanu da propustaju molekule hrane u krv, tako i stimulacija imunog sistema prestane, i on polako 'zaboravi' na sve to, i dete izraste iz alergije...
IZVORNA PORUKA: Macaki

zubi joj izbijaju, tj. donje jedinice su izbile ali nisu sasvim, desna viri na pola, a leva samo vrhom. ne znam, desilo se samo tada i nije se ponovilo. valjda nije nista.

zna li neko moze li da se vrati alergija na mleko?

sta ima manji procenat kazeina kackavalj ili mladi sir?
znam da mleko ima najveci, a mlecni proizvodi manji, ali kojim redom?

po simptomima koje si navela ja ne znam sta je moje dete imalo. ona je imala duuugo grceve, skoro do petog meseca. stolice su joj bile zute, kao kod dojenih beba, ali se desavalo da budu kiselkaste. nikada nije bilo krvi u stolici. nisam ni sumnjala na mleko dok nije dobila crvene pecate oko usta nakon cereallija koje su u sebi imale ad. sa 6,5 meseci smo prvi put bile na pric testu i dr je tada rekao da ima alergiju na mleko, ali nije bila jaka (samo 1+). kada smo posle 5 nedelja ponovile pric, pokazalo je da alergija na mleko prolazi.. zato smo takav savet dobile. on nije za to da pokusavam da joj dajem ad, nego jogurt i ostale mlecne proizvode.
tako da po simptomima koje je imala kao mala, rekla bih intolerancija. a kasnije alergija. dr kaze alergija u prolazenju...

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1433
24.4.2012 19:46:59   
maslackic
sluz i krv u stolici...zamalo se nisam srusila, vec danima ssu joj stolice kiselkastog mirisa(smrada,jer se bas oseca) ...i inace ima sluzi i zelenkasto je..a odavno ne konzumiram mlecno...

zna li neko sta bi moglo biti, mozda sam luda sto ranije nisam otisla do dr a...idemo u cetvrtak na redovnu kontrolu...+ ona je danima uznemirena i ponekad place kada jede...user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1434
24.4.2012 20:20:04   
Verus
maslackic, jel si izbacila SVE mlecno? Znaci nista od kolaca, puter, naravno sir, mleko, jogurt, keks? Moras citati sve sastojke, a i najbolje je da izbacis i soju skroz. tesko je u pocetku, ali navici ces se. Ja vec 3 meseca bez svega toga, i bez jaja, bez hleba, psenice uopste, bez citrusnog voca i ostalo...Ako si ranije mogla kekse a sada ne, znaci da je samo razvila jacu reakciju. Sad ces morati sve da izbacis i pazljivo citas sastojke...

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 1435
24.4.2012 20:50:21   
maslackic
kada se prvi put pojavila krv, kao dve manje sline, mm mi nije verovao, a danas je bre poveca, sluz i krv pomesano + taj kiseli miris...

od svegas to si nabrojala jedem jaja,keks(plazmu sam jela inace, pa sam skoro prestala iako su mi dr ovi rekli da nema potrebe da izbacujem ) moram naci nekog dobrog dr a,ne znam cak ni koja specijalizacija nam treba..kada su ovi opste prakse totalno nezainteresovani...a kada ih pitam samo me otkace,

ko sam ja da ih ucim kako da rade svoj posao, ja sam graficar ne lekar...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1436
24.4.2012 20:57:57   
Anoniman
Treba ti ili gastro ili alergolog. Ja bih prvo isla kod gastro, al bih uradila i alergotestove.

Direktna veza do poruke: 1437
24.4.2012 21:01:16   
maslackic
zar nije mala za alergotestove? mislim, da li moze da se ustanovi alergija,znam da si ti Tash isla sa Maretom...

sve je to ista prica...sve sam vec procitala sta ste pisale, sve znam,a jos uvek se nadam da nije alergija...user posted image

Ima li neko iskustva sa dr Radlovic? iz Tirsove?

< Poruku je uredio maslackic -- 24.4.2012 21:06:56 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1438
24.4.2012 21:11:00   
branki*
nemam iskustva,ali sam cula sve,sve najbolje o njemu.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 1439
24.4.2012 21:21:54   
Yula
Ni moj Lazar nije plakao kada sam jela mlecno, cak ni kasnije kada sam prekinula dijetu i uvela jaja i mlecno u ishranu, ponasao se sasvim uobicajeno, ali su onda kake postale cesce, i ubrzo, nekih nedelju dana kasnije se pojavila krv u kaki. Tih poslednjih dana je poceo da biva uznemiren dok sisa, poceo je da se izvija i nervira i da skracuje podoje.
Uglavnom, ako detetu smeta mleko, smetace mu pojela ti mililitar mleka ili 2dl, samo ce sa manjom kolicinom reakcija biti manje burna, a nekada je necemo ni registrovati, ali detetu ona svakako smeta.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 1440
24.4.2012 21:24:21   
Yula
IZVORNA PORUKA: maslackic

zar nije mala za alergotestove? mislim, da li moze da se ustanovi alergija,znam da si ti Tash isla sa Maretom...

sve je to ista prica...sve sam vec procitala sta ste pisale, sve znam,a jos uvek se nadam da nije alergija...user posted image

Ima li neko iskustva sa dr Radlovic? iz Tirsove?

Mozda uopste nije alergija, mozda je netolerancija na laktozu. Sta god, ne ocajavaj, deca uglavnom prerastu te alergije i to veoma brzo. Eto, moj Laki jede mlecno vec od 8. meseca, a evo sada pije i obicno adaptirano mleko. Znam da sada to sve tebi izgleda daleko, ali nije, sve to prodje dok trepnes.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 1441
25.4.2012 21:25:58   
Christabel
maslackic, mi smo hteli kod radlovica, ali smo bili kod nekog drugog lekara jer je radlovic bio odsutan dok smo bile u Tirsovoj. Ali, nije mi najjasniji njihov pristup. Npr. nije joj uopste radjena alnaliza stolice na taj povecan secer, tad nisam ni znala za to, ali bih trazila da jesam. Mada, otkud ja da zmam sta se sve moze raditi u cilju otkrivanja alergije. Nisam dobila ni neko zglavno objasnjenje za povremene tackice krvi i sluz u stolici, i tada kiseo miris. Nesto tipa - nedokazana crevna infekcija, i dete se napinje dok kaki pa pukne kapilar, mislim stvarno...

Ne znam kako je kod Radlovica, mada smo mi posle isli kod drugog dr i privatno, ali sve je opet samo nagadjanje. Ja sam na dijeti mesec dana, ali hleb i gluten jedem, jedem samo neki posni keks na kome pise da nema mleka, jaja i soje, a nista drugo sa ove 3 namirnice ne jedem. Sluzi ima povremeno u vidu tegljenja, tackice krvi nije bilo neko vreme, kisele nisu. I mene nervira sto je sve ovo samo nagadjanje - ta jeste, te rano je za utvrditi, jedino znam da je na rektoskopiju ne bih dala

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1442
25.4.2012 21:42:03   
maslackic
jedem
kod nas je sluz u velikim kolicinama...precnika odokativno 2cm, nekad manje nekad vece,za ovih mesec i po dana samo joj je jedna stolica bila zlatno zuta....sve ostale,kisele,sluzave,zelene...user posted image

Direktna veza do poruke: 1443
25.4.2012 21:59:15   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Christabel

maslackic, mi smo hteli kod radlovica, ali smo bili kod nekog drugog lekara jer je radlovic bio odsutan dok smo bile u Tirsovoj. Ali, nije mi najjasniji njihov pristup. Npr. nije joj uopste radjena alnaliza stolice na taj povecan secer, tad nisam ni znala za to, ali bih trazila da jesam. Mada, otkud ja da zmam sta se sve moze raditi u cilju otkrivanja alergije. Nisam dobila ni neko zglavno objasnjenje za povremene tackice krvi i sluz u stolici, i tada kiseo miris. Nesto tipa - nedokazana crevna infekcija, i dete se napinje dok kaki pa pukne kapilar, mislim stvarno...

Ne znam kako je kod Radlovica, mada smo mi posle isli kod drugog dr i privatno, ali sve je opet samo nagadjanje. Ja sam na dijeti mesec dana, ali hleb i gluten jedem, jedem samo neki posni keks na kome pise da nema mleka, jaja i soje, a nista drugo sa ove 3 namirnice ne jedem. Sluzi ima povremeno u vidu tegljenja, tackice krvi nije bilo neko vreme, kisele nisu. I mene nervira sto je sve ovo samo nagadjanje - ta jeste, te rano je za utvrditi, jedino znam da je na rektoskopiju ne bih dala

kakav povecan secer? u stolici?

koji keks jedes? ja sam nasla da mogu da jedem posni gustav, u njemu nema ni soje, ni mleka, ni jaja. u ostalim posnim keksevima ima soje.

Direktna veza do poruke: 1444
25.4.2012 22:22:54   
Adriana83
Ja sam nasla neki posni u zutom pakovanju od 750 gr( mislim da je petit) on je isto bez mleka,jaja i soje.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1445
25.4.2012 22:22:56   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: maslackic

Ja sam stava da nije rano, a vi me svi pljujte koliko god hoćete.
Testom nećeš saznati na šta će biti alergično za mesec-dva, ali ćeš saznati na šta je alergično u datom momentu.
Unošenjem alergena creva krvare, krv se gubi, beba postaje anemična, pada joj imunitet.
Ukineš alergen, imunitet jača, beba prerasta alergiju.
Tako sam ja to razumela.

Direktna veza do poruke: 1446
25.4.2012 22:24:24   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Adriana83

Ja sam nasla neki posni u zutom pakovanju od 750 gr( mislim da je petit) on je isto bez mleka,jaja i soje.

Zlatni pek?
Ne znam zašto mi se po glavi povlači da u njemu ima meda. Možda lupam.

(odgovor članu Adriana83)
  Direktna veza do poruke: 1447
25.4.2012 22:35:01   
Adriana83
E jeste,zlatni pek,onaj posni!Mislim da nema meda ali moram priznati da to nisam ni gledala user posted image Zar ni to ne smem da jedem?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1448
25.4.2012 22:37:31   
Anoniman
Nemam pojma, to nek ti kažu druge žene. Ja ga ne jedem ni inače er sam alergična na polene, a med je od polena bla bla. Znam da deca do godinu dana ne jedu med, ali ne znam dal smeju da ga jedu dojilje.

(odgovor članu Adriana83)
  Direktna veza do poruke: 1449
25.4.2012 22:41:27   
Adriana83
Nadjoh sad da dojilje smeju ali ne smeju deca do godine starosti( nesto u vezi sa botulizmon).

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here