Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Macaki: ja da sam na tvom mestu ne bih nista jos uvodila u svoju ishranu. Ona je mozda prerasla alergiju...najbolje je da njoj das bebi kasiku jogurta i da je pratis, da li ima gasove, da li je kenkava, i sl. osip po kozi, vec znas kako ona reaguje. Pa ako joj nije nista prvi dan, drugi dan das 2 kasikice, pa 3 dan 3. Onda sacekas 7 dana, pa das da jede koliko hoce. Ne znam, ja sam bar ovako radila, i tek kad je moja cerka mogla da vari to bez problema, ja sam pocela da jedem mlecno... Mleko sam joj uvela tek u 15om mesecu zivota, a jogurte, sireve i sve ostalo od 7og meseca zivota (uf ili 8 sad se ne secam) Sa sinom ne znam kako cu...jaje cu tek uvesti u svoju ishranu sa njegovih 6 meseci. Mislim da on nece mleko piti pre 18og meseca... Sto se tice ishrane: ja sam na nemlecnoj, bez glutena, bez jaja, bez soje, pa, bez icega. Jedem samo ono sto sama spremim, pijem samo vodu, i 1 tursku kafu na dan.....Do sada osim curetine, tikvice, pirincan, krompira i kruske, sam uvela sargarepu, cveklu, svinjetinu, sok od jabuke...po koje povrce pojedem pa pratim sta ce biti...Sve pisem u "dnevnik ishrane". Jedan dan sam pojela 2 banane, i popila koka kolu, i on je bio bas bas lose. Povracao, imao gasove. Pretpostavljam od banane, ali iskreno, vise nisam probala ni jedno ni drugo. Dosta sam ga gledala kako se muci pa nisam spremna da experimentisem tek tako... I da te JAKO pohvalim sto radis sve to, kad bi mogla da dajes formulu umesto toga...a ovo ne samo bolje za njih nego i daleko jeftinije! Tj. besplatno OPROSTI draga, ne stizem do kompa nikako, evo tek sad citam i odgovaram! ja sam od Vaskrsa krenula polako najpre sa sirom, pa kasnije jogurt.. sve to pomalo i polako i pratila sta se desava. vidim da joj nista ne smeta, normalno se ponasa, stolice iste kao i pre, ekcem isti kao i pre, pa sam nastavila. jedem sad mlecne proizvode, ali umereno, samo mleko ne pijem. za 10-ak dana planiram da dam njoj jogurt, pa cu bas videti kako ce da reaguje. malo mije frka, a u isto vreme se i radujem.
|