|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  99 100 [101] 102 103   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
18.4.2012 13:15:31   
jela 76
Ivannna, samo napred!!!!!!!! I, šta te briga sada koliki su folikuli i endo! Nisi robot, a nisi ni lekar. Ako je sve dobro naraslo, pusti dr da odradi svoje. Ne optrerećuj se.
Samo veruj! To je jedino što treba da radiš. Jer, ono što je bilo do tebe, verujem da si uradila. Bojim se da nas briga ne smetne sa puta... A, znam da ako se ne uključimo, i poguramo, da to neće niko uraditi za nas.
Navijam da sve bude kako treba!!!!!!!!
Mene čeka isto za manje od mesec dana.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 2501
18.4.2012 13:31:34   
ivannna
Maki,posto sam radila iui u klinici koja se bavi najvise time i VTO ,pretpostavljam da dr zna sta radiuser posted image

hvala ti puno !user posted image

p.s. a u petak cu imati karton u rukama posle pregleda pa cu da zvirnem,bas me zanima kakav je bio broj a i folikuli i E!!!!

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 2502
18.4.2012 15:13:27   
ivannna
jela 76 ma i to sto kazes! doktorka zna sta radi ( jer se u toj klinici najvise te stvari i rade )
hvala ti,pozdrav!!!

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 2503
18.4.2012 16:47:36   
*Maki*
Ako je doktorka videla da folikuli pucaju onda je sve odradjeno kako treba,nemoj da se brines zbog smanjenog broja plivaca,treba samo jedan da stigne na pravo mesto u pravo vreme,navijam user posted image

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 2504
18.4.2012 18:28:42   
ivannna
devojke hvala vam na podrsci! to mi sada bas znaci!

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 2505
18.4.2012 22:02:59   
lady_b
ivannna, drzim fige, nedaj da te zbunjuju user posted image

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 2506
18.4.2012 22:35:20   
blur
Cao devojke, nova sam na ovom forumu. Danas sam bila na folikulometriji 14. dan i nisam imala ni jedan folikul osim mnogo sitnih. Doktorka kaza da je ovulacija mozda i prosla. Trebalo bi sledeci mesec ponovo da pijem klomifen. Gde se moze kupiti, da li zna neka od vas ?

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 2507
19.4.2012 10:40:21   
jela 76
Draga blur, pročitaj prethodne postove!
Grčka, Makedonija, Bosna.

(odgovor članu blur)
Direktna veza do poruke: 2508
19.4.2012 17:34:33   
blur
Provericu u Makedoniji, pa ako ima tamo javljam vam.

(odgovor članu jela 76)
Direktna veza do poruke: 2509
20.4.2012 12:15:44   
*Maki*
Imali su do skoro onaj Grcki,Kiparski...bitno da trazite klomifen-citrat

(odgovor članu blur)
Direktna veza do poruke: 2510
20.4.2012 12:26:05   
Maslacak15
Draga Blur,
Intersesantan komentar tvoje doktorke. Kako to misli mozda je....? Na ultrazvuku bi trbalo da se vide dokazi ovulacije ako je bila skoro. Prisutno je i zuto telo na jajnicima. Uostlom endo jel ima ou lutealnoj fazi je drugaciji nego u folikularnoj-sekretoran je...Na kraju krajeva sto te nije poslala da izvadis progesteron 7 dana pred naredni ciklus da proveri definitivno jel ima ovulacije ili ne. I mislim da je nekorektno prepisivati klomifen bez provere stanja treceg dana ciklusa. Pozdravljam te puno.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 2511
20.4.2012 12:27:59   
Maslacak15
vidim da mi je pobrljavio treci reduser posted image htedoh napisati da je endometrijum u lutealnoj fazi sekretoran, zadebljao i drugacijeg izgleda nego u prvom delu ciklusa.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2512
20.4.2012 13:37:04   
lady_b
Drage moje, od 6.mjeseca i ja kecem sa klomifenom..mada me moja doktorica i nije bas usrecila kada mi je danas rekla da vjerovatno nece biti efekta od klomifena, bar se tako pokazao kod PCOS.. ne znam zasto to, evo ovaj mjesec sam mjerila bazalnu i bila je O i bez tog klomifena..bas sam se danas razocarala user posted image

Direktna veza do poruke: 2513
21.4.2012 12:48:29   
Jole84
Alex91,nema te da nam kažeš kako si odreagovala na klomifen user posted image
mora da mnogo mućkaš pa nemaš vremena user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 2514
21.4.2012 16:02:21   
buba m
Crtice tri meseca pratim ovulaciju putem folikulometrije. Sve je ok, redovno dobijam kako i treba, folikuli rastu i pucaju... Mm je počeo sa upotrebom Proxeeda jer ima blagu astenospermiju. Moje pitanje glasi: Kada i u kojim slučajevima se počinje sa upotrebom klomifena i da li bih i ja mogla tražiti od doktorke da mi prepiše da ga pijem?

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2515
21.4.2012 17:03:58   
Jole84
Bubice ja mislim da se klomifen pije samo u slučajevima kad folikuli ne rastu dovoljno u toku ciklusa,a kako je kod tebe sve prirodno dobro a plus i propraćeno,onda nema potrebe za stimulacijom.
Samo da mužić završi s proxeed-om i biće to jedno uspešno mućkanje user posted image

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 2516
21.4.2012 17:47:04   
Alex91

IZVORNA PORUKA: Jole84

Alex91,nema te da nam kažeš kako si odreagovala na klomifen user posted image
mora da mnogo mućkaš pa nemaš vremena user posted image

Sta da ti kazem mila NEZNAM NI JA..posto nisam imala folikulometriju...muckala sam pa sad cekam...mislim da mi je o bila 14 dc..imas na bazalnoj moj graf....

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2517
21.4.2012 17:48:00   
Jole84
Držim palčeve da je bilo uspešno user posted image

(odgovor članu Alex91)
Direktna veza do poruke: 2518
21.4.2012 20:42:02   
*Maki*
Klomifen se uvodi kao terapija stimulacije da se poveca sansa za trudnocu pre svega,uglavnom prilikom inseminacije ali moze i u prirodnom ciklusu. Pre koriscenja klomifena moraju se proveriti polni hormoni, mora se uraditi HSG, mora se obavezno pratiti ultrazvucno (folikulometrija) od pocetka uzimanja klomifena sve do pucanja folikula jer ukoliko se ne primi pregnyl stop injekcija postoji opasnost da se stvore ciste tj. da folikuli nastave sa rastom. (prilikom stimulacije se dobijaju vise folikula,u normalnom nestimulisanom cikluau samo jedan)

Stvarno mi nije jasno kakvi su to lekari koji ne prate folikulometriju a prepisuju klomifen...nije mi jasno zasto to neke od vas prihvataju,to se tako ne sme raditi.user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2519
21.4.2012 20:46:17   
*Maki*

IZVORNA PORUKA: buba m

Crtice tri meseca pratim ovulaciju putem folikulometrije. Sve je ok, redovno dobijam kako i treba, folikuli rastu i pucaju... Mm je počeo sa upotrebom Proxeeda jer ima blagu astenospermiju. Moje pitanje glasi: Kada i u kojim slučajevima se počinje sa upotrebom klomifena i da li bih i ja mogla tražiti od doktorke da mi prepiše da ga pijem?

Bubi jesi li proveravala hormone i jesi li radila HSG? Ako jesi i ako je sve ok onda bi naredni korak trebala da bude inseminacija gde se prilikom centrifugiranja sperme spermici mogu ubrzati user posted image Mozda ti tada ukljuci klomifen a mozda se radi i u prirodnom ciklusu.Samo slusaj svog doktora i sve ce biti ok,navijamuser posted image

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 2520
21.4.2012 21:05:47   
Maslacak15
Caos devojkeuser posted image
Posto se rasprava zahuhtala ja bih htela da skrenem paznju na osnovnu namenu klomifen citrata. On se u prvom redu prepisuje, i zato je patentiran, zenama koje su anovulatorne. Znaci koje nemaju ovulaciju. Odredjena grupa PCOS pacijentkinja odlicno reaguje na klomifen i u takvim uslovima klomifen ima stopu postizanja trudnoce od oko 40%. Znaci od zena koje ne ovuliraju, a ovulirjau na klomifenu skoro pola zatrudni. Iako je ucestala praksa,da se prepisuje, veliko je pitanje da li klomifen ima smisla kod zena koje inace ovuliraju. Neki doktori smatraju da moze da se poboljsa kvalitet ovulacije ali to je prilicno nategnuto.
I cifre u literaturu i nisu bas na strani klomifena kod ovulatornih zena. Zato sto je jeftin i terapija je jednostavna , mnogi eto probaju. Neke i zatrudne, ali pitanje je da li nebi i inace zatrudnele i bez njega ( uvek postoji sansa dok se proba). Da, upotrebljava se i u kombinaciji sa IUI jem ali ni tu nije jasna njegova prednost u odnosu na nestimulisani pokusaj. Na zapadu se inseminacije rade gotovo po pravilu sa gonadotropinima (injekcijama) kao stimulacijom jer oni imaju znatno vecu stopu uspesnosti. Nisam ja protiv da se proba, (i ja sam bila probala) uz lekarsku pratnju naravno, svaka je zena slucaj za sebe ali htedoh da skrenem paznju da se od klomifena ne ocekuje previse ako vec ima ovulacije i bez njega. Samo ne treba preterivati. Ako nije doslo do trudnoce u 3 ovulatorna ciklusa na klomifenu, mala je sansa da ce i doci a klomifen utice negativno na ovarijalnu rezervu...

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 2521
21.4.2012 21:12:39   
Alex91
ZIVIO KLOMIFEN....user posted image ..on je moje sunce...da nema njega,nema ni moje ovulacije...a ni moje cerkice...

maki ja vjerujem svom doktoru..jer je stvarno nad doktorima...promijenila sam ih silu...privatnika i privatnika...samo pare davala...a samo moj doktor mi je uspjeo pomoci..i hvala mu na tome...da mi kaze da skocimj sa mopsta ja bi skocila jer znam da je to ispravno...zivio DR.Georgije Radmanovic...user posted image

Direktna veza do poruke: 2522
21.4.2012 21:18:43   
Maslacak15
Klomifen je sjajan lek slazem se, za zene koje imaju problem da ovulirajuuser posted image user posted image I usrecio je vec milione zena posto je u upotrebi od 60 tih godina proslog veka. Ali zene koje imaju normalno ovulaciju i regularne cikluse ne treba da ocekuju cuda. Jer nije bas izesno da klomifen kod njih bilo sta moze da "popravi". Srecno u svakom sllucajuuser posted image Drzim fige!!

(odgovor članu Alex91)
Direktna veza do poruke: 2523
21.4.2012 21:24:48   
Alex91
Hvala...a moj slucaj je PCOS...i radio mi je sve nalaze tako da zna covjek sta radi...

Direktna veza do poruke: 2524
21.4.2012 22:31:18   
buba m
Maki nisam proveravala ništa od hormona. Moja doktorka nije još pominjala klomifen, nego ja razmišljala da je pitam. Inače, radila sam test na bakterije i sve je ok,ovulacija uredna. Mislim da i doktorka, kao i ja, čeka da se mm popravi spermogram pa ćemo videti.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 2525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  99 100 [101] 102 103   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  99 100 [101] 102 103   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here