|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  98 99 [100] 101 102   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
12.4.2012 14:43:27   
Alex91
user posted image Ivana...samo muckanje...
Sta nam je sa Jole84?
Ja od veceras pocinjem sa muckanjem..pa sta nam bog da..

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 2476
12.4.2012 16:07:54   
*Maki*
IZVORNA PORUKA: ivannna

dr je zadovoljna ,super sam reagovala na klomifen! imam nekoliko folikula i zadatak da muckamo u nedelju,opet uz u utorak i ako nisu pukli radicu moju 2.iui,kaze dr.steta da sad ne iskoristimo ovako lepe folikuleuser posted image

jole kakva je situacija sa tvojim folikulima?

Inseminacija se nikada ne radi dok ne puknu folikuli,kada ti folikuli dostignu otprilike 20-21mm treba da primis Pregnyl (bez obzira da li radis inseminaciju ili ne) i folikuli pucaju u roku od 36 sati.Sve drugacije - pustiti folikule da prerastu ili uraditi inseminaciju pre vremena je bezveze.Moj iskren savet,radjene su mi 3 IUI kod doktora koji je strucnjak za to.Sretno draga

p.s. kog dana ciklusa su poslednji put izmereni folikuli i endometrijum i koje vrednosti su bile?

< Poruku je uredio *Maki* -- 12.4.2012 16:09:36 >

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 2477
12.4.2012 19:29:15   
Jole84
Drugarice hvala vam na podršci user posted image
Ja imam samo jedan od 9,5mm (10dc) i nisam baš oduševljena.Ne znam da li će da mi se duplira do O,u utorak opet imam kontrolu ali nisam nešto optimistična.
Dr kaže da bez klomifena ne bih imala nijedan user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 2478
13.4.2012 0:40:25   
Jole84

IZVORNA PORUKA: Alex91

user posted image Ivana...samo muckanje...
Sta nam je sa Jole84?
Ja od veceras pocinjem sa muckanjem..pa sta nam bog da..

Alex navijam jaaaako user posted image
jel ti beše nemaš kontrolu? Držim palčeve user posted image

(odgovor članu Alex91)
Direktna veza do poruke: 2479
13.4.2012 10:19:19   
jbojana1980
Jole, ja sam imala 9 dc folikul od 10,2 i mislila sam uzas. Tog dana sam popija 3 klomifena (poslednji dan). a onda 11 dc 15mm, a 13 dc cak
20,8mm. Bila sam zacudjena kako mogu brzo da rastu!

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2480
13.4.2012 15:22:27   
Jole84
Jbojana,onda znači da ima nade da se poveća ova minijatura od folikula user posted image Hvala ti user posted image

(odgovor članu jbojana1980)
Direktna veza do poruke: 2481
13.4.2012 19:12:43   
*Maki*
Jole izvini ne mogu sve da pohvatam,kako bese stojis sa hormonima,napisi mi poslednji rezultat polnih hormona.Jel ti doca ispratio nekad folikulometriju do kraja-dok ne pukne folikul? Koliko je najvise rastao i kog dana je bila ovulacija,i koliki je endometrijum bio? Ljubim te,ne brini nista

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2482
13.4.2012 20:36:31   
Jole84
Maki,tek sam od prošlog meseca počela sa folikumetrijom,nisam pratila do sad,i skroz sam u nepoznanici,tek učim user posted image
Bio mi je neki folikul prošli mesec od 12mm,par dana pred O,bez stimulacije,a ovaj mesec s klomifenom 9,5 pa me baš čudi.Endometrijum mi nije rekao koliki je,toliko sam se iznervirala što nije veeeeliki folikul,da nisam ni pitala,a znaš kako je državno,ako ne odeš s predznanjem i sa pripremljenim pitanjima,onda ništa ne dobiješ.
Hormoni su mi trenutno odlični,da kucnem u drvo user posted image ,prolaktin mi je bio problem,sad je na granici,održavam ga bromokriptinom.
Najviše me nervira što još ne kapiram koliko bi trebao da poraste taj malecki,i da li ovo znači da nisam dobro odreagovala na klomifen...
user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 2483
14.4.2012 19:15:51   
ocajnica
Drage moje,meni je doktorka jos pre dva meseca prepisala klomifen i od tada se ubih trazeci ga.Nema ga cak ni u Makedoniji.Da li mozda znate gde mogu da ga nabavim.Hvala unapred.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2484
14.4.2012 21:56:41   
jela 76
Draga naša,
Grčka, Bosna.

(odgovor članu ocajnica)
Direktna veza do poruke: 2485
14.4.2012 22:53:17   
ocajnica
Hvala jela 76.

(odgovor članu jela 76)
Direktna veza do poruke: 2486
15.4.2012 19:35:55   
Jole84
Danas imam sekret ko belance,stiže O,posle 100godina,imam ovaj fini iscedak user posted image Skakala sam kao malo dete,mm se pokido od smeha user posted image
Živeo klomifen,nekako zaključujem da ipak radi posao...a u utorak ću da vidim da li mi je folikul porastao user posted image

(odgovor članu ocajnica)
Direktna veza do poruke: 2487
16.4.2012 10:18:08   
hanka
Jole navijam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2488
16.4.2012 11:03:02   
degu
Jole user posted image user posted image user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 2489
16.4.2012 11:07:40   
jela 76
Slatko me nasmeja!!!!!!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2490
16.4.2012 13:32:33   
Jole84
Hvala vam drugarice user posted image

(odgovor članu jela 76)
Direktna veza do poruke: 2491
16.4.2012 23:16:15   
*Maki*
IZVORNA PORUKA: Jole84

Maki,tek sam od prošlog meseca počela sa folikumetrijom,nisam pratila do sad,i skroz sam u nepoznanici,tek učim user posted image
Bio mi je neki folikul prošli mesec od 12mm,par dana pred O,bez stimulacije,a ovaj mesec s klomifenom 9,5 pa me baš čudi.Endometrijum mi nije rekao koliki je,toliko sam se iznervirala što nije veeeeliki folikul,da nisam ni pitala,a znaš kako je državno,ako ne odeš s predznanjem i sa pripremljenim pitanjima,onda ništa ne dobiješ.
Hormoni su mi trenutno odlični,da kucnem u drvo user posted image ,prolaktin mi je bio problem,sad je na granici,održavam ga bromokriptinom.
Najviše me nervira što još ne kapiram koliko bi trebao da poraste taj malecki,i da li ovo znači da nisam dobro odreagovala na klomifen...
user posted image

Da bi folikul postigao potrebnu velicinu (a to je od 17-23mm) mora prolaktin da bude u granicama normale,endometrijum minimum o,8 mm.Ako folikuli ne rastu dovoljno,ne postoji kvalitetna ovulacija bez obzira sto pucaju u vreme ovulacije.Trebao je doca da ti isprati ovulaciju i posle terapije bromokriptinom (meni je bromokriptin pomogao da snizim prolaktin i da se kod mene desavaju ovulacije kako treba,i dalje ga pijem).Jesi li radila dnevni profil prolaktina?Kada si zadnji put proverila prl? I koja ti je doza leka? (koju kolicinu leka pijes?) Ne bi bilo lose da napises vrednosti polnih hormona kada si zadnji put proveravala da bacim pogled. Ljub

< Poruku je uredio *Maki* -- 16.4.2012 23:17:17 >

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2492
17.4.2012 8:39:56   
Maslacak15
Zdravo Jole,
Necu ni ja da jurim pred rudu, nadam se da su folikulil lepoo porasli, ali ako nemauser posted image ovog meseca pravac doktor i proveri jos jednom nivo prolaktina! Mozda ti treba jos malo veca doza bromokriptina, Narocito sto je vec jednom upalilo, na bromokriptinu si zatrudnela ali tada si bila na vecoj dozi zar ne? Puno te pozdravljam Joleuser posted image user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 2493
17.4.2012 10:31:20   
Jole84
Maki,Maslačak user posted image
baš danas idem na UZ,pa ću da vidim šta se dešava,ali jako se radujem jer "vidim" O,posle dugo vremena.Ako ništa drugo to mi je bar korak napred.
Bromokriptin trenutno uzimam baš malu dozu,samo četvrtinu,a dok je bio visok prl,uzimala sam polovinu a bogami i ceo,jedno vreme.
Evo napisaću zadnje rezultate na hormonskoj pretrazi,da ne mašim ovde temu.
Ljubim vas obe user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2494
17.4.2012 21:45:19   
zmajče
Draga Jole84, kako si pila klomifen? dali si pila 2 x 1 ili 1 x2 jer bi bez obzira na sve trebala da imaš više folikula nije stimulacija klomifenom dobro odrađena to se i meni desilo pre 4 meseca a inače imam ovulaciju uvek i pila sam klomifen 2 x 1 a trebala sam 1 x2 da pijem -doktori u frontu šta da kažem. prolaktin treba da bude niži od granične vrednosti ali o tome u drugoj temi

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2495
17.4.2012 22:30:39   
ivannna
Maki ,jutros sam primila pregnil,a sutra radim 2.iui,sinoc mi je lh tracica pokazala jacu drugu crticu pa se nadam da je tajming dobar
nisam pitala koliki je folikul ni endometrijum,svaki put imam 1000 pitanja pa na to i zaboravim,sutra cu pitati doktorku,prosli mesec su bili 20x21 a endometrijum 10mm
sutra ce mi biti 16dc

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 2496
18.4.2012 8:15:43   
Jole84
Ivanna super folikuli,navijam user posted image
Zmajče pila sam 2x1,nisam znala da to ima značaja,dr mi je ovako prepisao.
Pokušaću ponovo sledećeg meseca,s više sreće nadam se.
A jesi li ti koristila klomifen samo taj mesec? Kako si prošla sa folikulimetrijom? user posted image

< Poruku je uredio Jole84 -- 18.4.2012 8:16:21 >

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 2497
18.4.2012 10:12:01   
zmajče
Jole84 pila isto kao ti 2x1 a treba 1x2 raspitaj se malo na forumu kako druge devojke piju ni ja to nisam znala dok nisam nadrljala.
Pozz i ljubac user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2498
18.4.2012 11:51:57   
*Maki*
IZVORNA PORUKA: ivannna

Maki ,jutros sam primila pregnil,a sutra radim 2.iui,sinoc mi je lh tracica pokazala jacu drugu crticu pa se nadam da je tajming dobar
nisam pitala koliki je folikul ni endometrijum,svaki put imam 1000 pitanja pa na to i zaboravim,sutra cu pitati doktorku,prosli mesec su bili 20_x_21 a endometrijum 10mm
sutra ce mi biti 16dc

Draga moja Ivanice, trebala si da pitas za velicinu folikula i endometrijuma jer su to dve najosnovnije stavke :) Hoce li te doca pogledati pre inseminacije da vidi da li su pukli folikuli?? Ili ti je jednostavno odredio vreme kada ce ti uraditi inseminaciju?Zelim da znas da cu sutra ceo dan misliti na tebe i drzati fige za tebe,samo hrabro i budi nasmejana i samo pozitivne misli bez nerviranja :) Dace Bog da uspe ovaj put.Ljubim te

< Poruku je uredio *Maki* -- 18.4.2012 11:52:53 >

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 2499
18.4.2012 13:14:38   
ivannna
Maki,evo mene da se javnem posle iui.
Dr je rekla da sam super odreagovala na klomifen,imala sam po 2,3 folikula ,e sad,dr je rekla da su bas bas sazreli i zato sam dobila juce ujutru pregnil,a jutros je proverila kaze samo sto nisu pukli,i kaze endometrijum je odlican,u petak opet uz,ali sam se malo ubedacila jer je rekla da je pokretljivost bila losa,pa su centrifugiranjem to popravili ali su izgubili na broju,nije mi ni na kraj pameti bilo da pitam za velicinu folikula i E jer sam se zbog tih lenjih spermica bas smorilauser posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 2500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  98 99 [100] 101 102   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  98 99 [100] 101 102   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here