Yula
|
IZVORNA PORUKA: mirjanica Tako je i bez kontrole rekao da nastavi da pije ovo novo mleko do 12m. Jutros kad sam ispricala za novu situaciju, kaze alergija na jaje, iskljuciti ga 6m! Da li je moguce da se preko telefona donose takvi zakljucci? Da nije ipak hrana iziritirala creva? Da li se moze takva reakcija javiti posle 2 dana od kada je jeo cetvrtinu zumanceta? Niko dete nece da pregleda, nikakve testove da radi, samo kazu prati... Ja ne verujem da alergija na hranu u vidu proliva moze da se javi toliko dugo posle konzumacije sumnjive namirnice. Ako je jeo jaje danas u podne, maksimum do sutra u podne bi trebalo da se manifestuje ta crevna alergija, ali to je smao moje misljenje. Da je u pitanju koza, osip, ekcem, ok. Ali povracanje i proliv, ne verujem. Ako je dete alergicno na jaja, bar koliko sma ja uspela da saznam, alergija se javlja jako brzo u narednih sat-dva-tri i to u vidu povracanja, eventualno proliva. Ako je kontaktna alergija, javljaj se prakticno momentalno! Alergije na jaja su uzasno jake i ne verujem da bi se pojavila posle tri dana! Opet, kazem, ja nisam doktor, ali ... Lepo su ti rekli, prati dete, sacekaj sa jabukom i blitvom par dana, a onda kreni da mu dajes jabuku da bi iskljucila nju kao potencijalnog krivca. Onda, ako sve prodje ok, kreni sa blitvom, uvodi je kao novu namirnicu, ako sv eprodje ok, ona je sigurna, onda... mozda onda da ponovo pokusas zumance? Ali pazi, koliko sam cula, deca veoma cesto uopste ne reaguju alergijom na manje kol. zumanceta, tipa, 1/8, 1/4, cak i na 1/2, ali kada pojedu celo odreaguju ako su alergicni. Zato budi veoma pazljiva i spremna da ako se alergija ispolji, da odmah palite kod dr, za svaki slucaj. Inace, i da odvedes dete, sta oni mogu da rade, da ga pregledaju? Spolja se ionako nsita ne vidi. Mozd aje uostalom virus, ovde u Parizu su skoro sva deca bolesna, povracanje kod mnogih, a kod svih i temperatura. Mozda je i kdo vas neki slican virus?