mama kukunka
|
CM, salterusa na informacijama ( ako je ona matora i sprzena a nafrakana) je hit u frontu! Glavna zanimacija dok sam cekala x pregleda ispred savetovalista za trudnice mi je bila da prisluskujem kako se izdire na ljude.. Nekom muceniku kome se sestra u tom trenutku poradjala nije htela da pozove porodiliste (ionako se nikad ne javljaju na telefon, zovite sestru na mob), onda on kaze kako nije ponela telfon , tj ostavila je kod njih-porodice, a ona krene da se dere , te kako nije ponela, pa kojos ne nosi telefon itd Mucenik se skroz pogubio, a meni doslo da joj uletim u svoj svojoj velicini u onaj salter i onako za kragnu podignem uz zid.. a tek kad ne znas npr gde se radi kolposkopija.. i u koliko sat treba da se dodje.. Takodje sam mislila da su dve babice koje rade u savetovalistu namcori, ali one uvek hoce da tiizadju u susret..u stvfari se raspadaju od posla, jer dnevno imaju i po preko 100 trudnica..pa svaku upisi, posalji gde treba, prikaci na ctg, objasni sta je sledece... Onda, matora laktacijska sestra koja te strava izmasira da krene mleko ako je dozoves, ali zato te dok ti cicis od bolova ispita kot i gde radi itd..ne bi li imala neke eventualne vajde.. A od svih katgegorija i titula koje se mogu naci u NF, najlosije iskustvo mije sa servirkama hrane.. Brate, kad uleti u 6 ujutru, a ti samo sto si zaspala i krene da se dere i proziva po sobama da dodjes po hranu, pa ti tresne kasiku pavlake, pa preko salamcinu, a na vr' toga parce leba, a na drugu polovinu plekanog tanjira uspe pola ( ne razumem zasto pola solje caja, bar je to jevtino...akli valjda ih mrzi da vuku iz kuhinje puno, pa prepolove) solje ,takodje limene caja...i ako imas u sobi nekog ko moze da ustane i uzme, doruckovaces, a ako ne, ko te sisa..za njom ide cistacica pa se posvadjaju jer ova cisti a ova gazi, i onda ti obe gundjaju kako se ubise od posla , vidi ovu .. Glavna zurka je od 6-8 ujutru....onda dodju sestre da bebu umotaju u kifle jer tako moraju da cekaju pedijatrijsku vizitu ( opet ne znam zasto). posle njih ide ginekoloska vizita, za njih moras da sredis sobu kao da si u vojsci, nista od stvari ne sme da bude van kasete, niti da visi na ofingeru , sestre te 100 puta ganjaju da sredis..i njih cekas na krevetu rasirenih nogu :) oni prodju, onda ide pedijatrijska vizita, merenje beba , obrada pupka i dr ti kaze sta ima da ti kaze za bebu ( od njih me jedino bilo strah, sta cu da cujem).negde u toj jurnjavi je sestra poubacivala nove benkice u sobe, pa se tada bebe ponovo oblace u benkice i povijaju samo od struka. ..e, omda te u 9h zovu na ginekoloski pregled, gde te ova pita '' a sto nist imali stolicu, kad vam je -samo sto niste'' kad, sestro slatka da stignem?? ni da piskim nemam vremena a ne da se skoncentrisem sa ranom za veliku nuzdu..jos je beba sve vreme tu, pa neko mora da je cuva od cimerki kad ti odes u wc..a i one imaju potrebe.. i taako u 11h ti kazu u 13h ides kuci .. e sve je to tako haoticno, i kao na traci, ali ja bioh opet birala NF , jer zaista mislim da se u tom '' pogonu za radjanje dece'' u ne daj Boze slucaju ipak sve mnogo strucnije odradi..nekako sam se oba puta osecala skroz sigurno..
|