crazymama
|
moja sestra se porodila carskim rezom 2009.g. pod epiduralnom anestezijom, u NF i kaze da joj je tih 8 dana nakon porodjaja najgorih 8 dana u zivotu! pitala je za apartman, dr koji nam je inace kucni prijatelj, joj je rekao da nema potrebe da baca pare na apartman, jer se posle carskog ide u sok sobu, koja je svakako dvokrevetna, jedino sto nemas kupatilo, ali kupatilo im je bilo preko puta sobe. najvise se zalila na sestre, cak se i svadjala sa njima, i bila je na ivici nervnog sloma kad je izasla 8.dan. sa njom u sobo je bila porodilja koja je imala 39.godina i koja je posle nekoliko pobacaja jedva rodila devojcicu od 2700gr, imala je povisen krvni pritisak, dobijala je bensedine i stalno bila pospana i umorna, a sestre su je u ponoc terale da ustaje iz kreveta, kako bi zamenile posteljinu, sto inace treba da urade u neko pristojno vreme oko 8-9 uvece, ali one piju kafe i tracare tamo u svojoj sobi, pa tek oko ponoci krenu po sobama, pale svetla dok zene spavaju i teraju ih da ustaju iz kreveta, jos se i deru na njih. moja sestra se svadjala zbog te druge zene u sobi, bilo joj je zao, a sestra joj je rekla, kako je ne zanima, da za jutarnju vizitu posteljina mora da bude promenjena i da ona nema nameru ujutru u 6 da dolazi da je menja. vise imam fobiju od tih kretenki od sestara nego od porodjajai svega ostalog. mojoj sestri su odmah posle porodjaja dok je jos uvek bila pod dejstvom anestezije ponudili da joj donesu bebu, ona je samo rekla " da li vam ja izgledam kao da sam sposobna da sada brinem o bebi?" a sestra je prokomentarisala "koji se je onda radjala?!" e onda je mojoj sestri pukao film, skupila snage i izdrala se na nju, rekla joj da nije vise usla u sobu i da ona nije dosla u front, jer joj je kod kuce bilo dosadno i tako svasta nesto joj rekla, i izbacila je iz sobe hahahahaha :) ma ludaci svi redom! e, a moje iskustvo sa 3.sprata, odeljeje inflamatorne ginekologije, tu sam lezala 5 dana posle pobacaja, u trokrevetnoj sobi, sasvim drugacije... poucena iskustvom svoje sestre, odlucim ja da primenim ljubaznu taktiku, dodje sestra da mi postavi braunilu, ja joj kazem "svaka cast, kako imate laku ruku, nisam osetila nista", pa nastavim 'jao kako su vam lepe trepavice', a ona jadna nalepila vestake, sa 15 slojeva maskare, ali uplailo je, sve su sestre bile divne ti 5 dana, stvarno nemam zamerku... soba cista, kupatilo cisto. jedino nacelnica i doktor onako malo HLADNI... najgore misljenje imam o nekoj doktorki barbari pazin koja me je tu noc primila usled krvarenja i kad me pogledala pitala me "pa koliko ste vi to trudni, cela dva minuta?" stoka!
|