|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
9.2.2012 22:26:56   
Yula
P.S. Danas nam nikle gornje jedinice! Obe u isto vreme, bez temp. bez proliva i ostalih propratnih tegoba, ali je zato poslednjih mesec dana bio kao na iglama.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1176
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijaarkoma
9.2.2012 22:38:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

P.S. Danas nam nikle gornje jedinice! Obe u isto vreme, bez temp. bez proliva i ostalih propratnih tegoba, ali je zato poslednjih mesec dana bio kao na iglama.

user posted image

IZVORNA PORUKA: Macaki

IZVORNA PORUKA: Tash

kakve veze ima podrgevanje rucka vise puta?

jel se ovo na mene odnosi?

Jok, na moju babu. user posted image user posted image

Moraš da nađeš način da bebu zamajavaš da jede dok ne bude navikla i zavolela da jede. Njoj je lakše da ti se prikači na sisu, pa zašto bi se ona onda mlatila sa kašikom? Moraš biti sigurna da je gladna, i moraš joj stvoriti zanimljivu i ugodnu atmosferu. Daj i njoj kašiku.

nenja, moj bivši momak je alergičan na bananu, ali tada me nije zanimalo kako mu se manifestovala alergja, pa ne znam. Pokušaću to da ti saznam preko kume koja je sa njim u kontaktu.

Marko plače, Yula ne stižem da te čitam.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1177
9.2.2012 22:40:54   
Verus
...

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1178
9.2.2012 22:43:32   
Anoniman
Verus? user posted image

Inače, bili smo na kontroli, deca su bolje, malo manje temperature danas, uho i grlo prolaze (kome već koje treba), lekove pijemo dalje, muž i ja bolesni kao kerovi. Danas u NS nije bilo grejanja, Toplana zakazala. I tako...

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1179
9.2.2012 22:46:30   
nenja22
hvala vam drrugarke user posted image

kako sam pročitala sad ovo što je macaki ostavila i još po malo o intoleranciji, da i meni sve više na to liči...mada sam mu večeras na guzi primetila dve tri tačkice crvene, a nikad ranije nije bio ni crven ni osut, otkud znam, možda to ni u kakvoj vezi nije (nego ću opet na zube da svaljujem user posted image )

a što se ponovnih pokušaja tiče, pa da, baš kako ti yula kažeš, moram se rešiti opet, spremiti na eventualne muke, pa šta bude...al' neću neko vreme svakako, a i kako vidim, ako je i kad je intolerancija u pitanju, daje se po manja količina problematične namirnice i to dosta smanjuje mogućnost reakcije...ma grozno je to kad tako mali izbaci toliku količinu sadržaja iz sebe user posted image jedina sreća, imamo čistača odmah, kuče se tu stvori i sve pokupi, recikliramo, nema šta, rashoda nema user posted image

yula, bravo za zubiće user posted image
tako su i nama u paru izlazili, donji kečevi, gornji kečevi, gornje dvojke, isto nikad neki posebni prateći momenti sem nervoze i lošeg spavanja, što je kod njega igranka bez prestanka od kad počeše...sad očekujem nešto pozadi, sudeći po tome gde su mu ruke kad ih glođe user posted image
(odoh malo u off izvinjavam se(

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1180
10.2.2012 11:49:19   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash

Inače, bili smo na kontroli, deca su bolje, malo manje temperature danas, uho i grlo prolaze (kome već koje treba), lekove pijemo dalje, muž i ja bolesni kao kerovi.

user posted image

IZVORNA PORUKA: nenja22
jedina sreća, imamo čistača odmah, kuče se tu stvori i sve pokupi, recikliramo, nema šta, rashoda nema user posted image

user posted image

zene, vidim imate duha jos uvek!! user posted image

yula, bravo za zubice!!! user posted image

znate sta se kod nas desava poslednja dva dana.. mm dodje sa posla oko 18:30, 19.. i onda sednemo on i ja da jedemo, a bebu stavimo u stolicu za hranjenje da bude sa nama. njemu je to rucak, a meni dodje nesto kao uzina. user posted image ili rucak br2 ili vecera br1. user posted image beba kratko vreme sedi mirna i igra se sa igrackama, ali onda pocinje sve vise da negoduje i da pruza ruke ka meni da je uzmem. ako je uzmem i stavim kod mene u krilo, odmah gura ruku u moj tanjir, uzima mi kasiku, mljacka i gleda nas zainteresovano.. mm kaze da ja spremim neku kasicu za veceras pa da probamo da joj damo dok mi jedemo. sinoc sam imala pilecu supicu ali se nisam usudila da joj dam cak ni onu sargarepicu iz supe, ipak nije to za nju spremljeno.. dala sam joj na kasicicu vodu od kuvanja jabuka, ali to nije htela. verovatno hoce nesto konkretnije. user posted image pitanje je hoce li veceras hteti kasicu, mozda bi ona ustvari ono sto mi jedemo!?!
skuvala sam pirinac, cekam da se probudi pa da joj ga namazem oko usta. dacu joj i malo na vrh kasicice da pojede ako bude htela, ali samo one vodice. ostatak cu da stavim u frizider za sutra. mislim da pirinac moze tako da stoji. posle jedemo bundevu. za za veceras cu videti sta da joj dam..
ako uvece bude htela da jede, taman bih mogla da ubacim veceru! npr. da uvece jede pirincane pahuljuljice ili palentu. kada ih uvedemo!

drzite mi fige za pirinac!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1181
10.2.2012 12:20:42   
Anoniman
dala sam joj malo pirincane vode i namazala joj je oko usta. nista se nije desilo, sem sto imam one sitne tackice po bradi,a li to ona ima stalno, verovatno od vlage. dal da je skinem kasnije pa da je celu pregledam, mada joj se uvek manifestovalo samo oko usta?
sutra cu joj malo pirinca dati da rucka, izmiksanog sa mojim mlekom.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1182
10.2.2012 13:35:30   
nenja22
e pa da vam bude sve ok za prinadz user posted image

inace, ne znam je l' sam tebi konkretno, a svakako sam vise puta pisala na tu temu...mislim da ne treba da se brines oko toga sto ona slabo kasice hoce...mozda im treba malo vise vremena dok se ne naviknu, kada su dugo samo sisali, kao sto tvoja bekana jeste (a tako je i kosta) ali dodje sve to na svoje...jer, to da ponovim, vise od mesec dana smo se mi sa kasicama patili, a on je pre toga sigurno isto punih mesec skoro pokazivao te znake da je kao spreman da jede, a ne samo sisa...oblizivao se, mljackao, propinjao iz ljulje dok mi klopamo i onda kad sam pocela cvrc...a opet, nekako maltene preko noci, krenuo lepo i to je to...tako da strpljivo, ja cak nisam sigurna, verovatno zavisi od deteta do deteta, ali ja kostu nisam forsirala iz razloga da mu ne stvorim averziju...a meni je uvek moto, nema bebe koja ne nauci da...upisati po potrebi user posted image (jede, prevrce se sa ledja na stomak, sedi, ustaje i tako dalje i tako dalje)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1183
10.2.2012 13:39:48   
nenja22
da demonstriram, sa malim offom opet, evo ovako je izgledao sa oko 5.5 meseci dok mi jedemo user posted image
user posted image

a proslo je sigurno jos dobrih mesec i po, dva dok se projeo user posted image

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1184
10.2.2012 15:02:58   
Anoniman
hvala ti user posted image sve ja to znam, ali eto kod nas ima preko 40 dana kako smo krenuli. i cini mi se da je te prve pirincane pahuljice bas volela da jede, valjda ima vanile i cimeta u njima pa lepo mirisu... uglavnom onda je poremetismo sa pauzama, pa povrce, pa opet ja iz straha stalno pravila neke pauze kada sam uvodila namirnice. no dobro, pocece ja se nadam nekada da jede. ja samo brinem zbog tog hemoglobina, da joj ni na kontorli nista nece biti bolje, pa cemo dobiti Fe da pije, a onda ce jos teze kakiti nego sada..
a to sto si ti napisala sam i ja cula od jednog pedijatra da je pricao na tv-u, kazu roditelji zure, pa brinu da im deca sto pre propuze, prohodaju itd.. ali kaze dok dodju do godinu dana sva deca manje vise sve savladaju, nije bitno da li je neki mesec pre ili kasnije bila neka faza. zato se stvarno ne treba opterecivati, jer je svako dete individua za sebe.

mi smo danas izgleda ok prosli sa pirincem. onda sam joj dala bundevu i izgleda opet omasila ili vreme ili nam je baba falila da nas zabavlja dok majka gura kasiku. uglavnom, pojela je par kasicica i vise nije htela. ostatak nisam bacila, probacu da joj oko 18h dam ponovo.
e sad.. ni sama ne znam da li je bezbedno... user posted image jer nisam odvojila deo, nego je iz te iste posudice jela. i nije mi u frizideru, eno stoji na kuhinjskoj ploci. sta mislite??? i da li da grejem ili da joj dam onako? niko mi i ne odgovori pre neki dan - da li se kupovne kasice greju ili daju sa sobne T?
mozda ipak da joj skuvam novu klopicu... samo ne znam sta!

(odgovor članu nenja22)
  Direktna veza do poruke: 1185
10.2.2012 16:38:28   
mirjanica
Ih bre Macaki al si se raspisalauser posted image ja kupovne kasice grejem u toploj vodi, ako su od juce, tj. ako su bile u frizideru. Trudim se da ih izvadim na vreme da se same ugreju, ali na kraju ipak malo ostavim u toploj vodi. Inace ih drzim u kredencu (imamo zaliheuser posted image ) i uzimam odatle i dajem mu. Mi i dalje kombinujemo sve i svasta! Danas sam npr. skuvala komad piletine i pomesala sa kupovnom Milupinom sargarepa+krompir. Juce je jeo Juvitana mrkva+piletina pomesanu sa Hipp brokolijem (jer nije hteo sam brokoli, a ni u kombinaciji sa mojim, kuvanim krompirom). Sta cu, smisljam i izmisljam ne bi li jeo. A on je inace jedan mali lenjivac, tacno vidim da ga mrzi da mulja i guta, mozda je to problem i kod Ksenije...

Citala sam sta ste sve pisale, nadam se da su Tashini klinci ozdravili!
Yula, jesi li sada sigurna da je alergija na pirinac?

Mi pijemo ovo mleko, i jedemo piletinu (po preporuci dr) i mesamo sa povrcem koje je rekao. E sad, rece voce da ne uvodim, osim jabuke koju vec odavno jede..bananu rece nikako, ali procitah da je Ishler rekla da je njima dr upravo preporucio bananu radi regulisanja stolice? Ja sam nesto mislila prvo krusku, pa sljivu, pa breskvu...? jel to ok?

Sto se tice kake, evo 7 dana kako pije mlekce, crvene sluzi nije bilo, ali jutros sam videla mrvicu crvenog (prekopavam po njegovoj kaki redovno). Kaki svaki drugi dan otprilike, i kaka je bas, bas cvrsta.. rekose pedijatri da je normlano i da moze da se desi 7-8 dana da ne kaki.. Nadam se da je to crveno od jutros ostatak od ranije, jer ako je to nova sluz od cega bi se sad pojavila, posle 7 dana? Znam da ste rekle da treba oko 2 nedelje da se sve regulise, ali nama vec drugog dana sve nestalo pa ko velim sta je sad ovo! ajd, valjda je staro, jos uvek se cisti...

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1186
10.2.2012 17:31:33   
Anoniman
macaki, moja bundeva je pecena oko podne, od tada do 16h je stajala na sobnoj temp, da nije pojeo, stavila bih je u frizider za sutra, i jeo bi iz iste cinije iz koje i danas samo drugom kasikom.
Kupovne kasice sam Luki grejala u mikrorerni.
Mi smo i dalje bolesni, mene trese groznica a temp svega 37. Ocajna sam!

(odgovor članu mirjanica)
  Direktna veza do poruke: 1187
10.2.2012 17:36:44   
branki*
ih,bre,tashuser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1188
10.2.2012 20:25:40   
Yula
Zene,
da li je zabrinjavajuce ako beba od 8 meseci, koja ima 4 cvrsta obroka, i inace ne bljucka ( mada je ranije znala po nekada malo da bljucne, nikada nije povracao u mlazu ) blljucne sat vremena posle vecere, av ecerao je palentu? Bljucnuo je jednom i nekih pola sata kasnije jos jednom, ali vrlo malo. Palentu jede vec nekih mesec dana, ako ne i jace i do sada nisam primetila nikakve reakcije. Takodje jede i belo kukuruzno brasno bez problema. Ali, preksinoc je isto jeo palentu i isto je malo bljucnuo neko vreme posle vecere, a sinoc je jeo obican kacamak i nije bljucnuo. Da li treba da se zabrinem? Ovo je za mene bas veliko iznenadjenje, zasto sada? Da li je moguce da mu smeta tek sada? Skuvala sam je prilicno gustu, pa ne znam da mu to nije bilo tesko. Pomagajte!
dacu mu sutra opet palentu i to za dorucak i bas da vidim da li ce se ponovoti reakcija user posted image ja cu da siznem skroz!

P.S. Vidim da ste bile vredene i dosta pisale, ali tek kasnije kada uspavam beirona cu moci da sve iscitam.

< Poruku je uredio Yula -- 10.2.2012 20:26:18 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1189
10.2.2012 20:29:56   
Anoniman
Ja zaista ne znam nista o bljuckanju. Ne verujem da ima veze sa alergijom, mozda mu prosto ne prija. Ljub

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1190
10.2.2012 20:53:00   
Anoniman
mm je danas pravio cedjeni sok od narandze, limuna i meda. Marko je toliko cicao pored nas jer smo svo troje pili, da sam mu dala da proba. Dva puta je mocnuo prst. Nije mu bilo nista sva sreca. Bas sam nekada mentol!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1191
10.2.2012 21:17:35   
Anoniman
Evo i mene, malo da se javim user posted image Sve ne smem da se hvalim kako smo svi u kući zdravi, da se ne ureknem user posted image
P je kao i obično, po telu čist, a oko usta katastrofa user posted image Ja više stvarno ne znam šta je to u pitanju. I da nije ovaj ovakav mraz, odvela bih ga u mikorbiol.laboratoriju da mu uzmu opet bris grla i nosa, i kože oko usta. Njemu je tu toloko suva koža, da mu posle prepodnevnog spavanja popuca sama od sebe, on se samo nasmeje i eto ti kapljice krvi na sve strane user posted image Gornja usna mu je baš otečena, jbg, počela sam ga mazati daktanolom, da isključim eventualne gljivice... Nosić mu curka, ali to nam je već redovno stanje... I u zadnje vreme povraća bar jednom na dan. Ja sam ubeđena da je to od šlajma, jer mu se on sad sliva u stomačić, pa ponekad kad popije mleko ili jede, posle par minuta sve povrati. Tu ima sluzi, pa se tešim da je dobro što povraća. I kad mu ponudim hranu posle povr.on je prihvati i nastavi da jede, najnormalnije user posted image Da mu smeta ta hrana ili mlekce, onda bi svaki obrok povratio, ovako tek ponekad...
Baš se patimo, a on duša od deteta...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1192
10.2.2012 21:19:34   
Maya21
zille samo ovde da te user posted image jednom kad te nema nigde (ili te ja bar ne uhvatim) user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1193
10.2.2012 21:19:44   
Anoniman
E da, za 20 dana su mu izbili zubići, 5 komada. Četiri gore i jedan dole... Jako je smešan user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1194
10.2.2012 21:20:51   
Anoniman
Maya user posted image nema me nigde...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1195
10.2.2012 23:58:32   
Yula
Jaoj, Zille, bas mi je zao tvog medenog bebca user posted image  Mukica, zelim mu da ga sto pre prodju te muke sa alergijama. Daj napisi opet sta on sada jede. Sta je bilo kada ste bili u bolnici, do kakvog zakljucka su dosli doktori, sta mu od namirnica smeta?

Tash, valjda ce i vama sutra biti bolje, ako su klinci tako brzo pregurali virus, verujem da cete i vi sutra vec biti mnogo bolje. A sto se tice citrusa i meda, pa dobro, on je vec veliki i kapiram da je ok da probas i vidis da li mu neka namirnica smeta ili ne, ako ne probas neces ni znati, a vec neko vreme niste eksperimentisali, ili mi se cini?

Macaki, nemoj da se plasis tih pirincanih cerealija, daj slobodno bebi, samo je prati. Ako ti je bas frka ti ih uvodi 5-6 dana, nemoj davati ni jednu drugu novu namirnicu to vreme i za to vr. ce se pokazati ima li reakcije ili ne. To sto Lazaru i Marku smeta pirinac ne mora da znaci da ce sada svoj deci sa alergijama smetati, cak naprotiv, znas i sama da je on jedna od slabijih namirnica sto se tice alergija. Nama se potrefilo da smeta i jbg.
Inace, ona knjiga sto si je kopirala je odlicna! Bas je sve lepo objasnjeno. S obzirom da mi je i Tash savetovala, a nju njena dr da mahunarke uvedem kasnije, a i ovoj knjizi to lepo pise, resila sam da ih poslusam i boraniju odlazem za kasnije. Za sada ne uvodim jos nista novo, danas sam vratila bundevu i cveklu i sve je proslo ok. Samo sto mi je eto bljucnuo zbog te palente, ne kapiram uopste. Vise je nekkao bljucnuo vodu koju sam mu kasnije dala da popije, a bilo je i malo sadrzaja palente, na jednom mestu cak i malo sluzi, kao slajm. Bas dugo jede palentu i super mu je prijala. Videcu sutra kako ce reagovati, necu napraviti tako gusto kao veceras i necu dodavati adaptirano mleko, kao do sada. Mozda ad mleko nisam dobro razmutila, nemam pojma. user posted image

nenja, bebac ti je kao lutkica!

Mirjanice, ja stvarno nemam pojma sta bi to moglo biti, verovatno je neki deo krvi koji je zaostao, ili je cak moguce da mu je pukao neki kapilarcic od naprezanja, ako je kaka cvrsta. Verovatnije mi je ovo drugo. Obrati paznju, kontrolisi kaku, pa ako se bude ponavljalo ti kod doktora pravo, on ce verovatno znati.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1196
11.2.2012 0:15:56   
Yula
Mi jedemo sledece:

-krompir
-tikvice
-karfiol
-brokoli
-blitvu
-palentu ( kukuruzno zuto )
-projino brasno ( kukuruzno belo )
-jagnjetinu
-zecetinu
-jabuku
-krusku
-cveklu
-bundevu
-maslinovo ulje cedjeno na hladno
-suncokretovo ulje cedjeno na hladno

Pre neki dan sam mu dala da proba boraniju, ali kao sto u prethodnom postu rekoh, odustajem od nje do daljnjeg, i sledeca namirnica ce mi biti keleraba. Mozda vec sutra krenem sa njom, a mozda preksutra, jos nisam odlucila. Posle toga razmisljam od Tashinom predlogu, tj. plavom patlidzanu i prokelju ( Tash,jel to zaista onaj mali kupuscic? ) Sa paradajzom cu jos malo pricekati, imam neku frku od njega. Mleka nam ostalo jos 5 konzervi, znaci jos 20 dana, znaci kroz dve nedelje cemo pokusati sa jogurticem. Da, zaboravih vam reci, veceras sam bila kod drugarice i uzmem malo ad mleka od njene bebe i namazem L. oko usta. Nista se nije desilo. Mazala sam mu ja i ranije jogurt, isto je reakcija izostala, samo sto ja mislim da on i nema kontaktnu reakciju, sto ne znaci da mu ne smeta. Ali, videcemo i to uskoro.

Osip i crvenilo sa lica se povuklo jos prvi dan apstinencije od pirinca, a danas je vec ekstra! Sutra ujutru cu bebcu dati palentu za dorucak, mozda je pomesam sa jabukom, bas da vidim sta ce se desiti.

Juce bili kod pedijatrice, zvali, rekli da ima osip ispod pelene i zakazu nam isti dan! Nisam mogla da verujem! Ali zato nam zakazu kod alergologa tek za polovinu aprila! cccc
Uglavnom, dr kaze da ovo nije kandida, kao ona je vise crvena, dodje kao ojed. Ajd, da joj poverujem. Dala nam nesto ljubicasto, neku tecnost, kao mastilo! To natapkam bebi par puta dnevno i posle bepanten mast. Kaze da je to pelenski osip, dosta cest u beba zbog velike kolicine hemije i hlora u pelenama i koza reaguje na to. A stvarno, nama se taj osip pojacao od kada smo uzeli ovaj sugavi Huggies. Pre je imao jednu do tri tackice u predelu iznad rese, i to je mesec-dva tako stajalo, ali od pre neki dan, cela kolonija. Sada se to povlaci, ili mi tako deluje jer od onog ljubicastog jedva da i vidim.

Veceras sam ispekla bundevu, ostavicu preko noci da se ohladi, pa cu sutra izdeliti na porcije, spakovati u kese i zamrznuti. Izblansirala blitvu, zamrzla.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1197
11.2.2012 0:39:00   
Anoniman
zille, jadan malisa user posted image bas mi je bilo tesko kada sam procitala da mu krene krv kada se nasmeje.
bravo za zubice! user posted image koliko on ima sada, ne vidim ti tikere?

yula, dobro je da ste uspeli da odete kod lekara. user posted image koristi to sto vam je dala pa ces videti za neki dan kakva je situacija. a da promenite pelene? da uzmete ponovo one sto ste pre koristili? mozda je stvarno sve zbog toga.. sto se bljuckanja tice, ja se ne bih brinula da sam na tvom mestu. nije on povracao, samo je bljucnuo, nije to nista strasno. moja K odavno vec ne bljucka, a zadnjih dana je ponovo pocela. naravno samo mleko jer nista drugo ne jede. mozda su je bilo previse to sto je pojeo, pa je samo izbacio visak. meni nekada bude tesko projno brasno, imam gorisicu od njega, ali ga jedem jer ga volim.. ali eto ne prija mi bas, tesko ga varim. mozda je tako i malisi.. probaj da mu ne dajes precesto, tek neki put..

tash, dopalo mi se to sto si bila opustena danas. user posted image vidis da mu nije nista bilo. a i ne bi mu ni bilo valjda samo od toga sto je umocio prst. user posted image kako je tebi?

ja skuvala tikvicu popodne, sacekale smo tatu da dodje sa posla i seli svi da jedemo. ponovo nije htela nista da jede. samo stisne jako usta i ni makac. onda je kukala da je izvadim iz stolice. stavila sam je kod mene u krilo, dala joj njenu ciniju i kasicice. umazala je i sebe i sve oko sebe, ali ni gram tikvice nije htela da pojede. gledala je radoznalo kako mi jedemo punjenu papriku, htela da stavi ruku u moj tanjir.. kada sam je posle svog tog haosa prebacila ponovo u stolicu dok zavrsim rucak gledala je tuzno u mene dok jedem i urlala. pojma nemam sta hoce!!!!?????!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1198
11.2.2012 0:50:35   
Yula
 Macaki, isti problem ima i moja drugarica, ali ja sam sigurna da beba ne trazi hranu iz vaseg tanjira, vec jednostavno zeli da dodirne nesto novo, nesto sto vi dirate, zeli da vas oponasa. Siurna sam milion % da joj das to sto vi jedete da bi isto stisla ustasca i odbila hranu, kada bi shvatila da to isto treba da se jede. Ja mojoj drugarice predlozila da pokusa sa kupovnim kasicama, oni probali danas i mali sve smazao! user posted image   Mislim da dojene bebe malo vise izvoljevaju od ovih nasih sa koji piju formule, valjda su navikli da je sika tu za hranu i to je to. Budi uporna, nudi, ali nemoj ni da insistiras da ne bi zamrzla hranu.
Opet, ja sam ti tanka po tom pitanju sa iskustvom, nadam se da ces naci negde resenje za vase probleme. LJubni malu bebaricu od mene i mog dase user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1199
11.2.2012 8:51:09   
Anoniman
sa mob pisem, pa samo jedna recenica: huggies pelene su pamucne, nemaju hemiju, zato se preporucuju deci sa ekcemom.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Ime za devojcicu
vukosava

Koje ime je najlepše od ovih?

Aleksandra (12%)

Ana (15%)

Nevena (16%)

Nina (33%)

Teodora (19%)

Sandra (4%)

Ukupan broj glasova: 273

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here