Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trema pred porođaj? 2.8.2009 23:02:26
|
|
|
|
gagana83
|
Ja sam po prirodi tremaros,ali za divno cudo jos nemam frku oko porodjaja. Valjda jos uvek nikako da shvatim da je jos malo ostalo... ili ne zelim da shvatim. Valjda mi je to odbrambeni mehanizam.
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 3.8.2009 11:49:44
|
|
|
|
cici78
|
Tako i ja razmisljam, kao "ma valjda ce biti ok s obzirom da sam na vezbicama dosta korisnog naucila i da cu imati epidural" ali opet kad je prva beba u pitanju nismo izgleda ni svesne koliko ne znamo i kako to gadno boli. Sve me tesi taj epidural.
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 3.8.2009 11:54:59
|
|
|
|
eugenija
|
IZVORNA PORUKA: cici78 kako to gadno boli Mene nije bolelo, rodila sam prirodno, bez anestezije. Mislila sam da me boljucka kičma, da sam se prehladila na reci. Tako sam celu noć imala kontrakcije, a da nisam znala da su kontrakcije, a u rađaoni čekala te STRAAAŠNE bolove o kojima slušam ceo život, i nisam ih dočekala . Još uvek se pitam jesam li samo imala sreće, ili zaista bol nije strašan?!
|
|
RE: Trema pred porođaj? 3.8.2009 17:59:57
|
|
|
|
cici78
|
To je porodjaj za pozeleti Sumnjam da sam takve srece.
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 7.8.2009 20:12:15
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja samo razmisljam da obezbedim tacan spisak sta da ovi moji urade dok sam u bolnici a i sta da kupujem polako vec sada za poneti... Nikako mog muza da nagovorim da narucimo pravljenje komodice za presvlacenje, jer su mu neke koleginice napunile glavu sa pricom da se sve mame pokaju sto kupe te komodice, jer im nicemu ne sluze! KAKVA GLUPOST! Pa i kad mi i deca prerastu tu komodicu sa fiokama, ja cu sigurno imati kako da je iskoristim, jer necu kupovati onakve kao po radnjama za bebe, vec cu napraviti neku normalnu, koja ce i biti jeftinija a i prakticnija... sta ti je musko, gori su od zena nekada, kao prave alapace, on je jadnicak cuo to i sad samo u to i veruje! Au, ja bre stvarno nemam tremu zbog porodjaja, vec zbog kupovine! Koja sam lujka!
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 7.8.2009 20:48:22
|
|
|
|
nina83
|
IZVORNA PORUKA: Trinny Au, ja bre stvarno nemam tremu zbog porodjaja, vec zbog kupovine! Koja sam lujka! To sam i ja negde napisala! Shto se komodice tice, objasni ti muzicu da imas nameru jos duuugo da upotrebljavas svoju kicmu a ne da se grbavis dok presvlacis bebca. Tako sam mu ja objasnila i shvatio je
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 7.8.2009 22:42:43
|
|
|
|
Leki 77
|
IZVORNA PORUKA: Trinny Pa i kad mi i deca prerastu tu komodicu sa fiokama, ja cu sigurno imati kako da je iskoristim, jer necu kupovati onakve kao po radnjama za bebe, vec cu napraviti neku normalnu, koja ce i biti jeftinija a i prakticnija... I ja sam to uradila! Mrzim one bebi komode sa svakakvim crtezima i neverovatnih boja! A trema...ja bih umrla od treme, ali sam se porodila 3 nedelje ranije . Cak sam nagovarala dr na CR ili indukciju. Nije hteo ni da cuje. Tako MRZIM neizvesnost!
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 7.8.2009 23:21:57
|
|
|
|
cici78
|
Jao kako mrzim neizvesnost, pa to mi je najveci neprijatelj...sve bi nekako prezivela ali da znam kako ce to da izgleda, pa neka je tesko ali samo da znam ili da su nam doktori humani pa nas lepo pripreme, tipa "sad cemo to i to da ti uradimo, malo ce da zaboli" i sl. Zivela sam u Kanadi, tamo ti sve pricaju, ma odes kod zubara, on drobi "sad ti stavljam lek, sad cu malo ovo, sad malo ono"...A ovi ovde kad krenu da ti se priblizavaju sa raznim nepoznatim spravama kao u horor filmu mislis "e sad sam gotova"...
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 8.8.2009 9:25:45
|
|
|
|
Nanica1
|
A ja se stalno tripujem zbog jedne zene u mom mestu kojoj su prilikom secenja presekli nesto(nemam pojma sta) pa je ona umrla. To se dogodilo pre par godina i meni je to stalno u glavi!
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 8.8.2009 9:34:30
|
|
|
|
Leki 77
|
Ja sam na to gledala ovako. Ako sam izdrzala 8 mesecei trudna, od toga poslednja dva sedeci kod kuce (januar zbog leda, a februar jer se beba mnogo spustila) izdrzacu i porodjaj pa makar trajao ceo dan .
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 8.8.2009 10:26:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Leki, mislim da si potpuno u pravu kad je taj sam cin porodjaja u pitanju, ja vise ne mogu ni 15 metara da predjem, a da ne crknem i da me ne zaboli kicma ili stomak!
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 8.8.2009 10:31:38
|
|
|
|
Rina
|
Ja sam pre neki dan izvela jedan znacajan poduhvat...setala do grada i po gradu vise od 2 sata ,i jeeeedva stigla kuci kicma razbija jojjj ali kazu zdravo je hodanje sto vise...lakse se porodis
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 8.8.2009 10:53:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Jaoj, ma to kazu da treba setati pred sam porodjaj sto vise, ne bi li se otvorile dovoljno i lakse porodile! Svaka tebi cast kad si uspela 2 sata, ja ne mogu vise ni 10 minuta!
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 8.8.2009 11:16:37
|
|
|
|
cici78
|
Ja sam u zadnjih par dana toliko setala (naravno uz velike muke, bolove u krstima i stomaku kao neko jako stezanje) jer sam poludela sto sam toliko blizu termina a grlic non stop zatvoren i cvrst. Juce odem kod dr, a ona ovim recima "glic ti je mek kao dusa", mislim se "hvala Bogu vise". I sad opet idem da setam bar 20min pa odmorim kuci par sati pa opet i valjda cu se otvoriti vise. Danas mi je termin
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 8.8.2009 13:41:45
|
|
|
|
mihi
|
Cici navijamo za tebe...... Opušteno što reče jedna teta koja radi u Frontu kada sam se prvi put porađala frka me, neizvesnost pustim koju suzu a ona mi kaže nemoj da plačeš odavde ni jedna nije izašla a da se nije porodila, ja se od sve muke nasmejem, baš je tako.
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 8.8.2009 13:43:19
|
|
|
|
Anoniman
|
IMACEMO BEBU IZVORNA PORUKA: cici78 Ja sam u zadnjih par dana toliko setala (naravno uz velike muke, bolove u krstima i stomaku kao neko jako stezanje) jer sam poludela sto sam toliko blizu termina a grlic non stop zatvoren i cvrst. Juce odem kod dr, a ona ovim recima "glic ti je mek kao dusa", mislim se "hvala Bogu vise". I sad opet idem da setam bar 20min pa odmorim kuci par sati pa opet i valjda cu se otvoriti vise. Danas mi je termin
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 8.8.2009 13:56:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Cici, samo ti setaj... valjda ce bebac lakse tako napolje... vidis da si uspela da omeksas grlic! Javljaj nam sve sta se desava!
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 8.8.2009 14:11:20
|
|
|
|
marince1
|
Cici
|
|
RE: Trema pred porođaj? 8.8.2009 17:57:34
|
|
|
|
tomic
|
Zene drage, kako ste? vidim ima nas jos koje su trudne otprilike oko 34 nedelje.. Pocinje da me hvata panika i neznam sta cu. Ne radim pa nisam u mogucnosti da stalno pisem, ali evo danas me bolucka stomak i tako.. Kako preziveti ovu tremu...
|
|
RE: Trema pred porođaj? 8.8.2009 18:08:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Uh, Tomic, mene prosla ta trema, sad ne mogu da docekam da se porodim, jer se jedva krecem i sve me boli. Ja sam tu tremu zamenila razmisljanjem da sav spisak obezbedim sta treba da se kupi i sredi kad ja odem u bolnicu...
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 8.8.2009 18:14:32
|
|
|
|
tomic
|
Pa sta te boli?
|
|
RE: Trema pred porođaj? 8.8.2009 18:29:43
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja jedva cekam da se vi lepe moje porodite
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 8.8.2009 19:50:49
|
|
|
|
cici78
|
Hvala na podrsci drage moje, evo sad sam iz setnje, bole ledja, kidaju, ali neka mora ovaj mali vise napolje. Prosto ne mogu da verujem da se tako priblizilo, dodje mi da odem do Fronta, sednem ispred sa onim ciganinom sto svira i cekam bolove
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 9.8.2009 14:05:21
|
|
|
|
sneza24
|
Ponekad me hvata trema da neznam sta cu sama sa sobom.
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 9.8.2009 14:07:01
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: tomic Pa sta te boli? Uh, Tomic, ledja, noge, pomalo i stomak zaboli, ako vise ne mogu da stojim na nogama, a nalazim se napolju u setnji, pa dok dodjem kuci...
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.