Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trema pred porođaj? 16.7.2009 12:36:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Niko još iz porodilišta nije izašao a da se nije porodio! - reče jednom neko na ovom forumu, a meni se mnogo dopalo i samo ponavljam!
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 16.7.2009 12:40:06
|
|
|
|
latica
|
u pravu si... ima da izleti kao metak, inace cu ga po guzici
|
|
RE: Trema pred porođaj? 16.7.2009 13:39:42
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: latica ma da, u pravu si ... ma nije meni frka od samog porodjaja, nego se bojim, sta ako ne budem imala snage da izguram tu buvicu iz stomaka Eeee to se i meni motalo po glavi... ali kada dodje vrijeme za guranje, i ne pomislis hocu li imati snage, nego sve ide spontano. Pogotovo kada dodje kraj i kada jedva cekas da sve prodje, navre ti ludacka snaga. Ne brigaj o tome, sve ce biti super! Tasho, to si i meni rekla :P i zaista jeste tako
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 16.7.2009 13:39:53
|
|
|
|
hedonist
|
Da vam se i ja prikljucim-termin mi je za 3 nedelje i sto se vise blizi taj datum meni je veca frka....Pogotovo kad znam da nema epidurala u Betaniji-tj. ne moze kao pre da se plati i dobije.....Da mogu danas bih se porodila da vec vise zavrsim sa tim. Ovo iscekivanje me ubija....Mada se palsim da me na kraju ne porode carskim jer je beba navodno jako velika ,a carskog se bojim 1000 puta vise od prirodnog.....
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 16.7.2009 13:42:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Jao hedonist, kako mi je proletela tvoja trudnoća!!! Hajde u temi o Betaniji napiši to o epiduralu detaljnije, nemam pojma o tome. I nemoj da se plašiš! Biće sve dobro. Kolika je bebica?
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 16.7.2009 13:44:32
|
|
|
|
hedonist
|
Poslednji put sam bila na pregledu u 34.nedelji i tada je vec imao 3500gr,a tako da sada ima sigurno 4kg ako ne i vise...
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 16.7.2009 13:46:53
|
|
|
|
Anoniman
|
juhu micika moja! veeeeeeeelika beba. Ne smem ni da ti kažem da bih te ja poslala na CR! idi viri u temu o Betaniji, Dora je pisala novosti o CR u Betaniji.
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 16.7.2009 15:37:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Jaoj, Latice, jel si isla na one vezbice disanja? Mozda da pocnes vec sad, pa da se priviknes i da nemas tremu ni strah...
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 16.7.2009 15:54:27
|
|
|
|
suziQ
|
Mi smo juce bili na poslednjoj kontroli,bebac je super samo sto se jos uvek baskari poprecno , preko celog stomaka kaze cika doca da je buca debeljuca i da vam iskreno kazem jedva cekam da leti napolje...Tesko mi je da sedim , lezim , boli me kad krene da se sutira i okrece ...rasteze me kao zvaku..lose spavam , budim se na svakih sat vremena ...Frka mi je od porodjaja ali mi je vise dosta ...uhhhhhh..
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 16.7.2009 17:45:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Ih, Suzi, ja to sve vec sad osecam, a imam jos 10-ak nedelja... ti ces jos malo i eto, izlete bebce... Ma, verujem da neces ni stici da razmisljas o strahu...
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 16.7.2009 17:52:06
|
|
|
|
Brand new mama
|
hajde da ja danas budem malo pozitiva(cijel dan sam ko olujni oblak)- Mi cemo sve kao moja prijateljica prije dvije godine: setamo se i ona prica stomaka:"Hajde bebo, vidi kako se deca igraju,pa se jure, hajde i ti da se igras..." Nedelju dana kasnije:" Slusaj, ako danas ne izadjes, ne da necu da te vodim da se igras sa drugom decom, nego ni na terasu necu da te pustim, jesi cuo!!" Naravno, klinac je danas vrti oko malog prsta i ne da se setaju, vec bi se moglo reci da on nju seta za medalju(kud on okom -mama skokom) A bila je tako stroga pre porodjaja
|
|
RE: Trema pred porođaj? 30.7.2009 16:26:18
|
|
|
|
Rina
|
E mnogo nesto ovi dani sporo prolaze A vama?
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 30.7.2009 17:03:53
|
|
|
|
Rina
|
Imas 9 draga moja,necemo sad da se lazemo Ili imas neki tajni nacin da ga nateras da se rodi malkice ranije hihihi
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 30.7.2009 17:15:02
|
|
|
|
Brand new mama
|
Probacu,probacu Ti si iskusnija-imas neki savjet? (Ja sam vidjela 60+ dana i kao to je 8 nedjelja, sto ces-inteligencija ) Poradjas se kuci ili?
|
|
RE: Trema pred porođaj? 30.7.2009 17:25:06
|
|
|
|
Rina
|
Ma necu kuci...zamisli da naprasno pozelim epidural... A i bice mi tu mama,Stefan...morala bih da ih evakuisem negde ...Nego...palim ja u bolnicu cim krene A ovo sam nasla negde, sta ne bi trebalo,jer ovako moze da se predje termin toliko uživanje u trudnoći da ne želite da se ona završi, podsvjesna želja da ne želite pustiti dijete, osjećaj da nemate sve spremno prije poroda, kao što su spremljena djetetova soba, oprana dječja robica, kupljene sve stvari za porod, dogovoren babysitting za starije dijete, hrana pripremljena unaprijed itd. - možete zadržavati rođenje djeteta dok niste sve pripremile i ne osjećate se zadovoljne time, strah od iskustva samog poroda i kako će biti, može isto tako odgoditi porod, nezadovoljstvo porodničarom ili babicom, mjestom poroda, bračnom situacijom ili bilo kojim aspektom vašeg okruženja, strah od majčinstva; možda se osjećate kao da nećete moći donijeti dobre ili ispravne majčinske odluke
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 30.7.2009 17:40:59
|
|
|
|
Brand new mama
|
Hm, ja cu da se seljakam 4 nedjelje prije porodjaja, tako da najvjerojatnije necu imati sve spremljeno(bicu sretna da imam i ja negdje leci).Dok ispunim sve uslove-bicu kao Georgina(sem sto meni ne treba babysitter za starije dijete,vec za mog dragog, ako mu u zadnjem trenutku popusti petlja da prisustvuje porodjaju) Samo se nadam da se necu poroditi negdje usput jedino da odmah trazim svog licnog anesteticara koji ce da me prati
|
|
RE: Trema pred porođaj? 1.8.2009 21:44:38
|
|
|
|
cici78
|
Meni se bas priblizilo, termin mi je sledece subote, kao da nisam ni svesna da je to tako blizu i onda kad malo razmislim pitam se "pa hocu li ja uopste moci to da izguram, sta ako nesto upropastim svojom panikom i strahom" Panicar sam, i kad imam obican ispit tri dana ranije mi krene muka. Mame, kako ste vi savladale svoj strah i paniku kad ste kretale u porodiliste?
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 1.8.2009 23:31:21
|
|
|
|
sneza24
|
Joj i mene hvata trema pred porodjaj.Bojim se da ne zeznem nesto svojom panikom mada po prirodi uopste nisam panicar.Evo vec nekoliko noci nemogu da spavam.
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 2.8.2009 9:19:20
|
|
|
|
Doroty
|
Snezo, to što se tiče spavanja je sasvim normalno. Ni ja nisam spavala kako se termin približavao, a prebacili smo 11 dana . A što se tiče panike, nećeš stići kad sve krene. Samo slušaj babicu i sve ok
|
|
RE: Trema pred porođaj? 2.8.2009 9:52:55
|
|
|
|
Rina
|
Nema mesta panici kad krene porodjaj ,tada ce nam jedino biti na pameti da cemo kroz par sati drzati svoje bebe u narucju,skoncentrisacemo se na bol koji je nas saveznik i necemo mu se opirati jer to nije u nasu korist. I kad mislimo da vise stvarno ne mozemo da izdrzimo...obicno traje jos samo malkice i eto bebiceee Tako,sad je vec i meni lakse kad tesim nekog drugog
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 2.8.2009 11:43:03
|
|
|
|
cici78
|
Hvala vam, sve ovo puno znaci . Da zivim u nekoj drugoj zemlji gde doktori i babice svojom vikom i drskoscu jos vise ne otezavaju muke porodiljama ne bih se ovoliko brinula, a stvarno nemam 1000 eura da kupim njihovu ljubaznost. Ako krenu sa dranjem plasim se blokiracu skroz.
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 2.8.2009 16:15:45
|
|
|
|
nina83
|
I ja sam panicila u naletima, a do termina imam jos dosta sada, a pogotovo tada ranije.. Mislila sam, ako sada ovoliko panicim, sta ce li biti pred sam porodjaj Medjutim, upisala sam skolicu za trudnice i mnogo mi je pomoglo! Sad tacno znam sta mogu da ocekujem, kako treba da se ponasam, disem ,opustam.. Najbitnije je da porodilja ucestvuje, slusa lekare, ne prepusta se bolovima, nego svesno prati sta se desava i pomaze samoj sebi.. Naravno, teorija je jedno, praksa drugo.. ali psiho-fizicka priprema mnogo znaci. Mislim da kad mi bude najteze, pomislicu na bebicu i da trebam sve da uradim da njoj olaksam izlazak, i valjda cu tako dobiti dodatne snage
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 2.8.2009 20:51:33
|
|
|
|
cici78
|
I ja sam isla u skolicu za trudnice do skoro, ali sam nedavno prestala zbog vrucincina, i svi su mi pridikovali sto jos uvek vozim a usla u deveti. Te vezbice i prica nakon istih su toliko korisna stvar da ja posle toga uvek imam osecaj da bih mogla pravac u porodiliste bez straha
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 2.8.2009 22:55:47
|
|
|
|
Zlatna ribica
|
Na prvi porodjaj sam isla bas tako, ohrabrena znanjima sa vezbi za trudnice, u totalnom neznanju kkav bol me ceka. Sad kad pomislim na ovaj drugi porodjaj - pa... kosa mi vristi !
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.