momaka -> RE: Štitna žlezda (27.11.2012 23:23:30)
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Dunjice, ja tek sad vidim da ti spominjes i tvoju stitnu. Molim te, pod hitno proveri o cemu se radi, najbolje sa endokrinologom. Nemoj ni slucajno da se upustas u novi pokusaj VTO pre nego sto si sigurna da je stitna ok. Ona je jako jako bitna i najmanji poremecaji mogu da ucine razliku. Ne mora da znaci ni da cete kostati gubitka vremena, ako nemas izrazeni hipotiroizam mozes pod terapijom, ako ti treba, da ides na novi pokusaj VTO odmah. Ali nemoj da se izlazes toj torturi jos jednom ako nisi sigurna da je stitna 100% ok. Napominjem ovo posto mi se cini da su doktori malo opusteni po tom pitanju i da se desava da devojke sa TSH iznad 4 rade postupke, sto je neodgovorno. SVe i da uspeju sanse za pobacaj su ogromne, da ne govorim o problemama u razvitku ploda u uslovima suboptimalnog rada stitne. A jako je lako srediti je. Pozdravljam te[sm=smiley1.gif] e kod mene je bilo bas to da su mi radili postupak sa TSH 5 ja nisam bila upucena koliki treba da bude zato cu sad sve da sredim pa tek onda na nov pokusaj maslacak ove rezultate sam radila 30.8. FSH 2,8 2-25 LH 5.8 1-10 PRL 130,3 na drugi dan 59-619 testesteron ispod 0,1 0,2-0,8 progesteron 0,4 1-9,5 estradiol ispod 10,0 20-80 TSH 7,7 vadila 30.10 antitela pozitivna preko 400 mozes mi nesto vise reci
|
|
|
|