World -> RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka (4.1.2014 19:11:49)
|
Radi se na Paprikovcu, u glavnoj laboratoriji, mozes uraditi bilo koji dan. Ako radis kompletno ogtt sa insulinemijama (tako treba porodicni dr da ti napise na uputnici), radi se 4 vadjenja, prvo na taste (pozeljno je da vece prije nakon negdje 6-7sati ne jedes nista), popijes glukozu pa onda na pola sata, sat i dva sata.. Ako se ispostavi da imas IR, kasnije radis samo 2 vadjenja, ujutru na taste i onda jedes nesto sto bi i inace pojela i vadis 2 sata nakon jela. Pisale smo dosta o tome u vise tema, pa prelistaj malo. Insulinska rezistencija OGTT i insulin Siofor Ja sam prvi put zatrudnila tako sto sam pila siofor (po preporuci endokrinologa), nakon otprilike 2-3 mjeseca i uz to sam promijenila ishranu drasticno. Siofor je metformin, pa ima ga i pod nazivom glukofaz, gluformin i sl. Pila sam citavu trudnocu, jer je veliki rizik od pobacaja u prva tri mjeseca, cak i ako uspijes ostati trudna. Ovaj drugi put sam samo regulisala ishranu i popravila sam rezultate, nadam se da cu ih uspjeti i odrzati bez siofora.
|
|
|
|