RE: Pomoć bebi sa grčevima (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Rosita -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (27.8.2018 20:16:39)

Nisam, tako je ispalo.

Misha i Ljisha -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (27.8.2018 21:02:15)

Rosita i ja ocito mozemo da visimo u temi. Eto njen N dve nedelje stariji od mog P. I ja sam P pokusavala da smanjim da dajem svaki drugi obrok i wayu svaki drugi dan. I odmah smo "nazadovali".
Sve sam vratila.
Maraj u uputstvu pise ne prekidati naglo vec polako smanjivati. Ako mislis da je tvojoj S vec bolje a ti smanjuj pa cea videti.
Eto kod nas nije moglo. Ja sam se pomirila da cemo sigurno do petog meseca da dajemo kapi ako ne i duze.

Maraj -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (31.8.2018 17:11:47)

Da li su vam deca imala osip po telu od colief-a?
Meni S ima crvene sitne tackice po telu i licu. Nekad vise nekad manje izrazene.
Oprala sam joj sav ves bez omeksivaca sa mrvicom decijeg deterdzenta da odbacim sumnju da je od omeksivaca.
Sad mislim da izbacim i colief da vidim da nije od njega.
Skoro smo kupili 2.kutiju. tad se otprilike i pojavilo

Rosita -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (31.8.2018 17:37:45)

Ne. Ne verujem da je od toga! N ima, od znoja, na rukama samo.

Misha i Ljisha -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (31.8.2018 17:42:55)

I ja ne verujem da je od coliefa. P ima na grudima ali od balavljenja i vrucine. I naravno nekad od nosenja. Zavisi kako ga nosim ceo dan[sm=smiley36.gif] ako je u marami sve je ok ako je na rukama bas mu se oslika crveno uvece onda mazem jadnicka.

Maraj -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (1.9.2018 8:50:31)

Pa meni S ima po grudima licu , rukama  i butinama. Sitne crvene. Mislila sam da nije od colifa... ne znam...sad ispitujem od cega su

Sanjica26 RR -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (1.9.2018 9:02:34)

Maraj, sigurno joj je od znojenja. Vazno da se ne prosiruje.  Mozes malo da stavis bebi puder u prahu.  To sam stavljala T kad je tako imala. 

Maraj -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (13.9.2018 15:19:16)

Potrisili smo wayu. Kupih danas bio gayu. Eto da promenim. Vidim da nije isti soj bakterija u pitanju.
Wayu sam cuvala u friulzideru. Tako je pisalo na uputstvu. Bio gaya pise samo da se cuva do 25° ali ne pise da se cuva u frizideru [sm=zmeden.gif]
Da l da je stavim u frizider ili ne

Misha i Ljisha -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (13.9.2018 22:16:10)

ne moras da drzis u frizideru sigurno

Duškić -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (14.9.2018 7:58:22)

Ja nisam cuvala u frizideru vec na sobnoj temperaturi .

Maraj -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (14.9.2018 10:45:28)

E pa dobro. Hvala vam.
Jutros sam joj dala prvi put bio gaju.

Dunjina.mama -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (14.9.2018 13:13:07)

Ima li ko iskustva sa kilom koja se pojavi na pupku bebe? Da li beba tada smije spavati na stomaku? Hvala unaprijed

Misha i Ljisha -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (14.9.2018 13:20:58)

Dunjina mama evo i ja sam Dunjina mama 😂😂 sin ima pupcanu kilu. Okrece se sam na stomak od starta. Njih to ne boli. Nema nikakve smetnje da ne moze da spava na stomaku

Maraj -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (14.9.2018 14:00:08)

Mozda cete se smejati...i meni bilo cudno...ali mojoj prijateljici dr rekao da na pupak bebe stavi metalnu novcanicu. Tj petoparac. Kakve to veze ima...ne znam..

Dunjina.mama -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (14.9.2018 14:06:36)

Hvala ti Dunjina mama 😊 A ima li ko kakva iskustva sa cajem od komoraca za bebe, zbog pomoci protiv grceva i zbog poteskoce kada beba kaki?

Misha i Ljisha -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (14.9.2018 14:07:48)

Postoje i flasteri za pupcanu kilu.Mi smo mu stavili samo jednom i vise nikad. Jadnicku smo jedva to odlepili i bolelo ga je strasno. PEtodinarac tehnicki radi isto sto i flaster ali to nista ne pomaze. Ne mogu srasti misici jer si ti stavio petodinarac na pupak i samo ga fizicki uvukao. Misici bi trebalo da srastu oko godine kad se dete uspravi i pocne da hoda

Misha i Ljisha -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (14.9.2018 14:09:45)

cerki je caj od komoraca pomagao a sinu bas i ne. Delovalo je da mu je jos gore od njega. Dok se ne proba ne zna se

Dunjina.mama -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (14.9.2018 14:11:00)

Meni je pedijatrica rekla da nista ne diram, i da ce to samo da prodje, da nema potrebe za brigom. Ja stavim malu gazu i obomotam sa zavojem, da joj pupak ne iskoci kada se napreze da kaki.

Maraj -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (17.9.2018 15:32:14)

Ja S vec par dana dajem bio gayu
Mislim da njoj vise prija od waye
Nekako mi je smirenija i bolje spava.
Mada i dalje nam je ostala "muka" pred zoru. Da l sto duze spava pa ne moze da se isrducka u to doba

Dunjina.mama -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (9.10.2018 8:00:57)

Ima li neko iskustva sa cajem od kima za smanjenje grcica kod beba? I kako se on pravi? Hvala 😊

Maraj -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (9.10.2018 14:49:31)

Treba ti par zrnca kima. Stavis ga u vodu. Pustis da voda prokljuca . Ostavis da kljuca par min. I to je to. Bebi dajes tu vodicu da pije. Par kasikica dnevno. Ja sam sinu davala al nisam videla neki efekat. Probaj. Od kima bi trebalo vise da prducka

jance -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (28.1.2019 21:24:33)

Zene koje ste koristile Colief sa formulom/dohranom. Kako i kad ste stavljale te 4 kapi? Jel stvarno mora da stoji 30min u flasici? Nije mi nista jasno. Ja imam vec unapred spremnu vodu na potrebnoj temperaturi tako da je niti hladim niti zagrevam. A ako napravim celokupnu dohranu ili samo sipam vodu - ohladice se za 30min 

vonavoj -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (28.1.2019 22:01:42)

Citaj unazad..ja sam coliprev davala..meni je patronazna rekla na kasicicu,sta ako ne popije svo mleko iz flasice,znaci nece popiti ni sve kapi..
Ali ja sam davala samo jednu bocicu..

Misha i Ljisha -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (29.1.2019 7:15:47)

Jance mi bismo spremili dohranu dodali kapi i stavilo u frizider pa posle grejali. Medjutim verujem da mozes u kasicicu pa da dodaas malo ad mleka i das direkt bebi u usta. I nije poenta cini mi se da popije sve 4 kapi vec colief se stavlja pola sata pre jela da vec odreaguje u flasici. Nemam pojma ja sam to tako razumela.  Ti u svakom slucaju mozes drzati flasicu zagrejanu pola sata

jance -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (29.1.2019 10:09:04)

Pa i meni nije jasno. Na svakoj dohrani pise da ne sme da se podgreva, ja nemam nacin kako da je drzim 30min ugrejanu a nebih rizikovala sa podgrevanjem ( jednom sam to jos sa Ogijem pokusala i blago meni ni on ni mi ni njegov stomak se nismo dobro proveli).
Stize mi Infacol za nedelju dana iz Slovacke, valjda ce biti laksi za doziranje 🤔

Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>