guppy RR -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (15.5.2008 10:28:00)
|
Naša Tasha je napisala: (http://www.ringeraja.rs/forum/fb.asp?m=96) Sad se prisećam: Ima, čini mi se, Humanin čaj koji piju mame a bebe nemaju grčeve (naravno, ima smisla dok mama doji). ESPUMISAN: jednom sam mu dala, celu noć je jadan plakao, nismo spavali uopšte, i sa oproštenjem kad je napokon uspeo da izbaci gasove, smirio se. Kako su meni u apoteci objasnili - Espumisan skuplja sav vazduh koji s nalazi u crevima, kako bi ga beba izbacila odjednom, i tako se manje mučila. PLANTEX: Nisam ga pravil kako je pisalo na kesici. Naime, prvi put sam tako napravila, i davala mu da pijucka po koji gutljaj s vremena na vreme. U jednom momentu je došla moja baka, i rekla mi "Sine, ajde da ja tebi dam litru tog sredstva za prdenje! Prekini pobogu da mu daješ to da pije!" Onda sam ustvari nadošla, i radila sam to na sledeći način: U 20ml vode sipam toliko Plantexa da voda tek-tek promeni boju. Pre jutarnjeg podoja mu dam 5 gutljaja, i odmah nastavlja da sisa. Isto to sam radila i uveče pre podoja. I bilo je sve savršeno. ZAKLJUČAK: Nema pravila, sva deca su različita, i svaka mama mora sama da dokuči šta prija njenom detetu.
|
|
|
|