|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Problemi sa zaovama, deverima, svastikama...
27.8.2009 15:55:33   
prase
Moj je stav da svako treba da rešava probleme sa svojim sestrama i braćom, supružnik može da posavetuje onoga ko traži savet, ali ne bi trebalo puno da se meša. Konkretno: ako mi kao porodica imamo problem sa mojim bratom, ja treba da razgovaram sa njim i obrnuto, ako imamo problem sa sestrom mm...

E sad, što ovo pišem... Mi imamo stan u rodnom gradu mm i tamo odlazimo u proseku jednom mesečno, uglavnom da bismo videli taj deo familije koji tamo živi i da bi mm video svoje drugare, a tamo nam živi i venčani kum. E sad, stan je dvosoban i mi uglavnom koristimo samo jednu sobu u kojoj spavamo - i tako nismo tu po ceo dan da bismo postigli u toku vikenda da se vidimo sa svima sa kojima smo planirali. Međutim... Uroš je sada navikao da spava sam u sobi. I prošli put kada smo bili, jedan problem koji je postojao od mnogo ranije je počeo da mi smeta... Druga soba, naime, prepuna je stvari koje je dovukao zet mm. Oni isto imaju dvosoban stan i nemaju mesta više za neke stvari. Stari dečji bicikli, stara dečja garderoba, neke lampe koje su dobili i nikada im se nisu dopadale, stara peć na naftu... Sve je to nagurano u tu "drugu" sobu. U toj sobi usput stoji i škrinja za posteljinu. Posteljina je, bez blama, izbačena napolje i u škrinju su stavljene kese sa starom dečjom garderobom, valjda da bi se bolje čuvale. Ja sam zbog toga svaki put nosala posteljinu sa sobom. E sad kada imamo bebu, to mi je preveliko cimanje. Sve to je dovučeno tamo bez pitanja! Imaju ljudi ključ i lepo uđu, ostave šta imaju, odu. Iz razgovora sa njihovom decom saznajem da oni tu često svraćaju, vozaju stare bicikle po stanu, igraju se igračkama koje su iz svog stana sklonili tu, gledaju TV... Čak su me deca napala, što smo mi tu doneli neki drugi TV, kada se njima više sviđao prethodni?! Elem, ja sam insistirala da mm priča sa sestrom i zetom, računajući da nije moja stvar da ja pričam sa njima, očekivala bih isto od njega da je moj brat i njegova porodica u pitanju. Meseci su prolazili i ništa... Prošli put kada smo bili, ja sam lepo napravila veliko spremanje. Sve što mi je smetalo sam poubacivala (privremeno) u plakare koji su bili prazni, tj. bili bi prazni da ovi nisu već ponešto stavili tamo. Igračke sam posklanjala, ispraznila sam škrinju za posteljinu i stavila posteljinu u nju. Ostavila sam samo bicikle, nisam imala srca da ih ostavim na terasi kao što sam planirala na kraju, da ne padne kiša pa da ne propadnu. Odlučila sam idući put kada dođem da ih prebacim u garažu. Usput, to je naša garaža, ali je oni koriste i prošli put smo na moj zahtev dobili duplikat ključa. MM je rekao samo: "pa dobro..." kada sam mu saopštila šta sam uradila i šta planiram. Saopštila sam i zetu (zaova nije bila tu) da sam napravila veliko spremanje, da znam da oni čuvaju tu dečju garderobu zbog nas i zahvalna sam im, ali ja ću to da preberem i molim da negde oni smeste ono što meni ne treba. Ja ću tu doneti Uroševu garderobu koju je prerastao i nema mesta za sve. Kako sam samo poludela kada je rekao: "Slobodno donesite, ima tu mesta..." kao da sam tražila njegovo odobravanje?!. Trebalo je da uradim sve bez komentara i pitanja, kao oni, ali nisam istrajala u toj nameri...

Moje pitanje za vas: kako biste vi postupile? Da li je ovo što sam ja uradila OK iako nije baš moja stvar? Malo me sad pecka savest...

E, da, da napišem i ovo: osim što ubacuju u stan ono što im više ne treba, uzimali su iz stana isto bez pitanja ono što im treba. Na primer: zamrzivač (to je ispao nesporazum, mi smo im rekli da uzmu iz zamrzivača šta god im treba, a oni odneli ceo zamrzivač), mikser, posuđe, posteljinu, stolnjake... Uhhhhh... Opet sam se naljutila, a počela sam da pišem ovo jer me grizla savest... user posted image

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Problemi sa zaovama, deverima, svastikama...
27.8.2009 16:01:58   
božana
Pa što te grize savest ako je stan vaš.

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 2
27.8.2009 16:07:28   
prase
Nemam pojma, valjda zato što mi tu ne živimo, nego dolazimo samo jednom mesečno na 2 dana... Ne umem da procenim da li mi to smeta zato što stvarno nije u redu, ili zato što sam sebična i to za stvari koje nisu moje.

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu božana)
Direktna veza do poruke: 3
27.8.2009 16:11:40   
marince1
Ne treba da te grize savest,ja bih sigurno bila jos gora!Kad oni nemaju obzira,zasto bi ti imala?!?
usput,mislim da tm to treba da resi,ipak je to njegova porodica.

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu božana)
Direktna veza do poruke: 4
27.8.2009 16:17:24   
magnetic
Ja bih isto tako uradila i isto bi me grizla savest.Znam sebe,kad god odreagujem malo grublje,posle se preispitujem i jedem.Inace,mrzim uzimanje bilo cega mog bez pitanja.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 5
27.8.2009 16:17:40   
Verus
Da, treba tm to da resi, ali da RESI ne da odlaze.  Stan je vas, nema ko tu drugi sta da zabada nos.  Ja sam otvoreno rekla mm, da cu uvek biti tu za njegove sestre, da im pomognem, ali i to ce imati granice.  Ali necu dozvoliti da se njihovi muzevi "deru" o mene, i da iskoristavaju moju muku i rad, a da oni nista ne rade!  Necu takve stvari nikada dozvoliti u zivotu, pa nek se ljuti ko hoce!

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 6
27.8.2009 16:30:12   
2002m
Ma zasto bi te grizla savest, treba njih da je sramota sto se tako ponasaju.Kako bi oni odreagovali da ti odes kod njih i da uzmes mikser,zamrzivac..............Na fin nacin si mu rekla, zasto kod njih u sobi nedrze bicikleuser posted image vas stan im sluzi kao ostava.Pusti lepo muza da resi stvar sa bratom.

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 7
27.8.2009 18:06:06   
kathy
IZVORNA PORUKA: prase

Moje pitanje za vas: kako biste vi postupile? Da li je ovo što sam ja uradila OK iako nije baš moja stvar? Malo me sad pecka savest...

E, da, da napišem i ovo: osim što ubacuju u stan ono što im više ne treba, uzimali su iz stana isto bez pitanja ono što im treba. Na primer: zamrzivač (to je ispao nesporazum, mi smo im rekli da uzmu iz zamrzivača šta god im treba, a oni odneli ceo zamrzivač), mikser, posuđe, posteljinu, stolnjake... Uhhhhh... Opet sam se naljutila, a počela sam da pišem ovo jer me grizla savest... user posted image

Nisam razumela dobro: cije su to, zapravo, stvari? Tj. ko ih je kupio? I da li je stan samo tvog muza, ili je nasledje od roditelja, pa i sestra ima svoj deo?

Ako su i stan i stvari tvog muza, tj. on ili vi zajedno ste ih kupili, onda naravno imas sva prava. I mogucnost da reagujes kako hoces i mislis da treba.

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 8
27.8.2009 21:36:40   
2002m
IZVORNA PORUKA: 2002m

Ma zasto bi te grizla savest, treba njih da je sramota sto se tako ponasaju.Kako bi oni odreagovali da ti odes kod njih i da uzmes mikser,zamrzivac..............Na fin nacin si mu rekla, zasto kod njih u sobi nedrze bicikleuser posted image vas stan im sluzi kao ostava.Pusti lepo muza da resi stvar sa bratom.
sa sestrom   IZVINI  sada sam videla da sam pogresila.

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 9
27.8.2009 21:46:31   
Lu
Pa kako nije tvoja stvar,tvoj odnosno vaš stan je vaša stvar!
Ma ti si ništa kako bi ja tu napraila čistku,ok ako ste im ustupili prostor dok vam nije trebao ali sada je tu dijete i imate i vi višak stvari,treba vam prostor(mada ja ne bi dozvolila u startu da se od mog stana napravi skladište ali šta je tu jeuser posted image )
Počela si u zadnji čas reagirati,vidiš da su se skoro uselili u stan,još malo paće djeca početi tu praviti žurkeuser posted image

(odgovor članu kathy)
Direktna veza do poruke: 10
27.8.2009 21:57:11   
Anoniman
Prase, ja iskreno mislim da ti ne treba tu nista da resavas, nego tvoj muz. Ja sam od pocetka mog braka to resila sa mm, on resava moje probleme sa njegovom porodicom i obrnuto. Znam da bi meni bilo neprijatno da se mm svadja sa mojim bratom, tm ipak njih bolje poznaje i mozda zna kako to da resi, ali jos nije spremanuser posted image Ne opravdavam ga, posto imam takav primer kod nas, mislim samo da treba da ga pritisnes da on to resi. Oni i ako se posvadjaju, pomirice se kad tad, sto ne mora da bude ako se ti posvadjas sa njima. To je iz mog iskustvauser posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 11
27.8.2009 22:37:47   
guppy RR
ja bi molila muža da to reši, a ako on ne bi hteo ili bi mu bilo teško, promenila bi ključ na bravi. Znam, nije lepo, ali ... onda bi morao da priča sa njima, kad bi se oni požalili da ne mogu više da rondače po mom stanu.

Jedno je da ti neko "čuva" stan dok te nema, a drugo je da se izživljava.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
28.8.2009 8:49:36   
oliveradj
POgrešili ste što ste im uopšte davali ključ. Ja iz ličnog iskustva govorim da su ljudi rodbina ili pogrešni prijatelji nešto najgore što može da ti napravi probleme ako im dozvoliš. Moja mama je tako sebi natovarila bedu na vrat sa njenom odvratnom rodbinom i samo sebi napravila problem. Posle su svi dolazili i tražili neku uslugu, a ona je mogla da krepa, a da niko je se ni ne seti. I istina je svi su dolazili iz koristi. Reši problem sa tvojim mužem na vreme i nemoj da te grize savest jer će te jednog dana boleti stomak od nerviranja kad vidiš da su od tebe napravili budalu. Sretno!
p.s posavetuj se sa još nekim u četiri oka u kog imaš poverenja

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 13
28.8.2009 10:03:49   
Anoniman
evo ti primjer kako je pola i moje i muževe familije diglo nos na nas

već sam negdje pominjala kako imamo kuću na moru, i sad su se tako naklatili, da sam bukvalno ja trebala da idem negdje da bi se gospoda odmarala u mojoj kuci, ili da se ja njima prilagodjavam dok se svi izredaju, dok prije tri godine nisam dobila enormno visok račun od vode i struje.

i dodje ljeto gospodnje 2006 i ja sam samo rekla možete ići ali da platite potrošnju vode i struje za onoliko dana koliko budete, i ko prvi poleti da ide nek pokosi travu...
znači dajem vam džaba smještaj ...
i tu puče lopta razuser posted image ba se društvo... familija diže nos ...itd... kako me nije sramota...da bi na kraju bilo, izjava moje tetke, moj brat da je živ (to se odnosi na mog oca) to se nikada nebi desilo

e žao mi je...al sada moj mm i ja sve to plaćamo, jer tate nema više, i iskreno puca mi neka stvar što je njima krivo

e od ove godine, kad su skontali, sad da im je .... medjutim , žao mi je sad nema više nikako i uopšte se loše ne osjećam zbog toga...baš mi je dobro...više mi ne skače pritisak

zaboravih dodati da sam JA (jer mm nije htio) saopštila i njegovoj familiji isto što i mojoj, čast izuzecima koji i dan danas imaju otvorena vrata kod mene i sa moje i sa njegove strane

< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 28.8.2009 10:07:01 >

(odgovor članu oliveradj)
  Direktna veza do poruke: 14
28.8.2009 10:10:39   
Anoniman
Das ljudima prst uzmu ti celu ruku!
Ne treba da te grize savest ali i ja sam takva da cu da uradim sve i svasta a posle cu da se preispitujem i bice mi krivo al ne treba da budemo takve! Zna se sta se moze a sta ne!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 15
28.8.2009 10:30:06   
bonita
Ja nemam tih problema,zaista.Sa zaovom se slazem odlicno,i one takodje zivi U Nemackoj.Ona je jedno divno stvorenje,i zaista mi je puno pomogla kada sam ja ovde dosla,onako bez jezika be igde ikoga.Ma svuda je isla sa mnom,dok je nisam naucila malo jezik da se sama mogu znaci.Cak se bolje ja razumem snjom nego mm njen brat s njom.I ona mi je ovde zaista jedina iskrena pa mogu reci prijateljica,jer ni u kog nemam poverenja semu nju.E sad ja je ishali,ali zaista je tako.I ona s moje strane ima bezuslovnu pomoc.Svaka joj cast.Zato meni nikada nije tesko decu da joj sacuvam,ili bilo sta.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
28.8.2009 10:33:08   
bonita
Uopste,prema svima sam se od starta postavila korektno,i da niko ne moze da nam se mesa u zivot.E sad ima tu par ljudi koji su malo ljubomorni na nas,jer smo mi za kratko vreme dosta toga kupili,skucili se da kazem,a sami ti ljudi imaju vise od nas.E to mi nije jasno i ide mi na zivce.Ali neka,ja zavidna nisam,imam sve sto mi treba,ono sto nemam zaradice se vremenom i tako......user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bonita)
Direktna veza do poruke: 17
28.8.2009 17:48:25   
mihi
user posted image user posted image user posted image Pametno Vučko.

(odgovor članu bonita)
Direktna veza do poruke: 18
28.8.2009 21:52:12   
Buba76
Vucko,Prase po meni ste obe pravilno postupile. Sta ima ko da odlucuje umesto tebe ako je nesto tvoje.
Licno nemam puno problema sa tim stvarima jer nemam ni rodbineuser posted image

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 19
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Šta je AMH – i da li možemo uticati na nje...
Anti-Müllerian hormon (AMH) je važan marker koji pokazuje kapacitet jajnika i potencijal za proizvodnju jajnih ćelija. N...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
KONKURS: Kako sve stižeš, sve postižeš i z...
Baš ovde i baš sada, želimo da vas čujemo. Da, sve vas - hrabre, požrtvovane, predane mame! Svojim iskustvima motivišite...

Anketa

Питање.
пеперутка16

Да ли неко од вас држи краве? Ако јесте, шта радите са млеком? Не шалим се, питам озбиљно, не знам шта да радим са млеком?

Click Here