cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Voćna torta sa piškotama i pavlakom

  
clock-img

12.05.2011, 21:59

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

IZVORNA PORUKA: Snelle

Elem, potrebno je: dva velika pakovanja piškota ili četiri mala, pola kg jagoda, velika imlekova pavlaka (ona od 700gr), prah šećer (ja to stavim odokativno - zavisi koliko slatko voliš) i malo mleka. Pavlaku, jagode i šećer pomešaš kašikom, nikako mikserom! Ređaš sloj piškota, pre čega svaku piškotu umočiš u mleko (nemoj dugo da ti stoji u mleku da se ne raspadaju, samo kratko), odozgo stavljaš smesu jagoda i pavlake, pa opet red piškota i smesa jagoda i pavlake. Na kraju možeš da staviš i šlag, ali i ne moraš.



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

12.05.2011, 22:03

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Moja kuma pravi slično, samo što ide manje pavlake i ide voćni jogurt.

Ja bih sa malinama pravila, one su mi osvežavajuće. Snelle, u koliki pleh slažeš?


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

12.05.2011, 22:19

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Imam jednu vatrostalnu posudu koja je pravougaonog oblika, standardnih dimenzija i taman mi bude piškota.
I nemoj stavljati u pleh, jer to baš ispadne debelo, pa ti neće stati, znači treba ti neka dublja posuda.


< Poruku je uredio Snelle -- 12.5.2011 22:20:40 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

12.05.2011, 22:29

clock-img

madre

pencil-img

6600

ja pravim istu tortu, ali malko drugacijeuser posted image
isti sastojci su u pitanju, samo sto ja uzimam 5 pavlaka, na svaku pavlaku stavljam 5 kasiika secera (znaci ukupno 25).
redjam piskote, pa na njih iseckam jagode (koje puste sok, tako da ih ne treba umakati ni u sta ili eventualno nakapas preko malo soka od jagode-znaci bez mleka) pa preko pavlaka, zatim ponovo piskote, jagode i pavlaka i na krakju slag. ja je mnogo volimuser posted image

< Poruku je uredio madre -- 12.5.2011 22:33:57 >


_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

12.05.2011, 22:57

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Totalno ista torta madre, samo za nijansu drugačiji princip.
Pitanje za iskusne tete za pravljenjem fondana user posted image Može li preko ove torte fondan ili je ona isuviše meka za to?

< Poruku je uredio Snelle -- 12.5.2011 23:06:28 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

12.05.2011, 23:07

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

Snelle ne moze nikako . Prvo sto bi ti bila grbava a fondant ne moze preko takve kreme ako hoces da pravis tortu sa fondantom uzmi neku cvrscu kremu u koju se stavlja puter i koja se fino stisne a preko ove nikako. Ili mozda mozes da stavis odozgo jednu gotivu koru pa preko namazes buttercremom i dobro namazes sa strana buttercremom pa na to fondant i to da stavljas manje mase od pavlake da ti ne bi procurilo.

clock-img

12.05.2011, 23:11

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Indy, tako sam i mislila! Hvala na odgovoru user posted image

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

12.05.2011, 23:13

clock-img

indy_25

pencil-img

4228


IZVORNA PORUKA: Snelle

Indy, tako sam i mislila! Hvala na odgovoru user posted image



Nema na cemu Snelle user posted image

clock-img

12.05.2011, 23:17

clock-img

pepeljuga

pencil-img

2539

Ja ovo pravim cesto, ali sa vocnim jogurtom i skoro uvek stavljam maline (mada mogu i jagode ili sumsko voce), brzinski a osvezavajuce, mljaccc user posted image

_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

clock-img

12.05.2011, 23:19

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

Ovu cu tortu da pravim svekrvi dolazi iz Bosne u nedelju pa da je iznenadim bas je lako za napraviti .

clock-img

12.05.2011, 23:21

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Pepeljuga, ajde napiši kako praviš, i moja kuma stavlja voćni jogurt user posted image ja bih baš sa malinama pravila.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

12.05.2011, 23:27

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: Snelle

Totalno ista torta madre, samo za nijansu drugačiji princip.
Pitanje za iskusne tete za pravljenjem fondana user posted image Može li preko ove torte fondan ili je ona isuviše meka za to?


Ja pravila u ponedeljak i stavila fondan preko. Posto samo mm jede tortu i jede po jedno parcence dnevno, jos uvek stoji u frizideru. Jagode malo pustile sok pa se fondan na nekim mestima malo rastopio.
Moja varijacija na temu je umakanje piskota u sok od jagode i dodavanje malo plazme u pavlaku.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

12.05.2011, 23:28

clock-img

pepeljuga

pencil-img

2539

Kupim ono duplo pakovanje piskota, veliki vocni jogurt (mislim da je 500ml, uglavnom i njega uzimam od maline ili jagode, nije to puno slatko), dodam i malo vise od pola obicne kisele pavlake (moze i cela), malo secera (zavisi koliko volis slatko), pakovanje smrznutih Frikom malina. Redjam u dublji sud piskote umocene u mleko, ne puno da se ne bi ugnjecavile, pa fil pa sve tako dok ima. Uvek pravim uvece i ostavim da prenoci u frizideru, da se bas lepo stegne.

_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

clock-img

12.05.2011, 23:31

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Je l' misliš na pola pavlake one od 180 gr?

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

12.05.2011, 23:33

clock-img

pepeljuga

pencil-img

2539

Da, pod obicna mislim na nju user posted image
Moze i cela, onda se dobije taj malo kiselkastiji ukus, i to je super! Nego, ja sam sumanuta kad je slatko u pitanju user posted image


_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

clock-img

12.05.2011, 23:35

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

A kaži mi, je l' se to lepo stegne? Ja sam mislila da ređam samo dva reda piškota (donji i gornji) i stavila bih čokoladni preliv (ne volim šlag).

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

12.05.2011, 23:47

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Ana, mislim da bi čokoladni preliv pokvario sve user posted image Moje mišljenje.

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

12.05.2011, 23:50

clock-img

Anoniman

Ja pravim ovu tortu, ali stavim tri reda piškota, pa bude veeeeelika, znači dolep piškote, pa fil, pa opet piškote, pa fil pa piškote, pa šlag. A nema koju kombinaciju nisam stavljala - prvi fil banane, drugi kivi, prvi fil ananas, drugi narandža na kolutove, jagode, breskve, maline ... Šta god , extra je ! Samo šro ja stavljam šećer u prahu i pavlaku, a voće pobacam po filu, ne mešam.

clock-img

12.05.2011, 23:51

clock-img

pepeljuga

pencil-img

2539

Pa fino se stegne. Ne znam za cokoladni preliv, nisam probala, kolac je bas osvezavajuci pa mi se nesto cini da je cokolada teska za tu varijantu, ne znam user posted image

_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

clock-img

12.05.2011, 23:52

clock-img

pepeljuga

pencil-img

2539

E da, i ja neki put naseckam banane odozgo, super je user posted image

_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

clock-img

13.05.2011, 10:20

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ne znam šta da stavim odozgo a da nije šlag user posted image bez šlaga ću je i ja jesti malo ali ako je sa šlagom joj neću ni prići.

Da umutim slatku pavlaku pa u nju dodam malo soka od malina? Mada je i to isto što i šlag...


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

13.05.2011, 10:25

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Stavi fondan.user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

13.05.2011, 10:26

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

user posted image user posted image Mina, baš si me nasmejala! user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

13.05.2011, 10:28

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

redjaj u dve cinije
tebi bez slaga a za druge dekorisi user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

13.05.2011, 10:30

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Jeco, za mene je dovoljna i jedna tacnica user posted image

Nešto ću smisliti, u krajnjem slučaju ako mi se bude jelo sastrugaću onaj šlag user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!