cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Voćna torta sa piškotama i pavlakom

  
clock-img

14.05.2011, 12:42

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

Ja i Sarah nismo ni probale a moj muz je morao sinoc da uzme veliki komad i sin tako da cu je morati polovnu nositi kod svekra i svekrve user posted image user posted image user posted image Oni kazu da je bas ukusna a ja pojma nemam user posted image

clock-img

14.05.2011, 12:43

clock-img

madre

pencil-img

6600

pretpostavila sam da je nisi ni probalauser posted image a bas interesantno izgleda onako vezana onim kanapomuser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

14.05.2011, 12:51

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

Ma ja to htjela da iznenadim svekra i svekrviu al nije mi se dalo user posted image jer bi moji crkli da je nisu probali. Ono je obicna kanapa ona sjajna za poklone user posted image

clock-img

14.05.2011, 22:07

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Napravila sam torticu, boga pitaj na šta će da liči pošto sam toliko umorna da sam je samo zbrčkala.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

29.05.2011, 14:28

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Moja varijacija na temu:
Umutiti 0,5 l slatke pavlake, 180 ml kisele pavlake i 150 g šećera u prahu i kad se dobro umuti u to dodati 1 kg krupno seckanih jagoda (ja dodam i više, ne merim) i 150g mlevene plazme (ako dodam više jagoda, dodam i malo više plazme da bude čvrsta smesa) i samo dobro promešati kašikom da se jagode ne izgnjave.
Nakratko potopiti kupovne piškote u mleko ili sok, pa ređati:
dole piškote, pa pola fila, pa opet piškote, pa drugu polovinu fila. Na kraju samo pospem malo mlevene plazme i ukrasim sa još kojom jagodom. Može se i umutiti jedan šlag, pa zamaskirati sve to, ali onda meni bude previše šlaga.
Za ono duguljasto zvono (kao pola velikog zvona) potrošim 3 pakovanja piškota.
Ne ide u zamrzivač, samo u frižider, jer fil bude čvrst. Najbolje je da prenoći da bi se sve dobro "sleglo".
Prijatno!

< Poruku je uredio Didy -- 29.5.2011 14:41:41 >


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

29.05.2011, 14:32

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Mmmmmm Didy user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

29.05.2011, 14:34

clock-img

IVA 11

pencil-img

3859

Didy, identicno i ja pravim kao ti, tj. prvi put sam pravila ovu tortu mm-u za rodjendan. I stvarno je prelijepa! Jedino sam gore preko slaga stavila rendane Milku nugat i napravila srce od jagoda. Nas dvoje smo je za 1 dan pojeli. Mnogo je ljepsa kad se doda plazma! 

clock-img

29.05.2011, 14:37

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Eto ideje za godišnjicu user posted image tnx cure user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

29.05.2011, 14:40

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Da, Iva, jednom sam narendala eurokrem blok, dobro me podseti, i to bude ok, onako šareno, pola belo, pola crno.
Anči, torta je super, osvežava. Ako voliš slađe, slobodno dodaj još šećera. Ja ne volim, pa moja čak i kisi.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

29.05.2011, 14:43

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ne volim slatko, ja uvek eskiviram šećer (na nezadovoljstvo mog muža user posted image )

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

30.05.2011, 09:33

clock-img

Dada81

pencil-img

2618

Lepe varijante na ovu ,za napraviti laganu tortu. Pretpostavljam da može,ali vidim niko nije stavljao višnje?! Ja bih na ovaj recept od Didy stavila višnje i malo banana. Tržim neku voćnu lepu ,za Davidov rođendan,jer ću praviti Kasato tortu i eto,neku bih voćnu i pokušala fondan preko.

_____________________________

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

clock-img

30.05.2011, 09:52

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

dado super su i visnje,ali ako budes pravila sa obicnom pavlakom,bice prilicno gnjecavo(nije cvrsta torta nego bas lagana u svakom pogledu) za fondanuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

30.05.2011, 15:52

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Dado, mislim da će s višnjama biti super!user posted image Ja sam pravila s crnim i crvenim ribizlama iz zamrzivača i isto je bila dobra. Samo ih moraš dobro ocediti. I ako ti se učini da nije dovoljno čvrst fil, dodaj malo više mlevene plazme.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

30.05.2011, 18:16

clock-img

Dada81

pencil-img

2618

Tek sadd stigoh videti da ste mi pisale user posted image Praviću ipak sa višnjama,jer to će smeti okusiti i moj mali slavljenik user posted image Hvala Isi,Didy user posted image

_____________________________

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

clock-img

04.10.2011, 21:24

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Nije voćna ali je sa piškotama user posted image

Recept je sa coolinarke, prilično je jednostavan što je meni i trebalo.

Ide ovako:

2 kutije piškota, duplo pakovanje
3 pudinga od čokolade
200g čokolade
250g margarina (ja sam stavila pola, nekako mi je ovo bilo mnogo)
1,5l mleka (1,3l za puding, ostatak za potapanje piškota)
9 kašika šećera
vanilin šećer
malo ruma
2 kesice šlaga

Skuvati puding u 1,3l mleka (odvojiti potrebnu količinu za rastvaranje pudinga) i 9 kašika šećera. Dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati dok se ne rastopi.
Umutiti margarin, dodati ohlađen puding i sve lepo sjediniti.
Sipati mleko u tanjir, dodati vanilin šećer i rum, promešati, potapati piškote i ređati ih u pleh. Preliti trećinom pudinga, pa opet poslagati piškote i tako dok ne bude tri reda piškota (ovo je proizvoljno, zavisi koliki je pleh/posuda).
Umutiti šlag i ukrasiti tortu.

Stavila bih sliku ali smo danas pojeli celu tortu user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

15.11.2011, 20:27

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Samo da javim da mi je torta ispala fantasticno! Od voca sam stavljala ananas, jos sam ga nasla i na akcijiuser posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

23.11.2011, 17:01

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Uzela sam namirnice da je opet pravim sad za vikend nam dolaze gosti nego bih volela da je napravim na postolju ali se plasim da ne bi stajala. Prosli put sam je pravila u dubokoj tepsiji. Jel ima neko ideju kako bih mogla da je napravim da bude na tacni?

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

25.11.2011, 19:45

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

da li bi mozda mogla da dublju tepsiju postavim alu folijom oa da slazem piskote i sa strane pa da izvucem foliju sa tortom kad se stegne?

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

25.11.2011, 20:22

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

PE, ova torta nikada ne može toliko da se stegne da bi mogla da je izvučeš iz tepsije a da ti se ne raspadne. Ona je skroz mekana, bukvalno se topi u ustima, mljac!

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

25.11.2011, 20:26

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Snelle pravila sam je sa ananasom fantasticna je! Nego sam mislila da je drzim u fizideru ili mozda u frizu? Ovako mi je ruzno da bude u tepsiji...

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

25.11.2011, 20:30

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Ma sta ima da ti bude ružno, ionako ćeš pred goste da je izneseš na tanjiriću user posted image

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

12.12.2011, 07:25

clock-img

jabukica

pencil-img

834

Ja pravim slično voćnu tortu, ali ne sa piškotama nego sa keksom, a od voća stavim jagode, maline, a najčešće ananas . Brzo se pravi, a lagana je, pa se brzo i pojede. Recept je sledeći:

Voćna torta sa keksom

- Potrebno je oko 300-400g keksa, zavisno od veličine tacne u koju ređate tortu.
fil
- 500g ili jedna velika kisela pavlaka,
- 250g dobro jutro lite margarina za mazanje
(može i običan margarin za kolače, ali je onda je potrebno da stoji malo na sobnoj temperaturi i da se dobro umuti, mnogo lakše se umuti smesa sa margarinom za mazanje (običan dobro jutro, dijet dobro jutro, lite, kako ko voli)),
- 5 kašika šećera
- 3 šlaga odgore
- voće 300g jagoda, ili malina, ili 1 konzerva ananasa (ja je tako najčešće pravim i jako je dobra).

Ređati red keksa namočen u mleko ili sok od ananasa iz konzerve, pa pola fila, voće, druga polovina fila, ponovo red keksa i gore šlag. Tortu staviti u frižider, da se lepo stegne.
Verujem da isti recept može da se napravi i sa piškotama, kako ko voli.







< Poruku je uredio jabukica -- 12.12.2011 7:33:10 >

clock-img

07.06.2012, 21:44

clock-img

ishler

pencil-img

1708


IZVORNA PORUKA: pepeljuga

Kupim ono duplo pakovanje piskota, veliki vocni jogurt (mislim da je 500ml, uglavnom i njega uzimam od maline ili jagode, nije to puno slatko), dodam i malo vise od pola obicne kisele pavlake (moze i cela), malo secera (zavisi koliko volis slatko), pakovanje smrznutih Frikom malina. Redjam u dublji sud piskote umocene u mleko, ne puno da se ne bi ugnjecavile, pa fil pa sve tako dok ima. Uvek pravim uvece i ostavim da prenoci u frizideru, da se bas lepo stegne.


Interesuje me da li ova torta moze u dublji sud i da li u frizideru bude cvrsta,ili onako mekana?

clock-img

07.06.2012, 21:46

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Bude sasvim ok, ja je često pravim. Lepo se stegne, nije baš kao da praviš pravu tortu ali sasvim lepo se seče.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

07.06.2012, 21:48

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

ja to pravim sa Plazma keksom, visnje i pavlaka! i secera malo Njaaam!!!