cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Marinirano pečenje

  
clock-img

30.03.2009, 09:22

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Nemam recept nego ga tražimuser posted image
Hoću za Uskrs da pravim pečenje,znači veliki komad mesa uvezan konopcem ali mi treba recept za marinadu,neku finu aromatičnu.
Pečenje volim jer se može servirati i hladno a mogu i podgrijeti komade u mikrovalnoj i napraviti neki umak,preljev.
Svaki prijedlog je dobrodošao,hvalauser posted image

clock-img

30.03.2009, 09:31

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Lu a kakvo teleče, jagjeće, svinjsko? Nije ista marinadauser posted image .

clock-img

30.03.2009, 09:35

clock-img

Anoniman

 za marinadu potrebno je: sok od jednog limuna 2 supene kasike "Vegeta" dodatak jelima malo mlevene crvene paprike 3 supene kasike senfa 100 gr tipljenog maslaca po ukusu soli i mleveni crni biber 150 ml slatkim vrhnjem malo origana i ruzmarina.   Treba da stoji 2 sata minimum u marinadi

clock-img

30.03.2009, 09:35

clock-img

Anoniman

ovo je za teletinu marinada sto sam ti poslala user posted image

clock-img

30.03.2009, 09:42

clock-img

Anoniman

Za svinjsko meso:   za marinadu: 2 žlice đumbira mljevenog 10 gr. kima u zrnu 1 kom kapule 2 dl. bijelog vina 1 dl. vinjaka ili konjaka (bilo što drugo u zamjenu) 3 češnja češnjaka 1 kom limun (kora i sok) 1 žlica meda   nasjeckati, češnjak nakosati na listiće, limun izrendati i iscijediti mu sok, dodati đumbir izrendan u prah, zatim zrnca kima i na kraju vino, konjak i med. Sve sastojke za marinadu dobro izmiješati i preliti preko spremljenog mesa. Zatim meso ostaviti preko noći da ogrezne u soku.

clock-img

30.03.2009, 09:43

clock-img

mihi

pencil-img

4968

E baš  zanimljivo moram da probam i posle se izvadi iz marinase i peče nezavisno meso jel tako Lenka?

clock-img

30.03.2009, 09:43

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Sad sam mislila raditi svinjsko,ali pišite vi za sve vrste mesa ako vam nije mrsko,
pa nek imamo ovdje uvijek će nekome trebatiuser posted image

clock-img

30.03.2009, 09:45

clock-img

Anoniman

jeste ... izvadi se i pece se nezavisno od marinade ... al se kod pecenja doda 10 do 20 ml vode 

clock-img

30.03.2009, 09:50

clock-img

Lu

pencil-img

15094

A jel meso u marinadi držite u frižideruuser posted image

clock-img

30.03.2009, 09:51

clock-img

mihi

pencil-img

4968

U pleh s naspe voda? Puno ti hvala nisam imala za teleće nikakvu marinadauuser posted image .

clock-img

30.03.2009, 09:53

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Nisam ni ja znala za vodu sigurno bude sočnije,a jel treba onda ikakvu masnoću stavitiuser posted image
A u marinadu za teletinu sigurno ide slatko vrhnjeuser posted image

clock-img

30.03.2009, 10:01

clock-img

Anoniman

ja iskreno ne drzim u frizideru... jer obicno pravim teletinu...a za nju ne treba tako dugo kao za svinjsko meso...
prelije se vodom meso... ne direktno u pleh
ja ne stavljam ulje nego par kriski putera preko mesa

naravno slatko vrhnje je obavezno

clock-img

30.03.2009, 10:06

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Hvala Lenka user posted image

clock-img

30.03.2009, 10:08

clock-img

Anoniman

nema na cemu draga lu user posted image

clock-img

30.03.2009, 14:09

clock-img

Sneža

pencil-img

1513

a za ribu?obožavam jesti ribu,ali je nažalost znam spremati samo onako u foliji.

_____________________________

superbrzasnežaheroj

clock-img

30.03.2009, 14:11

clock-img

Anoniman

pogledacu negdje na netu, pa cu postati... ali posto ja ne volim niti jednu ribu osim one konzervirane tako da je ni ne pravim

clock-img

30.03.2009, 14:14

clock-img

Anoniman


Azijska marinada za ribu

Sastojci:
1 limeta isečena na kolutove
1 kašika soka limete
1/4 šolje sosa (2 sitno rendana čena belog luka, 2 kašike meda i soja sos)
4 malada luka tanko isečena
malo Tabasco sosa
malo timijana, svežeg ili suvog
biber po ukusu

Priprema:
Sve sastojke dobro pomešati u staklenoj ili keramičkoj činiji, uvaljati komade ribe, pa u frižideru marinirati preko noći.


evo ovo sam nasla al ne pise za koju je ribu... mozda je za svaku pojma nemam

clock-img

30.03.2009, 14:18

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Kakav je vama soja-sosuser posted image
Ja volim različite ukuse i kombinacije ali mi on baš nikako ne pašeuser posted image

clock-img

30.03.2009, 14:19

clock-img

Anoniman

1 solja belog vina, 1/2 solje soka od limuna, 2 kasike vinskog sirceta, 2 kasike maslinovog ulja, so i biber

 
 Kako pripremiti :
Ostaviti ribu u marinadi pokrivenu celu noc. Riba mora biti sasvim sveza. Marinada ima efekat kuvanja, jer se riba vise ne obradjuje, lepo se ocedi, isece i servira uz garnir po zelji.

ovo je marinada za sve morske ribe i morske plodove

i ako meni kao laiku za ribu ovo zvuci malo cudno, kao ne treba dalja obrada ... ne kontam ... mislila sam da se treba isprziti poslije ove marinade user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.03.2009, 14:19

clock-img

Sneža

pencil-img

1513

Lenka srce moje,hvala,inače sam čula da je med u marinadi za ribu baš dobra stvar,ali nikad nisam imala hrabrosti da isprobam,sad ću moratiuser posted image

_____________________________

superbrzasnežaheroj

clock-img

30.03.2009, 14:21

clock-img

Sneža

pencil-img

1513

Joj,ja ne volim soja sos,meni je bljaksuser posted image

_____________________________

superbrzasnežaheroj

clock-img

30.03.2009, 14:21

clock-img

Anoniman

nema na cemu... ja sam pravi poguzija pa mi nije nikad mrsko gledati na netu neke recepte narocito ako je meso u pitanju user posted image

clock-img

24.04.2009, 14:30

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: lenka sarajevo

Za svinjsko meso:   za marinadu: 2 žlice đumbira mljevenog 10 gr. kima u zrnu 1 kom kapule 2 dl. bijelog vina 1 dl. vinjaka ili konjaka (bilo što drugo u zamjenu) 3 češnja češnjaka 1 kom limun (kora i sok) 1 žlica meda   nasjeckati, češnjak nakosati na listiće, limun izrendati i iscijediti mu sok, dodati đumbir izrendan u prah, zatim zrnca kima i na kraju vino, konjak i med. Sve sastojke za marinadu dobro izmiješati i preliti preko spremljenog mesa. Zatim meso ostaviti preko noći da ogrezne u soku.


Radila sam pečenje sa ovom marinadom...ne sviđa mi se,bude jako kiselo(vino,limun i đumbir koji ima jako aromatičan okususer posted image )
Ublažila sam sa sosom od šampinjona koji sam prelila preko isječenog mesa,
pa eto da znate ako budete radile ovu marinadu da je jako kisela.

< Poruku je uredio lu -- 24.4.2009 14:31:11 >

clock-img

20.04.2011, 09:22

clock-img

Lu

pencil-img

15094

E sad mi dajte drugi receptuser posted image
Opet imam praseću plećkicu, treba mi neka fiiina marinadicauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

20.04.2011, 11:45

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Lu, ja volim marinadu sa senfom.

Ide senf, maslinovo ulje, beli luk, limunov sok, vegeta, so, biber i ruzmarin. Sve pomešaš i premažeš meso i ostaviš u frižideru na par sati (najbolje je da ostane preko noći). Kad staviš da se peče podliješ sa malo vode i povremeno prelivaš meso tim sokom.

E sad, ne znam ti reći količine jer ja to odokatovno a i zavisi koliki je komad mesa.

< Poruku je uredio Ana RR -- 20.4.2011 11:46:23 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Poslednji tekstovi

article-img