Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 23.4.2012 11:11:55
|
|
|
|
Zemunka85
|
Kako popraviti hemoglobin? Od vitamina pijem PREGNACARE pa ne znam sta sa tim smem da kombinujem, a sta ne. Jer svega ima u nekom procentu..
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 23.4.2012 17:47:32
|
|
|
|
ana77
|
Hemoglobin se najbolje popravlja (bar je meni to jedino pomoglo) junecim sniclama - jedna manja svaki dan :)!
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 23.4.2012 19:12:48
|
|
|
|
pandina
|
Da, i ja savetujem meso. Narocito bifteke i konjsko.
< Poruku je uredio pandina -- 23.4.2012 19:13:21 >
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 23.4.2012 19:25:32
|
|
|
|
nink
|
I ja pijem pregnacare i krvna slika mi je super
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 23.4.2012 19:43:04
|
|
|
|
Sanchy
|
Ja meso ne jedem od rodjenja ...osim pileceg filea,hemoglobin ok..mozda slabo jedete semenje ,bundevu,lan,susam,pa onda orahe ,bademe sve je to punoo vitamina ,nema sanse da vam bude losa kks...
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 23.4.2012 20:08:33
|
|
|
|
Zemunka85
|
I meni je krvna slika perfektna celog zivota, pa i u trudnoci bila do poslednjeg puta. Hgb malo snizen, jedem sve, bas sve, zdravo zivim i hranim se. Probacu sa vise mesa, hvala.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 7.5.2012 10:38:59
|
|
|
|
soni
|
evo me u 31. nedelji, doktor mi je ukinuo sve vitamine sem omega 3.. samo to pijem a ostalo kroz hranu
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 9.5.2012 21:49:01
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: nink I ja pijem pregnacare i krvna slika mi je super Isto , pila sam mamavit pre ovoga ali mislim da je pregnacare puno puno bolji , bar meni vise prija
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 11.5.2012 15:37:50
|
|
|
|
Zemunka85
|
Ne znam da li je pitanju mesto ovde, ali da li i jedna od vas pije tj gricka fluorogal tabletice? Koliko dnevno? I ima li nesto sto se uz njih ne uzima - tipa ako pijes ovo nemoj fluorogal i sl? Hvala
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 11.5.2012 16:55:59
|
|
|
|
pandina
|
Sta je bolje piti posle porodjaja u toku dojenja mamavit ili nesto drugo?
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 11.5.2012 23:22:02
|
|
|
|
Valerie
|
ja sam uzela Flourogal za decu od 0,25, uzmem ga ponekad kad se setim. jedino ne treba 2 sata pre/posle mlecnih proizvoda, kalcijuma, magnezijuma, pise to i u uputstvu
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 13.5.2012 16:39:00
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: pandina Sta je bolje piti posle porodjaja u toku dojenja mamavit ili nesto drugo? bilo koji od tih vitamina koje pijes u trudnoci , ja sam ranije pila mamavit i dok sam dojila a sada cu piti pregnacare , mnogo mi vise prija pa verujem da ce mi prijati i dok budem dojila .
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 13.5.2012 16:40:06
|
|
|
|
pandina
|
Hvala
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 28.1.2013 16:39:17
|
|
|
|
lady_b
|
Ja od 4.mjeseca trudnoce pijem Prenatal..al me bas zanima do kada se on pije? Do kraja trudnoce ili?
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 5.2.2013 10:53:14
|
|
|
|
Teta Lala
|
Lady,prenatal je preporucljivo piti u toku cele trudnoce i posle dok budes dojila. Do kada se pije folna kiselina?Uzimam Mamavitu,da li je neophodno i folnu pored? Hvala
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 5.2.2013 12:34:11
|
|
|
|
ivbo
|
Folna kiselina se pije do kraja trećeg mjeseca
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 5.2.2013 18:49:50
|
|
|
|
lady_b
|
Teta Lalo, hvala na odgovoru. Ja sam folnu kiselinu pila do kraja prvog tromjesecja, a onda sam presla na Prenatal.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 1.4.2013 22:18:13
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: doktorkakristal IZVORNA PORUKA: ivekpivek drage moje mene zanima dali da pijem folacin i prenatal il da pijem samo folacin ,,meni sestra keze da nepijem obadvoje da ce mi biti previse ,,mada ja folacin popijem ujutro ,,prenatal popodne ,,,,,folacin mi je propisao dr a prenatal pijem od dana kad sam uradila test za trudnocu pocela sam ga piti na svoju ruku jer sam ga i pila u obe trudnoce ranije ne moj da pijes oba nema potrebe dovoljno je da pijes prenatal IZVORNA PORUKA: ivekpivek sad me zbunisste isto bi ja pila oboje IZVORNA PORUKA: Trcosava Ivek dok ja sve iskuckam,, ti dva posta izbaciš E vala Cvele,, lepo ti mene nasmeješ uvek. Kaže Doca K. da može samo prenatal, ti i sve ostale kažemo da može da pije oba a žena se lepo žalila da joj ne daju ni da govori na poslu,, još je mi ovde pokopasmo,, (jel vidiš možda dva zareza?) IZVORNA PORUKA: Trcosava Šalim se malo mila, ja to zbog one wc šolje Koliko znam prenatal ima 400mcg folne i to je navodno nedovoljno. E sad ja sam mnogo lupala glavu oko te folne i na kraju rekla da ne može ništa da škodi! Dosta ih pije te vitaminčiće + 5mg folne (baš smo u martovskom chatu drvile o tome) - ja sam prošlu pila samo tih 400mcg i pila sam celu trudnoću te vitamine (najviše zbog vitamina). Sad pijem neke koje izgleda imaju mnogo više gvođža i imam problem sa kakanjem ali imaju 800mcg folne. Moj gin. reče da moraju da imaju 600mcg folne. Moje mišljenje je da ne može da škodi. Sestra rođena? Šta je ona po struci?
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.4.2013 14:55:29
|
|
|
|
dada951
|
U 13. sam nedelji trudnoce, i za sada jos pijem folnu kiselinu. Dr mi je preporucila od pocetka taj femibion. Vidim pisete da kosta oko 1800 din. ali ne znam koliko tabletica dobijes za te pare, tj. koliko vam traje ta kutija? Iskreno ako je samo za mesec dana. puno je. Uostalom meni je krvna slika odlicna, jedem raznovrsno, a i hvala bogu, nisam nikad imala problema sa njom. U prvoj trudnoci sam pila Mamavit i to samo dve kutije, jer ih nisam podnosila i rodila zdravo dete preko 4 kg, ja sam bila dobro. Druga stvar, posto su mi zubi jako losi, a u trudnoci, pogotovo tokom dojenja, mogu da propadnu, zanima me da li mogu da uzimam posebno kalcijum u trudnoci? Ako mogu koje se tablete mogu uzimati kao preventiva? Hvala unapred.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 3.4.2013 19:41:03
|
|
|
|
Trcosava
|
Dado, koliko vidim Femibion u online apoteci košta 1099 din i ima 30 tabletica, Mamavit u istoj koštaju 629 din. To mi sve izgleda jeftino jer ove koje ja ovde plaćam koštaju 15€ 30 tableta. Ako misliš da ti neka tableta smeta, posavetuj se sa lekarom da li da promeniš ili ne. Vidim da dosta njih od nekog 4 meseca prestaju sa folnom i uopšte vitaminima, mada sam ja pila celu trudnoću, sa mnogo manjom količinom folne nego što se to danas preporučuje (bila trudna pre skoro 4 god) Eto, moje iskustvo
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 3.4.2013 20:05:26
|
|
|
|
anci kv
|
folnak sam pila 3 meseca pa presla na pregnacare on je oko 1200 din
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 3.4.2013 20:11:00
|
|
|
|
Sanja90
|
ja sam folnu kiselinu pila do kraja treceg meseca,a moj dr.kaze da sada ne moram da pijem one vitamine kao sto je mamavit jer mi je krvna slika odlicna,a pila sam u predhodne dve trudnoce...malo sam se istripovala tj.cudno mi je sto ih ne pijem
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 3.4.2013 23:09:29
|
|
|
|
Anoniman
|
jel se folnak bese pije 1 tabletica dnevno? ja sve pozaboravljala, kao da sam bila trudna pre 100 godina...
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 3.4.2013 23:13:44
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Jedna tabetica dnevno.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 3.4.2013 23:51:18
|
|
|
|
Anoniman
|
hvala sanjice!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?