Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 21.5.2014 11:38:37
|
|
|
|
Felina
|
Ja sam u prvoj trudnoci pocela da poijem folnu kiselinu tri meseca pre nego sto smo poceli da radimo na bebi, tako mi je doktor savetovao i posle sam od 12 nedelje pila Prenatal tablete + folnu kiselinu do kraja trudnoce iako je Prenatal sadrzi u sebi. Sad u drugoj trdunoci mi je lekar rekao da pocnem isto tri meseca ranije da pijem femibion 1 i da ne treba posebno da uzimam folnu kiselinu, i to sad pijem do kraja 3 meseca a onda prelazim na femibion 2. Cula sam i za elevit da je jako dobar, jel ga neko pije?
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 21.5.2014 12:19:16
|
|
|
|
Mariya
|
Ja sam u prvoj trudnoci pila folnu kis. do 12.nedelje,dalje prenatal, do prestanka dojenja. U ovoj trudnoci isto . dr. mi je rekao da, ukoliko ne nadjem prenatal uzmam elevit. moja drugarica je pila elevit, ona kaze da je to najbolji vit. za trudnice. Koliko kosta i treba da bude.
< Poruku je uredio Mariya -- 21.5.2014 12:20:03 >
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 21.5.2014 22:49:10
|
|
|
|
Njica
|
Ni ja ne pijem vise folnu kiselinu,pila sam je do 9.nedelje tablete od 400mg, rece mi doktorka ne moram vise,sada samo Mamavit,pise da je ima u njemu,mada su moje drugarice koje su rodile mi rekle da su sve vreme posebno pile i folnu. I znaci,bolji su Elevit ili Prenatal od Mamvita?
< Poruku je uredio Njica -- 21.5.2014 22:50:13 >
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 21.5.2014 23:04:46
|
|
|
|
Mariya
|
Koliko ja znam, prenatal ima najbolju cenu od svih tih vitamina, 100 kom. kosta 1968 din. a sto se tice sastava, manje-vise su isti. Meni je prenatal i u prvoj trudnoci odgovarao,zato sam se opet odlucila za njega. A izmedju ostalog i zbog cene.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 11.7.2014 16:15:42
|
|
|
|
SunFlower
|
Meni je sada prepisan Elevit, vidim da ga dosta hvale pa videcemo. Imam neko veliko pakovanje od 100 kom, mirna sam tri meseca. Takodje pijem i magnezijum u granulama.
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 10.3.2015 15:54:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Dobila sam da pijem 2x dnevno folnu od 400 mg, i vitamin ca i vitamin c, neko rece da vitamin c izaziva krvarenje, hajde me prosvetlite, jer sam sa Unom samo pila utrogestan i folnu, a od 12 nedelje mamvit
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 10.3.2015 19:56:29
|
|
|
|
adulence
|
jao unina uplasi me sada za ovaj vitamin c,ja ga pijem iskreno na svoju ruku ,jer vitamin ce ne moze da steti,ali ovo sad za krvarenje nism trebala da procitam....
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 10.3.2015 20:37:02
|
|
|
|
cockic
|
UM ja sam pila vitamin C u obe trudnoce onaj iz kesica od 1000mg.niko mi nije rekao da ne pijem i da ima veze sa krvarenjem.u prvoj i nisam,nesto bledo roze je bilo jedan dan.a sa cerom jesam imala braon krvarenje.ali vitamin C sam pila stalno.to mi je gin dala.pila sam vitamine za trudnice povremeno,jer mi je i od mama vit bilo muka.jedino sto sam pila je vit c i folnak to sam pila dva meseca pre nego sto sam ostala trudna.mesec pre trudnoce sam i mamu vit.sa cerom sam kazem mogla samo to folnak,vit c,i magnezijum.a oko 20te nedelje i one omega za trudnice.zaboravila sam revitu fe,ali to je kao sokic to sam mogla uvek da popjem.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 10.3.2015 20:42:11
|
|
|
|
Maraj
|
I meni dr rekla da uzmem vitamin c od 500 zbog virusa sadasnjih.... ja ne uzoh. Sad mi drago sto nisam kad sam ovo procitala
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.4.2015 11:51:08
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sada koristim folnu kiselinu celo I tromesecje, u prosloj sam od II trom. koristila mamavit, a sada bih uzela neke druge, koje vi koristite, elevit, femibion, ili nesto trece?
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.4.2015 11:53:43
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
|Koristila sam mamavit u prvoj, a u drugoj oligovit za trudnice.
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.4.2015 13:01:54
|
|
|
|
jess021
|
Ja sam pila Femibion 1, pa sad presla na Femibion 2.
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 4.4.2015 12:46:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Sada sam zbunjena i zabrinuta, moja dr mi je dala da pijem 2 tablete folne dnevno, i tako sam do danas i pila, i sada dodje sveki i donese mi folnu iz grada i apotekarka napisala 1 dnevno ovu pijem
< Poruku je uredio Unina mama -- 4.4.2015 12:48:37 >
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 4.4.2015 14:36:25
|
|
|
|
Maraj
|
Um ova folna ima manje folne u sebi nego ona druga. Ona sto proizvodi Nis je lek a ova je suplement. Ja sam do 13.nedelje pila onu sto Nis proizvodi. Sad mi je dr uvela elevit
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 4.4.2015 14:51:10
|
|
|
|
sagitarius
|
Um,minimum folne je 400 jedinica,a pozeljno je oko 800 sto si ti i unosila.Moji suplementi imaju 800,tako da ti je taman to sto si pila.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 4.4.2015 15:09:18
|
|
|
|
Anoniman
|
e hvala drage moje, a ja se prepala od danas cu po jednu da uzimam, u utorak svakako idem u dz na uz pa cu pitati onog dr.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 4.4.2015 15:13:11
|
|
|
|
sagitarius
|
A to sto si danas dobila je folan?Ako je folan mislim da ti on ne treba posle 12te.Ipak je lek i nema potrebe za tolikom kolicinom.A ako je isto ovo sto si pila,super.Kada uzmes neki kompleks samo pijes njega,on ce imati folnu u sebi.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 4.4.2015 15:18:55
|
|
|
|
Anoniman
|
dobila sam isto ovo sto sam stavila sliku, znala sam nekad sve to, nego prosle godine pa covek zaboravi. posle 12 cu najverovatnije femibion uzeti...
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 4.4.2015 16:16:22
|
|
|
|
Maraj
|
Jess je uzela femibion 2 rece cini mi se da ga je platila 1900. Ja elevit platila oko 1300
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 4.4.2015 16:21:42
|
|
|
|
sagitarius
|
Um,slobodno ti onda i dalje po 2,pa posle predji na nesto drugo.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 4.4.2015 16:42:51
|
|
|
|
Anoniman
|
Maraj a je li elevit ima gvozdje u sebi? Jaoj sagtarius, mislis, mene strah da ne preteram
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 4.4.2015 16:45:57
|
|
|
|
Maraj
|
Ima 60mg
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 4.4.2015 17:03:24
|
|
|
|
Anoniman
|
e pa super, sto ti kazes pristupacniji je zbog cene, a ima gvozdje, hvala puno
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 4.4.2015 17:05:47
|
|
|
|
Maraj
|
Pravo da ti kaem meni dr rekla to da uzmem a vidim da je proizvodjac Bayer tako da ne sumnjam
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 5.4.2015 15:31:14
|
|
|
|
barbados
|
cao evo mene opet i na ovu temu pila sam folnu kiselinu do srede tad mi je bilo 11n i 2 d ali mi je doktor reko da prestanem da ih uzimam mad mi neki drugi preporucuju da nastavim da ih pijem ne nzma sad sta da radim?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Rh negativna krvna grupa - rizik za majku ...Ukoliko u krvi imate Rezus protein onda ste Rh pozitivni (+), kao i većina ljudi, a ako ga nema onda ste Rh negativni (-...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?