isidora88
|
IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor IZVORNA PORUKA: isidora88 Postovani zanima me vase misljenje kao i da li se slazete sa terapijom koja mi je data, jedan glukofaz od 500 dnevno uz rucak.(dr prvo nije htela da mi da terapiju jer smatra da je rezultat ok, pa je na moje insistiranje prepisala) inace imam predispozicijie za secernu bolest. evo i mojih nalaza, pre jela, i posle 1 obicna kifla glukoza 5,2 (3,9-6,1) naste glukoza 6,4 posle jela insulin pre jela 27 (3.0-25) insulin posle 2 sata nakon dorucka 129 Poštovana, slažem se da je potreban metformin (Glucophage) jer imate povišen i bazalni insulin i prekomerno lučenje insulin u 120.min tj prisutna je insulinska rezistencija. Kada je doza leka u pitanju tu se uzimaju u obzir Vaša konstitucija i BMI, da li su prisutni policistični jajnici, kakav je odnos FSH/LH, da li postoji hiperandrogenemija, kolika je vrednost SHBG, Vaše navike u ishrani,... dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine hvala vam puno na odgovoru inace sam zaboravila da napomenem da imam hipotireozu i hasimoto(koristim eytirox od 100 vec 4 godine), nemam policisticne jajnike, ciklusi su mi uredni, odnos LH i FSH sam jednom radila pre nego sto sam utvdila problem sa stitnom, bila je prisutna blaga inverzija, fsh mi je bio oko 6, a lh oko 8 koliko se secam, ostali hormoni su bili u redu, na ultrazvuku nisu nijednom nadjene ciste niti bilo kakve nepravilnosti. Tsh mi je u redu, oko 0,50, jedino su mi antitela preko 1000. sto se tice ishrane i nije bas najbolja, trudim se da se hranim zdravo, ali ne mogu da izbacim slatkise potpuno... shbg nisam radila, nije mi niko predlagao. sta vi mislite da li je moja terapija odgovarajuca? imam problem da smrsam jer sam se na pocetku terapije za stitnu ugojila 15 kg za 2 meseca i onda zatrudnela, u trudnoci sam dobila 24 kg, skinula sam sve trudnicke kile i deo od pre trudnoce, ali nekih 6,7 nikako ne mogu, pokusala sam sa raznim rezimima ishrane, izbacivala i ugljene hidrate i nista, jednostavno ne mogu da smrsam. moja dr mi je rekla da retko ko smrsa ukoliko se ugoji od hormonske terapije( na pocetku sam pila letrox, posle sam presla na eytirox) ne znam sta jos mogu da uradim da bih smrsala, pocela sam intenzivno da treniram pre mesec dana, pomaka u kilazi nema. unapred hvala
< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:48:24 >