Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 15.4.2016 12:58:22
|
|
|
|
mama krava
|
Ali mislim da neću pristati na ostanak. Ne bih da je traumiram. Potpisaću za izlazak...ako u opšte bude potrebno. Jaoooo, deco šta nam radite! E, da stigli rezultati mokraće, ima malo bakterija, ali mislim da nije iz mokraće nego da je bris problematican.
< Poruku je uredio mama krava -- 15.4.2016 13:01:58 >
|
|
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 15.4.2016 13:07:20
|
|
|
|
branki*
|
Uh,mk,sad citam ovo sto si pisala..bas bedak,kud sad i to,ja bih se istripovala samo tako.je l se zali da je boli nesto,je l je boli kad piski?aj,javljaj nam situaciju,drzimo palceve
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 15.4.2016 14:05:41
|
|
|
|
jess021
|
MK, javi sta je bilo, iskreno se nadam da je bezopasno i prolazno. Mogu zamisliti koliko brines
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 15.4.2016 21:17:16
|
|
|
|
mama krava
|
Samo na brzaka da javim da je najverovatnije infekcija u pitanju. Radili su joj sondiranje vagine i nalaz je negativan tj nema krvi, tako da 99.99% nije menstruacija. Sad cekamo briseve,
|
|
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 15.4.2016 21:34:14
|
|
|
|
dunja RR
|
MK, nadam se da će se infekcija brzo srediti, grliša za vas
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 15.4.2016 21:41:55
|
|
|
|
eca89
|
Mk, velika grlisa !
|
|
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 16.4.2016 0:10:45
|
|
|
|
choopa choops
|
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 16.4.2016 11:23:32
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
MK, drzite se, nek prodje sto pre!
|
|
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 22.4.2016 15:43:26
|
|
|
|
mama krava
|
Ja samo da javim da je bris vulve pokazao prisustvo ešerihije, ali u malim količinama, pa nismo ni dobili lek. Ali njoj se smirilo srvenilo i nije više krvrali hvala Bogu. Kao da pratimo i da se javimo ukoliko se ponovi krvarenje. Najverovatnije je infekcija izazvala krv i da je kod dece u predškolskom uzrastu simptomatično da se zbog brisanja posle nužde javljaju ovi problemi.
|
|
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 22.4.2016 23:05:23
|
|
|
|
lesica
|
MK, dobro je da nema veze sa prevremenim pubertetom. Jako mi je drago zbog toga ( ne i zbog druge muke) A infekcije kod šmizli... uhhh pa to je čini mi se nemoguće izbeći po našim vrtićima, par wc šolja na ogroman broj dece, i eto zabave
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 24.7.2016 10:01:11
|
|
|
|
BubaBubica
|
Mojoj starijoj ćerki se opet povećalo tkivo na levoj dojci. Pisala sam već ovde da joj se pojavljivalo to, ali se tako i povuklo. Sad opet, i to samo leva i očigledno joj se uvećala i bradavica, kao da je nabubrila. Naravno boli je na dodir. Nije crvena. Sutra ću da je vodim pedijatru da on kaže svoje mišljenje. Ja se sećam da su i meni tako u par navrata se pojavljivale 'bolne kuglice' na dojkama i tako i nestajale. Ona nema drugih naznaka puberteta, osim što je počela da se inati ko pubertetlija A opet, ko zna, da li to zavisi i od toga što je ona stvarno zrelija i odgovornija od njenih vršnjaka, a i među najvišima je u generaciji. Rekla mi je kad su ih merili da je bila odmah druga posle najvišljeg u odeljenju.
|
|
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 7.3.2018 12:30:45
|
|
|
|
Dora89
|
Mislim da mora da ima i drugih znakova puberteta, inače grudi mnogu biti veće i kod punačke dece. Ali i kod punačke dece ranije počinje pubertet. U svakom slučaju, treba više znakova.
|
|
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 23.5.2020 22:37:58
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Ne znam gde bih pisala pa cu ovde. Naime D mi se pozalila da je boli desna sika. I ja pipnem a ono kao kamen tvrdo. Da li je to ulazak u pubertet. Istraumirah se veceras. Srecom sutra dolazi u goste moj ginekolog cija je subspecijalnost endokrinologija pa cu odmah s vrata da ga angazujem da je pregleda. Bas me sad to brine. A opet i za pubertet mi je rano. Ona je tako jako detinjasta. Ona uopste nije zrela spram svojih vrsnjaka ima samo 7 i po god. Jao bas sam se zabrinula
|
|
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 24.5.2020 9:25:52
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Ljiso, javi sta kaze dr. Ja sam npr bila u tom prevremenom pubertetu. Rano je bio j prvi ciklus (10 god).A cerka mm iz prvog braka je sa 8 i po. I ssda ima 10 god i vec su i grudi krenule..
|
|
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 24.5.2020 9:29:34
|
|
|
|
vonavoj
|
Ljisho,tako je i drugarica vodila njenu malu na Institut,mislila da je rano,sve je bilo ok... I evo sad je drugi razred i krenule su obe sisice,i njena mama je dobila u 5om razredu...od trenytka kad krenu grudi do dobijanja prodje 2godine,tako su joj rekli.Kad si ti dobila?
|
|
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 24.5.2020 9:36:59
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Ja sam dobila raspustu izmedju sestog i sedmog. To mi je bila trauma. Pa ne mogu da zamislim da dobije z dve godine. To mi je tako strasno
|
|
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 24.5.2020 9:43:15
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Nema veze Ljiso sa time da li je detinjasta ili nije. Ima veze sa time kako se kod nje sve razvija. Devojcice sad ranije ulaze u pubertet. Svakako pitaj dr. Moja sestra je vodila cerku prosle godine kod dr jer je njoj krenulo sve po malo. Ona je svoje vrsnjake presisala u visini. Skoro i mene😀
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 24.5.2020 9:57:28
|
|
|
|
vonavoj
|
Moja T je visoka skoro 147,ali nema jos naznaka..ni maljavosti..ima 31kg.. Ali zaovina mala ima vec,ona je oko 140 i ima 37kg..
|
|
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 24.5.2020 10:48:51
|
|
|
|
Maslacak15
|
ja mislim da to ako se desava promene su sistemske i vidljive na celom telu. Ako ima samo jedno mesto koje je bolno i tvrdo mozda je nesto drugo, upala nekog kanala neki limfni cvor lupam i nagadjam. Ocu reci sacekajmo sa zakljuccima. Svakako ne mora da znaci da je bilo sta strasno, ali sigurno da treba konsultovati lekare. Ja sam dobila relativno rano sa 10 i 8 meseci., u cetvrtom razredu za prvi maj bila sam mislim druga u razredu koja je dobila. Po koju dlaku sam imala vec sa 8 ali tipa bukvalno jedna. Nisam bila teska ali sam bila bas ogromna celo detinjstvo. Takva ce izleda biti i moja Ana, jako je visoka evo vec ima 95 cm sa 26 meseci svi se sokiraju kad kazem kad je rodjena. Imala sam skoro 140 kad sam krenula u skolu i vec u petom razredu 170! Ali sam bila strkljasta. Onda sam dobila i naglo usporila sa rastom i tada su stigli kilogrami. Iako ja nikad nisam bila debela ali do 10 godine, valjda sto sam tako brzo rasla sam bila pre mrsava.
|
|
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 24.5.2020 18:30:24
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ljisho, sta kaze doktor?
|
|
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 12.10.2020 19:43:01
|
|
|
|
Iscrpljena
|
Pozdrav svima na temi! Molim Vas da mi kazete kako izgledaju normalne dlacice na telu devojcice od 2,5g? Koje su boje i kako izgledaju ....
|
|
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 13.10.2020 11:01:04
|
|
|
|
emicaa
|
Iscrpljena ja ako se dobro sjecam moja sa dvije i po godine nije inala mnogo dlacica,i onako svjetle.Vise neprimjetne
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 13.10.2020 11:33:07
|
|
|
|
Iscrpljena
|
IZVORNA PORUKA: emicaa RR Iscrpljena ja ako se dobro sjecam moja sa dvije i po godine nije inala mnogo dlacica,i onako svjetle.Vise neprimjetne Pa mojoj su se pojavile ne znam ni ja kad ali znam d asam odjednom primetila,sad se obracam jer sam iscitala temu zbog sestricine od 7 godina a onda ukapirala da sam potisnula brigu o mojoj sa dve i po. Ona ima blede,da, neprimetne,ali ima ih po potkolenicama i na genitalijama. Vidi se kad se kupa,kad je mokra,ovako se ne primete uopste.
|
|
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 13.10.2020 11:56:39
|
|
|
|
emicaa
|
Po genitalijama mi je cudno,moja djevojcica ima 7 godina ali jos ih nema tu.Ali noge su joj sad cupave,i onako vec su tamnije
|
|
RE: Prevremeni pubertet kod devojčica 13.10.2020 12:21:39
|
|
|
|
Iscrpljena
|
IZVORNA PORUKA: emicaa RR Po genitalijama mi je cudno,moja djevojcica ima 7 godina ali jos ih nema tu.Ali noge su joj sad cupave,i onako vec su tamnije Pa zato sam se i zabrinula. Inace je bas mrsava,a puno jede. U procesu smo i ispitivanja alergije na hranu...gluten,mleko... Imamo problema sa varenjem...trenutno cekamo rezultate sa IMD. I sinoc procitam celu temu zbog sestricine i zabrinem se.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?