Dora -> RE: Kako kazniti dete? (26.6.2009 21:12:36)
|
IZVORNA PORUKA: Verus Ti ces najbolje znas kakva su ti deca, ja ti mogu samo reci sta sam primetila da pali kod dece....imam neki lep odnos sa njima, umem i vole me. Dal ce tako biti i sa mojom? Ko zna, dace Bog saznacu....Na primer..imamo malog komsiju od 11 godina, a ja imam veliko belgijskog ovcara koji nije bas ljubitelj ljudi, voli d se igra samo ako mu bacas stap, i ne voli da ga stranci diraju. Mali je dosao da se igra sa njim na ulici. Lepo sam mu rekla "Danijele, ne smes ga cupati, dirati, vuci, samo mu lepo bacaj stap". On izdrzi 10 sekundi i onda sve vristi za psom i juri ga! Smireno sam se spustila na njegov nivo (visinek,kleknula sam), i rekla mu da su zivotinje nezna bica i da mora da ih postuje da bi dobio postovanje nazad. Onda sam mu rekla, hajde mu lepo reci da pusti stap i pokazi mu gde (pas je treniran), cim je to uradio mirnim tonom, bez vriske, pas je ko-operirao. Mali je shvatio da nista ne moze na silu. Ako su vam deca nemirna, a vi vristite na njih, bice jos gore, sve smireno treba, a ako ne reaguju, za ruku i na kazneno mesto. VI ste stariji i jaci, ne dajte da vas manipulisu. KO sto rekoh, sve ove metode sto koristim rade kod druge dece, a imala sam kontak sa mnogo i jos uvek imam...dal ce moja hteti da me slusaju? TO cu tek saznati.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] IZVORNA PORUKA: Dora Morate kao roditelji naci tu neki "zicu" koju vase dete ima, po kojoj cete moci da svirate kako god zelite, a dete da peva pesmu koji bi da cujete Verus, ajde, važi. Daj mi ideju: KAKO, BRE, ŽENO??? Joj, Verus, ti ćeš biti dobra i strpljiva majka, prosto ti zavidim... Sve to što si rekla je super, velika istina i sigurno kod dece deluje. Meni je najveća boljka što nisam strpljiva. Jednom kažem i kad ne slušaju, ja se izvrištim. To izaziva otpor i bunt, pa oni rade još gore. Ponekad sam ok, i oni budu ok, sve super, ali posle nekog vremena se zaboravim i ponovo... U pravu si sve draga, probaću da budem malo bolja i da poslušam tvoj savet, hvala ti! Tvoja deca ima da uživaju[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|